Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Δεν είναι μόνο η ανάλυση όμως είναι και τα settings. 4Κ @ 30fps με τι settings όμως; Τα αντίστοιχα low του pc; 

Τα πρώτα δύο με τρία χρόνια οι κονσόλες τρέχουν με high settings απλά μετά μένουν αρκετά πίσω από το PC και πέφτουν οι σφαλιάρες ακατεβατα 😃

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

+Ray tracing , η αποψη μου είναι πως όταν δεν έχεις hardware Ray tracing acceleration δεν θα μπορέσεις να τρέξεις τα παιχνίδια πάνω από τα 1080p ,οι κονσόλες θα το έχουν αυτό που μαζί με το machine learning θα κάνουν θαύματα 😃

Γενικά όπως βλεπω την κατάσταση με το rdna 2 η ρχ5900χτ θα είναι στα ίδια επίπεδα με την ρτχ 2080τι ενώ η απόλυτη ναυαρχίδα η ρχ5950χτ θα είναι ένα 20% πάνω από την 2080τι ,κατασκευασμένο στ 7+nm  άμα έχει μια λογική τιμή ας πούμε 800 ευρώ MSRP θα κάνει πάταγο 😀 

Αν οι ampere είναι όπως λένε 30-50% γρηγορότερη από τις turing και κρατήσουν τιμές με πχ την 3070 600€ δεν νομίζω να κάνει κάτι η rx5900xt... Επίσης σύγκρινε 4κ κονσόλας με 4κ υπολογιστή την διαφορά στα γραφικά αλλά βέβαια και στην τιμή. Καλύτερα να παίζεις σε pc 2k 144hz ultra παρά 4κ με κονσόλα ps4 pro πάντα για online gaming προσωπική άποψη πάντα. 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Αν οι ampere είναι όπως λένε 30-50% γρηγορότερη από τις turing και κρατήσουν τιμές με πχ την 3070 600€ δεν νομίζω να κάνει κάτι η rx5900xt... Επίσης σύγκρινε 4κ κονσόλας με 4κ υπολογιστή την διαφορά στα γραφικά αλλά βέβαια και στην τιμή. Καλύτερα να παίζεις σε pc 2k 144hz ultra παρά 4κ με κονσόλα ps4 pro πάντα για online gaming προσωπική άποψη πάντα. 

Δεν μιλάω για το ps4 pro η το χβοχ one x αυτές είναι ιδη τελειωμενες😃 αναφέρομαι στο ps5 και χβοχ serie x που θα έρθουν τέλος του χρόνου 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, DiaperCh@nger101 said:

Σιγά μην ξανααποδείξουμε αν τσουλάει καλύτερα το τετράγωνο από τον κύκλο.

Εννοείται ότι περισσότερα threads βελτιώνουν την ομαλότητα και σταθεροποιούν τα frametimes.

Μπήκα για να βρώ καινούρια κάρτα γραφικών και με παρασύρετε σε άλλες συζητήσεις 😛 Θα ήθελα να δω αυτα τα benchmarks πάντως, ως κάποιος που θεωρεί το SMT περισσότερο marketing όρο παρά τεχνολογικό achievment. Στα περισσότερα προγράμματα (όχι games) το SMT δίνει ελάχιστο παραπάνω performance,  αν δεν επηρεάζει αρνητικά την απόδοση, και φυσικά δεν αντιπροσωπεύει τον αριθμό που υπονοεί ότι προσφέρει απόδοση ενός core. Επίσης το software πρέπει να έχει γραφτεί σωστά για να εκμεταλέυται αυτην την δυνατότητα και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχει γραφτεί ή ίσως δεν γίνεται να γραφτεί.

Είναι το selling point όλης της zen αρχιτεκτονικής.

Επίσης το "selling point" που λες έχει προβλήματα που δεν φτιάχνονται όσον αφορά το SMT.

Spoiler

smt.PNG.3076a47bb746b9bdbfda692ad076d913.PNG

Spoiler

smt-3.PNG.34ca368a2cc48cb71b45ec3e72f17bb3.PNG

Spoiler

smt-2.PNG.9eec8dcfcb45ed801c9324a236b0650c.PNG

Ένα Google μερικών δευτερολέπτων επίσης επιβεβαιώνει αυτές τις ανησυχίες.

On average the Ryzen 9 3900X was just 1% slower overall with SMT enabled, its standard out of the box configuration when you get all the 24 threads with simultaneous multithreading enabled

Επεξ/σία από Luciddream
  • Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Δεν μιλάω για το ps4 pro η το χβοχ one x αυτές είναι ιδη τελειωμενες😃 αναφέρομαι στο ps5 και χβοχ serie x που θα έρθουν τέλος του χρόνου 

Ως τότε ναι εγώ πάντως θα το πάρω το 5αρι αν έχει μαξ 500

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Θα ήθελα να δω αυτα τα benchmarks πάντως, ως κάποιος που θεωρεί το SMT περισσότερο marketing όρο παρά τεχνολογικό achievment.

Η αλήθεια είναι ότι επειδή σχεδόν όλοι οι ryzen έχουν smt, δεν υπάρχουν και πολλά συγκριτικά χωρίς.

Υπάρχει ο 3500Χ που είναι 6c/6t αλλά δεν έρχεται Ευρώπη νομίζω.

Εσύ ας πούμε στον 2700Χ το κλείνεις το smt όταν παίζεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Η αλήθεια είναι ότι επειδή σχεδόν όλοι οι ryzen έχουν smt, δεν υπάρχουν και πολλά συγκριτικά χωρίς.

Το smt μπορεί να σου δώσει έως και διπλάσιες επιδόσεις(η έστω +35%) στο gaming δείτε ας πούμε τον core i5 vs core i7 4cores vs 4cores/8threads εφόσον το παιχνίδι ζητάει threads, στον 2700χ η στον 3900χ οι διαφορές θα είναι απειρο ελάχιστες αφού ακόμα τα παιχνίδια δεν πολύ scallarουν πάνω από τα 8 νήματα ;)

Επεξ/σία από nikos5800
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nikos5800 είπε

Το smt μπορεί να σου δώσει έως και διπλάσιες επιδόσεις στο gaming δείτε ας πούμε τον core i5 vs core i7 4cores vs 4cores/8threads εφόσον το παιχνίδι ζητάει threads, στον 2700χ η στον 3900χ οι διαφορές θα είναι απειρο ελάχιστες αφού ακόμα τα παιχνίδια δεν πολύ scallarουν πάνω από τα 8 νήματα ;)

Διπλάσιες επιδόσεις είναι υπερβολή αλλά συμφωνώ. Από ένα σημείο και μετά δεν έχουν πολύ νόημα τα threads, αλλά μια χαρά χρησιμοποιούνται πάνω από 6-8.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε

2600x με υδροψυξη, pbo enabled x10 scalar, asus prime x470 με latest bios, corsair vengeange rgb pro στα 3200 με docp enabled, corsair rm750x, RX 5700 XT Nitro+ στοκ ολα. M2 δισκο για windows και ssd για τα games. Φρεσκια εγκατασταση windows 10 με τελευταια updates + latest chipset drivers και 20.1.3 για την gpu. Monitor 2560x1080 144hz με ευρος freesync 50-144.

Δε μπορω να καταλαβω γιατι εχω stuttering πχ στο witcher 3. Ενω ειμαι συνεχεια κοντα 100fps με ultra settings, σε γρηγορη εναλαγη καμερας η μαζευτουν αποτομα αρκετα ατομα, βλεπω fps drops απο 100 σε 80 κ κανει stuttering. Δοκιμασα fps limit μεσα απο το game στα 60. Το ενιωσα λιγο πιο smooth αλλα παλι καποιες στιγμες πηγε απο 60 σε 58 κ καταλαβα micro stuttering. 

Μετα στο benchmark του shadow of tombraider εκει που αρχιζει η ζουγκλα (στο δευτερο κομματι δηλαδη του τεστ) στην αρχη κανει αρκετο stuttering κ μετα ολα οκ. Παντα ομως στο συγκεκριμενο σημειο το κανει.

Μετα σε αλλο παιχνιδι σχετικα ελαφρυ για την καρτα, trine 4. Αν βαλω max settings δηλαδη full textures εχω stuttering καθε λιγο κ λιγακι. Παρολο που τα fps ειναι 70+.

Αν το ριξω σε 2k textures and smaller ολα δουλευουν ρολοι. Η κακο optimization εχειτο παιχνιδι η κατι αλλο φταιει.

Συγνωμη για το offtopic, απλα προσπαθω να φτιαξω δυο τρια πραγματακια να ξερω οτι τα εχω σωστα ρυθμισμενα, οπως ανεφερα πριν για disable core parking κ για το αν βοηθησει αν βαλω ryzen balanced plan απο οτι ειμαι τωρα με windows balanced. Κ οποιαδηποτε αλλη ρυθμιση πχ chill radeon κλπ. Ειμαι στο ψαξιμο.

είσαι με custom fan curve στην κάρτα ή με στοκ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, DiaperCh@nger101 said:

Έκανα edit το ποστ με έτοιμο benchmark απο κάποιο site - ελπίζω έμπιστο -. Εγώ γενικά τελευταία έχω σταματήσει να παίζω παιχνίδια λόγο ελάχιστου χρόνου και ενέργειας. Αλλά χτές είπα να αγοράσω το COD MW και ίσως είναι ευκαιρία και για καινούρια κάρτα (ακόμα δεν έχω ιδέα ποια θα πάρω οπότε feel free να προτείνετε αν και θα ποστάρω και στο σχετικό τοπικ). Δεν νομίζω να το κλείσω το SMT αλλά αν είχα προβλήματα θα ήταν κάτι που θα το δοκίμαζα σίγουρα.

Οι δοκιμές που έχω κάνει με smt on /off είναι σε δικό μου πρόγραμμα που χρησιμοποιεί multithreading μέσω ενός Java Framework που λέγεται fork/join. Εκεί η απόδοση 8c είναι σχεδόν ίδια με 16t. Ελάχιστες διαφορές. Εκεί μπήκα σε ένα rabbit hole και άρχισα να ψάχνω, πως λειτουργουν τα threads και τα cores σε SMT και ποιες τεχνικές προγραμματισμού πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να εκμεταλλευτείς σωστά τα cores / threads, πως ο scheduler του OS επηρεάζει το πόσα software threads χρειάζονται και είναι optimal, πως προβλήματα όπως το false sharing επηρεάζουν το performance.

Ένα απτα λίγα προγράμματα που ξέρω π.χ να εκμεταλλέυεται σωστά το SMT είναι το Cinebench. Γιαυτό με ενδιαφέρει να δω και becnhmarks για Games για να σχηματίσω καλύτερη εικόνα :) edit: Βλέπω και μερικά επιπλέον εδώ.

20 minutes ago, nikos5800 said:

Το smt μπορεί να σου δώσει έως και διπλάσιες επιδόσεις(η έστω +35%) στο gaming

Source? Τό ότι γράφει το κουτί πάνω 8c/16t είναι απλά αστείο. Δείξε μου έστω και ένα πρόγραμμα που έχει τέτοιο όφελος.

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Luciddream είπε

Έκανα edit το ποστ με έτοιμο benchmark απο κάποιο site - ελπίζω έμπιστο -. Εγώ γενικά τελευταία έχω σταματήσει να παίζω παιχνίδια λόγο ελάχιστου χρόνου και ενέργειας. Αλλά χτές είπα να αγοράσω το MW και ίσως είναι ευκαιρία και για καινούρια κάρτα (ακόμα δεν έχω ιδέα ποια θα πάρω οπότε feel free να προτείνετε αν και θα ποστάρω και στο σχετικό τοπικ). Δεν νομίζω να το κλείσω το SMT αλλά αν είχα προβλήματα θα ήταν κάτι που θα το δοκίμαζα σίγουρα.

Οι δοκιμές που έχω κάνει με smt on /off είναι σε δικό μου πρόγραμμα που χρησιμοποιεί multithreading μέσω ενός Java Framework που λέγεται fork/join. Εκεί η απόδοση 8c είναι σχεδόν ίδια με 16t. Ελάχιστες διαφορές. Εκεί μπήκα σε ένα rabbit hole και άρχισα να ψάχνω, πως λειτουργουν τα threads και τα cores σε SMT και ποιες τεχνικές προγραμματισμού πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να εκμεταλλευτείς σωστά τα cores / threads, πως ο scheduler του OS επηρεάζει το πόσα software threads χρειάζονται και είναι optimal, πως προβλήματα όπως το false sharing επηρεάζουν το performance.

Ένα απτα λίγα προγράμματα που ξέρω π.χ να εκμεταλλέυεται σωστά το SMT είναι το Cinebench. Γιαυτό με ενδιαφέρει να δω και becnhmarks για Games για να σχηματίσω καλύτερη εικόνα :)

Υπάρχει νομίζω και ένα αρχείο που αλλάζεις το value μέσα στο regdit όσο πιο χαμηλό είναι τόσο καλύτερο για gaming αυτό το θυμάμαι από τα tweaks black viper services. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@LIGHT1NG @DiaperCh@nger101 Δεν ξερω για τι μιλουσατε, παντως με core parking στο 20% και min state 20% δεν εχω θεματα. 

btw παλι σημερα δεν εκανε restore τις ρυθμισεις. Αν δεν βαρεθω θα δοκιμασω με msi ab μονο αργοτερα. 

Επεξ/σία από overpower
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Έκανα edit το ποστ με έτοιμο benchmark απο κάποιο site - ελπίζω έμπιστο -. Εγώ γενικά τελευταία έχω σταματήσει να παίζω παιχνίδια λόγο ελάχιστου χρόνου και ενέργειας. Αλλά χτές είπα να αγοράσω το COD MW και ίσως είναι ευκαιρία και για καινούρια κάρτα (ακόμα δεν έχω ιδέα ποια θα πάρω οπότε feel free να προτείνετε αν και θα ποστάρω και στο σχετικό τοπικ). Δεν νομίζω να το κλείσω το SMT αλλά αν είχα προβλήματα θα ήταν κάτι που θα το δοκίμαζα σίγουρα.

Ένα απτα λίγα προγράμματα που ξέρω π.χ να εκμεταλλέυεται σωστά το SMT είναι το Cinebench. Γιαυτό με ενδιαφέρει να δω και becnhmarks για Games για να σχηματίσω καλύτερη εικόνα :) edit: Βλέπω και μερικά επιπλέον εδώ.

Source? Τό ότι γράφει το κουτί πάνω 8c/16t είναι απλά αστείο. Δείξε μου έστω και ένα πρόγραμμα που έχει τέτοιο όφελος.

Πρώτον μια δοκιμή θα μας πείσει! Πάρε το cod και ψήσου να δοκιμάσεις με smt on/off.

Ενδεχομένως όταν τα νήματα γίνονται πολλά, πχ 24 όπως στον 3900Χ να μην υπάρχει βελτιστοποιήση ακόμα.

Για τη διαφορά από 6 σε 12 νήματα ελπίζω ότι δεν διαφωνείς ότι υπάρχει θετική επίδραση του smt σε gaming.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger101
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, overpower είπε

@LIGHT1NG @DiaperCh@nger101 Δεν ξερω για τι μιλουσατε, παντως με core parking στο 20% και min state 20% δεν εχω θεματα. 

btw παλι σημερα δεν εκανε restore τις ρυθμισεις. Αν δεν βαρεθω θα δοκιμασω με msi ab μονο αργοτερα. 

Δοκίμασες το save-load από το default folder που εχει το amd software? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...