7nisiotis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Υπάρχει πιθανό να έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών ή κάτι στη μητρική; Έφαγε κρασαρισμα ο driver σε idle ( 19.12.3 )- έπαιξα κάποια παιχνίδια στο Μετρο Exodus φαινόταν σταθερή η κάρτα 90+% gpu usage αλλά στο APEX LEGENDS ή στο Pubg είχα κάτι άκυρα πράγματα, έπεφτε το gpu usage μετά από λίγο στο 55-60-70%, ανέβαινε πάλι 90, έπεφτε για μερικά λεπτά πάλι χαμηλά και τα ρολόγια (core clock) από 1880κάτι/1900 σε κάτι 1200-1500-1700 Γύρισα σε πιο παλιό driver και κρασαρε σε άκυρη φάση (idle) -19.11.3 Φυσικά έκανα DDU. SPECS: i7 8700K (stock) Asrock z390 phantom-itx bios 4.00 Crucial Ballistix 3200/16 16GB Samsung 840 pro 128, 850 evo 500 Sapphire RX 5700XT Pulse Corsair SF600 Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2019 από 7nisiotis
LIGHT1NG Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Υπάρχει πιθανό να έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών ή κάτι στη μητρική; Έφαγε κρασαρισμα ο driver σε idle ( 19.12.3 )- έπαιξα κάποια παιχνίδια στο Μετρο Exodus φαινόταν σταθερή η κάρτα 90+% gpu usage αλλά στο APEX LEGENDS ή στο Pubg είχα κάτι άκυρα πράγματα, έπεφτε το gpu usage μετά από λίγο στο 55-60-70%, ανέβαινε πάλι 90, έπεφτε για μερικά λεπτά πάλι χαμηλά και τα ρολόγια (core clock) από 1880κάτι/1900 σε κάτι 1200-1500-1700 Γύρισα σε πιο παλιό driver και κρασαρε σε άκυρη φάση (idle) -19.11.3 Φυσικά έκανα DDU. SPECS: i7 8700K (stock) Asrock z390 phantom-itx bios 4.00 Crucial Ballistix 3200/16 16GB Samsung 840 pro 128, 850 evo 500 Sapphire RX 5700XT Pulse Corsair SF600 Δες στο bios τι pcie σου βγάζει αν είναι auto βάλτο στο gen 3 μετά δες μήπως έχει κάποιο update το bios και αν θες δοκίμασε και ένα oc στον επεξεργαστή all core ίσως βοηθήσει 1
7nisiotis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε Δες στο bios τι pcie σου βγάζει αν είναι auto βάλτο στο gen 3 μετά δες μήπως έχει κάποιο update το bios και αν θες δοκίμασε και ένα oc στον επεξεργαστή all core ίσως βοηθήσει - το έχω σε gen 3 - bios έχει βγει το 4.30 - έχω το 4.00 - λίγες διαφορές μεταξύ τους πάντως - έχω ετοιμάσει προφιλ 4.9 για τον επεξεργαστή, τον γυρισα στοκ για να μην χρειαστεί έξτρα troubleshoot Στο pubg τωρα δε το έκανε Βαράει 72-73 βαθμούς με 50-53% φαν προφιλ default / με πολύ θόρυβο - παραπάνω από κει ειναι σαν απογείωση Ισως πρέπει να μοντάρω και το κουτί να μεγαλώσω τις γρίλιες εξαερισμού Θα δοκιμάσω μία χωρίς το καπάκι Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2019 από 7nisiotis
LIGHT1NG Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε - το έχω σε gen 3 - bios έχει βγει το 4.30 - έχω το 4.00 - λίγες διαφορές μεταξύ τους πάντως - έχω ετοιμάσει προφιλ 4.9 για τον επεξεργαστή, τον γυρισα στοκ για να μην χρειαστεί έξτρα troubleshoot Στο pubg τωρα δε το έκανε Βαράει 72-73 βαθμούς με 50-53% φαν προφιλ default / με πολύ θόρυβο - παραπάνω από κει ειναι σαν απογείωση Ισως πρέπει να μοντάρω και το κουτί να μεγαλώσω τις γρίλιες εξαερισμού Θα δοκιμάσω μία χωρίς το καπάκι Πολύ στρίμωγμα εκεί μέσα 😂 εε γενικά σε τέτοια κουτιά καλύτερα nvidia να έπαιρνες που έχουν καλύτερες θερμοκρασίες εκεί μέσα ψήνετε η κάρτα. Δοκίμασε και το bios πάντως ποιος ξέρει..
7nisiotis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε Πολύ στρίμωγμα εκεί μέσα 😂 εε γενικά σε τέτοια κουτιά καλύτερα nvidia να έπαιρνες που έχουν καλύτερες θερμοκρασίες εκεί μέσα ψήνετε η κάρτα. Δοκίμασε και το bios πάντως ποιος ξέρει.. Μπα, τα ίδια με το bios Τώρα κάνει άλλο, δεν τρέχει σε fullscreen το Modern Warfare, παγώνει, ενώ σε bolderless τρέχει, μήπως έχει κάποιο θέμα η κάρτα και δεν είναι τόσο ξεκάθαρο? Με τους 19.12.1* τρώει μπλε οθόνη πριν ανοίξει το παιχνίδι *Ddu κλασσικά // anyway θα φτιάξω σε λίγο θέμα στην ενότητα hardware Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2019 από 7nisiotis
Acmilangr2 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι format 2 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε και αν θες δοκίμασε και ένα oc στον επεξεργαστή all core ίσως βοηθήσει Αυτό πως ακριβώς θα μπορούσε να βοηθήσει;
7nisiotis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Με 2ο partition - καθαρό είναι τα παραπάνω
Skrez1982 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, 7nisiotis είπε Με 2ο partition - καθαρό είναι τα παραπάνω Στο πρώτο παρτισιον τι έχεις ?
7nisiotis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι format Αυτό πως ακριβώς θα μπορούσε να βοηθήσει; Ναι, δε το περιέγραψα και γω σωστά καθώς φαινόταν σαν να έτρωγα μπουκάλι από τον επεξεργαστή. Στη πραγματικότητα όπως τρέχει το παιχνίδι με 90+% gpu usage / πχ APEX Legends / έκανε κάτι σκαμπανεβάσματα έπεφτε το core clock σε κατι άκυρα νούμερ 1200-1500-1700 και έμενε εκεί για κάποια λεπτά μετά ανέβαινε πάλι. Θα ανοίξω μία να δω αν κάποιο καλώδιο δεν εχει κουμπώσει καλά, αλλά πιστεύω όλα οκ είναι καθώς τα τσεκάρω πάντα 2 φορές και μία πριν κλείσω τα πλαινά καπάκια του κουτιού Θα φτιάξω αν ειναι τώρα σε λιγάκι θέμα για να μη σπαμμάρω ολόκληρο το thread 2 λεπτά πριν, Skrez1982 είπε Στο πρώτο παρτισιον τι έχεις ? 1- win 10 LTSB 2- win 10 1903 Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2019 από 7nisiotis
mr crowley Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 18 ώρες πριν, Xristaras12 είπε σε windowed borderless το freesync δουλεύει; ενα μικρό θέμα έχω και δεν ξέρω αν είναι του μόνιτορ η της κάρτας, σε όλα τα παιχνίδια παρατηρώ στο κάτω μέρος της οθόνης σαν tearing (σα να έχει νερό η οθόνη) Σε borderless δεν μου εμφανίζει το πρόβλημα! Αν κλεισω το FS,εχω κανονικα tearing σε όλη την οθόνη. εχω κατεβάσει απο τα 75ΗΖ σε 73 σε 70 (μεσω chill) κλπ αλλά ΔΕΝ διορθώνει. Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στο plague tale αλλά σε fullscreen,το έλυσα ενεργοποιώντας το v-sync του παιχνιδιού.Σε άλλα παιχνίδια κανένα πρόβλημα.
Xristaras12 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, mr crowley είπε Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στο plague tale αλλά σε fullscreen,το έλυσα ενεργοποιώντας το v-sync του παιχνιδιού.Σε άλλα παιχνίδια κανένα πρόβλημα. τότε ποιο το νόημα του freesync αν είναι να βάλω και το vsync; προσωπικά πάντως έκλεισα το chill για μερικές δοκιμές και σταμάτησε να υπάρχει το πρόβλημα όσο ήμουν εντός του freesync range.
mr crowley Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Με τα τόσα που διάβαζα εδώ τρόμαξα στην αγορά RX 5700.Το ρίσκαρα λόγω το ότι η κάρτα είναι VFM και μετά απο 2 εβδομάδες μπορώ να πώ ότι δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.Bluescreens,μαυρες οθόνες,επανεκκινήσεις,tdr λείπουν παντελώς.Δοκίμασα και με game boost on,πειραγμα ''wattman'',manual overclock κανένα πρόβλημα.Την έχω καταευχαριστηθεί!!! 1 λεπτό πριν, Xristaras12 είπε τότε ποιο το νόημα του freesync αν είναι να βάλω και το vsync; προσωπικά πάντως έκλεισα το chill για μερικές δοκιμές και σταμάτησε να υπάρχει το πρόβλημα όσο ήμουν εντός του freesync range. Ελα μου ντε.Για κάτσε να δοκιμάσω με chill off... να δώ. 9 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε τότε ποιο το νόημα του freesync αν είναι να βάλω και το vsync; προσωπικά πάντως έκλεισα το chill για μερικές δοκιμές και σταμάτησε να υπάρχει το πρόβλημα όσο ήμουν εντός του freesync range. Mε chill off και fps cap στα 73fps απο rtss σε fullscreen,κανει tearing κατω κατω.Αν ενεργοποιησω το vsync είναι αψογα ολα,μαζι με rtss cap στα 73fps.
LIGHT1NG Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι format Αυτό πως ακριβώς θα μπορούσε να βοηθήσει; Bottleneck σε μεγάλες θερμοκρασίες σε stock διότι όταν είναι auto να δίνει πολύ ρεύμα κλπ= να πέφτει η συχνότητα του επεξεργαστή ενώ αν πετύχεις sweet spot σε v/ghz θα έχεις standard το core speed. 3 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Ναι, δε το περιέγραψα και γω σωστά καθώς φαινόταν σαν να έτρωγα μπουκάλι από τον επεξεργαστή. Στη πραγματικότητα όπως τρέχει το παιχνίδι με 90+% gpu usage / πχ APEX Legends / έκανε κάτι σκαμπανεβάσματα έπεφτε το core clock σε κατι άκυρα νούμερ 1200-1500-1700 και έμενε εκεί για κάποια λεπτά μετά ανέβαινε πάλι. Θα ανοίξω μία να δω αν κάποιο καλώδιο δεν εχει κουμπώσει καλά, αλλά πιστεύω όλα οκ είναι καθώς τα τσεκάρω πάντα 2 φορές και μία πριν κλείσω τα πλαινά καπάκια του κουτιού Θα φτιάξω αν ειναι τώρα σε λιγάκι θέμα για να μη σπαμμάρω ολόκληρο το thread 1- win 10 LTSB 2- win 10 1903 Σβήσε όλα τα partition καντα gpt και βάλε τα 1909 έκδοση αν θέλεις torrent file πες μου σε μήνυμα
Dantε Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, mr crowley είπε Με τα τόσα που διάβαζα εδώ τρόμαξα στην αγορά RX 5700.Το ρίσκαρα λόγω το ότι η κάρτα είναι VFM και μετά απο 2 εβδομάδες μπορώ να πώ ότι δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.Bluescreens,μαυρες οθόνες,επανεκκινήσεις,tdr λείπουν παντελώς.Δοκίμασα και με game boost on,πειραγμα ''wattman'',manual overclock κανένα πρόβλημα.Την έχω καταευχαριστηθεί!!! Αναψε μια λαμπαδα και παρε και ενα λαχειο μερες που ειναι.
BabisTs Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε Bottleneck σε μεγάλες θερμοκρασίες σε stock διότι όταν είναι auto να δίνει πολύ ρεύμα κλπ= να πέφτει η συχνότητα του επεξεργαστή ενώ αν πετύχεις sweet spot σε v/ghz θα έχεις standard το core speed Δεν ισχύει αυτό που λες....θα πρέπει να βράζει το cpu για να ρίξει ρολόγια ο 8700Κ....και από όσο ξέρω είναι σε νεράκι ο κάτοχος και δεν δινει ο συγκεκριμένος ποτέ πάνω από 1.3v...... Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2019 από BabisTs
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα