Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, papajohnnnn είπε

Ναι ναι σε junction, σε core φτάνει 73-74 βαθμους

Πενα εισαι το αφηνουμε οπως εισαι εφοσον σε καλυπτει και ο θορυβος. Αν θες μπορεις να παιξεις με το voltage ριχνοντας λιγο λιγο κρατοντας την ιδια συχνοτητα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ELMastas είπε

Το τροφοδοτικό είναι recomended τα 650 για την 5700xt τα 600 είναι οριακά και εξαρτάται φαίνεται απο την ποιότητα του και το όλο σύστημα πόσο καταναλώνει,εγώ έχω 600άρη με την 580 είμαι οκ αλλά σκέφτομαι να το αλλάξω με ένα καλό 650 η 750 γιατί σε λίγο σκέφτομαι και γω για αναβάθμιση σε 5700xt. να χαρώ και λίγο ορισμένα πράγματα και στήν 4Κ τηλεόραση (και ας υπάρχουν και παραχωρήσεις σε settings)

Εδω με 600αρι  τρεχεις 2080ti τα 550 ανετοτατ α σηκωνουν την 5700xt .

https://www.guru3d.com/articles_pages/amd_radeon_rx_5700_and_5700_xt_review,7.html

Επεξ/σία από Amstrad6128
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ εφόσον είναι αρκετά τα 600,να μην με ανχώνει και το τροφοδοτικό γιατί άκουγα κάτι για κρασαρίσματα και blue screens σε πιο πάνω post και επειδή μου έχει κάνει παλιότερα κάποιες φορές κάτι περίεργα με το wattman resets (και κάνα 2 errors με μπλέ οθόνη που πρέπει να είχαν σχέση με update και κολλήματα των  windows),έλεγα μήπως χρειάζεται μεγαλύτερο τροφοδοτικό για την κάρτα 😏

Επεξ/σία από ELMastas
Δημοσ.

Ένα σοβαρό τροφοδοτικό 550watt είναι κομπλέ για το 90% του κόσμου..

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Arkin είπε

Πενα εισαι το αφηνουμε οπως εισαι εφοσον σε καλυπτει και ο θορυβος. Αν θες μπορεις να παιξεις με το voltage ριχνοντας λιγο λιγο κρατοντας την ιδια συχνοτητα.

Μου πέταξε ένα IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL , δεν ξέρω αν ευθύνεται αυτό. Θα το τσεκαρω περαιτέρω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, leros2004 είπε

Έχεις τίποτα OC? Ram cpu? 

Έχω κάνει στη CPU στα 5ghz, απολυτα stable με prime για κάνα 15ωρο. Είμαι με overclock τους τελευταίους 4 μήνες, πρώτη φορά μου βγαζει bsod. Οι μνήμες είναι με XMP

Επεξ/σία από papajohnnnn
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Ryzenlake είπε

Τελικα οι πανεπιστημονες που τους εφταιγε το CPU που πηγανε? Σε ποιο λαγουμι χωθηκαν να μπουμε να τους ξετρυπωσουμε?

Για το cpu usage, παιζεις στα ιδια settings που επαιζες με την 580? Η μηπως τα βαζεις στο ultra τωρα?

Το γράφω ξεκάθαρα οτι ο 1600 μπουκαλιάζει την 5700 αλλά οχι σε όλα τα παιχνίδια. Τα έχω και τα βλέπω. Στο battlefield 4 πάει τρένο το παιχνίδι αλλά η κάρτα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δώσει 99% με 100% gpu usage με uncap frames .

Στο battlefield 5 εκει πέρα γινεται της κακομοίρας , τρελά frames drops και ο επεξεργαστής ανεβαίνει πάρα πολύ σε χρήση σε συνδυασμό με την 5700. Κάποιος να απαντήσει γιατι συμβαίνει αυτο δεν υπάρχει. Στις αμπελοφυλοσοφίες είμαστε πρώτοι όμως . 

Προσωπικά δεν είμαι φαν μποι ουτε της μπλε ούτε της κόκκινης, την τσέπη μου κοιτάω κάθε φορά και τις ανάγκες μου . Αλλά οτι θα έχω θέμα με κάποια παιχνίδια τόσο νωρίς με ryzen δεν το περίμενα και αυτο δεν μου αρέσει.

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, panoskatos είπε

Το γράφω ξεκάθαρα οτι ο 1600 μπουκαλιάζει την 5700 αλλά οχι σε όλα τα παιχνίδια. Τα έχω και τα βλέπω. Στο battlefield 4 πάει τρένο το παιχνίδι αλλά η κάρτα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δώσει 99% με 100% gpu usage με uncap frames .

Στο battlefield 5 εκει πέρα γινεται της κακομοίρας , τρελά frames drops και ο επεξεργαστής ανεβαίνει πάρα πολύ σε χρήση σε συνδυασμό με την 5700. Κάποιος να απαντήσει γιατι συμβαίνει αυτο δεν υπάρχει. Στις αμπελοφυλοσοφίες είμαστε πρώτοι όμως . 

Προσωπικά δεν είμαι φαν μποι ουτε της μπλε ούτε της κόκκινης, την τσέπη μου κοιτάω κάθε φορά και τις ανάγκες μου . Αλλά οτι θα έχω θέμα με κάποια παιχνίδια τόσο νωρίς με ryzen δεν το περίμενα και αυτο δεν μου αρέσει.

Βρε συ, δώσε τις ρυθμίσεις που σου ζήτησα παραπίσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, papajohnnnn είπε

Έχω κάνει στη CPU στα 5ghz, απολυτα stable με prime για κάνα 15ωρο. Είμαι με overclock τους τελευταίους 4 μήνες, πρώτη φορά μου βγαζει bsod. Οι μνήμες είναι με XMP

Δοκίμασε στοκ με XMP/ram

Δοκίμασε λίγο παραπάνω ρεύμα. Μη ξεφύγεις από 1.29-1.3

Στη τελική πέσε στα 4.9

==========

PTSD μ ήρθε γιατί είχα παρόμοιο περιστατικό

Αυτά τα Bsod με ίδιο κωδικό έβγαζε ο 8700Κ (1ος) πριν αποδημήσει.

Έφαγε ξαφνικό degradation ( τον είχα Level 1 - @1.26 4.8 με κλειστά c states μάλλον αυτό+ το LLC 1 τον &@μησαν ) .

Ας περνάει prime. Δοκιμασε πιο χαμηλό ρεύμα και συχνότητα! Μη κλείσεις τα cstates

*δε ξέρω αν είναι ίδια συμπτώματα αλλά καλά θα ήταν να το τσεκαρεις. 

Πρόσεξε το μια. 

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 2
Δημοσ.
18 ώρες πριν, papajohnnnn είπε

Μου πέταξε ένα IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL , δεν ξέρω αν ευθύνεται αυτό. Θα το τσεκαρω περαιτέρω

Δεν είναι stable το cpu. Πόσα v δίνεις για τα 5?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, papajohnnnn είπε

Spoiler

Για πέσε στα 4,9ghz με τα ίδια settings και τσέκαρε αν θα στο κάνει....

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 2
Δημοσ.

Μπορεί επίσης να είναι stable με prime95, αλλά να του βάλεις ξέρω εγώ handbrake και να κραάρει στο 2ωρό. Μου έχει τύχει πολλές φορές. Βάλε avx offset -0.2 μπορεί να βοηθήσει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tο πρόβλημα με το OC είναι στα spikes και τα drops που κάνει όταν αλλάζει φορτίο το cpu οπότε ναι μπορεί σε συνεχές/σταθερό load να είσαι κομπλε αλλά όταν πάει το usage απο ένα ποσοστό σε ένα άλλο να κρασάρει λόγο του ότι είχε voltage drop, εκεί βοηθάνε τα LLC και κάτι OC % αλλά αν τα ανεβάσεις χωρίς να ξέρεις μπορεί αν έχεις στιγμιαία spike και ανάλογα το voltage που έχεις δώσει να βγεις εκτός "προδιαγραφών"  του cpu με αποτέλεσμα το χειρότερο σενάριο να καεί τπτ, -ακραία περίπτωση αν μιλάμε για μεγάλο υπερχρονισμό.

Επεξ/σία από Havik
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...