malakudi Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 4 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Εγώ (ναι ο γκρινιάρης της ομάδας εδώ) δεν έχω μαύρες οθόνες πλέον απλά το down lock να διορθωθεί κ οκει είναι το θέμα Πάντως έπρεπε ίσως να είχα δώσει το κάτι παραπάνω για Νιτρο αλλά το +50 -60 ευρώ ήταν κάπως Δηλαδή οι μαύρες οθόνες σου ήταν από το HDMI καλώδιο; Δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Βάλε πάλι το παλιό καλώδιο να δούμε.
7nisiotis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, malakudi είπε Δηλαδή οι μαύρες οθόνες σου ήταν από το HDMI καλώδιο; Δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Βάλε πάλι το παλιό καλώδιο να δούμε. Ναι! Και γω έμεινα. Το δοκίμασα προχθές. Τουλάχιστον στο CoD (2019) που παίζω τελευταία, εκεί μου το κάνει, με το παλιό στα 10λ-30λ εχω μαύρη οθόνη (με ήχο να παίζει από πίσω όπως περιγράφει και ο @Arkin ) ενώ με το παλιό της microsoft ΔΕΝ συμπεριφέρεται έτσι. Παίζω άψογα,προς το παρόν. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2020 από 7nisiotis
leros2004 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, malakudi είπε Δηλαδή οι μαύρες οθόνες σου ήταν από το HDMI καλώδιο; Δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Βάλε πάλι το παλιό καλώδιο να δούμε. Άπαπα και αν χαλάσει και το καλο? Μην το πειράξει τώρα που δουλεύει... Βασικά προτείνω να το πουλήσεις αγγελία, ένα 100 Άρη το πιάνει εύκολα Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2020 από leros2004
7nisiotis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) ΙΣΩΣ όντως να ευθύνεται το καλώδιο, εξάλλου no name είναι τόσο αυτό που είχε η οθόνη ( samsung ) στη συσκευασία ( ένα high speed λέει πάνω ) και το άλλο από ντόπιο μαγαζί με ηλεκτρονικά 3 ευρώ το πήρα. Ε μέχρι να ερχόταν κανένα της ugreen είπα να έκανα τη δουλειά μου με του xbox. ΕΦΟΣΟΝ δουλεύει, όσο δουλεύει δε κάνω κανένα άλλο πείραμα παιδιά. 8 λεπτά πριν, leros2004 είπε Άπαπα και αν χαλάσει και το καλο? Μην το πειράξει τώρα που δουλεύει... Βασικά προτείνω να το πουλήσεις αγγελία, ένα 100 Άρη το πιάνει εύκολα ΧΑΧΧΑΧΑΑΧ να το https://www.ebay.com/itm/Cable-HDMI-Xbox-360-Oficial-Original-Microsoft/351972457448?hash=item51f3317be8:g:V9kAAOSwA3dYk1uC ~10 ευρώ παιδιά έλα τώρα που γυρνάει Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2020 από 7nisiotis 1
malakudi Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 13 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Ναι! Και γω έμεινα. Το δοκίμασα προχθές. Τουλάχιστον στο CoD (2019) που παίζω τελευταία, εκεί μου το κάνει, με το παλιό στα 10λ-30λ εχω μαύρη οθόνη (με ήχο να παίζει από πίσω όπως περιγράφει και ο @Arkin ) ενώ με το παλιό της microsoft ΔΕΝ συμπεριφέρεται έτσι. Παίζω άψογα,προς το παρόν. Όταν γίνεται αυτή η μαύρη οθόνη, επανέρχεται μετά μόνο του ή πρέπει να βγαλο-βάλεις το καλώδιο;
7nisiotis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, malakudi είπε Όταν γίνεται αυτή η μαύρη οθόνη, επανέρχεται μετά μόνο του ή πρέπει να βγαλο-βάλεις το καλώδιο; Δεν επανέρχεται από μόνο του, το να βγάλω βάλω το καλώδιο καλησπέρα, μέχρι να πάω πίσω από το γραφείο, να το βγάλω από την οθόνη * δε το βγάζω από τη κάρτα όσο είναι σε λειτουργία * πιο γρήγορο ειναι να κάνω επανεκκίνηση.
akoinonitos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, 7nisiotis είπε δε το βγάζω από τη κάρτα όσο είναι σε λειτουργία Τι θα πάθει βρε ,τι φοβάσαι?
7nisiotis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Τι θα πάθει βρε ,τι φοβάσαι? Είμαι λίγο ανάνταφλος άσε μη χαλάσει καμια έξοδος hdmi από τη κάρτα
akoinonitos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, 7nisiotis είπε Είμαι λίγο ανάνταφλος άσε μη χαλάσει καμια έξοδος hdmi από τη κάρτα Υπερβάλλεις
malakudi Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Δεν επανέρχεται από μόνο του, το να βγάλω βάλω το καλώδιο καλησπέρα, μέχρι να πάω πίσω από το γραφείο, να το βγάλω από την οθόνη * δε το βγάζω από τη κάρτα όσο είναι σε λειτουργία * πιο γρήγορο ειναι να κάνω επανεκκίνηση. Λογικά θα επανέρχεται. OK, engineer's wild guess: επειδή δε δέχομαι ότι το καλώδιό σου έχει θέμα (με αυτό δε δούλευες την παλιά gpu χωρίς πρόβλημα;), θεωρώ πως το power level του HDMI output της Navi είναι under spec με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να χάνει το σήμα και όταν συμβεί αυτό, να θέλει πλήρες re-authentication του HDMI/HDCP για να παίξει (αλλιώς θα επανερχόταν αμέσως μόνο του) κάτι που προκαλείται βγάζοντας και βάζοντας το βύσμα. Το καλώδιο που έβαλες τώρα πιθανόν είναι χαμηλότερης ωμικής αντίστασης, άρα το λιγότερο power level της Navi δε το επηρεάζει σε βαθμό να γίνει out-of-sync. Θα επιβεβαίωνε τη θεωρία μου αν μπορούσες να μετρήσεις την ωμική αντίσταση των δύο καλωδίων. 1
7nisiotis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, malakudi είπε Λογικά θα επανέρχεται. OK, engineer's wild guess: επειδή δε δέχομαι ότι το καλώδιό σου έχει θέμα (με αυτό δε δούλευες την παλιά gpu χωρίς πρόβλημα;), θεωρώ πως το power level του HDMI output της Navi είναι under spec με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να χάνει το σήμα και όταν συμβεί αυτό, να θέλει πλήρες re-authentication του HDMI/HDCP για να παίξει (αλλιώς θα επανερχόταν αμέσως μόνο του) κάτι που προκαλείται βγάζοντας και βάζοντας το βύσμα. Το καλώδιο που έβαλες τώρα πιθανόν είναι χαμηλότερης ωμικής αντίστασης, άρα το λιγότερο power level της Navi δε το επηρεάζει σε βαθμό να γίνει out-of-sync. Θα επιβεβαίωνε τη θεωρία μου αν μπορούσες να μετρήσεις την ωμική αντίσταση των δύο καλωδίων. Οχι την παλιά gpu με του xbox τη δούλευα και με του κιλού καλώδια ( πέρασαν GTX 1070, RX 570, RX 580 από αυτό το καλώδιο - αλλά και με άλλα παρόμοια no name δεν είχαμε θέμα θυμάμαι στις κάρτες αυτές )
JoannisV Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Αναβάθμισα σήμερα επεξεργαστή (1600>2700Χ) και μπορώ να πω πως στο Assassins Creed είδα διαφορά. Το ρολόι πάλι ανεβοκατεβαίνει, πλέον όμως δεν είναι στα 20-40 fps, αλλά 50-60fps οπότε το παιχνίδι είναι πολύ πιο playable. Από την άλλη έχω καινούριο θέμα τώρα (δεν έχω κάνει φορμάτ ακόμα), ο επεξεργαστής τρέχει μόνιμα στο μέγιστο (~3.9) και έτσι βρίσκεται μόνιμα στους 60-70C! Δεν πα να προσπάθησα να φτιάξω τα power plans (το ειχα σε high, το έβαλα σε balanced κ ryzen balanced και έπαιξα με τα CPU Minimum states) και να έπαιξα και με ρυθμίσεις του bios... ο επεξεργαστής είναι κοκαλωμένος στο μέγιστο και ανεβάζει άσχημες θερμοκρασίες ακόμα και με απλό idling στο desktop. Μάλιστα, χρειάστηκε κάποια στιγμή να κάνω και bios reset γιατί ο υπολογιστής κόλλησε και δεν έκανε boot. Αύριο μάλλον θα γίνει φορμάτ και ελπίζω να λυθεί το θέμα γιατί ήδη με έχουν πρήξει οι ανεμηστήρες που τις τελευταίες 2 ώρες τρέχουν στο μέγιστο. Ο πύργος κοντεύει να πετάξει...
7nisiotis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ετσι πρέπει να είναι στα παιχνίδια το κάθε cpu να μένει σταθερό στη μέγιστη συχνότητα, πχ αν εχεις κάνει oc στα Χ GHz πχ 4.3 να μείνει εκεί. Διαφορετικά θα έχεις και stuttering ή αλλα κουλά λόγω και του σκαμπανεβάσματος της συχνότητας Με τι ψύχτρα είσαι Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2020 από 7nisiotis 1
JoannisV Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε Ετσι πρέπει να είναι στα παιχνίδια το κάθε cpu να μένει σταθερό στη μέγιστη συχνότητα, πχ αν εχεις κάνει oc στα Χ GHz πχ 4.3 να μείνει εκεί. Διαφορετικά θα έχεις και stuttering ή αλλα κουλά λόγω και του σκαμπανεβάσματος της συχνότητας Με τι ψύχτρα είσαι Με prism stock είμαι. Το ξέρω πως ο επεξεργαστής πρέπει να μαξαρει έτσι στα παιχνίδια και χαίρομαι που το κάνει (σε σχέση με τα 3.4 του προηγούμενου, τα 4.15 που φτάνει αυτός είναι τέλεια). Το θέμα είναι και πως στο desktop να είμαι κ να μην κάνω κάτι ο επεξεργαστής δεν πέφτει κάτω από 3.9 και η θερμοκρασία στην καλύτερη είναι 50C. Πιθανον να φταίει το PBO που τρέχει αυτόματα. Χαίρομαι που βγάζει δύναμη, ο ανεμιστήρας όμως μου έχει σπάσει τα νεύρα που μαξαρει από μόνος του κάθε λίγο κ λιγάκι. Είχα συνηθίσει σε αρκετά ήσυχο case. Επίσης δεν ξέρω αν τώρα που είναι μόνιμα στα ~4ghz καταναλώνει και το μέγιστο ρεύμα (θα φοβάμαι να τον αφήνω ανοιχτό καμία μέρα), εάν όχι απλά θα κοιτάξω μήπως πάρω καλύτερη ψυκτρα. Πέρα αυτού, ον τοπικ, έτρεξα κάποια benchmarks πάλι (AC Odyssey κ Origins) και στα μισά μου κράσαραν. Δοκίμασα να τα ξανακάνω και έκαναν τα ίδια... Όσο έτρεχαν όντως είδα πως η κατάσταση της κάρτας είχε βελτιωθεί και τουλάχιστον δεν έπεφτε εύκολα κάτω από 1400mhz (με τον R51600 έφτανε το downclock μέχρι και 400mhz). Επίσης όσα crash και αν έγιναν δεν υπήρξε ούτε ένα blackscreen ούτε έγιναν reset τα settings στο wattman, οπότε μάλλον δεν πρέπει να φταίει η 5700ΧΤ εδώ. Δεν ξέρω αν έχει σχέση με τον επεξεργαστή. Μου έχει μπει η ιδέα μήπως φταίει που σήμερα έβαλα και +16gb ram και πλέον έχω 4x8gb dimms σε XMP2 και είναι ασταθή. Θα τα τρέξω και μια σε XMP1 (3000mhz αντί 3200mhz) αύριο. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2020 από JoannisV
7nisiotis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Θυμάμαι προ μηνών ένα παιδι ειχε αφήσει ενεργοποιημένο κάποιο auto oc της μητρικής με αποτέλεσμα να έχει κάτι τέτοια θέματα, όχι το μαμα PBO ένα άλλο, δε το βλέπεις μια αν ειναι ενεργοποιημενο? και να το κλείσεις Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2020 από 7nisiotis 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα