intelrisen Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 20 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε Μήπως βγάζεις παραπάνω fps και το cpu δεν μπορεί να ακολουθήσει, και άρα τρώς stuttering? Το CPU βαράει κοντά 100αρια usage? Περισσοτερες ασυναρτησιες δε μπορείς να γραψεις. Εδώ δε βαράει ο 6700κ με την συγκεκριμένη 100ρια θα βαράει ο 8700κ.
Ryzenlake Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, intelrisen είπε Περισσοτερες ασυναρτησιες δε μπορείς να γραψεις. Εδώ δε βαράει ο 6700κ με την συγκεκριμένη 100ρια θα βαράει ο 8700κ. Τιγκά χαζός. Την υπογραφή του την βλέπεις? 4790k γράφει. Εσύ ποια κρυστάλινη σφαίρα διάβασες και συμπέρανες πώς έχει 8700k? ΑΑΑ, το ΕΠΟΜΕΝΟ post από το δικό μου που σχολιάζεις...αρά εγώ πως να το ξέρω προκαταβολικά ρε πανεπιστήμονα του πασατέμπου?
papajohnnnn Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 24 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε Τιγκά χαζός. Την υπογραφή του την βλέπεις? 4790k γράφει. Εσύ ποια κρυστάλινη σφαίρα διάβασες και συμπέρανες πώς έχει 8700k? ΑΑΑ, το ΕΠΟΜΕΝΟ post από το δικό μου που σχολιάζεις...αρά εγώ πως να το ξέρω προκαταβολικά ρε πανεπιστήμονα του πασατέμπου? Ειπα του αδερφου μου να ξαναπερασει τους drivers. Εκανε απεγκατασταση με ddu απο safe mode και τωρα πλεον δεν κανει stuttering. Ειχα κανε απεγκατασταση χωρις safe mode και γι αυτο το λογο ειχα stuttering.thankss 1 1
noFEARgr Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1080p low settings παντως ειναι στα known issues για stuttering. Βεβαια δεν νομιζω να παιζει καποιος 1080p/low με τις 5700xt για να εχει θεμα. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2019 από noFEARgr 1
silenoz66 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Λοιπόν, παρέλαβα και εγώ σήμερα την 5700 XT PULSE, έτρεξα έτσι μία όλα τα games απο λίγο να δώ πως πάει. Black screens κτλ δν είχα, παρότι είμαι σε 1080p monitor προς το παρόν μόνο στο star wars wars jedi fallen order είχα κάποια shutters, σε γενικές γραμμές όλα καλά φαίνονται. Από τεμπς σαν να ζέστανε λίγο το κουτί μεσα. Aναφορικά , στο metro exodus ο 3600 με στοκ κουλερ βάρεσε 78oC και η Pulse ήταν 69-70 βαθμούς στον core με junction 82οC kai hot spot 88oC, ολα αυτά στα 1500-1600 RPM η κάρτα . Το monitoring έγινε με Msi afterburner και δέν έβαλα custom fan curve. Κατοχοι ίδιας ύλοιποησης πως σα φαίνονται τα temps? Να ασχοληθώ με custom fan curves κτλ ή κλείνω msi afterburner κτλ και δεν ξανασχολούμε με αυτά?
Arkin Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, silenoz66 είπε Λοιπόν, παρέλαβα και εγώ σήμερα την 5700 XT PULSE, έτρεξα έτσι μία όλα τα games απο λίγο να δώ πως πάει. Black screens κτλ δν είχα, παρότι είμαι σε 1080p monitor προς το παρόν μόνο στο star wars wars jedi fallen order είχα κάποια shutters, σε γενικές γραμμές όλα καλά φαίνονται. Από τεμπς σαν να ζέστανε λίγο το κουτί μεσα. Aναφορικά , στο metro exodus ο 3600 με στοκ κουλερ βάρεσε 78oC και η Pulse ήταν 69-70 βαθμούς στον core με junction 82οC kai hot spot 88oC, ολα αυτά στα 1500-1600 RPM η κάρτα . Το monitoring έγινε με Msi afterburner και δέν έβαλα custom fan curve. Κατοχοι ίδιας ύλοιποησης πως σα φαίνονται τα temps? Να ασχοληθώ με custom fan curves κτλ ή κλείνω msi afterburner κτλ και δεν ξανασχολούμε με αυτά? Καλοριζικη silenoz την καλυτερη επιλογη εκανες. Το κουτι θα ζεσταθει μεσα οπως γινεται σε ολες τις AIB καρτες. Λιγο ανεβασμα τα fans του κουτιου και κυριως το πανω μιας και εκει μαζευεται ο ζεστος αερας ωστε να φευγει. Το junction με το hotspot ειναι το ιδιο πρεπει να ειναι ιδια η θερμοκρασια. Για μενα δουλεψε μονο wattman για curve overclock undervolt και monitoring. Το afterburner οπως και το rivatuner τα εχω στειλει απο την πρωτη βδομαδα. 1
silenoz66 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, Arkin είπε Καλοριζικη silenoz την καλυτερη επιλογη εκανες. Το κουτι θα ζεσταθει μεσα οπως γινεται σε ολες τις AIB καρτες. Λιγο ανεβασμα τα fans του κουτιου και κυριως το πανω μιας και εκει μαζευεται ο ζεστος αερας ωστε να φευγει. Το junction με το hotspot ειναι το ιδιο πρεπει να ειναι ιδια η θερμοκρασια. Για μενα δουλεψε μονο wattman για curve overclock undervolt και monitoring. Το afterburner οπως και το rivatuner τα εχω στειλει απο την πρωτη βδομαδα. thanks man! To hot spot με junction sto HWinfo64 είχε διαφορετική τιμή(δεν ξέρω ποιο ειναι το σωστο) . Tώρα όσον αφορά τα Fan το πάνω το ανέβασα RPM το πήγα 1000rpm (14ri air flow είναι) και το πίσω το FAN(12ρι) 1150rpm, (αυτό όταν έβαζα χέρι πετούσε αρκετά ζεστό αέρα) . Σκοπέυω να πάρω και aftermarket cooler στον CPU σύντομα, αλλα φαντάζομαι τα τεμπς της GPU δεν θα αλλάξει αφου΄η ιδια θερμοτητα θα απαγετε μέσα στο κουτί. Θα παίξω λίγο με τα Fanakia . Σε ποιό Junction temp θεωρητικά ειμαι καλα?
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Μιας και αναφέρθηκε το θέμα της θέρμανσης του κουτιού, παρατηρώ ότι στα παιχνίδια θερμαίνεται και το τζάμι. Είναι πρόβλημα αυτό ή αντέχει γενικά;
Arkin Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, silenoz66 είπε thanks man! To hot spot με junction sto HWinfo64 είχε διαφορετική τιμή(δεν ξέρω ποιο ειναι το σωστο) . Tώρα όσον αφορά τα Fan το πάνω το ανέβασα RPM το πήγα 1000rpm (14ri air flow είναι) και το πίσω το FAN(12ρι) 1150rpm, (αυτό όταν έβαζα χέρι πετούσε αρκετά ζεστό αέρα) . Σκοπέυω να πάρω και aftermarket cooler στον CPU σύντομα, αλλα φαντάζομαι τα τεμπς της GPU δεν θα αλλάξει αφου΄η ιδια θερμοτητα θα απαγετε μέσα στο κουτί. Θα παίξω λίγο με τα Fanakia . Σε ποιό Junction temp θεωρητικά ειμαι καλα? Λογικα θα λες για το memory junction. To hotspot που γραφει στο HWINFO ειναι το junction temperature του wattman που ειναι το πιο ζεστο σημειο πανω στην καρτα. Το memory junction ειναι η μεγαλυτερη θερμοκρασια την μνημης. Οσο πιο κρυο ειναι το κουτι τοσο πιο κρυα θα ειναι και η καρτα. Junction θερμοκρασια μεχρι 100 βαθμους ειναι απολυτα safe. Στα 110 βαραει throttle ο πυρηνας. Το fan curve του wattman πιανει την συχνοτητα του junction για τη ρυθμιση οχι του core. 2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Μιας και αναφέρθηκε το θέμα της θέρμανσης του κουτιού, παρατηρώ ότι στα παιχνίδια θερμαίνεται και το τζάμι. Είναι πρόβλημα αυτό ή αντέχει γενικά; Οχι δεν εχει κανενα προβλημα το τζαμι εκτος αν κλεισεις τελειως τα fans κουτιου και βαρας 300+watt καταναλωση απο GPU και CPU εκει θα βραζουν τα παντα μεσα. Αλλα το τζαμι παλι να σπασει λιγο δυσκολο. 1
silenoz66 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Eχεις δίκαιο δικό μου λάθος, το 82 ηταν μνήμες και 88 πυρήνα. Θα κατεβάσω και WattMan να πηραματιστώ λιγάκι, ίσως ανεβάσω και λίγο ακόμη τα RPM απο τα φανακια του κουτιού. Θα επανέλθω αργότερα ,thanks man
Arkin Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, silenoz66 είπε Eχεις δίκαιο δικό μου λάθος, το 82 ηταν μνήμες και 88 πυρήνα. Θα κατεβάσω και WattMan να πηραματιστώ λιγάκι, ίσως ανεβάσω και λίγο ακόμη τα RPM απο τα φανακια του κουτιού. Θα επανέλθω αργότερα ,thanks man Εφοσον τα fans του κουτιου τα ελεγχεις με καποιο προγραμμα μπορεις να τα βαλεις να ανεβαινουν αναλογικα με τη θερμοκρασια της GPU. Σε idle πχ να ειναι τερμα χαμηλα και μολις ανεβασει η gpu θερμοκρασια να ανεβαινουν παραλληλα και αυτα. Ετσι εχεις την ηρεμια σου σε browsing κτλ και στα ζορια ανεβαζουν ολα λιγο στροφες.
geo4sar Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 @Arkin, τι νούμερα έχεις βάλει για το oc/uv της κάρτας σου?
Arkin Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, geo4sar είπε @Arkin, τι νούμερα έχεις βάλει για το oc/uv της κάρτας σου? Στο αθορυβο profile παιζω με 1850/1.01voltage/875mhz μνημη 35% max fans και θερμοκρασιες 80core 96junction. Real συχνοτητα 1820. Στο βαρυ profile παιζω με 2000/1.11voltage/900mhz μνημη με 55% max fans και θερμοκρασιες 75core 93junction. Real συχνοτητα 1970. Εδω παιζω παντα με ANC ακουστικα και δεν ακουγεται τιποτα. Απολυτα stable και τα 2 profile μετα απο πολλες ωρες παιχνιδιου σε μεγαλα load. Για παραπανω δεν αξιζει μιας και ανεβαινει κατακορυφα η καταναλωση και τα fps που κερδιζεις ειναι κοντα στο 0. Η μνημη δεν ανεβαινει που εκει υπαρχει το πραγματικο BN των επιδοσεων. Στα 950mhz πχ της μνημης ισως τσιμπουσε ακομα 4-5% performance. Λογικα θελει αρκετο voltage για να κρατησει η μνημη ακομα και 910 εχω artifacts μετα απο καποια ωρα. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2019 από Arkin 2
Skrez1982 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Εμένα μου φαίνεται ανεβασμένη αρκετά η θερμοκρασία στον επεξεργαστή. 78 βαθμοί μου φαίνονται πολλοί. Τόσο ζεστός είναι ο 3600 ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα