Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, panoskatos είπε

Το γράφω ξεκάθαρα οτι ο 1600 μπουκαλιάζει την 5700 αλλά οχι σε όλα τα παιχνίδια. Τα έχω και τα βλέπω. Στο battlefield 4 πάει τρένο το παιχνίδι αλλά η κάρτα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δώσει 99% με 100% gpu usage με uncap frames .

Στο battlefield 5 εκει πέρα γινεται της κακομοίρας , τρελά frames drops και ο επεξεργαστής ανεβαίνει πάρα πολύ σε χρήση σε συνδυασμό με την 5700. Κάποιος να απαντήσει γιατι συμβαίνει αυτο δεν υπάρχει. Στις αμπελοφυλοσοφίες είμαστε πρώτοι όμως . 

Προσωπικά δεν είμαι φαν μποι ουτε της μπλε ούτε της κόκκινης, την τσέπη μου κοιτάω κάθε φορά και τις ανάγκες μου . Αλλά οτι θα έχω θέμα με κάποια παιχνίδια τόσο νωρίς με ryzen δεν το περίμενα και αυτο δεν μου αρέσει.

Εχεις δοκιμασει ιδια settings στο ιδιο map μεταξυ της 580 και της 5700xt και εχεις διαφορετικο CPU usage? Ξανατονιζω, ιδια settings, ιδιο map? 

ΥΓ1. Παντως εγω που δοκιμασα το παιχνιδι στο free ΣΚ που εχει στο συστημα της υπογραφης, παταγωδης μαλαπερδια ειναι απο θεμα αποδοσης. Σκαμπανεβασματα στην αποδοση και πολλα stutters ανα 5 δευτερολεπτα. 

Επεξ/σία από Ryzenlake
  • Like 3
  • Απαντ. 10k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Εχεις δοκιμασει ιδια settings στο ιδιο map μεταξυ της 580 και της 5700xt και εχεις διαφορετικο CPU usage? Ξανατονιζω, ιδια settings, ιδιο map? 

Έχει απόλυτο δίκιο σε αυτό που λέει διότι είναι πιθανόν κάποια settings να επιβαρύνουν τον επεξεργαστή 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ryzenlake είπε

Ναι και αυτο είναι πολύ περίεγο ! Εχω ξενερώσει απίστευτα .. Δυστυχώς αυτο το κωλοπαίχνιδο παίζω αυτον τον καιρό και γι αυτο τον λόγο υποτίθεται πήρα την κάρτα . Μου φαινεται θα την πουλήσω ξανά !!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, panoskatos είπε

Ναι και αυτο είναι πολύ περίεγο ! Εχω ξενερώσει απίστευτα .. Δυστυχώς αυτο το κωλοπαίχνιδο παίζω αυτον τον καιρό και γι αυτο τον λόγο υποτίθεται πήρα την κάρτα . Μου φαινεται θα την πουλήσω ξανά !!!

Είναι και το Battlefield λίγο ότι ναναι :P

Δε θα πουλήσεις τίποτα, καταλαβαίνω αγανάκτησες λίγο. Για ένα παιχνίδι, καλά είναι να αλλάζουμε κάρτες τώρα ?.

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.

Καλα αν πουλησεις τη καρτα για αυτο τοτε τι να πω εγω. 

Συμφωνητικο να με εκτελεσουν αν περάσω εξω απο σπιτι με amd θα επρεπε να εχω υπογραψει. 

Δημοσ.

@panoskatos

(Για όνομα με τον επ. κειμένου)
Αφού δεν μας δείχνεις τις ρυθμίσεις σου, πώς περιμένεις βοήθεια?

Τελευταία πρόταση, από εμένα...

Dx11 και future frame rendering on.

Δες εκεί τί γίνεται και πες μας.

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Επίσης να δοκιμάσει custom resolution ή να τσιμπήσει το resolution scale in game

Χρήσιμο είναι αυτό και με πολύ καλό οπτικό αποτέλεσμα.

Να δούμε όμως το "βασικό" πρόβλημα πότε και πώς προκαλείται.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Πέτρος είπε

@panoskatos

(Για όνομα με τον επ. κειμένου)
Αφού δεν μας δείχνεις τις ρυθμίσεις σου, πώς περιμένεις βοήθεια?

Τελευταία πρόταση, από εμένα...

Dx11 και future frame rendering on.

Δες εκεί τί γίνεται και πες μας.

Με όλες τις ρυθμίσεις,  δεν υπάρχει σταθερότητα, δεν μπορεί να μείνει καρφωμένη σε frames και έχει drops. Σε γενικές γραμμές έχει μικρό gpu usage. Η μοναδική ρύθμιση που βρήκα και κρατάει σταθερά τα frames με το frametime ίσια γραμμή είναι να βάζω super resolution ενεργό,  να γυρίζω από τα windows την ανάλυση στα 1440p και μετέπειτα στο παιχνίδι να βάζω κ εκεί 1440p. Κάτι που είναι εξαιρετικά κουραστικό. Άσε που φαίνονται όλα πιο μικρά!! 

Επεξ/σία από panoskatos
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις τη ρύθμιση από windows. Γίνεται και μόνο ingame.

Τελείως σταθερά FPS στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τα ξεχνάς. Έχουν κάνει επικές μλκιες.

Δες αν είσαι καλύτερα με dx12+ffr off ή με 11+on.

Να ανεβάσεις τον επεξεργαστή από τα 3.6 που είσαι στα 3.8, θα δώσει κάτι ψιλά, αν γίνεται με λογική τάση.

Επιμένω, πάντως... δείξε μας ρυθμίσεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, panoskatos είπε

Με όλες τις ρυθμίσεις,  δεν υπάρχει σταθερότητα, δεν μπορεί να μείνει καρφωμένη σε frames και έχει drops. Σε γενικές γραμμές έχει μικρό gpu usage. Η μοναδική ρύθμιση που βρήκα και κρατάει σταθερά τα frames με το frametime ίσια γραμμή είναι να βάζω super resolution ενεργό,  να γυρίζω από τα windows την ανάλυση στα 1440p και μετέπειτα στο παιχνίδι να βάζω κ εκεί 1440p. Κάτι που είναι εξαιρετικά κουραστικό. Άσε που φαίνονται όλα πιο μικρά!! 

Καταρχάς δες εδώ

και εδώ

https://www.gamingscan.com/best-settings-for-battlefield-5/

Μετά ανάλογα τι κομμάτι 1600 σου έχει κάτσει κάνε ένα all core oc στα 3.7-3.8 και βάλε το απαραίτητο καρφωτό vcore. Ακόμα και την stock wraith spire να έχεις, δεν υπάρχει θέμα με temps αυτήν την εποχή. Τώρα δε ξέρω ti vcore θα χρειαστείς για να είσαι stable, ο δικός μου χρειαζόταν 1.28v για 3.8 Ghz, μπορεί να είσαι λίγο παραπάνω - λίγο παρακάτω. Επειτά ανάλογα τι  μνήμες έχεις δούλεψε dram calculator και βάλε custom primaries + subtimings. Αν δεν έχεις ασχοληθεί ξανά με το άθλημα θα χρειαστεί αρκετό διάβασμα δυστυχώς, αλλά αξίζει ο κόπος για 1st gen ryzen. Υπάρχουν αρκετά threads στο insomnia.

Το τελευταίο είναι για 3rd gen αλλά έχει πράγματα που δουλεύουν και σε 1st gen.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 2
Δημοσ.

Μια πρωτη προσπαθεια με το Relive της AMD με καταγραφη του Ghost Recon Breakpoint. 

Ερωτησεις:

Καλυτερα HEVC η AVC στους codecs? 

Επισης βλεπω καταγραφει μεχρι 60FPS. Γινεται να βαλουμε παραπανω? Στην αρχη κατεγραψα εχοντας το overlay ανοιχτο αλλα δεν καταγραφηκε στο βιντεο. Τελικα ηθελε ρυθμιση και εκανα δευτερο βιντεο. 

Στο βιντεο μπορειτε να δειτε τη δουλεια του freesync και πως δουλευει η καρτα ανεβαζοντας η κατεβαζοντας συχνοτητα αναλογα τις απαιτησεις του παιχνιδιου οπως και θερμοκρασια ρευμα. Vram στα 900mhz δηλαδη 14400mhz με 1.11votlage και fans στο 50%. Το βιντεο ειναι στα 60fps στο youtube οποτε ισως να μην εχει και νοημα το να γινεται καταγραφη σε υψηλοτερo FR.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

settings για 5700XT Pulse 1.137v max / 193w / 2.000mhz in game 890 memory clock / silent profile

Ενδεχομένως να χρειαστεί να ανέβει λίγο το v στο 1.145/1.150 εξαρτάται το τσιπ του καθενός. Μέγιστη θερμοκρασία είδα το 63. 

Gaming best.xml

Επεξ/σία από LIGHT1NG
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Arkin είπε

Μια πρωτη προσπαθεια με το Relive της AMD με καταγραφη του Ghost Recon Breakpoint. 

Ερωτησεις:

Καλυτερα HEVC η AVC στους codecs? 

Επισης βλεπω καταγραφει μεχρι 60FPS. Γινεται να βαλουμε παραπανω? Στην αρχη κατεγραψα εχοντας το overlay ανοιχτο αλλα δεν καταγραφηκε στο βιντεο. Τελικα ηθελε ρυθμιση και εκανα δευτερο βιντεο. 

Στο βιντεο μπορειτε να δειτε τη δουλεια του freesync και πως δουλευει η καρτα ανεβαζοντας η κατεβαζοντας συχνοτητα αναλογα τις απαιτησεις του παιχνιδιου οπως και θερμοκρασια ρευμα. Vram στα 900mhz δηλαδη 14400mhz με 1.11votlage και fans στο 50%. Το βιντεο ειναι στα 60fps στο youtube οποτε ισως να μην εχει και νοημα το να γινεται καταγραφη σε υψηλοτερo FR.

Δοκίμασα και εγώ να παίξω το παιχνίδι και με ultra σε 1440p δεν κατάφερα να ποιάσω τα 60. Γύρω στα 45-50 fps κινούμε. Και η κάρτα βαράει 99% και ο επεξεργαστης 60%. Τόσο βαρύ παιχνίδι είναι;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sotiris123 είπε

Δοκίμασα και εγώ να παίξω το παιχνίδι και με ultra σε 1440p δεν κατάφερα να ποιάσω τα 60. Γύρω στα 45-50 fps κινούμε. Και η κάρτα βαράει 99% και ο επεξεργαστης 60%. Τόσο βαρύ παιχνίδι είναι;

Έχεις temporal injection on? Κλειστο αν το έχεις γιατί θολώνει τα πάντα. 

Το παιχνίδι είναι πολύ βαρύ ναι αλλά τα γραφικά του είναι ότι πιο ρεαλιστικό υπάρχει όπως ήταν και του wildlands. 

Από ρυθμίσεις θα σε στείλω αύριο αναλυτικά πως τις έχω. Το όλα ultra το ξεχνάς. Με τις ρυθμίσεις που έχω σε 1440p θα είσαι στα 50 55 με temporal injection off. Στα 65 75 παίζω μόνιμα σε 2560x1080. Με τις ρυθμίσεις από hardware unboxed θα πας στα 70+ αλλά χάνεις πολύ λεπτομέρεια που κάνει το παιχνίδι στα ίδια με το wildlands. Αν είσαι οκ με temporal στο on θα πάρεις 20fps ακόμα. Είναι σαν το checkboard των κονσολών. Άθλιο δηλαδή. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...