Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 10k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Αυτό το έχουν κι άλλοι. Σε bench τερματίζει που είναι και λογικό σε κάποια παιχνίδια νομίζει ότι είναι ελαφριά ξέρω γω, ενεργοποιείται κάποιο "energy" saving shitfeature και εξού το downclocking.

Αν ανεβάσεις το priority του game στον task manager;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε

Αν ανεβάσεις το priority του game στον task manager;

Έχει και επιλογή -high στα launch options του παιχνιδιού. Θα το δω σήμερα  αν κ έχω πονοκέφαλο λίγο. 

NOTED ✓

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
Μόλις τώρα, 7nisiotis είπε

Νταξει και οι Vega κανα χρόνο δε χρειάστηκαν; 

Ολες οι νεες αρχιτεκτονικες εχουν θεματα στην αρχη. Και οι turing ειχαν τα δικα τους. Απλα στις Navi γινεται ο κακος χαμος με αρκετα σοβαρα θεματα που πολλοι δεν εχουν λυσει 7 μηνες τωρα. Αν δεν μπορει να φτιαξει σωστους drivers να κανει ανακληση ολων των navi. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Το καλο ειναι οτι για το 90% που κανεις ειναι κομπλε. Τωρα τι σκαλωματα τρωει στα παιχνιδια αντε να βγαλεις ακρη. Το καλυτερο ειναι τραβας βιντεο οταν περιμενεις να σε πεταξει μαυρη οθονη η οτιδηποτε και τα δειχνεις στον τεχνικο του plaisiou. Η 5700xt σε productivity ειναι πολυ καλυτερη απο 2060super οποτε σκεψου οτι εφοσον δουλευει εκει καλα επιασε το 90%. Αυτο το 10% του gaming ελπιζουμε να το φτιαξουν συντομα με τους νεους drivers.

Ναι. Και εκεί κολλάω. Βέβαια έχω την εντύπωση πως λόγω των Cuda σε κάπιοια από τα προγράμματα που χρησιμοποιώ (resolve) η 2060S ίσως ήταν λίγο καλύτερη, αλλά μιλάμε για πολύ μικρές διαφορές. Το θέμα είναι πως όταν είμαι κουρασμένος και πάω να χαλαρώσω παίζοντας κάποιο παιχνίδι (10%) καταλήγω να εκνευρίζομαι περισσότερο. Μάλλον θα το πάρω απόφαση και θα αρχίσω κανένα άλλο χόμπι (μοντελισμό πχ :P).

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, JoannisV είπε

Ναι. Και εκεί κολλάω. Βέβαια έχω την εντύπωση πως λόγω των Cuda σε κάπιοια από τα προγράμματα που χρησιμοποιώ (resolve) η 2060S ίσως ήταν λίγο καλύτερη, αλλά μιλάμε για πολύ μικρές διαφορές. Το θέμα είναι πως όταν είμαι κουρασμένος και πάω να χαλαρώσω παίζοντας κάποιο παιχνίδι (10%) καταλήγω να εκνευρίζομαι περισσότερο. Μάλλον θα το πάρω απόφαση και θα αρχίσω κανένα άλλο χόμπι (μοντελισμό πχ :P).

Στο resolve ειναι αρκετα καλυτερη η 2060super παντως. Αν μπορεις να κουμπωσεις την καρτα σε αλλο pc να δεις συμπεριφορα. 

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/DaVinci-Resolve-GPU-Roundup-NVIDIA-SUPER-vs-AMD-RX-5700-XT-1563/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ολες οι νεες αρχιτεκτονικες εχουν θεματα στην αρχη. Και οι turing ειχαν τα δικα τους. Απλα στις Navi γινεται ο κακος χαμος με αρκετα σοβαρα θεματα που πολλοι δεν εχουν λυσει 7 μηνες τωρα. Αν δεν μπορει να φτιαξει σωστους drivers να κανει ανακληση ολων των navi. 

Απαπαπαπα. Και εμείς τι θα κάνουμε; Πλήρωσα που πλήρωσα την 2060 για το δερμάτινο του πέτσινου :P , άμα βγει εντελώς από το πλάνο η AMD, οι NVIDIA θα πάνε ακόμα πιο πάνω. Σοβαρά πάντως και εγώ πιστεύω θα τα φτιάξουν τα θέματα στην τελική αλλά ήδη έχει ξεχειλίσει το ποτήρι. Εγώ μπορεί να έχω χαμηλότερη απόδοση από την 5700 και 2GB λιγότερα (που ευτυχώς για 1080p που είμαι είναι εντάξει ακόμη) αλλά όλον αυτόν τον καιρό παίζω χωρίς πρόβλημα.

Υ.Γ. Όταν πήρα την 2060 ή εναλλακτική ήταν η Vega 56 αφού οι Navi δεν είχαν βγει και με είχαν αποθαρρύνει κάπως και αυτά ότι πρέπει να κάνεις UV στις Vega γιατί ήμουν λίγο νουμπάς τότε :P

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Νταξει και οι Vega κανα χρόνο δε χρειάστηκαν; 

Οι reference Vega (που ήταν και οι μόνες που κυκλοφορούσαν για πολλούς μήνες) είχαν άλλου είδους προβλήματα. Σχεδιαστικά.

Thermal και Power throttling που βέβαια ποτέ δε λύθηκε.

Ιδιαίτερα προβλήματα στους drivers δεν είχαν ποτέ, ούτε και οι RX480/580. Μιλάω εκ πείρας RX480 4GB --> 580 8GB--> Nitro Vega 64. 😉

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Απαπαπαπα. Και εμείς τι θα κάνουμε; Πλήρωσα που πλήρωσα την 2060 για το δερμάτινο του πέτσινου :P , άμα βγει εντελώς από το πλάνο η AMD, οι NVIDIA θα πάνε ακόμα πιο πάνω. Σοβαρά πάντως και εγώ πιστεύω θα τα φτιάξουν τα θέματα στην τελική αλλά ήδη έχει ξεχειλίσει το ποτήρι. Εγώ μπορεί να έχω χαμηλότερη απόδοση από την 5700 και 2GB λιγότερα (που ευτυχώς για 1080p που είμαι είναι εντάξει ακόμη) αλλά όλον αυτόν τον καιρό παίζω χωρίς πρόβλημα.

Υ.Γ. Όταν πήρα την 2060 ή εναλλακτική ήταν η Vega 56 αφού οι Navi δεν είχαν βγει και με είχαν αποθαρρύνει κάπως και αυτά ότι πρέπει να κάνεις UV στις Vega γιατί ήμουν λίγο νουμπάς τότε :P

Και με τις navi δεν εχουν ολοι προβληματα αλλα στο συνολο ειναι μεγαλο το ποσοστο που εχει. Η 2060 για τοτε που την πηρες ηταν μια χαρα και τιμια επιλογη. 

2 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Οι reference Vega (που ήταν και οι μόνες που κυκλοφορούσαν για πολλούς μήνες) είχαν άλλου είδους προβλήματα. Σχεδιαστικά.

Thermal και Power throttling που βέβαια ποτέ δε λύθηκε.

Ιδιαίτερα προβλήματα στους drivers δεν είχαν ποτέ, ούτε και οι RX480/580. Μιλάω εκ πείρας RX480 4GB --> 580 8GB--> Nitro Vega 64. 😉

Οι vega/polaris ειναι GCN 4/GCN 5 πατανε πανω στην GCN 1. Οι πρωτες GCN ξεκινησαν με τις Tahiti το 2012 και τις radeon 70xx series. Εφαγαν τρελη βελτιστοποιηση για να φτασουμε να εχουμε σταθερες polaris/vega. Οι navi ειναι τελειως νεα αρχιτεκτονικη RDNA 1. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Arkin είπε

Οι πρωτες GCN ξεκινησαν με τις Tahiti το 2012 και τις radeon 70xx series.

😁

Τώρα που το ανέφερες είχα και δύο γαμάτες 7950 σε crossfire. Από τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας (2012) η μία από τις δύο.

Κανένα πρόβλημα και με αυτές. Τι σκατά έχει κάνει η AMD με τις Navi δεν μπορώ να καταλάβω...

Επεξ/σία από kkatzos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Arkin είπε

Στο resolve ειναι αρκετα καλυτερη η 2060super παντως. Αν μπορεις να κουμπωσεις την καρτα σε αλλο pc να δεις συμπεριφορα. 

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/DaVinci-Resolve-GPU-Roundup-NVIDIA-SUPER-vs-AMD-RX-5700-XT-1563/

Και στο Blender πρέπει να είναι καλύτερες οι Turing. Στο BMW για παράδειγμα η 2060 είναι 10 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη από την πιο γρήγορη 5700XT που έχει στα results του open data benchmark και το έτρεξα με εντελώς στοκ (reset στο Afterburner). Όσον αφορά το CUDA αυτό, αν βάλω το OPTIX βελτιώνεται λίγο ο χρόνος..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kkatzos είπε

😁

Τώρα που το ανέφερες είχα και δύο γαμάτες 7950 σε crossfire. Από τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας (2012) η μία από τις δύο.

Κανένα πρόβλημα και με αυτές. Τι σκατά έχει κάνει η AMD με τις Navi δεν μπορώ να καταλάβω...

Οτι και να ειναι μακαρι να το λυσουν. Ειναι δυνατες καρτες και εχουν μελλον αλλα οπως γραφουν ολοι πρεπει η amd να προσλαβει devs σωστους να ξερουν τη δουλεια τους. Δεν μπορει στα cpu να δινει πονο και εδω να συναντας τετοια θεματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Και στο Blender πρέπει να είναι καλύτερες οι Turing. Στο BMW για παράδειγμα η 2060 είναι 10 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη από την πιο γρήγορη 5700XT που έχει στα results του open data benchmark και το έτρεξα με εντελώς στοκ (reset στο Afterburner). Όσον αφορά το CUDA αυτό, αν βάλω το OPTIX βελτιώνεται λίγο ο χρόνος..

Δεν χρησιμοποιώ 3D (ακόμα). Στο Resolve σίγουρα είναι καλύτερη η nvidia (το είχα δει το άρθρο από την Puget), αλλά αυτή την στιγμή εφόσον δουλεύω χωρίς θέματα δεν με συμφέρει να μπω στους μπελάδες να αλλάξω (αποκλειστικά μιλόντας για editing/rendering). Δεν θα δω τόσο μεγάλη διαφορά όσο αναβαθμίζοντας και ρίχνοντας λεφτά σε καλύτερο CPU (τώρα πάω σε 2700Χ από 1600 stock, σε 4Κ edit ελπίζω να βελτιώσει κάποια κολληματάκια που έχω).
Από την άλλη να δουλεύεις όλη μέρα, να πας να ξεσκάσεις για ένα 30λεπτο σε ένα παιχνιδάκι και να κοντεύεις να πάθεις επιληπτική κρίση από το stuttering δεν λέει :P

1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

Χαίρομαι που βλέπω καθημερινά τέτοια post στο front page, μπας και η AMD φιλοτιμηθεί και τουλάχιστον αναγνωρίσει πως υπάρχει το συγκεκριμένο θέμα (ώστε να προσπαθήσει να το διορθώσει), το κακό είναι πως τρώνε πολύ downvoting... Και φοβάμαι μην φταίει αυτό που διαβάζω σε σχόλια κάπου κάπου πως το θέμα είναι με το hardware (navi) και όχι το software οπότε δεν παίζει (είναι πολύ δύσκολο) να αλλάξει. Δεν γνωρίζω γενικά από συστήματα/παραγωγή hw τόσο καλά για να ξέρω αν κάτι τέτοιο ισχύει και τι επιπλοκές μπορεί να έχει, αλλά δεν ακούγεται καλό (αν ισχύει, γιατί μέχρι τώρα είναι φήμες).

Επεξ/σία από JoannisV
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Ναι τα cuda cores κανουν πολυ δουλεια σε καποια συγκεκριμενα προγραμματα. Οπως αντιστοιχα τα CU που εχουν οι AMD δουλευουν καλυτερα με αλλα προγραμματα.

Chill στα 70-73fps με κραταει μονιμα στα 71 με σταθερο frametime. Παιχνιδαρος παρεμπιπτόντως μου θυμισε παλιες καλες εποχες Underground 2 με τα φτιαξιματα τα drift και το ολο underground style.

Screenshot-1.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...