Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Με το παλιό BIOS είναι πίσω από την 2060 όμως..
Gaming Z (14Gbps) vs Gaming X (12Gbps) https://www.techpowerup.com/review/msi-radeon-rx-5600-xt-gaming-x-gaming-z/27.html

5600XT Pulse παλιό VS νέο BIOS https://www.techpowerup.com/review/sapphire-radeon-rx-5600-xt-pulse/27.html

Άλλα έλεγες πριν για να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα. Αν σε ενδιαφέρει να πάρεις RX5600XT κάνε μια ερευνά αγοράς όπως θα έκανες και για την RTX2060 για να δεις πια είναι η καλύτερη υλοποίηση και τέλος. Όλα τα άλλα που ειπώθηκαν είναι εκτός πραγματικότητας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Άλλα έλεγες πριν για να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα. Αν σε ενδιαφέρει να πάρεις RX5600XT κάνε μια ερευνά αγοράς όπως θα έκανες και για την RTX2060 για να δεις πια είναι η καλύτερη υλοποίηση και τέλος. Όλα τα άλλα που ειπώθηκαν είναι εκτός πραγματικότητας.

Εγώ ναι, αλλά πες το αυτό στον μέσο ανίδεο καταναλωτή που θα πάει να πάρει κάρτα και θα του βγει 12Gbps με χαμηλότερη απόδοση από 2060. Εν πάση περιπτώσει αν έβγαζε η NVIDIA στην ίδια κάρτα άλλες υλοποιήσεις με 12Gbps και άλλες με 14Gbps θα γινόταν επανάσταση εδώ μέσα..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Εγώ ναι, αλλά πες το αυτό στον μέσο ανίδεο καταναλωτή που θα πάει να πάρει κάρτα και θα του βγει 12Gbps με χαμηλότερη απόδοση από 2060. Εν πάση περιπτώσει αν έβγαζε η NVIDIA στην ίδια κάρτα άλλες υλοποιήσεις με 12Gbps και άλλες με 14Gbps θα γινόταν επανάσταση εδώ μέσα..

Εδώ μιλάμε για διαφορετική υλοποίηση μονο στην μνήμη όχι στο Chip, όπως έχουμε Overclocked and μη Overclocked κάρτες με το ίδιο Chip άλλα διαφορετικά χρονισμένες σε πυρήνες και μνήμη έτσι και εδώ έχουμε RX5600XT με ίδιους χρονισμούς στον πυρήνα άλλα με διαφορετικές χρονισμένες μνήμες ανάλογα το μοντέλο της κάρτας του κάθε κατασκευαστή. Απλά ο αγοραστής θα πρέπει να δει ποιο μοντέλο του κάθε κατασκευαστή είναι με τις 12Gbps η με 14Gbps μνήμες. Το οποίο το αναφέρει ο κατασκευαστής στα τεχνικά χαρακτηριστικά του κάθε μοντέλου.

Εκεί που θα είχα πρόβλημα και θα γινόταν χαμός είναι να έβγαζαν κάρτες με διαφορετικές μνήμες στο ίδιο μοντέλο, εκεί ναι θα γινόταν χαμός γιατί δεν θα ήξερες τι αγόραζες μέχρι να το εγκαταστήσεις στο PC. Εδώ όμως θα έχουμε διαφορετικά μοντέλα κάρτες που θα ξέρεις πιο μοντέλο έχει την αργή και πιο την γρήγορη μνήμη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Εδώ μιλάμε για διαφορετική υλοποίηση μονο στην μνήμη όχι στο Chip, όπως έχουμε Overclocked and μη Overclocked κάρτες με το ίδιο Chip άλλα διαφορετικά χρονισμένες σε πυρήνες και μνήμη έτσι και εδώ έχουμε RX5600XT με ίδιους χρονισμούς στον πυρήνα άλλα με διαφορετικές χρονισμένες μνήμες ανάλογα το μοντέλο της κάρτας του κάθε κατασκευαστή. Απλά ο αγοραστής θα πρέπει να δει ποιο μοντέλο του κάθε κατασκευαστή είναι με τις 12Gbps η με 14Gbps μνήμες. Το οποίο το αναφέρει ο κατασκευαστής στα τεχνικά χαρακτηριστικά του κάθε μοντέλου.

Εκεί που θα είχα πρόβλημα και θα γινόταν χαμός είναι να έβγαζαν κάρτες με διαφορετικές μνήμες στο ίδιο μοντέλο, εκεί ναι θα γινόταν χαμός γιατί δεν θα ήξερες τι αγόραζες μέχρι να το εγκαταστήσεις στο PC. Εδώ όμως θα έχουμε διαφορετικά μοντέλα κάρτες που θα ξέρεις πιο μοντέλο έχει την αργή και πιο την γρήγορη μνήμη.

Fair enough. Πάντως ίδια GPU με διαφορετικές μνήμες ανά υλοποίηση δεν υπήρχε μέχρι τώρα. Για παράδειγμα όλες οι RTX (όλες οι υλοποιήσεις) είναι 14Gbps και διαφέρουν στο boost clock που μπορεί να φτάσει η κάθε μία ανάλογα με την ψήκτρα και το power delivery..

Υ.Γ. Τουλάχιστον μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι όσες 5600ΧΤ έχουν 12Gbps είναι DOA; Αφού έχουν ελαφρώς χαμηλότερη απόδοση από 2060 και για ένα 20άρικο δεν αξίζει να ρισκάρεις και με τους drivers..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, yiannis1991 είπε

Fair enough. Πάντως ίδια GPU με διαφορετικές μνήμες ανά υλοποίηση δεν υπήρχε μέχρι τώρα. Ας πούμε όλες οι RTX (όλες οι υλοποίησεις) είναι 14Gbps και διαφέρουν στο boost clock που μπορεί να φτάσει η κάθε μία ανάλογα με την ψήκτρα και το power delivery..

Το έχει κάνει η NVIDIA στις GTX1060 που άλλαξε τις μνήμες σε GDDR5 9Gbps και μετά πάλι σε GDDR5X όταν βγήκε η RX590.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Το έχει κάνει η NVIDIA στις GTX1060 που άλλαξε τις μνήμες σε GDDR5 9Gbps και μετά πάλι σε GDDR5X όταν βγήκε η RX590.

H 1060 ήταν ήδη δύο χρόνια κάρτα όταν βγήκε η 590. Η AMD τώρα άλλαξε τελευταία στιγμή τα specs μία καινούργιας κάρτας ώστε να χτυπήσει την 2060. Άν κάποιες υλοποιήσεις δεν έχουν αυτά τα νέα specs τότε το επιχείρημα ότι είναι καλύτερη/ισάξια της 2060 καταρρέει και δεν υπάρχει και κάποιο άλλο πλεονέκτημα της 5600ΧΤ έναντι της 2060 αφού η δεύτερη έχει πλέον πρακτικά την ίδια τιμή. Γι' αυτό λέω ότι οι υλοποιήσεις με 12Gbps είναι DOA. Πιθανώς δε, οι 14άρες θα είναι οι καλές υλοποιήσεις αρά και οι ακριβότερες, οπότε στην τελική ίσως και ακριβότερες ή στα ίσα με την 2060, τουλάχιστον με κάποιες υλοποιήσεις της 2060..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Για όσα παιδιά έχουν ακόμα προβλήματα με bsods Black screens 

Psu with high ripple tolerance. Παραδόξως έχω το ίδιο τροφοδοτικό με αυτό που πήρε ο φίλος στο post. Κάντε μια προσπάθεια να αλλάξετε τροφοδοτικό είναι η καρδιά του συστήματος και λύνει πολλά προβλήματα. Ούτε afterburner ούτε το hardware acceleration φταίει. Όλα ανοιχτά τα έχω να τρέχουν εν ώρα gaming. Πριν δώσετε την κάρτα δοκιμάστε το παρακάτω τροφοδοτικό η ένα αντίστοιχα καλό και βλέπετε. 

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

O μεσος καταναλωτης κατα πασα βεβαιοτητα δεν θα παρει καν χαμπαρι τη διαφορα αυτη, παρα μονο αν κοιταξει λεπτομερειακα το data sheet των υπο εξεταση καρτων. Και παλι δεν θα γνωριζει ποσης σημασιας ειναι αυτη η διαφορα. Εδω οι συμμετεχοντες στις κοινοτητες που το ψαχνουμε παραπανω, αλλοι λιγοτερο , αλλοι περισσοτερο και δεν ειμαστε βεβαιοι για τις πραγματικες επιπτωσεις στην αποδοση απο τετοιου τυπου διαφορες..

Σε αυτο τον ερμο το μεσο καταναλωτη λοιπον, θα πρεπει να παραδεχθουμε πως, τοσο η μια εταιρεια, οσο και η αλλη, την εχουν καταστησει εμφατικα δυσκολη την οποια επιλογη, με τοσες διαφορετικες παραλλαγες απο τα ιδια τσιπ και εδω ειναι που πραγματικα χανει η μανα το παιδι και το παιδι τη μανα.

Προϋποτιθεται κοινως, ο καθε ενας υποψηφιος αγοραστης να κανει μια πολλη σοβαρη ερευνα αγορας προτου προβει στην οποιαδηποτε αγορα, σαν να αγοραζε σπιτι ή αυτοκινητο.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Psu with high ripple tolerance. Παραδόξως έχω το ίδιο τροφοδοτικό με αυτό που πήρε ο φίλος στο post. Κάντε μια προσπάθεια να αλλάξετε τροφοδοτικό είναι η καρδιά του συστήματος και λύνει πολλά προβλήματα. Ούτε afterburner ούτε το hardware acceleration φταίει. Όλα ανοιχτά τα έχω να τρέχουν εν ώρα gaming. Πριν δώσετε την κάρτα δοκιμάστε το παρακάτω τροφοδοτικό η ένα αντίστοιχα καλό και βλέπετε. 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Και οι Turing έχουν θέμα με τροφοδοτικά;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Arkin είπε

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

άμα είναι να πάρεις κάρτα γραφικών και μετά να θες και τροφοδοτικό για να δουλέψει καλύτερα να  πάρεις από τώρα nvidia

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, kostiger είπε

O μεσος καταναλωτης κατα πασα βεβαιοτητα δεν θα παρει καν χαμπαρι τη διαφορα αυτη, παρα μονο αν κοιταξει λεπτομερειακα το data sheet των υπο εξεταση καρτων. Και παλι δεν θα γνωριζει ποσης σημασιας ειναι αυτη η διαφορα. Εδω οι συμμετεχοντες στις κοινοτητες που το ψαχνουμε παραπανω, αλλοι λιγοτερο , αλλοι περισσοτερο και δεν ειμαστε βεβαιοι για τις πραγματικες επιπτωσεις στην αποδοση απο τετοιου τυπου διαφορες..

Σε αυτο τον ερμο το μεσο καταναλωτη λοιπον, θα πρεπει να παραδεχθουμε πως, τοσο η μια εταιρεια, οσο και η αλλη, την εχουν καταστησει εμφατικα δυσκολη την οποια επιλογη, με τοσες διαφορετικες παραλλαγες απο τα ιδια τσιπ και εδω ειναι που πραγματικα χανει η μανα το παιδι και το παιδι τη μανα.

Προϋποτιθεται κοινως, ο καθε ενας υποψηφιος αγοραστης να κανει μια πολλη σοβαρη ερευνα αγορας προτου προβει στην οποιαδηποτε αγορα, σαν να αγοραζε σπιτι ή αυτοκινητο.

Όπως το βλέπω εγώ η 5600ΧΤ με την 2060 έχουν πλέον τόσο μικρή διαφορά στην τιμή που δεν αξίζει να ρισκάρεις να πάρεις κάρτα με χαμηλότερη μνήμη και με προβληματικούς drivers. Για την 5700ΧΤ το έχω αναφέρει πολλάκις ότι αξίζει και ότι έστω και με μισή καρδιά ρισκάρεις τους drivers. Το λέω για να μην κατηγορηθώ ως αντί-AMD-ακός, άλλωστε AMD CPU έχω :P 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, birel-motosport είπε

άμα είναι να πάρεις κάρτα γραφικών και μετά να θες και τροφοδοτικό για να δουλέψει καλύτερα να  πάρεις από τώρα nvidia

Ένα poll για psu/gpu που έχουμε θα ήταν καλό 

Δημοσ.

Ok ο κάθε ένας γράφει και την "κοτσάνα" του φταίει αυτό φταίει το άλλο τώρα θα πιάσουμε τα τροφοδοτικά......και πώς ακριβώς θα ξέρει κάποιος το ripple  υπο φορτίο....θα πάει στο κατάστημα και ρωτά δώστε μου 10 τροφοδοτικά, ένα psu tester νοικιάστε μου ένα τεχνικό και τον σκύλο του και θα τα δοκιμάσω υπό φορτίο να δω πιο μου κάνει για την εκπληκτική 5700ΧΤ της καταπληκτικής amd  και θα το αγοράσω......

Μιλάμε για γελοιότητες τουλάχιστον........, να προτείνει κάποιος αλλαγή επώνυμου τροφοδοτικού 3 ετών για να δουλέψει μια κάρτα....εφ' όσον κάποιο τροφοδοτικό είναι συμβατό με το πρότυπο ATX v2.0 και έχει ένα efficiency άνω του 80% με τα πραγματικά του watt να καλύπτουν αυτά που ορίζει ο κατασκευαστής της κάρτας aka amd, ΟΦΕΙΛΕΙ να δουλεύει απροβλημάτιστα, ΑΝ δεν γίνεται αυτό και έχει όντως βάση αυτό που έγραψε "κάποιος" στο reddit, τότε φταίει η amd και όχι κάτι άλλο, και αν δεν μπορούν να σχεδιάσουν σε 7nm mia efficient κάρτα γραφικών με σωστούς και σταθερούς οδηγούς ας το κλείσουν το μπουρδέλο που είναι το τμήμα των gpu να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος.....ας βγάζουν επεξεργαστές που μπορούν και τους χρηματοδοτούν τουλάχιστον....

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Όπως το βλέπω εγώ οι 5600ΧΤ με την 2060 έχουν πλέον τόσο μικρή διαφορά στην τιμή που δεν αξίζει να ρισκάρεις να πάρεις κάρτα με χαμηλότερη μνήμη και με προβληματικούς drivers. Για την 5700ΧΤ το έχω αναφέρει πολλάκις ότι αξίζει και ότι έστω και με μισή καρδιά ρισκάρεις τους drivers. Το λέω για να μην κατηγορηθώ ως αντί-AMD-ακός, άλλωστε AMD CPU έχω :P 

Ειναι κι αλλα τα κριτηρια με τα οποια θα αγοραζε κανεις καρτα Γιαννη. Μπορει για παραδειγμα, να θελει να εκμεταλλευθει το freesync monitor του χωρις αγχος, μπορει να ειναι ρομαντικος απο την εποχη της ΑΤΙ, μπορει οτιδηποτε.

Τωρα οσον αφορα στο κατα ποσο μπορει να θεωρηθεις κατα των κοκκινων δεν μπορει να το απαντησει κανεις. Το μονο βεβαιο ειναι πως εχεις κανει πολυ καλη δουλεια στο να διασαφηνισεις τη συμπαθεια σου στο πρασινο στρατοπεδο. 😂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...