Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 10k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, JoannisV είπε

Πέρα αυτού, ον τοπικ, έτρεξα κάποια benchmarks πάλι (AC Odyssey κ Origins) και στα μισά μου κράσαραν. Δοκίμασα να τα ξανακάνω και έκαναν τα ίδια... Όσο έτρεχαν όντως είδα πως η κατάσταση της κάρτας είχε βελτιωθεί και τουλάχιστον δεν έπεφτε εύκολα κάτω από 1400mhz (με τον R51600 έφτανε το downclock μέχρι και 400mhz). Επίσης όσα crash και αν έγιναν δεν υπήρξε ούτε ένα blackscreen ούτε έγιναν reset τα  settings στο wattman, οπότε μάλλον δεν πρέπει να φταίει η 5700ΧΤ εδώ. 

Προφανώς ο συνδυασμός CPU + RAM δεν μπορεί να τροφοδοτήσει τη GPU σου.Τι μνήμες έχεις;

Στα Assasins Creed με Ryzen 1st/2nd gen αν δεν έχεις καλές και πειραγμένες μνήμες παίρνεις τα @@ σου.

Είδα, χωρίς υπερβολή, 25% αύξηση απόδοσης στο AC Odyssey από την αγορά B-Die + πείραγμα των subtimings (έχω R5 2600)

Επεξ/σία από kkatzos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Prospector8 είπε

Άσχετο ποστ με τα δικα σας αλλα έπρεπε κάπου να το βγάλω απο μεσα μου για να μην διαβασουν rage ποστ στην Fb σελίδα τους οι Msystems και το διαγράψουν. 

Καλα ρε σεις, ρε αθεόφοβοι, ρε πλαίσιο 2, μου φέρνετε την 5600ΧΤ στα 375€, ενώ κάνει ακριβώς τοσο μια 5700XT και μάλιστα η Sapphire, που ειναι σχεδόν 35% καλύτερη ή γύρω στα +25fps μεσο ορο??Καρτα 2 κατηγορίες πθο πάνω!?!Ειναι δυνατόν?? Γιατί πρέπει να πιάνουν κορόιδα ατομα που δεν γνωρίζουν απο τεχνολογία και να τους ξεζουμιζουν?? Γελοίοι και απαραδεκτοι.. 

FYI το πλαίσιο είχε την pulse την XT στα 369€ με 3 χρόνια εγγύηση πριν λίγο καιρό. Χωρίς μεταφορικά και άμεσα διαθέσιμη. 

Και η 5600 XT επίσης με 3 χρόνια εγγύηση και άμεσα διαθέσιμη έπαιζε στο Πλαίσιο στα 299€ πριν μια βδομάδα περίπου. 

Φυσικά είναι ασύμφορο αν δεν παίζει προσφορά στο πλαίσιο αλλά όταν παίζει είναι πολύ καλύτερο από skroutzαδικα. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Τι τάσεις είναι αυτές βρε παιδιά που θέλουν οι Navi; Εμένα με +100 στο Core κρατάει 2040MHz με 1.05V..

που ακριβώς κολλάει αυτό όταν εσύ έχεις 2060 ? 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Τι τάσεις είναι αυτές βρε παιδιά που θέλουν οι Navi; Εμένα με +100 στο Core κρατάει 2040MHz με 1.05V..

Ακριβώς όπως και στους Ryzen 3xxx.

Τους έχουν τραβήξει από τα μαλλιά για να είναι ανταγωνιστικοί. Και το τράβηγμα γίνεται στην τάση βέβαια.

Θεωρητικά μια GPU της κλάσης αυτής στα 7nm θα έπρεπε να έχει peak κάτω από 1V και TDP κάτω από 150W. Αλλά...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

@LIGHT1NG Aυτό ήταν με το performance profile στα 1.16

παρατήρησε πάνω αριστερά το gpu core clock downclocking

Κάποια ρύθμιση από το παιχνίδι μάλλον φταίει αν παίξεις λίγο με τα γραφικά θα βρεις κάπου τι μπορεί να είναι. 

Επίσης παρατήρησα ότι το power limit θα δουλέψει στο 0/και στο αρνητικό στο θετικό θα δουλέψει μόνο αν είναι η τάση στο 1000 ή 1100 δεν θυμάμαι ακριβώς πρέπει να το τσεκάρω μετά πάλι 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, leros2004 είπε

που ακριβώς κολλάει αυτό όταν εσύ έχεις 2060 ? 

Αυτό ακριβώς λέω. 7nm οι Navi και θέλουν πολύ περισσότερη τάση από τις Nvidia που είναι 12nm (ή 14 δεν θυμάμαι)..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Κάποια ρύθμιση από το παιχνίδι μάλλον φταίει αν παίξεις λίγο με τα γραφικά θα βρεις κάπου τι μπορεί να είναι. 

Επίσης παρατήρησα ότι το power limit θα δουλέψει στο 0/και στο αρνητικό στο θετικό θα δουλέψει μόνο αν είναι η τάση στο 1000 ή 1100 δεν θυμάμαι ακριβώς πρέπει να το τσεκάρω μετά πάλι 

Μπα, όλα ultra είναι. 

Το κάνει και εντελώς στοκ η κάρτα. Δε ξέρω. Και το ragdolls high έβαλα το ίδιο είναι.

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Αυτό ακριβώς λέω. 7nm οι Navi και θέλουν πολύ περισσότερη τάση από τις Nvidia που είναι 12nm (ή 14 δεν θυμάμαι)..

Για να καταλάβω η 5700xt δλδ είναι στην ίδια κατηγορία απόδοσης με την 2060 και μας πειράζει η τάση της ? Η να χαμε να λέγαμε ?  

Με τη λογική αυτή είναι σαπάκια και τα 2070.2080 που boost έχουν με το ζόρι τα 1900 και κάτι 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Για να καταλάβω η 5700xt δλδ είναι στην ίδια κατηγορία απόδοσης με την 2060 και μας πειράζει η τάση της ? Η να χαμε να λέγαμε ?  

Με τη λογική αυτή είναι σαπάκια και τα 2070.2080 που boost έχουν με το ζόρι τα 1900 και κάτι 

Spoiler

Δεν έχουν boost μόνο 1900. Άλλο τι λέει ο κατασκευαστής. Με το GPU Boost πάνε παραπάνω. Εμένα λέει 1830 στο site της MSI και κάτω από 1950 δεν πέφτει, ακόμη και με 70 βαθμούς. Με +100 στον πυρήνα κρατάει 2040..

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Δεν έχουν boost μόνο 1900. Άλλο τι λέει ο κατασκευαστής. Με το GPU Boost πάνε παραπάνω. Εμένα λέει 1830 στο site της MSI και κάτω από 1950 δεν πέφτει, ακόμη και με 70 βαθμούς. Με +100 στον πυρήνα κρατάει 2040..

Και η δική μου 5700xt πάει 2140mhz με 1095 voltage... Επίσης δεν έχω κανένα θέμα με drivers.

Συμπέρασμα:  αφου η δική σου και η δική μου boostαρουν εκεί σημαίνει ότι ότι κυκλοφορεί εκει έξω κάνει super oc Και είναι super stable χωρίς μαύρες οθόνες και άλλα κουσούρια....

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kkatzos είπε

Προφανώς ο συνδυασμός CPU + RAM δεν μπορεί να τροφοδοτήσει τη GPU σου.Τι μνήμες έχεις;

Στα Assasins Creed με Ryzen 1st/2nd gen αν δεν έχεις καλές και πειραγμένες μνήμες παίρνεις τα @@ σου.

Είδα, χωρίς υπερβολή, 25% αύξηση απόδοσης στο AC Odyssey από την αγορά B-Die + πείραγμα των subtimings (έχω R5 2600)

Είναι κάποιες hyperX (σχετικά νέο μοντέλο) που έπαιζαν στα 3200mhz C16 όσο είχα μόνο 2 dimms. Τώρα που έβαλα 2 extra (4x8gb) πρεπει να τις έχω κάτω από 3000mhz γιατί αλλιώς crashαρει το σύστημα. 

Δεν είναι Bdie, αλλά νομίζω Jdie (micron ή hynix, δεν θυμάμαι). Όταν όμως τις κάνω export σε html για να τις διαβάσει το Ryzen calculator, τις θεωρεί ως Bdie (δεν υπάρχουν οι jdie στις επιλογές του οπότε πάει στο κοντινότερο μοντέλο).

Θα καθησω να κάνω tuning σίγουρα τις επόμενες μέρες. Το θέμα είναι πως παίζω σε 1440p UW και με όλα τα settings high-maxed. Πόσο τραγικό είναι το παιχνίδι για να μην μπορεί να μαξαρει η κάρτα σε τέτοια ανάλυση... Πλέον τα 2 Assassins είναι τα μόνα που μου βγάζουν θέμα (από όσα παίζω). Πιστεύω πως είναι θέμα driver και επειδή είναι παιχνίδια που βγήκαν πριν τις Navi ίσως πρέπει να κοιτάξει λίγο το optimization του driver η AMD κάποια στιγμή. 

Επεξ/σία από JoannisV
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Μπα, όλα ultra είναι. 

Το κάνει και εντελώς στοκ η κάρτα. Δε ξέρω. Και το ragdolls high έβαλα το ίδιο είναι.

Field of view βάλτο φουλ δοκιμαστικά και δοκίμασε μερικά settings από το vsync 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...