Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, JoannisV είπε

Λοιπόν, χθες κάθισα και είδα μία μία τις ρυθμίσεις για The Division 2, πρώτα όμως έπαιξα πάλι με το undervolt/clock μου (το πήγα 1900@1070v από 1850@990v), έτρεξα Ccleaner, απενεργοποίησα full screen optimization και κατάφερα τελικά να το φτιάξω (τελείως απ' ό,τι φαίνεται). Η κάρτα τρέχει 95-99% σε ~mid-high settings και έχω 80-90fps (ό,τι πρέπει γιατί η οθόνη μου είναι στα 90hz) σε 1440p UW.

Δυστυχώς το ίδιο δεν έπιασε και στο AC:Origins/Odyssey. Το παιχνίδι είναι απλά πονοκέφαλος αφού η κάρτα ανεβοκατεβαίνει 1600mhz-400mhz σαν τρελή και έτσι προκαλείται τρομακτικό stuttering.

Σε FarCry5 ισχύει ότι και σε AC, απλά είναι πολύ καλύτερο. Η κάρτα δεν πάει κάτω από 1300mhz και 70-80% usage. Αυτό όμως σημαίνει πως κάθομαι στα 60-80fps ενώ θα μπορούσα σίγουρα λίγο παραπάνω.

Σε Battlefront 2, Shadow Of War η κάρτα μαξάρει κανονινικά. Θα δοκιμάσω σήμερα από περιέργεια Apex να δω αν εμφανίζει το ίδιο πρόβλημα με τον @7nisiotis και θα ενημερώσω.

Τέλος και δυστυχώς, το Freesync εξακολουθεί να είναι μόνιμα κλειστό εξαιτίας του σπαστικού flickering που δημιουργεί στην φωτεινότητα (brightness flickering). Είναι περίεργο πως η προηγούμενη GTX1070 το έτρεχε κανονικά (με DP) αλλά η AMD δεν μπορεί. Ευτυχώς στα παιχνίδια που παίζω (και δεν κολλάνε) επειδή έχω 80+ fps δεν εμφανίζεται ιδιαίτερο screen tearing. Και πάλι όμως είναι εκνευριστικό να το έχω και να μην μπορώ να το ενεργοποιήσω...

Είχα ποσταρει πιο πάνω ένα λινκ από hardware unboxed για optipal setting χωρις να χάνει σε visual. Με αυτά πιάνω 100fps με 1800@960v  και 114 fps με 2050@1100v. Δοκίμασε εάν έχεις χρόνο αυτά τα settings. 

Δημοσ.

όσοι γράφετε περι ρολογιών κλπ παλιότερα με την αγορά της κάρτας είχα ποστάρει το παρακάτω.

οποιος μπορεί ας το δει να μου πει αν ειναι αυτό το προβλημα που λετε η οχι, γιατι stuttering εχω και εγω αλλα πιθανοτατα παιζει να φταει ο τερματισμενος 4790Κ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, geo4sar είπε

Είχα ποσταρει πιο πάνω ένα λινκ από hardware unboxed για optipal setting χωρις να χάνει σε visual. Με αυτά πιάνω 100fps με 1800@960v  και 114 fps με 2050@1100v. Δοκίμασε εάν έχεις χρόνο αυτά τα settings. 

HW unboxed χρησιμοποίησα και εγώ. Στο Odyssey δυστυχώς δεν έγινε κάτι, ή κάρτα απλά σέρνεται. Στο Division2 πλέον είμαι κομπλέ. 

Από τα 2 profile που πρότειναν διάλεξα το performance γιατί είμαι σε 1440p UW. Και πάλι δεν βγάζω πάνω από ~85fps αλλά η κάρτα πλέον είναι καρφωμένη στο 98% usage όπως θα έπρεπε. Πριν ήμουν στα 40fps και είχα και συχνές πτώσεις σε 20αρια. Όσο για OC δεν θέλω να ανεβάσω voltage πάνω από 1100 (και 1050 αν γίνεται) γιατί η κάρτα είναι reference και γίνεται ελικόπτερο. 

41 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

όσοι γράφετε περι ρολογιών κλπ παλιότερα με την αγορά της κάρτας είχα ποστάρει το παρακάτω.

οποιος μπορεί ας το δει να μου πει αν ειναι αυτό το προβλημα που λετε η οχι, γιατι stuttering εχω και εγω αλλα πιθανοτατα παιζει να φταει ο τερματισμενος 4790Κ

Αυτό με το ρολόι κάπου διάβασα ότι είναι της νέας αρχιτεκτονικής και η κάρτα απλά το ανεβοκατεβαζει ανάλογα με το usage. 

Το άλλο με τους ανεμιστήρες επίσης ξέρω πως ισχύει και γενικά το wattman έχει θέμα με τα fan curves που κάνουν ο,τι θέλουν (νομίζω είναι θέμα με όλα τα Amd gpus και όχι μόνο Navi). 

Τέλος δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα, αλλά θυμάμαι πως επειδή οι drivers έχουν που έχουν θέματα καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε άλλα monitoring προγράμματα γιατί μπορεί να τα κάνουν χειρότερα. Ίσως το έφτιαξαν, εγώ θυμάμαι όταν πρωτοπηρα την κάρτα είχα όντως θέματα και αναγκαστικά έβγαλα το afterburner, από τότε δεν το ξανά έβαλα και ούτε πρόκειται αφού δεν χρειάζεται (το Monitor του wattman όταν δουλεύει δείχνει αυτά που χρειάζεται να ξέρω) 

Επεξ/σία από JoannisV
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα ξηλωσα ολα τα αλλα προγραμματα, μονο απο τον adrenaline βλέπω τι κάνει η κάρτα και το σύστημα γενικότερα.

αυτο με τους ανεμιστήρες πάντως, συνεχίζει να με εκπλήσσει. 

RDR2 με 99% κάρτα και 65-75 fps ο ανεμιστηρας στις 950 στροφες, θερμοκρασία πυρήνα και junction πάνω απο 70 η κάπου εκεί και δεν χαμπαριάζει. Αν φύγει πάνω απο 72 βαραει 1500 και πεφτει.

GTAV με τα fps να είναι στα 150 πχ ο ανεμιστηρας 1200-1500 στροφές και θερμοκρασίες 62C

Επεξ/σία από Xristaras12
Δημοσ.
4 ώρες πριν, JoannisV είπε

Λοιπόν, χθες κάθισα και είδα μία μία τις ρυθμίσεις για The Division 2, πρώτα όμως έπαιξα πάλι με το undervolt/clock μου (το πήγα 1900@1070v από 1850@990v), έτρεξα Ccleaner, απενεργοποίησα full screen optimization και κατάφερα τελικά να το φτιάξω (τελείως απ' ό,τι φαίνεται). Η κάρτα τρέχει 95-99% σε ~mid-high settings και έχω 80-90fps (ό,τι πρέπει γιατί η οθόνη μου είναι στα 90hz) σε 1440p UW.

Δυστυχώς το ίδιο δεν έπιασε και στο AC:Origins/Odyssey. Το παιχνίδι είναι απλά πονοκέφαλος αφού η κάρτα ανεβοκατεβαίνει 1600mhz-400mhz σαν τρελή και έτσι προκαλείται τρομακτικό stuttering.

Σε FarCry5 ισχύει ότι και σε AC, απλά είναι πολύ καλύτερο. Η κάρτα δεν πάει κάτω από 1300mhz και 70-80% usage. Αυτό όμως σημαίνει πως κάθομαι στα 60-80fps ενώ θα μπορούσα σίγουρα λίγο παραπάνω.

Σε Battlefront 2, Shadow Of War η κάρτα μαξάρει κανονινικά. Θα δοκιμάσω σήμερα από περιέργεια Apex να δω αν εμφανίζει το ίδιο πρόβλημα με τον @7nisiotis και θα ενημερώσω.

Τέλος και δυστυχώς, το Freesync εξακολουθεί να είναι μόνιμα κλειστό εξαιτίας του σπαστικού flickering που δημιουργεί στην φωτεινότητα (brightness flickering). Είναι περίεργο πως η προηγούμενη GTX1070 το έτρεχε κανονικά (με DP) αλλά η AMD δεν μπορεί. Ευτυχώς στα παιχνίδια που παίζω (και δεν κολλάνε) επειδή έχω 80+ fps δεν εμφανίζεται ιδιαίτερο screen tearing. Και πάλι όμως είναι εκνευριστικό να το έχω και να μην μπορώ να το ενεργοποιήσω...

Να ξες ότι στο ASSASSIN'S το έχουν κι άλλοι. Στα Απεξ παίξε κανονικό ματς όχι training mode. Στο training 98-99 έχω% 🤣

3 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

τα ξηλωσα ολα τα αλλα προγραμματα, μονο απο τον adrenaline βλέπω τι κάνει η κάρτα και το σύστημα γενικότερα.

αυτο με τους ανεμιστήρες πάντως, συνεχίζει να με εκπλήσσει. 

RDR2 με 99% κάρτα και 65-75 fps ο ανεμιστηρας στις 950 στροφες, θερμοκρασία πυρήνα και junction πάνω απο 70 η κάπου εκεί και δεν χαμπαριάζει. Αν φύγει πάνω απο 72 βαραει 1500 και πεφτει.

GTAV με τα fps να είναι στα 150 πχ ο ανεμιστηρας 1200-1500 στροφές και θερμοκρασίες 62C

Έκανα τεστ κ επειδή είμαι κ λίγο ευαίσθητος χρόνια στην κίνηση του παιχνιδιού κ στο stuttering νομίζω ότι ςν παρεμβαίνει το amd overlay ή ανοίξεις τους drivers να δεις κάτι πριν παίξεις εμφανίζονται τα περισσότερα προβλήματα. Ενώ με msi afterburner απλά monitoring δεν έχω θέμα 

Δημοσ.

θα δοκιμάσω πάλι να κλείσω το overlay, το άνοιξα κυρίως για να βλέπω την κάρτα τι κάνει. Μου φαίνεται και μένα όμως οτι τώρα κάνει παραπάνω.

το αστειο ειναι οτι στο GTAV σε windowed bordeless εχω 0 tearing - stuttering, αντίθετα στο RDR2 δεν ακούει καθόλου. Ειδικά σε windowed borderless ειναι χάλια.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Να ξες ότι στο ASSASSIN'S το έχουν κι άλλοι. Στα Απεξ παίξε κανονικό ματς όχι training mode. Στο training 98-99 έχω% 🤣

Μπήκα ένα Apex και με ragdolls στο Off δεν είχα κανένα θέμα. Η κάρτα σταθερά ~95% και ~1830mhz. Καθόλου stuttering. Μήπως έχει θέμα η σύνδεση σου στο internet και γι'αυτό στο training δεν σου βγάζει θέμα ενώ στο pvp βγάζει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, JoannisV είπε

Μπήκα ένα Apex και με ragdolls στο Off δεν είχα κανένα θέμα. Η κάρτα σταθερά ~95% και ~1830mhz. Καθόλου stuttering. Μήπως έχει θέμα η σύνδεση σου στο internet και γι'αυτό στο training δεν σου βγάζει θέμα ενώ στο pvp βγάζει;

Όχι, εχθές έφτιαξε με ragdoll medium, power limit +15.

Πάντως βαρέθηκα να κάνω τον τεχνικό να πω την αλήθεια. Δε δουλεύει; Στα

@@ μας. Θα ασχοληθούμε με κάποιο άλλο χόμπι. 

Περισσότερο μαρεσε που μάζεψα parts κ το buildαρα

1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Να σκάσει κανείς κοντά 800 ευρώ αν κάνει τόσο ξερω γω και να έχει προβλήματα με μαύρες οθόνες δε θα λέει πάντως. Να φτιάξουν τα θέματα, να προσλάβουν περισσότερο ικανό αριθμό ή ικανό σε γνώσεις driver dev team και ας αφήσουν τις νέες κυκλοφορίες.

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.

3 navi πέρασαν από τα χέρια μου,  αυτό με τα προγράμματα μονιτορινκ ότι τάχα φταίει είναι μπαρούφες. Η σειρά έχει θέμα με τους drivers,  το ότι έχει φτάσει το θέμα 400 σελίδες και πολύς κόσμος ψάχνεται με προφίλ,  καστομιες,  προσευχές και κατάρες είναι σκέτη ταλαιπωρία. 

Κανονικά πρέπει να βάζεις την κάρτα γραφικών,  να περνάς τους drivers και να απολαμβάνεις το gaming χωρίς να ασχολείσαι συνέχεια λες και πήρες μεταχειρισμένο αυτοκινήτο σε σούπερ τιμή αλλά είσαι συνέχεια στα συνεργεία. 

Οι κάρτες είναι σούπερ δυνατές αλλά οι drivers είναι για τα ανάθεμα / πέταμα / μπάζα / GTP! 

• Like 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Screenshot_20200128-213832.jpg

από το σχόλιο του συγκεκριμένου και κάτω έχουν μια κουβεντουλα περί αυτού.

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.

Τελικά υπάρχει όντως θέμα; Αν ναι, γιατί δεν το βλέπω σε reviewers στο YouTube?

Μήπως είναι κακές υλοποιήσεις από κατασκευαστές καρτών γραφικών; Όπως η άλλη που το heatsink δεν έκανε καλή επαφή; 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, thanosAIAS είπε

Τελικά υπάρχει όντως θέμα; Αν ναι, γιατί δεν το βλέπω σε reviewers στο YouTube?

Μήπως είναι κακές υλοποιήσεις από κατασκευαστές καρτών γραφικών; Όπως η άλλη που το heatsink δεν έκανε καλή επαφή; 

1ον Τα benchmark δείχνουν μόνο μια πτυχή, κανένας δεν αμφισβητεί την δύναμη των καρτών. 

2ον Τα προβλήματα με τους drivers είναι απρόβλεπτα και δεν εμφανίζονται σε στάνταρ στιγμές ή καταστάσεις. 

3ον Όλος ο κόσμος ξέρει ότι η navi σειρά από την αρχή έχει θέμα,  απλά στην αρχή νομίζαμε ή ελπίζαμε όλοι ότι θα στρώσουν. 

4ον Σοβαρά τώρα πιστεύεις ότι φταίει κάποια υλοποίηση?  Εδώ η ίδια η AMD παραδέχεται τα προβλήματα και προσπαθεί να τα σουλουπωσει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...