7nisiotis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, JoannisV είπε Εγώ θα προσθέσω κάτι που έχω παρατηρήσει εδώ και καιρό με την κάρτα (πέρα από το downclocking): Κάθε φορά που κουνάω το ποντίκι πέρα-δώθε ή σκρολάρω σε pages ακούω buzzing μέσα από τον πύργο (coil whine). Δεν νομίζω πως αυτό συνέβαινε πάντα γιατί για ένα διάστημα ήμουν με ανοιχτό case και δεν ακουγόταν τίποτα(τώρα το έχω κλειστό και ακούγεται όταν είμαι σε desktop χωρίς κάποια μουσική να παίζει). Είναι σχεδόν ανεπαίσθητο αλλά έχει ησυχία το προσέχεις -και μου φαίνεται περίεργο γιατί συνήθως το coilwhine (επειδή είχα κάρτα στο παρελθόν που μου το είχε εμφανίσει) συμβαίνει όταν η κάρτα πιέζεται ή βγάζει πολλά FPS (loading screens), όχι σε απλό σκρολ... Έχω και reference μοντέλο που υποτίθεται είναι καλό από πλευρά PCB Το είχα πολύ παλιά αυτό ( Σε μια Asrock z77 fatality, corsair gs800 ) Δεν είναι από τη κάρτα, δεν το προκαλεί αυτή, α και ήταν πιο έντονο αν είχα το ποντίκι 1000Hz. Στα 500 ήταν λιγότερα αισθητό. Έφτιαξε μόνο του αλλά αν έμενε χωρίς ρεύμα (κλειστό μεν αλλά το καλώδιο ρεύματος καρφωμένο στο τροφοδοτικό -εξοδος-) το σύστημα για πάνω από 1 βδομάδα το έκανε ξανά. Είναι κάτι μεταξύ τροφοδοτικού/μητρικής. Δεν είναι της κάρτας πρόβλημα. Αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχεις ΚΑΙ στη κάρτα coil και να ενισχύεται επιπλέον. 1 ώρα πριν, Ronnie1985 είπε Δεν εχω πειραξει απολυτως τπτ στους 20.1.3 Να φανταστεις μολις τους εγκατεστησα εκει που σου λεει στην αρχη για γρηγορη ρυθμιση πατησα παραβλεψη. Απο οτι ειδα μου χει το τυπικο προφιλ κ οχι gaming. Μονο το freesync που κοιταξα μιας κ με ενδιαφερει μου το χει enable. Ολα τα αλλα δε τα χω αγγιξει καν. Θα κοιταξω το tessellation που λες κ θα το βαλω x16 αν και δε ξερω καν τι ειναι αυτο. Ειναι recommended to x16? Tesselation έχει το Witcher 3 που ανέφερες γι αυτό στο πα Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2020 από 7nisiotis
Ronnie1985 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Arkin είπε Μην κλεινετε SMT/HT παντως globally. Αν θελετε να δειτε αν υπαρχει αλλη συμπεριφορα στο παιχνιδι που εχετε stutter μολις ανοιξετε το παιχνιδι πηγαινετε task manager και στο exe του παιχνιδιου βαλτε affinity μονο τους ζυγους πυρηνες. Σε εναν cpu 6/12 πχ θα αφησετε ενεργους τους 0/2/4/6/8/10 στο affinity. Αν παλι υπαρχουν stutters ενω η καρτα δουλευει χαλαρα κατι αλλο φταιει. Ειναι κατι παρομοιο με το να βαλουμε high priority? Η δε κανει τπτ αυτο; Κατι αλλο περι chill radeon, στην οθονη μου το ευρος freesync ειναι 50-144, (αν κ διαβασα σε καποια sites οτι εχει κ LFC 40-50) οποτε απο τιμες βαζω min -> 52 και max -> 142 ?? Σωστα εχω καταλαβει;
Arkin Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Ειναι κατι παρομοιο με το να βαλουμε high priority? Η δε κανει τπτ αυτο; Κατι αλλο περι chill radeon, στην οθονη μου το ευρος freesync ειναι 50-144, (αν κ διαβασα σε καποια sites οτι εχει κ LFC 40-50) οποτε απο τιμες βαζω min -> 52 και max -> 142 ?? Σωστα εχω καταλαβει; Όχι άλλο το high priority. Με το affinity καθορίζεις πόσα Threads θα δουλεύουν στο εκάστοτε exe. Στο chill βάλε 53-141 και θα ρυθμίζει αυτόματα λογικά θα στο φτιάχνει στα 95 100 με σταθερό frametime. 65-75 που το έχω με έχει στα 70 μόνιμα με σταθερό frametime. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2020 από Arkin
Ronnie1985 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Arkin είπε Όχι άλλο το high priority. Με το affinity καθορίζεις πόσα Threads θα δουλεύουν στο εκάστοτε exe. Στο chill βάλε 53-141 και θα ρυθμίζει αυτόματα λογικά θα στο φτιάχνει στα 95 100 με σταθερό frametime. 65-75 που το έχω με έχει στα 70 μόνιμα με σταθερό frametime. Σε ευχαριστω πολυ θα το δοκιμασω! Ποιο power plan εχεις; Των windows; Μου κανει εντυπωση που κανεις δε προτεινει το ryzen plan...
Arkin Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Ronnie1985 είπε Σε ευχαριστω πολυ θα το δοκιμασω! Ποιο power plan εχεις; Των windows; Μου κανει εντυπωση που κανεις δε προτεινει το ryzen plan... Balanced έχω.
7nisiotis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Ultimate Performance με cpu low.state 5, high 100
Psycho_Warhead Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, Arkin είπε Balanced έχω. High performance για να μην έχεις core parking.
Arkin Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε High performance για να μην έχεις core parking. Έχω το πρόγραμμα για να μην κάνουν Park τα cores. Απλά στο Balanced η συχνότητα πάει και στο 800 όταν δεν κάνω βαριές εργασίες
Ronnie1985 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Ultimate Performance με cpu low.state 5, high 100 Ultimate αυτο με την cmd επιλογη λες που το "ξεκλειδωνεις" εσυ γιατι απο default δε το εμφανιζει στα σχεδια. Κ αν καταλαβα εχεις βαλει στις ελαχιστες επιδωσεις 5% κ στις μεγιστες 100% στη cpu. Σου δουλευει κομπλε με το σχεδιο αυτο; Φανταζομαι δεν εχεις core parking με το σχεδιο αυτο αρα ολοι οι πυρηνες δουλευουν ταυτοχρονα. Αν κανω καπου λαθος διορθωσε με. 4 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε High performance για να μην έχεις core parking. Νομιζω μονο στο ultimate plan ειναι disable το core parking. Ποιο προγραμμα λετε για enable-disable core parking? Ειναι αξιοπιστο; Θελει επακινηση καθε φορα το pc για να πιασουν οι αλλαγες; 1
overpower Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 5 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε Windows θέμα τότε? Δοκίμασε να κάνεις το ίδιο driver πάλι εγκατάσταση πάνω από που έχεις χωρίς ddu με τικ την επαναφορά εργοστασιακων χμ τωρα φιανεται μονο τα fan settings να μην κραταει
noFEARgr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Οσοι εχετε ryzen βαλτε του 1usmus το power plan
LIGHT1NG Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, overpower είπε χμ τωρα φιανεται μονο τα fan settings να μην κραταει Ενεργοποίησε χειροκίνητα όλα τα advanced /fine tuning και κάντο load πάλι για αυτό στο κάνει αυτό.
Ronnie1985 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Οσοι εχετε ryzen βαλτε του 1usmus το power plan 1usmus? Τι ειναι αυτο; Edit. Μολις το γκουκλαρα. Αλκα λεει για 3000 ryzen. Σε μενα με 2600x δε ξερω αν δουλευει. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2020 από Ronnie1985
noFEARgr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε 1usmus? Τι ειναι αυτο; https://www.techpowerup.com/review/1usmus-custom-power-plan-for-ryzen-3000-zen-2-processors/ 1
Acmilangr2 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Μετά τα τελευταία 10 posts έκανα scroll τερμα Επάνω να δω μήπως μπήκα σε λάθος topic
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα