Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/4/2019 στις 8:01 ΜΜ, Billkap95 είπε

Χτίζω ενα νεο PC με σχετικα σφιχτο budget (γυρω στα 500ε) και απο συγκεκριμενο καταστημα. Μετα απο αρκετη βοηθεια σε θεμα που ανοιξα στην  αντιστοιχη ενοτητα του φορουμ εχω καταληξει σε ολα τα κομματια πλην του επεξεργαστη. Ο λογος που κοιταξα τον 1700 ειναι γιατι ειναι 10ε φθηνοτερος και εχω ηδη υπερβει το αρχικο budget των 500ε. το setup που κατεληξα ειναι αυτο της εικόνας. Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι αν αξιζει η υπερβαση για να παω στον 2600. Η χρηση για την οποια θελω το συστημα περα απο τα βασικα (μουσικη, ταινιες, browsing, office) είναι ελαφρυ gaming (δε θα μετραω και τα fps, ουτε τα παιχνιδια που με ενδιαφερουν ειναι ιδιαιτερα απαιτητικα) και κυριως χρηση των προγραμματων Rhino και Matlab

Να προσθεσω οτι ειμαι και ψιλοασχετος μιας και ειχα 8 χρονια το ιδιο  λαπτοπ Acer5750g i5

524e.png

Για αυτά που ζητάς ο 1700 θα σου βγει καλύτερος μακροπρόθεσμα και λόγω των +2cores & +4threads. BTW, πολύ καλές επιλογές αλλά τα παίρνεις από το ίδιο κατάστημα για να στα συναρμολογήσει ή μπορείς να το κάνεις ο ίδιος?

Επεξ/σία από STORM1978
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, STORM1978 είπε

Για αυτά που ζητάς ο 1700 θα σου βγει καλύτερος μακροπρόθεσμα και λόγω των +2cores & +4threads. BTW, πολύ καλές επιλογές αλλά πες μας το κατάστημα για να δω για κουτί..

Xρονια πολλα και σ ευχαριστω πολυ για το feedback

Κουτι Επεξεργαστη (2600), μητρικη (Β450 Α pro) και καρτα γραφικων (MSI RX 570) πηρα ηδη

Για ραμ και τροφοδοτικο εχω καταληξει σ αυτα της λιστας και μονο με τον SSD ειμαι σε διλημα

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Billkap95 είπε

Xρονια πολλα και σ ευχαριστω πολυ για το feedback

Κουτι Επεξεργαστη (2600), μητρικη (Β450 Α pro) και καρτα γραφικων (MSI RX 570) πηρα ηδη

Για ραμ και τροφοδοτικο εχω καταληξει σ αυτα της λιστας και μονο με τον SSD ειμαι σε διλημα

Αν το διλημμά σου είναι η εγγύηση, crucial mx500.

Αν όχι αυτός που έβαλες στο αρχικό post είναι τίμιος.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

16 threads δεν νομίζω να έχεις σοβαρή ανάγκη έναντι 12. Ίσως αρκεί ένας 1600 να είσαι και εντός αρχικού μπάτζετ! 

Πήρες 2600 ήδη, καλορίζικος!

Επεξ/σία από nicksoti
έχει ήδη αγοράσει...
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nicksoti είπε

16 threads δεν νομίζω να έχεις σοβαρή ανάγκη έναντι 12. Ίσως αρκεί ένας 1600 να είσαι και εντός αρχικού μπάτζετ! 

Πήρες 2600 ήδη, καλορίζικος!

Σ ευχαριστω πολυ φιλε. Χρονια πολλα!

Καλα το αρχικο μπατζετ κλαφτο. Γι αυτο τα πραγματα τα παιρνω σε δοσεις

Δημοσ.

η γνώμη μου πάρε την 580 αντί 570 και τον 1400 καλύτερά ... η κάρτα που θες θα κόβει το σύστημά στο σύνολο είτε πάρεις τον 1700 είτε 2600 

Δημοσ.
Στις 21/4/2019 στις 8:01 ΜΜ, Billkap95 είπε

Η χρηση για την οποια θελω το συστημα περα απο τα βασικα (μουσικη, ταινιες, browsing, office) είναι ελαφρυ gaming (δε θα μετραω και τα fps, ουτε τα παιχνιδια που με ενδιαφερουν ειναι ιδιαιτερα απαιτητικα) και κυριως χρηση των προγραμματων Rhino και Matlab

13 ώρες πριν, ziaba είπε

η γνώμη μου πάρε την 580 αντί 570 και τον 1400 καλύτερά ... η κάρτα που θες θα κόβει το σύστημά στο σύνολο είτε πάρεις τον 1700 είτε 2600 

διάβασε λίγο τι λέει στο πρώτο post

Τις καλύτερες επιλογές έκανε λοιπόν.

• Like 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, radiohead είπε

διάβασε λίγο τι λέει στο πρώτο post

Τις καλύτερες επιλογές έκανε λοιπόν.

Μετα απο τοση βοηθεια το ιδιο πιστευω κι εγω. Εχω παραγγειλει και τα 2 τελευταια κομματια (Ραμ και τροφοδοτικο αρα απο βδομαδα θα εχω το συστημα μου :)

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι στο ίδιο δίλημμα και η ζυγαριά γέρνει προς τον 1700 για κάποιον λόγο. 

Διάβασα σχεδόν τις δύο σελίδες αλλά δεν μπορώ να πω ότι έβγαλα ένα σαφές συμπέρασμα. 

Πιο πολύ γινόταν λόγος για τα 10€ παρά για το τι είναι καλύτερο να επιλέξει ο TS. 

Μπορεί κάποιος να απαντήσει ή δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές; 

Επεξ/σία από panoskatos
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, panoskatos είπε

Διάβασα σχεδόν τις δύο σελίδες αλλά δεν μπορώ να πω ότι έβγαλα ένα σαφές συμπέρασμα. 

Πιο πολύ γινόταν λόγος για τα 10€ παρά για το τι είναι καλύτερο να επιλέξει ο TS. 

Τελικα πηρα τον 2600 γιατι εδειχνε καλυτερη αποδοση στα benchmarks. Αν η χρηση που θες ειναι gaming καλυτερος ειναι ο 2600. Επισης ειναι και πιο καινουργιος

Δημοσ.
9 ώρες πριν, panoskatos είπε

Καλύτερος ο 1700. 100mhz πάνω δεν αντικαθιστούν 2 έξτρα πυρήνες.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, panoskatos είπε

Σαν επεξεργαστής εν γένει, είναι καλύτερος ο 1700 όπως εννοεί ο sheo απο πάνω. Άν οι πυρήνες δεν σε ενδιαφέρουν γιατί η χρήση σου είναι συμβατική και το ζητούμενό σου είναι 1080p gaming όπως του ts άν δεν απατώμαι,  ο 2600 είναι προτιμότερος ή τουλάχιστον ήταν όταν κόστιζε λιγότερο απο τον 1700.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...