Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Arkin είπε

Καλη χρονια αρχικα. Οχι γιατι να βαρεθω.

Καλή Χρονιά, όλα τα παιχνίδια σερί πήρες εγώ σήμερα γύρισα επιτέλους σπίτι και δεν έχω κουράγιο να πάω στο pc 😂

• Απαντ. 10k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Καλή Χρονιά, όλα τα παιχνίδια σερί πήρες εγώ σήμερα γύρισα επιτέλους σπίτι και δεν έχω κουράγιο να πάω στο pc 😂

Στα των emulators τελευταια εχουμε τεραστιες εξελιξεις με την προσθεση του vulkan οποτε και πρεπει να δουμε το performance σε καθε επιπεδο μιας και αρκετοι ασχολουνται. Στα του PC αν δεν τελειωσω heat/breakpoint δεν προχωραω σε αλλο. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια καλη χρονια! Τελικα μπηκε waterblock στην 5700xt. Ειναι απο την φθηνη σειρα της EK που ολα τα components ειναι εξ ολοκληρου απο αλουμινιο. Με 2 ψυγεια 240mm, μπορω να πω πως δεν με εντυπωσιαζουν τα temps. Ισως εχω κανει καποιο λαθος, η απλα ειναι ιδεα μου. Το καλυτερο που εχω φτασει απο oc ( παντα σε timespy bench) ειναι με ρυθμισεις 2100mhz και 1200mV, δουλευει περιπιυ στα 2020-2040 με περιπου 250w. Graphics score ειχα 9950 το οποιο δεν ξερω ποσο καλο θεωρειται, χελπ!! Οι θερμοκρασιες ειναι 55 gpu και 92 junction που τις θεωρω μεγαλες αλλα θελω και την αποψη σας γτ δεν εχω τοση εμπειρια. Με ppt δεν καταφερα να παω πανω απο 2070 σε timespy, η καρτα εκανε spikes στα 350 w και θεωρω μενω απο τροφοδοσια. Σε superposition εφτασα 2130mhz αλλα δεν θυμαμαι scores. Τις επομενες μερες ισως παρω τροφοδοτικο για να δω ποσο θα φτασουμε. Πειτε μου γνωμες και συμβουλες. 

Θα ανεβασω φωτος στο τελος της ημερας!

Edit: οι vram με το blower πανω απο 1800 ουτε ιδεα! Με το wb πηγαν 1820 οπου παραπανω ειχα artifacts. Δεν εχω δοκιμαςει με 1.25v oc τις vram ακομα.

Επεξ/σία από billpall13
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billpall13 είπε

Παιδια καλη χρονια! Τελικα μπηκε waterblock στην 5700xt. Ειναι απο την φθηνη σειρα της EK που ολα τα components ειναι εξ ολοκληρου απο αλουμινιο. Με 2 ψυγεια 240mm, μπορω να πω πως δεν με εντυπωσιαζουν τα temps. Ισως εχω κανει καποιο λαθος, η απλα ειναι ιδεα μου. Το καλυτερο που εχω φτασει απο oc ( παντα σε timespy bench) ειναι με ρυθμισεις 2100mhz και 1200mV, δουλευει περιπιυ στα 2020-2040 με περιπου 250w. Graphics score ειχα 9950 το οποιο δεν ξερω ποσο καλο θεωρειται, χελπ!! Οι θερμοκρασιες ειναι 55 gpu και 92 junction που τις θεωρω μεγαλες αλλα θελω και την αποψη σας γτ δεν εχω τοση εμπειρια. Με ppt δεν καταφερα να παω πανω απο 2070 σε timespy, η καρτα εκανε spikes στα 350 w και θεωρω μενω απο τροφοδοσια. Σε superposition εφτασα 2130mhz αλλα δεν θυμαμαι scores. Τις επομενες μερες ισως παρω τροφοδοτικο για να δω ποσο θα φτασουμε. Πειτε μου γνωμες και συμβουλες.

Κάτσε ρε φίλε τι μεγάλες θερμοκρασίες xd εδώ εμείς στον αέρα δίνουμε τάση μέχρι 1.100-1.130 και το hotspot πατάει και κανα 107 και η κάρτα από 60 εως 70-75 μια χαρά είναι οι θερμοκρασίες δοκίμασε να δώσεις λίγο παραπάνω τάση στα χαμηλά πχ στο 1ο βάλε 800 mv επίσης έκανες όλο το pc νερό ή μόνο κάρτα? 

Υγ. Τι τροφοδοτικό έχεις? 

Δημοσ.

10 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Κάτσε ρε φίλε τι μεγάλες θερμοκρασίες xd εδώ εμείς στον αέρα δίνουμε τάση μέχρι 1.100-1.130 και το hotspot πατάει και κανα 107 και η κάρτα από 60 εως 70-75 μια χαρά είναι οι θερμοκρασίες δοκίμασε να δώσεις λίγο παραπάνω τάση στα χαμηλά πχ στο 1ο βάλε 800 mv επίσης έκανες όλο το pc νερό ή μόνο κάρτα? 

Υγ. Τι τροφοδοτικό έχεις? 

Χαχα ειδα καποια βιντεακια αλλα δεν εχω βγαλει ακρη γιατι ολοι δουλεουν με open bench και loops χαλκου. Επισης ερχομενος απο nvidia δε ξερω που παταω, αλλα μεχρι τωρα τη γουσταρω πολυ..

Cpu και gpu εχω στο λοοπ, εναν 8600κ @5.0ghz-1.34v με (llc mode 5 νομιζω.) Χωρις την καρτα σε aida64 για μια ωρα εκανε peak 61°.  Με την καρτα δεν εχω δει cpu temps ακομα ψαχνω απο δω κ απο κει.

Τροφοδοτικο εχω ενα corsair cs650w gold 6ετιας.

Δημοσ.

Καλημέρα και καλή χρονιά. Δυστυχώς με τους τελευταίους drivers συνεχίζω να έχω θέματα με την οθόνη-κάρτα γραφικών. Σε vlc και media player clasic σε καθημερινή βάση έχω πρόβλημα με signal lost και φτιάχνει μόνο με restart του pc (μέσω κουμπιού) ή αν ανοιγοκλείσω την οθόνη. Αυτό γίνετε και στο ghost recon breakpoint. Υπάρχει περίπτωση για όλα αυτά να φταίει το τροφοδοτικό που είναι 550 βατ; Δοκιμάστικε και φορματ.  Και πάλι τα ίδια. 

Δημοσ.

Για παμε ενα gameplay video απο Cemu στο Breath Of The Wild με vulkan να δουμε το performance. Ειναι στο Kakariko Village που ειναι απο τα πιο βαρια σημεια στο παιχνιδι. Το προγραμμα Relive τρωει 5/6fps.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί παιχνίδια με παιδικά γραφικά όπως αυτό ή το Borderlands 3 έχουν τέτοιο performance; Δεν μιλάω για τις Navi μόνο αλλά γενικά από περιέργεια. Ας πούμε το Witcher 3 που αν και παλιό έχει 100 φορές καλύτερα γραφικά από τα παραπάνω και τρέχει με καλύτερα fps..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτα απ' όλα οι μηχανές των παιχνιδιών δεν είναι ίδιες, τα νεότερα παιχνίδια ακολουθούν τις εξελίξεις των πιο πρόσφατων hardware/software με αποτέλεσμα να είναι πιο απαιτητικά στα πάντα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

Πρώτα απ' όλα οι μηχανές των παιχνιδιών δεν είναι ίδιες, τα νεότερα παιχνίδια ακολουθούν τις εξελίξεις των πιο πρόσφατων hardware/software με αποτέλεσμα να είναι πιο απαιτητικά στα πάντα.

Απαιτητικά γιατί όμως; Τα model δηλαδή σε ένα παιχνίδια με παιδικά γραφικά έχουν περισσότερα polygons για παράδειγμα από ότι σε ένα παιχνίδι με ποιο αληθοφανή γραφικά; Αυτό δεν καταλαβαίνω. Από που προκύπτει το επιπλέον load στην gpu;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

Γιατί παιχνίδια με παιδικά γραφικά όπως αυτό ή το Borderlands 3 έχουν τέτοιο performance; Δεν μιλάω για τις Navi μόνο αλλά γενικά από περιέργεια. Ας πούμε το Witcher 3 που αν και παλιό έχει 100 φορές καλύτερα γραφικά από τα παραπάνω και τρέχει με καλύτερα fps..

Δεν ειναι παιδικα γραφικα. Textures πολυγωνα μηχανες γραφικων τα παντα βαραινουν σε υπερθετικο βαθμο οσο βγαινουν νεα παιχνιδια. Το ιδιο δεν γινεται και στους browsers η στα κινητα? Βαλε τον chrome του 2010 και βαλε και αυτον του 2019. Πολυ πιο βαρεις ο σημερινος. Η πχ το messenger στο κινητο η νεες εκδοσεις ειναι πολυ πιο βαριες απο τις παλιες. Το witcher 3 δεν πιανει τα σημερινα παιχνιδια σε καμια περιπτωση. Συγκρινε το με Breakpoint/odyssey/exodus. Μην κοιτας μονο την ομορφια αλλα το συνολο απο φωτισμους μεχρι τα volumetric συννεφα. Ειναι πολλοι παράγοντες στη μεση. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως true next gen graphics δεν έχουμε δει ακόμη. Λόγω κονσολών που θέλουμε ή δε θέλουμε σέρνουν την αγορά. Από τέλη 2020 θα δούμε μάλλον πραγματικά γραφικά νέας γενιάς.

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Arkin είπε

Δεν ειναι παιδικα γραφικα. Textures πολυγωνα μηχανες γραφικων τα παντα βαραινουν σε υπερθετικο βαθμο οσο βγαινουν νεα παιχνιδια. Το ιδιο δεν γινεται και στους browsers η στα κινητα? Βαλε τον chrome του 2010 και βαλε και αυτον του 2019. Πολυ πιο βαρεις ο σημερινος. Η πχ το messenger στο κινητο η νεες εκδοσεις ειναι πολυ πιο βαριες απο τις παλιες. Το witcher 3 δεν πιανει τα σημερινα παιχνιδια σε καμια περιπτωση. Συγκρινε το με Breakpoint/odyssey/exodus. Μην κοιτας μονο την ομορφια αλλα το συνολο απο φωτισμους μεχρι τα volumetric συννεφα. Ειναι πολλοι παράγοντες στη μεση. 

Εγώ δεν μίλησα για odyssey ή exodus αλλά για το borderlands 3 που έχει σαφώς χειρότερα γραφικά από το Witcher 3 και έχει χειρότερα fps..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα γραφικά μπορεί υποκειμενικά να σου φαίνονται χειρότερα, αλλά αντικειμενικά χρειάζονται διπλάσια επεξεργαστική ισχύ για πάρα πολλούς λόγους. Έτσι είναι η βιομηχανία των games. Όλα είναι σχεδιασμένα έτσι, ώστε να δουλεύουν καλύτερα στο τελευταίο hardware που θα κυκλοφορήσει, οπότε αναγκάζουν τους καταναλωτές για αναβαθμίσεις.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...