overpower Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε Δοκίμασες το save-load από το default folder που εχει το amd software? Ναι εκει τα αποθηκευω. (local/amd/cn) Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2020 από overpower
LIGHT1NG Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, overpower είπε Ναι εκει τα αποθηκευω. (local/amd/cn) Όταν ανοίγει το pc ανοίγει το amd software?
overpower Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, LIGHT1NG είπε Όταν ανοίγει το pc ανοίγει το amd software? Ναι κανονικα υπαρχει κατω δεξια σαν εικονιδιο στην taskbar
LIGHT1NG Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, overpower είπε Ναι κανονικα υπαρχει κατω δεξια σαν εικονιδιο στην taskbar Windows θέμα τότε? Δοκίμασε να κάνεις το ίδιο driver πάλι εγκατάσταση πάνω από που έχεις χωρίς ddu με τικ την επαναφορά εργοστασιακων 1
Luciddream Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 12 minutes ago, DiaperCh@nger101 said: Πρώτον μια δοκιμή θα μας πείσει! Πάρε το cod και ψήσου να δοκιμάσεις με smt on/off. Μπορώ να δοκιμάσω (αν κατέβει ποτέ το game) αλλά προς το παρόν είμαι με την GTX 970. Quote Για τη διαφορά από 6 σε 12 νήματα ελπίζω ότι δεν διαφωνείς ότι υπάρχει θετική επίδραση του smt σε gaming. Δεν έχω δοκιμάσει αλλά απο τα benchmarks που βλέπω στο ιντερνετ δεν νομίζω να υπάρχει θετική επίδραση. Τα μόνα προγράμματα που φαίνεται να επωφελούνται είναι τα CPU Rendering software. Επίσης κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι τα monitoring εργαλεία που έχω δοκιμάσει (τουλάχιστον σε Ryzen), δεν μπορούν να δείξουν ξεχωριστά τα threads. Οπότε μπορεί να σου δείχνουν 16 CPU threads με 100% usage ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να είναι idle. 1
7nisiotis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 5 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε 2600x με υδροψυξη, pbo enabled x10 scalar, asus prime x470 με latest bios, corsair vengeange rgb pro στα 3200 με docp enabled, corsair rm750x, RX 5700 XT Nitro+ στοκ ολα. M2 δισκο για windows και ssd για τα games. Φρεσκια εγκατασταση windows 10 με τελευταια updates + latest chipset drivers και 20.1.3 για την gpu. Monitor 2560x1080 144hz με ευρος freesync 50-144. Δε μπορω να καταλαβω γιατι εχω stuttering πχ στο witcher 3. Ενω ειμαι συνεχεια κοντα 100fps με ultra settings, σε γρηγορη εναλαγη καμερας η μαζευτουν αποτομα αρκετα ατομα, βλεπω fps drops απο 100 σε 80 κ κανει stuttering. Δοκιμασα fps limit μεσα απο το game στα 60. Το ενιωσα λιγο πιο smooth αλλα παλι καποιες στιγμες πηγε απο 60 σε 58 κ καταλαβα micro stuttering. Μετα στο benchmark του shadow of tombraider εκει που αρχιζει η ζουγκλα (στο δευτερο κομματι δηλαδη του τεστ) στην αρχη κανει αρκετο stuttering κ μετα ολα οκ. Παντα ομως στο συγκεκριμενο σημειο το κανει. Μετα σε αλλο παιχνιδι σχετικα ελαφρυ για την καρτα, trine 4. Αν βαλω max settings δηλαδη full textures εχω stuttering καθε λιγο κ λιγακι. Παρολο που τα fps ειναι 70+. Αν το ριξω σε 2k textures and smaller ολα δουλευουν ρολοι. Η κακο optimization εχειτο παιχνιδι η κατι αλλο φταιει. Συγνωμη για το offtopic, απλα προσπαθω να φτιαξω δυο τρια πραγματακια να ξερω οτι τα εχω σωστα ρυθμισμενα, οπως ανεφερα πριν για disable core parking κ για το αν βοηθησει αν βαλω ryzen balanced plan απο οτι ειμαι τωρα με windows balanced. Κ οποιαδηποτε αλλη ρυθμιση πχ chill radeon κλπ. Ειμαι στο ψαξιμο. Μήπως έχεις κανα tessellation on? ΑΝ ,ναι, τότε πας στις ρυθμίσεις του πίνακα ελέγχου των driver και αλλαξε το σε x16
Ronnie1985 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 8 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Μήπως έχεις κανα tessellation on? ΑΝ ,ναι, τότε πας στις ρυθμίσεις του πίνακα ελέγχου των driver και αλλαξε το σε x16 Δεν εχω πειραξει απολυτως τπτ στους 20.1.3 Να φανταστεις μολις τους εγκατεστησα εκει που σου λεει στην αρχη για γρηγορη ρυθμιση πατησα παραβλεψη. Απο οτι ειδα μου χει το τυπικο προφιλ κ οχι gaming. Μονο το freesync που κοιταξα μιας κ με ενδιαφερει μου το χει enable. Ολα τα αλλα δε τα χω αγγιξει καν. Θα κοιταξω το tessellation που λες κ θα το βαλω x16 αν και δε ξερω καν τι ειναι αυτο. Ειναι recommended to x16?
Ronnie1985 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 58 λεπτά πριν, NIKOS25271 είπε είσαι με custom fan curve στην κάρτα ή με στοκ? Ολα στοκ. Δεν εχω αλλαξει τπτ στους 20.1.3
JoannisV Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Εγώ θα προσθέσω κάτι που έχω παρατηρήσει εδώ και καιρό με την κάρτα (πέρα από το downclocking): Κάθε φορά που κουνάω το ποντίκι πέρα-δώθε ή σκρολάρω σε pages ακούω buzzing μέσα από τον πύργο (coil whine). Δεν νομίζω πως αυτό συνέβαινε πάντα γιατί για ένα διάστημα ήμουν με ανοιχτό case και δεν ακουγόταν τίποτα(τώρα το έχω κλειστό και ακούγεται όταν είμαι σε desktop χωρίς κάποια μουσική να παίζει). Είναι σχεδόν ανεπαίσθητο αλλά έχει ησυχία το προσέχεις -και μου φαίνεται περίεργο γιατί συνήθως το coilwhine (επειδή είχα κάρτα στο παρελθόν που μου το είχε εμφανίσει) συμβαίνει όταν η κάρτα πιέζεται ή βγάζει πολλά FPS (loading screens), όχι σε απλό σκρολ... Έχω και reference μοντέλο που υποτίθεται είναι καλό από πλευρά PCB
nikos5800 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Από 6core σε 6core και 12thread δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές αλλά από 4core σε 4core και 8 thread υπάρχουν τεράστιες διαφορές στο gaming(όχι σε όλα αλλά σε αρκετά cpu intensive games)
NIKOS25271 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 15 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Ολα στοκ. Δεν εχω αλλαξει τπτ στους 20.1.3 Εμένα με στοκ δεν μου κάνει καθόλου stuttering, με custom fan curve μου κάνει αυτά που περιγράφεις και τα ξεπερνάω με το παρακάτω setting και speed 53% στα p1-p4 και 60% στο p5: p1=25c p2=30c p3=35c p4=40c p5=100c 1
Arkin Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Ultrawide support μεσω trixx. Μπραβο το ειχαμε ζητησει αρκετοι πριν κανα 2 μηνες. 2 1
7nisiotis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε Εγώ πάντως x8 το έχω Το Χ8 προκαλεί graphical glitches αναφέρουν στο The Witcher 3 Βάλτο Χ16 1 ώρα πριν, Ronnie1985 είπε Ολα στοκ. Δεν εχω αλλαξει τπτ στους 20.1.3 Όπως το έχω απλά πήγα εκεί που λέει Tesselation Mode: Override -> 16 Αν είναι να τρέξεις bench κανεις την αλλαγή -> Application αυτό που γράφει
Arkin Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Μην κλεινετε SMT/HT παντως globally. Αν θελετε να δειτε αν υπαρχει αλλη συμπεριφορα στο παιχνιδι που εχετε stutter μολις ανοιξετε το παιχνιδι πηγαινετε task manager και στο exe του παιχνιδιου βαλτε affinity μονο τους ζυγους πυρηνες. Σε εναν cpu 6/12 πχ θα αφησετε ενεργους τους 0/2/4/6/8/10 στο affinity. Αν παλι υπαρχουν stutters ενω η καρτα δουλευει χαλαρα κατι αλλο φταιει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα