Προς το περιεχόμενο

Ελεγχος μεταχειρισμένου φακού.


telis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταρχήν δηλώνω ότι κόλλησα το μικρόβιο της φωτογραφίας και ότι θέλω να ασχοληθώ. 

Ας πούμε ότι θέλω να αγοράσω μεταχειρισμένο φακό. Πως τον ελέγχω ώστε να ξέρω ότι είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση; 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/4/2019 στις 6:00 ΜΜ, telis είπε

Καταρχήν δηλώνω ότι κόλλησα το μικρόβιο της φωτογραφίας και ότι θέλω να ασχοληθώ. 

Ας πούμε ότι θέλω να αγοράσω μεταχειρισμένο φακό. Πως τον ελέγχω ώστε να ξέρω ότι είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση; 

   Καλημέρα σας , η εξωτερική κατάσταση δηλώνει αρκετά πράγματα σχετικά με αυτόν που τον χρησιμοποιούσε , χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι εκδορές στην βαφή και κάποιοι αποχρωματισμοί εξωτερικά σημαίνουν ότι έχει πρόβλημα .

  Δαχτυλίδια εστίασης και διαφράγματος πρέπει να λειτουργούν , να περιστρέφονται ελεύθερα αν και υπάρχουν φακοί εκ κατασκευής κάπως σφιχτοί .

   Προσοχή στο lens thread , το εμπρόσθιο σπείρωμα όπου πρόκειται να βιδωθει φίλτρο . 

   Σε ότι αφορά τα τζάμια , ένας φακός ώστε να φέγγει από την πίσω πλευρά , αντίστοιχα στρέφουμε τον φακό σε μία πηγή φωτός για να διακρίνουμε την ύπαρξη μηκυτα και σε ποιο βαθμό ...... έχει την μορφή λευκών όχι σε ευθεία γραμμών η ιστού αράχνης . 

  Όλα τα παραπάνω είναι επισκευάσιμα φυσικά με ανάλογο κόστος εφόσον πρόκειται για φακούς μεταλλικής κατασκευής και αναλόγως της ποιότητας του φακού θα κριθεί αν δικαιολογείται η όχι το κόστος .

  Ένας φακός χρειάζεται πάντα συντήρηση όπως και οτιδήποτε άλλο , κάτι που πολλοί αμελούν . Ένας Helios 44m - 4 κρίνεται ότι μπορεί να μείνει στην τσάντα σας , κάποιος άλλος ίσως όχι .

  Πριν οτιδήποτε άλλο , απαιτείται έρευνα σχετικά με τον φακό που θέλετε να αγοράσετε . Μία καλή σελίδα είναι το MFL αν πρόκειται για φακούς παλαιότερης τεχνολογίας , καθώς και το Pentaxforums , όπου θα βρείτε αρκετή ενημέρωση , φυσικά με την λογική ότι πρόκειται για προσωπικές εκτιμήσεις .  Για φακούς νεότερης κοπής , εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν διότι κάποιοι είναι πολύ τελευταίες κυκλοφορίες πχ σειρά EOS M και οι αναφορές είναι περιορισμένες . Σαν παράδειγμα θα σας έλεγα πως ο κιτ φακός της δικής μου EOS M 10 , δεν λέει και πολλά πράγματα , κυρίως στις εστιακές αποστάσεις που καλύπτει , σαν ποιότητα κατασκευής είναι πλαστικός με ότι αυτό συνεπάγεται , είναι πολύ εύχρηστος διότι σε συνδυασμό με τον μικρό όγκο του σώματος γυρίζετε το δαχτυλίδι που αλλάζει τις εστιακές αποστάσεις με το δάχτυλο του ίδιου χεριού που κρατάει το σύνολο και φυσικά δεν πρόκειται να τον αποχωριστώ με την έννοια ότι ένας κιτ φακός έχει πάντα την αξία του ακόμη και σαν back up λύση .

  Σε μία τέτοια περίπτωση δεν έχετε να ψάξετε πολλά πράγματα , αν επρόκειτο να αγοραστεί ως μεταχειρισμένος , αφού δεν έχει κυκλοφορήσει τόσο πολύ , ενώ θα πρέπει να πέσετε σε ακραία περίπτωση όπου κάποιος ήταν τελείως απρόσεκτος με τα πράγματα που χρησιμοποιεί . 

  Στην κατηγορία των νεότερων φακών η έρευνα πρέπει να εστιαστεί σε προβλήματα και βλάβες που έχουν αναφερθεί από χρήστες και εδώ οι εκπλήξεις είναι αρκετές .

  Ευνόητο είναι πως η σχολαστικότητα στον έλεγχο είναι ευθέως ανάλογη με τον φακό δλδ άλλη βαρύτητα θα δώσει κανείς στη αγορά ενός μεταχειρισμένου 50αριου 1.2 σειράς L της Canon και άλλη για έναν 50αρη 1.8 II . Στην πρώτη περίπτωση όπου ένας τέτοιος φακός ζητιέται ως μεταχειρισμένος στο χιλιάρικο , καλό είναι να αποφύγουμε τις τσιγκουνιές και να δώσουμε και κάτι επιπλέον εφόσον βρούμε κάτι αξιόλογο . 

   Στην διάθεση σας για περισσότερες λεπτομέρειες .

Επεξ/σία από babisskg
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...