Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dantε είπε

Τι δεν ειχαν?

spacer.png

Για normal περιστάσεις. Εσύ έχεις δύο οθόνες με HDMI + DP. Τέτοια setups είχαν προβληματάκια και σε Nvidia. Μην τα ισοπεδώνουμε.

• Like 1
  • Sad 1
  • Απαντ. 10k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kkatzos είπε

Για normal περιστάσεις. Εσύ έχεις δύο οθόνες με HDMI + DP. Τέτοια setups είχαν προβληματάκια και σε Nvidia. Μην τα ισοπεδώνουμε.

Με nvidia παντως δεν ειχα θεμα.Τελος παντων...

Οτι καρτα παντως εχω δοκιμασει απο amd εχει θεματα.

Και οχι μονο εγω.

Σε αλλα 2 ατομα προτεινα 5700ΧΤ.Ο ενας την εχει ψιλοβγαλει καθαρη μετα απο κατι ρυθμισεις που του κανα και ο αλλος τρωει τα black screens απανωτα.

Και οι δυο τους με μια οθονη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρείτε καλώδιο HDMI από xbox 10 ετίας για τα black screens :P

Σοβαρά - από όταν το άλλαξα και έβαλα το αρχαίο καλωδιάκι έφτιαξε. Τι να πει κανείς περίεργα πράγματα

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@7nisiotis Σίγουρα δεν άλλαξες και κάτι άλλο; Ας πούμε reset τα bios; Chipset driver updates; Είναι παράλογο να μην έχει θέμα με το παλιό καλώδιο. Εκτός αν το προηγούμενο καλώδιο είχε θέματα χωρίς να το είχες καταλάβει. Αλλά αν έφταιγε απλά το καλώδιο θα τα είχαν λύσει και άλλοι τα θέματα. Πολύ περίεργο πράγμα γενικά. My best guess είναι διαχείριση ενέργειας το θέμα. Εξηγεί λογικά τα χαμηλά ρολόγια και ενδεχομένως και τα black screens. Άβυσσος η ψυχή των Navi πάντως και δύσκολα bugs αυτά, ειδικά που δεν εμφανίζονται σε όλους άντε να βρεθεί η λύση..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

@7nisiotis Σίγουρα δεν άλλαξες και κάτι άλλο; Ας πούμε reset τα bios; Chipset driver updates; Είναι παράλογο να μην έχει θέμα με το παλιό καλώδιο. Εκτός αν το προηγούμενο καλώδιο είχε θέματα χωρίς να το είχες καταλάβει. Αλλά αν έφταιγε απλά το καλώδιο θα τα είχαν λύσει και άλλοι τα θέματα. Πολύ περίεργο πράγμα γενικά. My best guess είναι διαχείριση ενέργειας το θέμα. Εξηγεί λογικά τα χαμηλά ρολόγια και ενδεχομένως και τα black screens. Άβυσσος η ψυχή των Navi πάντως και δύσκολα bugs αυτά, ειδικά που δεν εμφανίζονται σε όλους άντε να βρεθεί η λύση..

Επαιζα μια βδομάδα με αγοραστό καλώδιο, το έκανε. Με ένα που είχε η συσκευασία της οθόνης, τα ίδια.

Δημοσ.

Ρε συ 7nisiotis η καρτα σου μπορει να ειναι απλα προβληματικη σε θεμα hardware εισαι ο μονος εδω μεσα που εχει τοσα προβληματα. Δεν εχω συναντησει ουτε ενα προβλημα απο αυτα που αναφερεις με την 5700xt nitro. Eγω θα την ειχα στειλει για rma αν ειχα τοσα προβληματα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα δε θα φανεί τίποτα. Μόνο 3D mark θα τη τεστάρουν. Και σε όλα τα bench τρέχει μια χαρά. Δε βλέπεις τίποτα από προβλήματα υπό τέτοιες συνθήκες. Είναι θέματα της αρχιτεκτονικής. Θα λυθούν κάποτε.

Μια χαρά έχουν κι άλλοι θέματα στο reddit. Δε ξέρω τι χρήση κάνεις. Εγώ σε αυτή που έχω κάνει και έχω πει, έχει αυτή τη συγκεκριμένη συμπεριφορά. Δύο θέματα εντόπισα ήδη στο amd θέμα στο reddit περί downclocking σήμερα. 

Τα θέματα που αντιμετωπίζω εγώ και τόσοι άλλοι είναι 2:

a) Downclocking gpu usage/ gpu core clock σε κάποιους DX11/12 τίτλους. ( ΠΧ Apex, αν το βάλω όλα maxed και αφήσω μόνο ragdolls medium -> downclocking, με αυτό high δε το κάνει , METRO EXODUS DX12 σκαμπανεβάσματα στο core clock/gpu%usage, με DX11 δε το κάνει )

b) Black Screens ( εμένα έφτιαξε με αλλαγή καλωδίου προς το παρόν )

Καλά το οτι ειναι η τελευταία amd το έχω δηλώσει έτσι κι αλλιώς, δυστυχώς. Το ότι ΔΕΝ είχα θέματα στις RX570-580 επέλεξα την 5700ΧΤ, κι επειδή ήταν σε ανταγωνιστική τιμή λόγω προσφοράς ( * επίσης ήταν στο όριο μαξ 350- +(20) τα οποία δίνω για gpu )

Απλά δεν έχω και την όρεξη ούτε τον πολύ χρόνο να τρέχω να εξηγώ γιατι ΔΕΝ θα δουν πρόβλημα στο ΠΛΑΙΣΙΟ οι τεχνικοί. Αν τους πω " κοιτάξτε κάνει downclocking, σε κάποια παιχνίδια, επίσης είχε φαινόμενο με μαύρες οθόνες ". Θα πουν " ΟΚ, έτσι δουλεύει η κάρτα, μήπως έχετε θέμα με τον υπολογιστή σας, την οθόνη σας κλπ από την στιγμή που δεν έχετε κάποιο άλλο πρόβλημα όπως για παράδειγμα με artifacts"

ΕΑΝ ηταν αγορασμένη από κάποιο άμαζον ίσως μπορούσα να τη γυρίσω πίσω, με επιστροφή χρημάτων ή αποστολή νέας μόλις παρελάμβαναν την παλιά.

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

Μα δε θα φανεί τίποτα. Μόνο 3D mark θα τη τεστάρουν. Και σε όλα τα bench τρέχει μια χαρά. Δε βλέπεις τίποτα από προβλήματα υπό τέτοιες συνθήκες. Είναι θέματα της αρχιτεκτονικής. Θα λυθούν κάποτε.

Μια χαρά έχουν κι άλλοι θέματα στο reddit. Δε ξέρω τι χρήση κάνεις. Εγώ σε αυτή που έχω κάνει και έχω πει, έχει αυτή τη συγκεκριμένη συμπεριφορά. Δύο θέματα εντόπισα ήδη στο amd θέμα στο reddit περί downclocking σήμερα. 

Τα θέματα που αντιμετωπίζω εγώ και τόσοι άλλοι είναι 2:

a) Downclocking gpu usage/ gpu core clock σε κάποιους DX11/12 τίτλους. ( ΠΧ Apex, αν το βάλω όλα maxed και αφήσω μόνο ragdolls medium -> downclocking, με αυτό high δε το κάνει , METRO EXODUS DX12 σκαμπανεβάσματα στο core clock/gpu%usage, με DX11 δε το κάνει )

b) Black Screens ( εμένα έφτιαξε με αλλαγή καλωδίου προς το παρόν )

Καλά το οτι ειναι η τελευταία amd το έχω δηλώσει έτσι κι αλλιώς, δυστυχώς. Το ότι ΔΕΝ είχα θέματα στις RX570-580 επέλεξα την 5700ΧΤ, κι επειδή ήταν σε ανταγωνιστική τιμή λόγω προσφοράς ( * επίσης ήταν στο όριο μαξ 350- +(20) τα οποία δίνω για gpu )

Απλά δεν έχω και την όρεξη ούτε τον πολύ χρόνο να τρέχω να εξηγώ γιατι ΔΕΝ θα δουν πρόβλημα στο ΠΛΑΙΣΙΟ οι τεχνικοί. Αν τους πω " κοιτάξτε κάνει downclocking, σε κάποια παιχνίδια, επίσης είχε φαινόμενο με μαύρες οθόνες ". Θα πουν " ΟΚ, έτσι δουλεύει η κάρτα, μήπως έχετε θέμα με τον υπολογιστή σας, την οθόνη σας κλπ από την στιγμή που δεν έχετε κάποιο άλλο πρόβλημα όπως για παράδειγμα με artifacts"

ΕΑΝ ηταν αγορασμένη από κάποιο άμαζον ίσως μπορούσα να τη γυρίσω πίσω, με επιστροφή χρημάτων ή αποστολή νέας μόλις παρελάμβαναν την παλιά.

Την είχα γυρίσει εγώ την κάρτα στο πλαίσιο την πρώτη βδομάδα που την αγόρασα. Τους εξήγησα τι προβλήματα είχα με elevated mem clocks, blue/black screens κτλπ σε ποιες περιπτώσεις, όλα αναλυτικά. Δεν βρήκαν τίποτα και μου την έστειλαν πίσω. Ευστυχώς πλέον δεν έχω κανένα θέμα, μόνο elevated mem clocks όταν τρέχω πάνω από 75hz την οθόνη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν αναγκαστικά λόγω του ότι μπήκε Vulcan support (και προτείνουν τους τελευταίους οδηγούς λόγω fixes+optimisation) στο Rainbow Six και μαζεύτηκαν κάποια άτομα από τη παρέα μου να παίξουμε, πέρασα με ddu τους 20.1.4. 

Οκ φαίνονται. Πάλι έκανε κάτι downclock στο Απεξ αλλά μετά αφού γύρισα το undervolt.profile σε reset κατάσταση και έκανα μια μείωση στο power limit, δείχνει να έστρωσε. Περίεργο. Θα δω πάλι αύριο. 

clock mhz: 800-1400-2001 (με 2000 με πάει 1999)

voltage: 800-900-1110 

power limit: το είχα +50, το μείωσα στο +15

v ram: 1750 (default)

fan speed: (3) 35, (4) 45, (5) 53

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ronnie1985 είπε

Τελικα εφταιγε αυτο φιλε μου; Ειμαι στη δουλεια κ με εχει φαει η αγωνια μολις γυρισω σπιτι να τα γυρισω ολα στοκ κ να το ξαναδω. Τι εκανες τελικα το τσεκαρες αν το κανει χωρις undervolted με default ολα;

Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω. Μόλις έβγαλα το profile, απλά πείραξα τα fans ώστε να μην ακούγονται τόσο πολύ. Το χρώμα που έχω βάλει είναι μωβ, ενώ όταν το παρατήρησα, είχα πορτοκαλί, ίσως τώρα να μην το βλέπω λόγω της μικρής αντίθεσης που κάνει το μωβ με το στιγμιαίο flash αλλά γενικά νομίζω ότι δεν το έχω παρατηρήσει ξανά. Σκέψου ήταν αρκετό για να μου τραβήξει την προσοχή από ταινία που έβλεπα, όταν συνέβαινε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Dinos_12345 είπε

Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω. Μόλις έβγαλα το profile, απλά πείραξα τα fans ώστε να μην ακούγονται τόσο πολύ. Το χρώμα που έχω βάλει είναι μωβ, ενώ όταν το παρατήρησα, είχα πορτοκαλί, ίσως τώρα να μην το βλέπω λόγω της μικρής αντίθεσης που κάνει το μωβ με το στιγμιαίο flash αλλά γενικά νομίζω ότι δεν το έχω παρατηρήσει ξανά. Σκέψου ήταν αρκετό για να μου τραβήξει την προσοχή από ταινία που έβλεπα, όταν συνέβαινε.

Οκ φιλε μου... 

Επεξ/σία από Ronnie1985
Δημοσ.

Λοιπόν, χθες κάθισα και είδα μία μία τις ρυθμίσεις για The Division 2, πρώτα όμως έπαιξα πάλι με το undervolt/clock μου (το πήγα 1900@1070v από 1850@990v), έτρεξα Ccleaner, απενεργοποίησα full screen optimization και κατάφερα τελικά να το φτιάξω (τελείως απ' ό,τι φαίνεται). Η κάρτα τρέχει 95-99% σε ~mid-high settings και έχω 80-90fps (ό,τι πρέπει γιατί η οθόνη μου είναι στα 90hz) σε 1440p UW.

Δυστυχώς το ίδιο δεν έπιασε και στο AC:Origins/Odyssey. Το παιχνίδι είναι απλά πονοκέφαλος αφού η κάρτα ανεβοκατεβαίνει 1600mhz-400mhz σαν τρελή και έτσι προκαλείται τρομακτικό stuttering.

Σε FarCry5 ισχύει ότι και σε AC, απλά είναι πολύ καλύτερο. Η κάρτα δεν πάει κάτω από 1300mhz και 70-80% usage. Αυτό όμως σημαίνει πως κάθομαι στα 60-80fps ενώ θα μπορούσα σίγουρα λίγο παραπάνω.

Σε Battlefront 2, Shadow Of War η κάρτα μαξάρει κανονινικά. Θα δοκιμάσω σήμερα από περιέργεια Apex να δω αν εμφανίζει το ίδιο πρόβλημα με τον @7nisiotis και θα ενημερώσω.

Τέλος και δυστυχώς, το Freesync εξακολουθεί να είναι μόνιμα κλειστό εξαιτίας του σπαστικού flickering που δημιουργεί στην φωτεινότητα (brightness flickering). Είναι περίεργο πως η προηγούμενη GTX1070 το έτρεχε κανονικά (με DP) αλλά η AMD δεν μπορεί. Ευτυχώς στα παιχνίδια που παίζω (και δεν κολλάνε) επειδή έχω 80+ fps δεν εμφανίζεται ιδιαίτερο screen tearing. Και πάλι όμως είναι εκνευριστικό να το έχω και να μην μπορώ να το ενεργοποιήσω...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...