Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι 2η μέρα με τη κάρτα, ενημέρωση:
δεν έχω ούτε ένα πρόβλημα.... Ούτε format έκανα ούτε τίποτα, έβγαλα τη vega, έβαλα την 5700xt. Έπαιξα κάνα 4ωρο σερί pubg ούτε 1 crash, ούτε black screen, ούτε lost signal κτλ κτλ.
Το ίδιο και σε 2d κατάσταση, 5ωρο σερί στο pc για δουλειά. πάλι τα ίδια. Με μόνιτορ 144hz και η μνήμη στα 200mhz σε κατάσταση desktop, σε dual screen η μνήμη ανεβαίνει σε κατάσταση gaming .

Σήμερα το μόνο που πείραξα είναι το voltage το έβαλα: 1090mV με στοκ ρολόγια (2100mhz) , pubg έπαιζε 2000 μεχρι 2040mhz.

12 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Να κατέβει και το CoD update γιατί εκεί γίνεται η πανωλεθρία της μαύρης οθόνης.

tenor.gif

Λες να μη το δοκιμασα;

Το αστείο είναι ότι αν την αφήσω εντελώς στοκ ειναι πιο συχνό φαινόμενο το downclock στον πυρήνα στο Apex. Και πιο aggressive.

Τα δοκίμασα και δεν επιδρά καν το msi afterburner. Περισσότερο προβληματικό φαίνεται το driver thing overlay πάντως σε τεστ που έκανα. Δε ξέρω πάντως από δω και πέρα δεν έχει μείνει και κάτι άλλο για δοκιμή. 

Θα κάνω φορμάτ, ΠΑΛΙ. ΑΝ  έχουμε πάλι τα ίδια θα φύγουν όλα για rma test (κάρτα αρχικά, μητρική μετά) και βλέπουμε. Ίσως φταίει η μητρική. Μπορεί. Υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα. Το τροφοδοτικό επίσης πρέπει να δω κάπως. Ραμ δε νομίζω δεν έδειξε σημάδια προβλήματος. Χmp έχουν μόνο. 

Θα το λύσω και όλο χύμα πάνω στο γραφείο να δουλεύει σε κάνα χαρτοκουτο πάνω. 

Γι αυτό είπα του @Arkinνα αφήσει latencymon να τρέχει όσο παίζει να δω αν υπάρχει η ίδια συμπεριφορά και σε άλλους κατόχους. Δηλαδή αν είναι θέμα driver ή όχι.

τα δοκίμασες με τον τελευταίο driver? 

Όλα στοκ όμως. ουτε cpu, ουτε ram  τιποτα.... Όπως είπαν και παραπάνω, κρασάρισμα παιχνιδιού συνήθως είναι η μνήμη ram. 

Αν κρασάρει η κάρτα συνήθως γυρίζει σε default profile  το tuning control 

Επεξ/σία από leros2004
  • Απαντ. 10k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, leros2004 είπε

δεν έχω ούτε ένα πρόβλημα.... Ούτε format έκανα ούτε τίποτα, έβγαλα τη vega, έβαλα την 5700xt. Έπαιξα κάνα 4ωρο σερί pubg ούτε 1 crash, ούτε black screen, ούτε lost signal κτλ κτλ.
Το ίδιο και σε 2d κατάσταση, 5ωρο σερί στο pc για δουλειά. πάλι τα ίδια. Με μόνιτορ 144hz και η μνήμη στα 200mhz σε κατάσταση desktop, σε dual screen η μνήμη ανεβαίνει σε κατάσταση gaming .

Σήμερα το μόνο που πείραξα είναι το voltage το έβαλα: 1090mV με στοκ ρολόγια (2100mhz) , pubg έπαιζε 2000 μεχρι 2040mhz.

Όλα στοκ όμως. ουτε cpu, ουτε ram  τιποτα.... Όπως είπαν και παραπάνω, κρασάρισμα παιχνιδιού συνήθως είναι η μνήμη ram. 

Στοκ όλα. Δεν υπάρχει διαφορά αλλά θα το δοκιμάσω πάλι

Πρέπει να σου εκατσε πολύ καλό τσιπ.

1090 με 2100 είναι σουπερ

2060 το ειχα βάλει με 1100 και κρασαρε ο driver στις διαφημίσεις του παιχνιδιού πριν φορτώσει καν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με 1750MHz στον πυρήνα και 14Gbps μνήμες η RX5600ΧΤ φτάνει σε επιδόσεις την RTX2060 SUPER.

https://www.guru3d.com/articles-pages/msi-radeon-rx-5600-xt-gaming-z-review,1.html

Και κάτι ακόμα, με την RX5600XT στα $280 και την RTX2060 στα $300-320 , φτάσαμε πλέον στο επίπεδο του να μπορούμε να λέμε σιγά σιγά ότι έχουμε κάρτες που μπορούν να χαρακτηριστούν ως αναβάθμιση των RX580/590 και της GTX1060 6GB.  Και δυο κάρτες (RX5600XT , RTX2060) προσφέρουν 45% με 55% παραπάνω επιδόσεις από την προηγούμενη σειρά σε παρεμφερή τιμές. Ακόμα είναι λίγο αυξημένες αλλά  ελπίζω με τον ανταγωνισμό πλέον που έχουμε να αρχίσουν να πέφτουν σιγά σιγά τους προσεχείς μήνες.

index.php?ct=articles&action=file&id=581

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε

Με 1750MHz στον πυρήνα και 14Gbps μνήμες η RX5600ΧΤ φτάνει σε επιδόσεις την RTX2060 SUPER.

https://www.guru3d.com/articles-pages/msi-radeon-rx-5600-xt-gaming-z-review,1.html

Και κάτι ακόμα, με την RX5600XT στα $280 και την RTX2060 στα $300-320 , φτάσαμε πλέον στο επίπεδο του να μπορούμε να λέμε σιγά σιγά ότι έχουμε κάρτες που μπορούν να χαρακτηριστούν ως αναβάθμιση των RX580/590 και της GTX1060 6GB.  Και δυο κάρτες (RX5600XT , RTX2060) προσφέρουν %45 με %55 παραπάνω επιδόσεις από την προηγούμενη σειρά σε παρεμφερή τιμές. Ακόμα είναι λίγο αυξημένες αλλά  ελπίζω με τον ανταγωνισμό πλέον που έχουμε να αρχίσουν να πέφτουν σιγά σιγά τους προσεχείς μήνες.

Απόκρυψη περιεχομένων

Απόκρυψη περιεχομένων

Απόκρυψη περιεχομένων

Σε παιχνίδια όλα amd friendly?

2060 στα 299 δεν προκειται να δουμε εδω στο Ελλάδα... και απο οτι φαίνεται θα είναι για blower μοντελα....  

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Σε παιχνίδια όλα amd friendly?

2060 στα 299 δεν προκειται να δουμε εδω στο Ελλάδα... και απο οτι φαίνεται θα είναι για blower μοντελα....  

To Gears 5, το Metro Exodus και το Tomb Rider είναι NVIDIA optimized.

To BF5 είναι Neutral

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Bf5 είναι AMD Friendly. Πάντοτε ήταν από όταν μπήκε το mantle στο 4. Το οποίο συγχωνεύτηκε τμήμα του κώδικα του στη μηχανή γραφικών (frostbyte) του ειδικότερα στην DX12 έκδοση. Ειδικότερα τα 1 και 5 είναι amd friendly. Και μη ξεχνάμε ότι το 4 και 1 ήταν τότε υπό την AMD καμπάνια. Αν και το 5 γύρισε στην nvidia επειδή δε γινόταν να ξαναγράψουν νέα μηχανή γραφικών το amd φιλικό κομμάτι έμεινε. Εξάλλου δεν έχουν ακόμα RT οι AMD για να δούμε πώς θα φερθεί στο εκεί RT η frostbyte.

Επίσημα δεν αναφέρεται φυσικά αλλά επειδή έπαιζα (4) εκείνη τη περίοδο, και είχα φίλους με AMD το μακρινό 2014 όπως και από τεστ που έκανα στο 1 και 5 αυτό βγαίνει σαν συμπέρασμα. Λίγο πολύ.

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.

Όλα  τα παραπάνω είναι sponsored από την nvidia και τρέχουν και τεχνολογίες αυτής( rtx) .Απλά πλέον τα έχουμε βαφτίσει όλα amd friendly αν τρέχουν καλύτερα στις κάρτες της.  

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρά optimized είναι το BF5 σε NVIDIA κάρτες, ιδιαίτερα σε Turing.

Και το γεγονός ότι οι NAVI πάνε τόσο καλά σε τίτλους που είναι NVIDIA Sponsored λέει πολλά για το πόσο καλή είναι η αρχιτεκτονική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ότι είναι πλέον sponsored δε σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ απολύτως, ούτε ότι έγιναν αλλαγές στην μηχανή γραφικών τόσα χρόνια. Μη ξεχνάτε ότι από το 2014 δεν έγιναν αλλαγές μεγάλες. Εξού και κλασσικά bugs που εμφανίζονται στο παιχνίδι αρκετές φορές. Ήταν Amd optimized και είναι ακόμη. Γι αυτό βλέπεις+10 fps τις αντίστοιχες AMD

RTX απλά μπήκε από πάνω.

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, leros2004 είπε

2000-2040 pubg με 1090mv έχεις θεϊκό τσιπ well done there.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4m κάτι έχει το BF5

Στην αρχή του βίντεο.

Καβάλησε και την 2070S στο Bf5. Ουυου είναι nvidia sponsored  :P

Και με τη 570 θυμάμαι είχα τα fps που είχαν άλλοι με 1060 σε DX12

Νομίζω μόνο vulcan powered games δεν έχουν friendly τακτικές.

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως εγώ έχω εντελώς διαφορετικό πρόβλημα με την 5700 pulse. Δεν έχω καθόλου BSOD ούτε stuttering πουθενά, αλλά έχω προβλήματα με τον ήχο μέσω HDMI. Κάνει παραμόρφωση του ήχου σαν να είναι στο τέρμα κ μπουκωνει που λέμε. 

https://community.amd.com/thread/241539

Είναι ένα πρόβλημα που δεν το έχει χαρακτηρίσει bug ακόμα η AMD παρόλο που το έχουμε πολλοί κ μάλλον γιατί έχουμε setup σαλονιού με οθόνες τηλεόρασης.

Μάλιστα την έχω κάνει επιστροφή στο κατάστημα μου την άλλαξαν αλλά το πρόβλημα παραμένει. Ήθελα ναξερα τι έλεγχο έκαναν...

Εννοείται έχω δοκιμάσει format , drivers settings, bios.

Πλέον δεν ασχολούμαι, παίρνω ήχο από M/B με καρφί στο surround  κ τέλος.

Επεξ/σία από vabiris
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

4m κάτι έχει το BF5

Στην αρχή του βίντεο.

Καβάλησε και την 2070S στο Bf5. Ουυου είναι nvidia sponsored  :P

Και με τη 570 θυμάμαι είχα τα fps που είχαν άλλοι με 1060 σε DX12

Νομίζω μόνο vulcan powered games δεν έχουν friendly τακτικές.

Μα δεν νομίζω να έχει πει κανείς ότι το BF5 δεν είναι optimized για AMD κάρτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι optimized και για τις Turing. Άλλωστε NVIDIA Sponsored τίτλος είναι, αν δεν το έχουν κάνει Optimized μετά από τόσο καιρό που έχει βγει το παιχνίδι , τότε αυτό σημαίνει ότι είναι ανίκανη η NVIDIA.  :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Μα δεν νομίζω να έχει πει κανείς ότι το BF5 δεν είναι optimized για AMD κάρτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι optimized και για τις Turing. Άλλωστε NVIDIA Sponsored τίτλος είναι, αν δεν το έχουν κάνει Optimized μετά από τόσο καιρό που έχει βγει το παιχνίδι , τότε αυτό σημαίνει ότι είναι ανίκανη η NVIDIA.  :P

Το ποσο καλός RTX τίτλος είναι θα το δούμε οταν βγει AMD RTX. Ελέγχοντας στα ίδια settings ίδιου επιπέδου κάρτες

Τρέχει όπως τρέχει και στις 2. Anyway

Τελειώνω το φορματ εγώ

Επεξ/σία από 7nisiotis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...