Arkin Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 33 λεπτά πριν, JoannisV είπε Και εγώ έτσι είμαι. Μόνο με την 5700ΧΤ έχω παρατράγουδα και πριν την πάρω είχα δοκιμάσει 3 διαφορετικες κάρτες μέσα σε 10 μήνες. Βέβαια μέχρι τώρα πιο συχνά είναι τα blackscreens εν ώρα gaming παρά αυτά μετά από sleep. Και εγώ εκεί καταλήγω. Ώρες ώρες εύχομαι να είχα μείνει με την 1070 που δεν έβγαζε κιχ. Ναι ήταν πολύ πιο αδύναμη από την 5700ΧΤ και σε 1440p UW ήθελε πολλές υποχωρήσεις, ήταν όμως σταθερότατη. Ξέρω πως είμαι απλά ένας από τους άτυχους και πολλά άτομα (για να μην πω η πλειοψηφία) δεν έχουν κανένα θέμα με τις δικές τους 5700/ΧΤ. Θα γίνω όμως γραφικός και θα πω πως εάν ποτέ ξεμπερδέψω με την συγκεκριμένη, ποτέ ξανά αμδ, (τουλάχιστον για GPU). Γιατι δεν την βαζετε αγγελια? Ειναι το πιο σωστο μιας και η amd απο οτι φαινεται μεχρι στιγμης δεν εχει ιδεα πως δημιουργουνται αυτα τα προβληματα και ουτε εχει τα downclock issues στα known. Αν την πηρατε 400 ευρω βαλτε την 330 θα φυγει αμεσα και πατε σε καποια 2060super. Δεν βλεπω αλλη λυση η amd δεν κανει τιποτα για να φτιαξει τα θεματα που εχουν αρκετοι. Προσωπικα θα την ειχα στειλει πανω στο μηνα αν δεν μπορουσα να παιξω ουτε 1-2 ωρες χωρις προβλημα.
7nisiotis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 330 + καμια 70 με 80 ευρώ nvidia 2060S?? Αν την εβαζα αγγελία κάτω από 350 δεν θα την έδινα ενός μήνα καρτα Είναι λίγο χαρακίρι για μένα γι αυτό δε το επιχειρω Και τι 330 εδώ μερικοί κάνουν αφραγκοδηθεν-ονειρα και ζητάνε και κάτω από 300 για 5700ΧΤ στις αγγελίες. 🙈🤡 Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2020 από 7nisiotis
JoannisV Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Arkin είπε Γιατι δεν την βαζετε αγγελια? Ειναι το πιο σωστο μιας και η amd απο οτι φαινεται μεχρι στιγμης δεν εχει ιδεα πως δημιουργουνται αυτα τα προβληματα και ουτε εχει τα downclock issues στα known. Αν την πηρατε 400 ευρω βαλτε την 330 θα φυγει αμεσα και πατε σε καποια 2060super. Δεν βλεπω αλλη λυση η amd δεν κανει τιποτα για να φτιαξει τα θεματα που εχουν αρκετοι. Προσωπικα θα την ειχα στειλει πανω στο μηνα αν δεν μπορουσα να παιξω ουτε 1-2 ωρες χωρις προβλημα. Για εμένα είναι περισσότερο ηθικό θέμα. Έτσι όπως λειτουργεί αυτή την στιγμή δεν το νιώθω σωστό να την δώσω εκτός και αν είναι για κάποια πολύ χαμηλή τιμή. Εκτός αυτού είναι η όλη διαδικασία και επειδή χρησιμοποιώ τον υπολογιστή για δουλειά δεν μπορώ να μείνω εύκολα χωρίς κάρτα. Αυτή την στιγμή περιμένω το ερχόμενο σ/κ να κάνω ένα φορμάτ και να αλλάξω ssd/cpu μήπως και φτιάξει κάτι. Από εκεί και πέρα θα το σκεφτώ περισσότερο να την δώσω, αλλά και πάλι όσο σκέφτομαι πως η κάρτα υπολειτουργεί έτσι άσχημα νιώθω άσχημα να την πουλήσω και να τρέχει ο επόμενος κακομοίρης που δεν ήξερε (μπορεί και να μην έχει κανένα θέμα, αυτό όμως δεν μπορώ να το ξέρω). 2 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε 330 + καμια 70 με 80 ευρώ nvidia 2060S?? Αν την εβαζα αγγελία κάτω από 350 δεν θα την έδινα ενός μήνα καρτα Είναι λίγο χαρακίρι για μένα γι αυτό δε το επιχειρω Προσωπικα επειδή δεν με παίρνει και πολύ με τα νεύρα μου τελευταία, αν μου δινόταν η επιλογή εδώ και τώρα να δώσω ακόμα και ένα 50αρι παραπάνω (έχω reference μοντέλο οπότε δύσκολα πάει πάνω από 300-330) για μία 2060S, θα τα έδινα και δεν θα κοιτούσα πίσω. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2020 από JoannisV
7nisiotis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, JoannisV είπε Για εμένα είναι περισσότερο ηθικό θέμα. Έτσι όπως λειτουργεί αυτή την στιγμή δεν το νιώθω σωστό να την δώσω εκτός και αν είναι για κάποια πολύ χαμηλή τιμή. Εκτός αυτού είναι η όλη διαδικασία και επειδή χρησιμοποιώ τον υπολογιστή για δουλειά δεν μπορώ να μείνω εύκολα χωρίς κάρτα. Αυτή την στιγμή περιμένω το ερχόμενο σ/κ να κάνω ένα φορμάτ και να αλλάξω ssd/cpu μήπως και φτιάξει κάτι. Από εκεί και πέρα θα το σκεφτώ περισσότερο να την δώσω, αλλά και πάλι όσο σκέφτομαι πως η κάρτα υπολειτουργεί έτσι άσχημα νιώθω άσχημα να την πουλήσω και να τρέχει ο επόμενος κακομοίρης που δεν ήξερε (μπορεί και να μην έχει κανένα θέμα, αυτό όμως δεν μπορώ να το ξέρω). Προσωπικα επειδή δεν με παίρνει και πολύ με τα νεύρα μου τελευταία, αν μου δινόταν η επιλογή να δώσω ακόμα και ένα 50αρι παραπάνω (έχω reference μοντέλο οπότε δύσκολα το δίνω πάνω από 300-330) για μία 2060S, θα τα έδινα και δεν θα κοιτούσα πίσω. 30-50 είναι οκ. Παραπάνω όχι. Θαρρώ.
kostiger Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 22 λεπτά πριν, kkatzos είπε Δεν είναι καθόλου κοντινές αναλύσεις. 35% πιο απαιτητική η QHD και επίσης στο Division 2 οι διαφορές της 5700(XT) από τις Vega είναι ελάχιστες. Εδώ vs Vega 64 Nitro 33.3 για την ακριβεια. Το πολυ κοντινη θα επρεπε να το γραψω ως σχετικα κοντινη λοιπον για να ειμαι απολυτα σωστος. Για την ιστορια, το εγραψα με την εννοια οτι η 5700ΧΤ ειναι κατα περιπου 30% πιο ισχυρη απο τη vega, οποτε θα περιμενε κανεις αλλα αποτελεσματα, με γνωμονα οτι θεωρητικα προκειται AMD optimised παιχνιδι..
Ronnie1985 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 27/1/2020 στις 3:14 ΜΜ, leros2004 είπε Στη δική μου Nitro+ default έχει 2100mhz. Στατιστικά απο όσο εχω διαβάσει, όλες οι Nitro+ το έχουν εύκολα το 2100mhz με 1100mv με 15% power limit και 1850mhz τις μνήμες . Δοκίμασε αν θες και εσύ. Τελεια. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2020 από Ronnie1985
Arkin Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, JoannisV είπε Για εμένα είναι περισσότερο ηθικό θέμα. Έτσι όπως λειτουργεί αυτή την στιγμή δεν το νιώθω σωστό να την δώσω εκτός και αν είναι για κάποια πολύ χαμηλή τιμή. Εκτός αυτού είναι η όλη διαδικασία και επειδή χρησιμοποιώ τον υπολογιστή για δουλειά δεν μπορώ να μείνω εύκολα χωρίς κάρτα. Αυτή την στιγμή περιμένω το ερχόμενο σ/κ να κάνω ένα φορμάτ και να αλλάξω ssd/cpu μήπως και φτιάξει κάτι. Από εκεί και πέρα θα το σκεφτώ περισσότερο να την δώσω, αλλά και πάλι όσο σκέφτομαι πως η κάρτα υπολειτουργεί έτσι άσχημα νιώθω άσχημα να την πουλήσω και να τρέχει ο επόμενος κακομοίρης που δεν ήξερε (μπορεί και να μην έχει κανένα θέμα, αυτό όμως δεν μπορώ να το ξέρω). Προσωπικα επειδή δεν με παίρνει και πολύ με τα νεύρα μου τελευταία, αν μου δινόταν η επιλογή εδώ και τώρα να δώσω ακόμα και ένα 50αρι παραπάνω (έχω reference μοντέλο οπότε δύσκολα πάει πάνω από 300-330) για μία 2060S, θα τα έδινα και δεν θα κοιτούσα πίσω. Ναι καταλαβα πως το εννοεις. Σιγουρα δεν μπορεις να ξερεις αν η καρτα θα εχει θεμα σε αλλον υπολογιστη η οχι. Το θεμα ειναι οτι δινεις 400 ευρω και εχεις ενα ελλατωματικο προιον στον υπολογιστη σου. Ποσο υπομονη να κανεις? Να την στειλεις πισω για refund η αλλαγη καρτας στο καταστημα? Εφοσον δεν δουλευει σωστα το καταστημα πρεπει να την αναλαβει μεσα στην εγγυηση ειναι.
JoannisV Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Arkin είπε Ναι καταλαβα πως το εννοεις. Σιγουρα δεν μπορεις να ξερεις αν η καρτα θα εχει θεμα σε αλλον υπολογιστη η οχι. Το θεμα ειναι οτι δινεις 400 ευρω και εχεις ενα ελλατωματικο προιον στον υπολογιστη σου. Ποσο υπομονη να κανεις? Να την στειλεις πισω για refund η αλλαγη καρτας στο καταστημα? Εφοσον δεν δουλευει σωστα το καταστημα πρεπει να την αναλαβει μεσα στην εγγυηση ειναι. Και αυτό το έχω σκεφτεί και ίσως το δοκιμάσω κάποια στιγμή που θα έχω μία 2η για ρεζέρβα όσο περιμένω, γιατί γενικά αυτή την στιγμή τον υπολογιστή τον χρησιμοποιώ κατά 90% για δουλειά (editing) όπου η κάρτα δεν έχει βγάλει κανένα απολύτως θέμα και το υπόλοιπον 10% είναι διασκέδαση (gaming-καμιά ταινία κτλπ). Το κατάστημα (Πλαίσιο) δεν πιστεύω να αρνηθεί να την αλλάξει (3 χρόνια εγγύηση έχει μάλιστα) αρκέι να βρει το ελάττωμα. Έλα που όμως αν τρέξουν ένα bench και δουν πως η κάρτα δεν έχει κανένα θέμα (που όντως σε benches τρέχει απροβλημάτιστα), θα μου την δώσουν πίσω και θα έχω μείνει πόσο καιρό χωρίς κάρτα (και την χρειάζομαι για την δουλειά μου). Μπρος γκρέμος και πίσω ρέμα. Το πιο εύκολο θα μου ήταν να είχα τα λεφτά για μία 2060S, να την αγόραζα και να την έβαζα στον πύργο μου. Θα έστελνα μετά την 5700ΧΤ στο Πλαίσιο για έλεγχο (και τυχόν αλλαγή αν βρίσκαν θέμα) και μόλις την έπαιρνα πίσω (καινούρια ή όχι) θα πήγαινε στις αγγελίες. Δυστυχώς δεν μπορώ αυτή την στιγμή να διαθέσω 350-400€ για νέα κάρτα (έστω και αν τα πάρω πίσω μετά από ένα μήνα).
kkatzos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 9 λεπτά πριν, kostiger είπε η 5700ΧΤ ειναι κατα περιπου 30% πιο ισχυρη απο τη vega, Δε νομίζω να είναι 30% από μια Vega 56. Μια custom 5700ΧΤ είναι 15% ταχύτερη κατά μέσο όρο από μια Vega 64 Nitro. Άρα πόσο να είναι από μια 56άρα; 23-25%; Μιλάμε για μέσους όρους πάντα. 13 λεπτά πριν, kostiger είπε AMD optimised παιχνιδι optimized και για τη Vega λοιπόν 😉
QuadDamage Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 στο lol τρωω green screen με 5700xt και πρεπει να κανω επανεκκινηση του pc και να χασω πολυτιμα λεπτα του παιχνιδιου.Απενεργοποιωντας ολα τα extra features που ειναι μπολικα στους τελευταιους drivers ψιλοεφτιαξε η κατασταση αλλα εβγαλα την καρτα για να μην φαω κατα afk ban και παιζω πλεον με την onboard του 9900k μεχρι να φτιαξουν οι οδηγοι της amd.
7nisiotis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, JoannisV είπε Και αυτό το έχω σκεφτεί και ίσως το δοκιμάσω κάποια στιγμή που θα έχω μία 2η για ρεζέρβα όσο περιμένω, γιατί γενικά αυτή την στιγμή τον υπολογιστή τον χρησιμοποιώ κατά 90% για δουλειά (editing) όπου η κάρτα δεν έχει βγάλει κανένα απολύτως θέμα και το υπόλοιπον 10% είναι διασκέδαση (gaming-καμιά ταινία κτλπ). Το κατάστημα (Πλαίσιο) δεν πιστεύω να αρνηθεί να την αλλάξει (3 χρόνια εγγύηση έχει μάλιστα) αρκέι να βρει το ελάττωμα. Έλα που όμως αν τρέξουν ένα bench και δουν πως η κάρτα δεν έχει κανένα θέμα (που όντως σε benches τρέχει απροβλημάτιστα), θα μου την δώσουν πίσω και θα έχω μείνει πόσο καιρό χωρίς κάρτα (και την χρειάζομαι για την δουλειά μου). Μπρος γκρέμος και πίσω ρέμα. Το πιο εύκολο θα μου ήταν να είχα τα λεφτά για μία 2060S, να την αγόραζα και να την έβαζα στον πύργο μου. Θα έστελνα μετά την 5700ΧΤ στο Πλαίσιο για έλεγχο (και τυχόν αλλαγή αν βρίσκαν θέμα) και μόλις την έπαιρνα πίσω (καινούρια ή όχι) θα πήγαινε στις αγγελίες. Δυστυχώς δεν μπορώ αυτή την στιγμή να διαθέσω 350-400€ για νέα κάρτα (έστω και αν τα πάρω πίσω μετά από ένα μήνα). Αυτό το έχουν κι άλλοι. Σε bench τερματίζει που είναι και λογικό σε κάποια παιχνίδια νομίζει ότι είναι ελαφριά ξέρω γω, ενεργοποιείται κάποιο "energy" saving shitfeature και εξού το downclocking.
kostiger Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, kkatzos είπε Δε νομίζω να είναι 30% από μια Vega 56. Μια custom 5700ΧΤ είναι 15% ταχύτερη κατά μέσο όρο από μια Vega 64 Nitro. Άρα πόσο να είναι από μια 56άρα; 23-25%; Μιλάμε για μέσους όρους πάντα. optimized και για τη Vega λοιπόν 😉 Eαν το προσεγγισεις καθαρα στατιστικα, το αναμενομενο αποτελεσμα θα με επιβεβαιωνε, αλλα προφανως δεν ειναι αυτη η περιπτωση. Η vega αποδιδει οπως θα περιμενε κανεις, ενω η ΧΤ υπολειτουργει για αδιευκρινιστους λογους.
JoannisV Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Αυτό το έχουν κι άλλοι. Σε bench τερματίζει που είναι και λογικό σε κάποια παιχνίδια νομίζει ότι είναι ελαφριά ξέρω γω, ενεργοποιείται κάποιο "energy" saving shitfeature και εξού το downclocking. Το έχω διαβάσει. Το θέμα είναι πως με κάποιο patch (αρχές Δεκέμβρη νομίζω) σε κάποια παλιά παιχνίδια που υπήρχε θέμα και όντως η κάρτα σερνόταν το έφτιαξαν (το είχαν και σαν known issue μέχρι τότε). Με εκείνο το patch λοιπόν εγώ που έπαιζα μια στο τόσο Borderlands 2 (παιχνίδι του 11, νομίζω DX9) είδα διαφορά γιατί από τα 30fps (ναι 30, παραπάνω δεν έφτανε ποτέ και μάλιστα είχε τρομακτικό stuttering) η κάρτα έφτασε επιτέλους 90% usage και 100++ fps. Έλα που όμως δεν είναι τελικά μόνο στα "μη απαιτητικά" παιχνίδια που γίνεται αυτό (τουλάχιστον για εμένα). Δεν γίνεται στο AC Origins/TheDiv2 σε 1440p UW να συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Εκεί που θυμώνω είναι πως η AMD με το παραπάνω patch αφαίρεσε το πρόβλημα από τα "known issues" μιας και θεώρησε ότι λύθηκε (που λύθηκε, αλλά όχι τελειώς). Τώρα αν θα το ξανααναγνωρίσουν πότε, μακάρι.
Arkin Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 13 λεπτά πριν, JoannisV είπε Και αυτό το έχω σκεφτεί και ίσως το δοκιμάσω κάποια στιγμή που θα έχω μία 2η για ρεζέρβα όσο περιμένω, γιατί γενικά αυτή την στιγμή τον υπολογιστή τον χρησιμοποιώ κατά 90% για δουλειά (editing) όπου η κάρτα δεν έχει βγάλει κανένα απολύτως θέμα και το υπόλοιπον 10% είναι διασκέδαση (gaming-καμιά ταινία κτλπ). Το κατάστημα (Πλαίσιο) δεν πιστεύω να αρνηθεί να την αλλάξει (3 χρόνια εγγύηση έχει μάλιστα) αρκέι να βρει το ελάττωμα. Έλα που όμως αν τρέξουν ένα bench και δουν πως η κάρτα δεν έχει κανένα θέμα (που όντως σε benches τρέχει απροβλημάτιστα), θα μου την δώσουν πίσω και θα έχω μείνει πόσο καιρό χωρίς κάρτα (και την χρειάζομαι για την δουλειά μου). Μπρος γκρέμος και πίσω ρέμα. Το πιο εύκολο θα μου ήταν να είχα τα λεφτά για μία 2060S, να την αγόραζα και να την έβαζα στον πύργο μου. Θα έστελνα μετά την 5700ΧΤ στο Πλαίσιο για έλεγχο (και τυχόν αλλαγή αν βρίσκαν θέμα) και μόλις την έπαιρνα πίσω (καινούρια ή όχι) θα πήγαινε στις αγγελίες. Δυστυχώς δεν μπορώ αυτή την στιγμή να διαθέσω 350-400€ για νέα κάρτα (έστω και αν τα πάρω πίσω μετά από ένα μήνα). Το καλο ειναι οτι για το 90% που κανεις ειναι κομπλε. Τωρα τι σκαλωματα τρωει στα παιχνιδια αντε να βγαλεις ακρη. Το καλυτερο ειναι τραβας βιντεο οταν περιμενεις να σε πεταξει μαυρη οθονη η οτιδηποτε και τα δειχνεις στον τεχνικο του plaisiou. Η 5700xt σε productivity ειναι πολυ καλυτερη απο 2060super οποτε σκεψου οτι εφοσον δουλευει εκει καλα επιασε το 90%. Αυτο το 10% του gaming ελπιζουμε να το φτιαξουν συντομα με τους νεους drivers.
JoannisV Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, QuadDamage είπε στο lol τρωω green screen με 5700xt και πρεπει να κανω επανεκκινηση του pc και να χασω πολυτιμα λεπτα του παιχνιδιου.Απενεργοποιωντας ολα τα extra features που ειναι μπολικα στους τελευταιους drivers ψιλοεφτιαξε η κατασταση αλλα εβγαλα την καρτα για να μην φαω κατα afk ban και παιζω πλεον με την onboard του 9900k μεχρι να φτιαξουν οι οδηγοι της amd. Φίλε δοκίμασε να απενεργοποιήσεις από το Client το hardware acceleration αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Είχα και εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και πηγαίνοντας στα settings > Enable Low Spec Mode το έλυσα και δεν ξαναείχα θέμα. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2020 από JoannisV 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα