Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 10k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Skrez1982 είπε

Να ρωτήσω κάτι ? Έχει παίξει κανείς το division 2 ? Το έβαλα σήμερα και με ρυθμίσεις high ultra έπαιζε στα 60 fps με την 5700xt σε 1440p . Βέβαια έχει και ένα κάρο ρυθμίσεις ρε παιδιά. Τι χαμός είναι αυτός

Η VEGA 56 μου βγαζει 115 καρε Μ.Ο σε 2560Χ1080 σε High..

Ειναι πολυ κοντινη η αναλυση ρε γμτ. (Και σημαντικα πιο ισχυρη η καρτα σου).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Skrez1982 είπε

Τι fps έχεις ? Και με τι ρυθμίσεις παίζεις ? Θέλω να το σεταρω να παίζει smooth 

1 ώρα πριν, JoannisV είπε

Και εγώ έχω θέμα με το Division2. Παίζω στα 40fps με ανάλυση 1440p UW και τις περισσότερες ρυθμίσεις mid-high. Η 5700ΧΤ στην δική μου περίπτωση υπολειτουργεί άσχημα (40-60% Usage και κακό downclocking μέχρι και 500-800mhz). Δες και εσύ το usage σου όταν παίζεις αν είναι 90%+ ή σαν το δικό μου...

Έχω βάλει αυτά τα setting από εδώ: https://youtu.be/ekZQcGK3Prw?t=960
Όταν τρέχω το πρώτο bench η κάρτα υπολειτουργεί και στα καπάκια τρέχω το επόμενο και η κάρτα δουλεύει σωστά. Επίσης φαίνεται να ξε-bugαρει όταν κάνω alt-tab. In game έχει την ίδια συμπεριφορά.

2050mhz,1099mv, 930mhz Vram οι δυο πρώτες φώτο και
1800mhz 960mv , 900mhz vram οι επόμενες δυο.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, geo4sar είπε

Έχω βάλει αυτά τα setting από εδώ: https://youtu.be/ekZQcGK3Prw?t=960
Όταν τρέχω το πρώτο bench η κάρτα υπολειτουργεί και στα καπάκια τρέχω το επόμενο και η κάρτα δουλεύει σωστά. Επίσης φαίνεται να ξε-bugαρει όταν κάνω alt-tab. In game έχει την ίδια συμπεριφορά.

2050mhz,1099mv, 930mhz Vram οι δυο πρώτες φώτο και
1800mhz 960mv , 900mhz vram οι επόμενες δυο.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Δηλαδή in-game αν κάνεις alt-tab φτιάχνει και λειτουργεί κανονικά; 

Θα το τσεκάρω αύριο, αν και δεν πιστεύω να αλλάξει κάτι γιατί δεν παίζει να μην έχω κάνει alt-tab τόσο καιρό όσο παίζω. Θα τρέξω όμως σίγουρα το bench 2 φορές όπως είπες. 

Με εκνευρίζει που σε ένα παιχνίδι όπως το Division2 που ειναι καλα optimized η κάρτα σέρνεται έτσι. Το ίδιο κάνει και στο AC Origins, όμως εκεί μιλάμε για άθλιο game engine και χάλια optimization. Πλήρωσα τόσα λεφτά για να πάω στην 5700ΧΤ και ώρες ώρες να έχω επιδόσεις χειρότερες από την προηγούμενη 1070 μου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, JoannisV είπε

Δηλαδή in-game αν κάνεις alt-tab φτιάχνει και λειτουργεί κανονικά; 

Θα το τσεκάρω αύριο, αν και δεν πιστεύω να αλλάξει κάτι γιατί δεν παίζει να μην έχω κάνει alt-tab τόσο καιρό όσο παίζω. Θα τρέξω όμως σίγουρα το bench 2 φορές όπως είπες. 

Με εκνευρίζει που σε ένα παιχνίδι όπως το Division2 που ειναι καλα optimized η κάρτα σέρνεται έτσι. Το ίδιο κάνει και στο AC Origins, όμως εκεί μιλάμε για άθλιο game engine και χάλια optimization. Πλήρωσα τόσα λεφτά για να πάω στην 5700ΧΤ και ώρες ώρες να έχω επιδόσεις χειρότερες από την προηγούμενη 1070 μου...

Ναι τελικά κάθε φορά που μπαίνω μέσα στο παιχνίδι και κάνω alt-tab φτιάχνει και είναι το μόνο παιχνίδι που μου κάνει αυτό το πρόβλημα. Σε όλα τα άλλα games η κάρτα παίζει απροβλημάτιστα(witcher3, darks souls 1,2, sekiro, Pubg, Rust, Poe, Control, Star Wars, Tarkov, No man's sky) ότι προλαβα δηλαδή να δοκιμασω όσο έχω την κάρτα.
Drivers έχω 19.12.2 , φοβάμαι να κάνω update :D από την στιγμή που δεν έχω προβλήματα.

Επεξ/σία από geo4sar
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

τι είναι τούτο πάλι

unknown.png

Οι εξωγήινοι που έχεις στην επιφάνεια εργασίας μπήκαν και στο radeon settings !

Είναι κορυφαία η AMD σε κάτι τέτοια. 

Δημοσ.

Ιστορία με θέμα του παιχνιδιού και όχι της κάρτας 

Μετά από 65 ώρες στο breakpoint και ενώ ήμουν σε υψηλό σημείο με χιόνια άρχισαν τα crashes. Συνεχόμενα χωρίς να γίνεται reset το tuning οπότε δεν έφταιγε το oc. Κάνω uninstall το παιχνίδι και ξανά install. Τα ίδια. Βρε γαμωτο λέω τι φταίει και το έπιασε τώρα με τα crashes. 

Τελικά είναι γενικό θέμα και στα known issues του παιχνιδιού το οποίο λένε ότι θα λυθεί στο επόμενο update σε 2 3 μέρες. 

Αναφέρω το πρόβλημα γιατί όπως πολλοί πήγα να το ρίξω στην κάρτα ενώ είναι γενικό πρόβλημα και με nvidia και με αρκετές AMD κάρτες. Τέτοια παιχνίδια με τεράστιους κόσμους αργούν να γίνουν απόλυτα stable. 

https://piunikaweb.com/2019/12/09/ghost-recon-breakpoint-game-crash-in-snow-region-bug-to-get-fixed-in-next-update-confirms-ubisoft/

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ronnie1985 είπε

Μιας κ σκοπευω να δοκιμασω undervolt στην 5700 xt Nitro+ ξεκινησα λιγο το διαβασμα κ τα βιντεακια στο youtube να παρω μια ιδεα τι γινεται. Εχω απορια σχετικα με το power limit. Σε ενα βιντεο για undervolt που ειδα ο τυπος προτεινει 50% με 2050 στα 1114mv

Απο κατω γραφαν σχολια οτι το 50% ειναι overkill στο undervolting κ προτεινανε για 20%

Εδω topic μας εχω δει απο παιδια να βαζουν 15% power limit. Τελικα ποιο ειναι καλυτερα να βαλουμε κ γιατι οχι 50% πχ;

Σκεφτομαι να δοκιμασω 2050 στα 1120mv κ μνημη 1860

Δεν είναι power limit που θα δώσει 200mv όπως νομίζουν οι περισσότεροι πάντως μπορείς να πάρεις το προφίλ το τεστ 2020 που είναι μερικές σελίδες πίσω στο τελευταίο state κιόλας που είναι 2050/1131 μπορείς να το κάνεις 2100/1131 γιατί η νιτρο είναι καλύτερη από την pulse οου ίσως τα 2100 τα έχεις και με 1100/1110mv..

Εγώ περιμένω να έρθει το custom aio για να βάλω στην pulse ή θα φάω φόλα η θα είναι κομπλέ 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/1/2020 στις 8:31 ΠΜ, LIGHT1NG είπε

Δεν είναι power limit που θα δώσει 200mv όπως νομίζουν οι περισσότεροι πάντως μπορείς να πάρεις το προφίλ το τεστ 2020 που είναι μερικές σελίδες πίσω στο τελευταίο state κιόλας που είναι 2050/1131 μπορείς να το κάνεις 2100/1131 γιατί η νιτρο είναι καλύτερη από την pulse οου ίσως τα 2100 τα έχεις και με 1100/1110mv..

Εγώ περιμένω να έρθει το custom aio για να βάλω στην pulse ή θα φάω φόλα η θα είναι κομπλέ 

Οκ thanks

Επεξ/σία από Ronnie1985
Δημοσ.
11 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

τι είναι τούτο πάλι

unknown.png

Δεν είσαι ο μόνος και σε μένα το ίδιο κάνει με τους τελευταίους 3 drivers.

Αν κάνεις sign out φτιάχνει και ανοίγει κανονικά.

Γενικά οι drivers είναι για τον π...

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, JoannisV είπε

Και εγώ έχω θέμα με το Division2. Παίζω στα 40fps με ανάλυση 1440p UW και τις περισσότερες ρυθμίσεις mid-high. Η 5700ΧΤ στην δική μου περίπτωση υπολειτουργεί άσχημα (40-60% Usage και κακό downclocking μέχρι και 500-800mhz). Δες και εσύ το usage σου όταν παίζεις αν είναι 90%+ ή σαν το δικό μου...

Το usage της κάρτας είναι καρφωμένο στο 99% και ο επεξεργαστής 30-50% περίπου. Βέβαια έπαιξα πολύ λίγο. Θερμοκρασίες είναι στους 70 βαθμούς. Το ρολόι παίζει από 1850-1950 . 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε

Μιας κ σκοπευω να δοκιμασω undervolt στην 5700 xt Nitro+ ξεκινησα λιγο το διαβασμα κ τα βιντεακια στο youtube να παρω μια ιδεα τι γινεται. Εχω απορια σχετικα με το power limit. Σε ενα βιντεο για undervolt που ειδα ο τυπος προτεινει 50% με 2050 στα 1114mv

Απο κατω γραφαν σχολια οτι το 50% ειναι overkill στο undervolting κ προτεινανε για 20%

Εδω topic μας εχω δει απο παιδια να βαζουν 15% power limit. Τελικα ποιο ειναι καλυτερα να βαλουμε κ γιατι οχι 50% πχ;

Σκεφτομαι να δοκιμασω 2050 στα 1120mv κ μνημη 1860

Ακόμα και 5% να βάλεις θα είσαι εντάξει.

Αυτό που έχω προσέξει είναι ότι δίνει περίπου τα ίδια από 2% και πάνω.

Δοκίμασε πρώτα να βρεις σταθερό underclock / undervolt και μετά σκάλισε τις μνήμες. Εμένα για παράδειγμα έχει stable 2029 με 1120mv, 2%p.l. και μνήμες στα 1830 αλλά προτιμώ το 2000 με 1100mv και 2%p.l. χωρίς να σκαλίσω μνήμες, γιατί έχω χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Τα 1860 μπορεί και να μην τα έχεις αλλά ακόμα και αν τα έχεις, θα σου ανεβάσουν αρκετά το junction temperature (hot spot). 

Οι διαφορές (2029core clock, 1120mv, 2%p.l., 1830mem vs 2000core clock, 1100mv, 2%p.l.) στη δική μου περίπτωση (4k tv) είναι αμελητέες, της τάξης του 1 ~ 1,5 fps π.χ. σε witcher 3.

Το πραγματικό κέρδος με undervolt και +power limit είναι ότι τα ρολόγια είναι πιο σταθερά, χωρίς έντονα σκαμπανεβάσματα όπως όταν ήταν στοκ.   

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, NIKOS25271 είπε

Ακόμα και 5% να βάλεις θα είσαι εντάξει.

Αυτό που έχω προσέξει είναι ότι δίνει περίπου τα ίδια από 2% και πάνω.

Δοκίμασε πρώτα να βρεις σταθερό underclock / undervolt και μετά σκάλισε τις μνήμες. Εμένα για παράδειγμα έχει stable 2029 με 1120mv, 2%p.l. και μνήμες στα 1830 αλλά προτιμώ το 2000 με 1100mv και 2%p.l. χωρίς να σκαλίσω μνήμες, γιατί έχω χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Τα 1860 μπορεί και να μην τα έχεις αλλά ακόμα και αν τα έχεις, θα σου ανεβάσουν αρκετά το junction temperature (hot spot). 

Οι διαφορές (2029core clock, 1120mv, 2%p.l., 1830mem vs 2000core clock, 1100mv, 2%p.l.) στη δική μου περίπτωση (4k tv) είναι αμελητέες, της τάξης του 1 ~ 1,5 fps π.χ. σε witcher 3.

Το πραγματικό κέρδος με undervolt και +power limit είναι ότι τα ρολόγια είναι πιο σταθερά, χωρίς έντονα σκαμπανεβάσματα όπως όταν ήταν στοκ.   

Σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου κ την απαντηση φιλε μου. Ποια υλοποιηση καρτας εχεις εσυ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...