Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, LIGHT1NG είπε

Το έχει καθαρά για gaming. 

Με καλύτερο imc λογικό είναι να διαχειρίζεται καλύτερα κάποια πράγματα καλύτερα στο μάτι δεν θα το καταλάβεις παρά μόνο σε benchmark με on/off

Δεν λέω για τον δικό σου ''υποθετικό'' φίλο. Λέω για τον συμφορουμίτη εδώ μέσα.

Αυτός λες να μην έχει άλλα προγραμμάτα να τρέχουν από πίσω?

Τι καταλαβαίνεις με το μάτι και τι κάνει ο imc είναι άλλο κεφάλαιο.

Μιλάγαμε για το smt και γράφεις άλλο τσιπ ο 2600 άλλο ο 3600.

Σε ξαναρωτάω. Αποδίδει διαφορετικά / λιγότερο αποτελεσματικά το smt ανάμεσα σε zen+ zen2 ?

• Απαντ. 10k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Είχα και εγώ αυτό που λες στο Witcher 3 με τον 2600. Κατέβασα το hairworks anti-aliasing από το 8 στο 4 και όλα κομπλέ..

Πιο πιθανό είναι να τρέχει η κάρτα στο 1.200mv και να κάνει throttling στα ψηλά. 

@Ronnie1985 σε παίρνει να βάλεις στο wattman το τεστ προφίλ που έκανα και να αλλάξεις μόνο το τελευταίο pstate από 2050 να το πας 2100/2150 με ρεύμα 1.131

1 λεπτό πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Δεν λέω για τον δικό σου ''υποθετικό'' φίλο. Λέω για τον συμφορουμίτη εδώ μέσα.

Αυτός λες να μην έχει άλλα προγραμμάτα να τρέχουν από πίσω?

Τι καταλαβαίνεις με το μάτι και τι κάνει ο imc είναι άλλο κεφάλαιο.

Μιλάγαμε για το smt και γράφεις άλλο τσιπ ο 2600 άλλο ο 3600.

Σε ξαναρωτάω. Αποδίδει διαφορετικά / λιγότερο αποτελεσματικά το smt ανάμεσα σε zen+ zen2 ?

Τρεξε bench με on/off smt και auto cpu να τρέξω και εγώ την Δευτέρα που θα γυρίσω και θα δούμε πόσο % χάνει και δίνει στον κάθε επεξεργαστή 

Επίσης υπάρχει και επιλογή για preferred cores που σε pbo δουλεύει καλύτερα enabled 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Ο φίλος που του λες να το κλείσει δεν έχει άλλα προγρμμάτα να τρέχουν από πίσω? Τον ρώτησες?

Όταν λες άλλο τσιπ ο 2600 άλλο ο 3600 εννοείς ότι το smt δουλεύει καλύτερα σε zen2 από zen+ ?

Τέλεια!

Από αυτά που περιγράφεις δεν έχεις stuttering 😋.

Δίνω μια μικρή πιθανότητα να είναι θεματάκι των drivers της 5700ΧΤ, αλλά και πάλι δεν αντιμετωπίζεις κάτι ιδιαίτερο.

Δοκίμασε το unpark, βάλε και high performance και προς θεού μην κουτσάνεις τον επεξεργαστή σου κλείνοντας το smt.

+1

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Τρεξε bench με on/off smt και auto cpu να τρέξω και εγώ την Δευτέρα που θα γυρίσω και θα δούμε πόσο % χάνει και δίνει στον κάθε επεξεργαστή 

Σιγά μην ξανααποδείξουμε αν τσουλάει καλύτερα το τετράγωνο από τον κύκλο.

Εννοείται ότι περισσότερα threads βελτιώνουν την ομαλότητα και σταθεροποιούν τα frametimes.

Είναι το selling point όλης της zen αρχιτεκτονικής.

Δεν είναι ανάγκη να ξαναανακαλύπτουμε την αμερική και την πυρίτιδα σε κάθε νήμα.

Aν σε κάποια περίπτωση δεν απόδιδει σωστά το smt/ht είναι είτε θέμα ρυθμίσεων, είτε θέμα software είτε θέμα θερμοκρασιών/ρεύματος.

Τα λύνουμε και πάμε παρακάτω.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απενεργοποίηση του hyperthreading ή όπως λέγεται στους Ryzen είναι out of the question. Αλλιώς να παίρναμε τους κουτσούς i5 :P Πάντως αιτία διάφορων frame drops/stutters έχω παρατηρήσει ότι είναι κάποια ρύθμιση στα γραφικά όπως είπα και παραπάνω. Χαμηλώνεις ένα κλικ χωρίς ουσιαστική διαφορά στα visuals και το game πάει νεράκι. Γενικά το να βάζουμε τυφλά κάθε ρύθμιση στο τέρμα δεν είναι και ότι πιο σωστό. Μπορεί να είναι μία ρύθμιση που δίνει 0.01% καλύτερα visuals αλλά για κάποιο λόγο (κακό optimization, κακή υλοποίηση του feature από τον dev, κτλ) ρίχνει τα frames..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας παιδια! Το ryzen plan δεν ειναι καλο; Η να προτιμησω των windows? Επισης παραπανω διαβασα οτι το disable core parking δε το κανει το high performance αλλα το ultimate plan. Αν δε κανω λαθος αυτη ειναι κρυμμενη (ultimate) και την βαζουμε εμεις με cmd εντολη? 

Και να βαλω στις ελαχιστες επιδωσεις cpu 5% να μη δινει πολυ ρευμα σε idle χωρις λογο; Η να μη πειραξω τπτ στο ultimate plan να το αφησω ως εχει; Μακαρι να ναι απο κει το micro stuttering που συναντω.

ΥΓ. Στο benchmark του shadow tomb raider μολις αρχιζει η ζουγκλα το χει παρατηρησει κανεις αν κανει οντως stuttering στην αρχη; Σκεφτομαι μηπωςχει αι bug του παιχνιδιου γιατι κ με την προηγουμενη καρτα που ειχα, rx580, εκανε ακριβως στο ιδιο σημειο κσε ολο το υπολοιπο τεστ ολα αψογα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Με το παλιό καλώδιο ( του xbox 360 hdmi :P since 2009 ) και 20.1.3 με 2000core/1110v ειναι οκ στο COD/APEX

ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΩ ΤΙΠΟΤΑ αλλο παιζει 

Σου έφτιαξε και το θέμα με το Downclock με την αλλαγή σε HDMI;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας παιδια! Το ryzen plan δεν ειναι καλο; Η να προτιμησω των windows? Επισης παραπανω διαβασα οτι το disable core parking δε το κανει το high performance αλλα το ultimate plan. Αν δε κανω λαθος αυτη ειναι κρυμμενη (ultimate) και την βαζουμε εμεις με cmd εντολη? 

Και να βαλω στις ελαχιστες επιδωσεις cpu 5% να μη δινει πολυ ρευμα σε idle χωρις λογο; Η να μη πειραξω τπτ στο ultimate plan να το αφησω ως εχει; Μακαρι να ναι απο κει το micro stuttering που συναντω.

ΥΓ. Στο benchmark του shadow tomb raider μολις αρχιζει η ζουγκλα το χει παρατηρησει κανεις αν κανει οντως stuttering στην αρχη; Σκεφτομαι μηπωςχει αι bug του παιχνιδιου γιατι κ με την προηγουμενη καρτα που ειχα, rx580, εκανε ακριβως στο ιδιο σημειο κσε ολο το υπολοιπο τεστ ολα αψογα

Εμένα με τον 2600 κάνει stutter και πέφτει το GPU usage λίγο κάτω από 80% αν θυμάμαι καλά στην σκηνή με την ζούγκλα, aka cpu bottleneck..

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

2600x με υδροψυξη, pbo enabled x10 scalar, asus prime x470 με latest bios, corsair vengeange rgb pro στα 3200 με docp enabled, corsair rm750x, RX 5700 XT Nitro+ στοκ ολα. M2 δισκο για windows και ssd για τα games. Φρεσκια εγκατασταση windows 10 με τελευταια updates + latest chipset drivers και 20.1.3 για την gpu. Monitor 2560x1080 144hz με ευρος freesync 50-144.

Δε μπορω να καταλαβω γιατι εχω stuttering πχ στο witcher 3. Ενω ειμαι συνεχεια κοντα 100fps με ultra settings, σε γρηγορη εναλαγη καμερας η μαζευτουν αποτομα αρκετα ατομα, βλεπω fps drops απο 100 σε 80 κ κανει stuttering. Δοκιμασα fps limit μεσα απο το game στα 60. Το ενιωσα λιγο πιο smooth αλλα παλι καποιες στιγμες πηγε απο 60 σε 58 κ καταλαβα micro stuttering. 

Μετα στο benchmark του shadow of tombraider εκει που αρχιζει η ζουγκλα (στο δευτερο κομματι δηλαδη του τεστ) στην αρχη κανει αρκετο stuttering κ μετα ολα οκ. Παντα ομως στο συγκεκριμενο σημειο το κανει.

Μετα σε αλλο παιχνιδι σχετικα ελαφρυ για την καρτα, trine 4. Αν βαλω max settings δηλαδη full textures εχω stuttering καθε λιγο κ λιγακι. Παρολο που τα fps ειναι 70+.

Αν το ριξω σε 2k textures and smaller ολα δουλευουν ρολοι. Η κακο optimization εχειτο παιχνιδι η κατι αλλο φταιει.

Συγνωμη για το offtopic, απλα προσπαθω να φτιαξω δυο τρια πραγματακια να ξερω οτι τα εχω σωστα ρυθμισμενα, οπως ανεφερα πριν για disable core parking κ για το αν βοηθησει αν βαλω ryzen balanced plan απο οτι ειμαι τωρα με windows balanced. Κ οποιαδηποτε αλλη ρυθμιση πχ chill radeon κλπ. Ειμαι στο ψαξιμο.

To stutering μπορεί να προκληθεί απο πολλά πράγματα και δεν είναι εύκολο να σου πει κάποιος τι το προκαλεί. Μπορεί να φταιει η κάρτα γραφικών , οι μνήμες , ο επεξεργαστής , το τροφοδοτικό , οι drivers , ελλιπής drivers ,θερμοκρασίες, κάποιος σκληρός δίσκος  ακόμα και το ίδιο το λειτουργικό !

Αν έχουμε αλλάξει κάτι στο software ή το hardware και εμφανιστεί είναι πιο ευκολο να εντοπίσουμε ή να υποθέσουμε τι το εχει προκάλεσει.

Απ οτι καταλαβαίνω δεν έχεις πρόβλημα σ ενα παιχνίδι αλλά γενικά .σωστά έχω καταλάβει ?     

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, panoskatos είπε

To stutering μπορεί να προκληθεί απο πολλά πράγματα και δεν είναι εύκολο να σου πει κάποιος τι το προκαλεί. Μπορεί να φταιει η κάρτα γραφικών , οι μνήμες , ο επεξεργαστής , το τροφοδοτικό , οι drivers , ελλιπής drivers ,θερμοκρασίες, κάποιος σκληρός δίσκος  ακόμα και το ίδιο το λειτουργικό !

Αν έχουμε αλλάξει κάτι στο software ή το hardware και εμφανιστεί είναι πιο ευκολο να εντοπίσουμε ή να υποθέσουμε τι το εχει προκάλεσει.

Απ οτι καταλαβαίνω δεν έχεις πρόβλημα σ ενα παιχνίδι αλλά γενικά .σωστά έχω καταλάβει ?     

Μονο σε αυτα 

https://www.insomnia.gr/forums/topic/706516-κάρτες-γραφικών-amd-navi/?do=findComment&comment=57678680

Δημοσ.
18 ώρες πριν, billeiros είπε

Για ποιο λόγο ακριβώς.καποιος που παίζει στο πισι και θέλει να δώσει μέχρι 300 ευρώ μια χαρά βολεύεται.δλδ θα τα πουλήσουν ολοι  και θα πάρουν κονσόλα? Πολλοί μάλιστα έχουν και τα δυο

Θέλω να πω πως θα περιοριστούν στα 1080p gaming ;) δεν είναι άσχημη ανάλυση αλλά ο κονσόλας κουτσα στραβά θα παίζει σε 4κ 😃

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Θέλω να πω πως θα περιοριστούν στα 1080p gaming ;) δεν είναι άσχημη ανάλυση αλλά ο κονσόλας κουτσα στραβά θα παίζει σε 4κ 😃

4κ σε 30 fps 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

4κ σε 30 fps 

+Ray tracing , η αποψη μου είναι πως όταν δεν έχεις hardware Ray tracing acceleration δεν θα μπορέσεις να τρέξεις τα παιχνίδια πάνω από τα 1080p ,οι κονσόλες θα το έχουν αυτό που μαζί με το machine learning θα κάνουν θαύματα 😃

Γενικά όπως βλεπω την κατάσταση με το rdna 2 η ρχ5900χτ θα είναι στα ίδια επίπεδα με την ρτχ 2080τι ενώ η απόλυτη ναυαρχίδα η ρχ5950χτ θα είναι ένα 20% πάνω από την 2080τι ,κατασκευασμένο στ 7+nm  άμα έχει μια λογική τιμή ας πούμε 800 ευρώ MSRP θα κάνει πάταγο 😀 

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Spoiler

Δεν είναι μόνο η ανάλυση όμως είναι και τα settings. 4Κ @ 30fps με τι settings όμως; Τα αντίστοιχα low του pc; 

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...