fingolfingr Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, kon1to είπε προφανώς, απλά αν ήταν έτσι τα πράγματα θα ακούγαμε κάθε μέρα για κλοπές στοιχείων και απάτες με κάρτες.... δηλαδή, αν εγώ δουλεύω σε ξενοδοχείο και έχω πρόσβαση σε στοιχεία καρτών, θα υποκλέψω τα στοιχεία του τάδε πελάτη και θα κάνω ηλεκτρονικές αγορές; γιατι τι άλλο μπορώ να κάνω χωρίς να έχω την φυσική κάρτα; θα παραγγείλω κάτι online λοιπόν, το οποίο μόλις γίνει καταγγελία, θα ελεγχθεί και θα καταλήξει σε μένα... Το αν θα καταλήξει σε εσένα ή όχι δεν μπορείς να το ξέρεις. Εκτός αν παραγγείλεις και βάλεις αληθινό όνομα και διεύθυνση. Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Πριν λίγο καιρό επισκέφτηκα κατάστημα εταιρίας τηλεφωνίας και να βάλω πάγια εντολή μέσω κάρτας για πληρωμή του λογαριασμού. Η αλήθεια είναι ότι πήγα εντελώς χαλαρός χωρίς να σκεφτώ καν τι μπορεί να ζητούσαν. Και είχα στο μυαλό μου ότι θα έκανα το ίδιο και για άλλους πάγιους λογαριασμούς μου. Μου έδωσαν λοιπόν ένα έντυπο παρόμοιο με αυτό που έχει παραθέσει ο Nikosmile από την anytime. Το έγγραφο αυτό θα είχε όλα τα στοιχεία μου, πλήρη στοιχεία κάρτας (μέχρι και cvv) καθώς και υπογραφή μου. Συμπληρώνοντας το έγγραφο σκεφτόμουν ότι πρόσβαση στα στοιχεία αυτά θα είχαν, όχι μόνο το όποιο οικονομικό τμήμα της εταιρίας, αλλά και οποιοσδήποτε από τους υπάλληλους του καταστήματος. Σύμφωνα με τους υπάλληλους, λόγω φόρτου, κρατούσαν το έγγραφο εκείνοι και το καταχωρούσαν στο σύστημα σε 2ο χρόνο ώστε να το περάσει κάπου αλλού το οικονομικό. Απλά το πήρα και έφυγα. Ρωτάω λοιπόν. Σε περίπτωση σαν την παραπάνω, πόσο δύσκολο είναι να γίνει χρήση από κάποιον που θα έχει όλα τα στοιχεία της κάρτας μου. Και δεν λέω να κάνει χρήση την επόμενη μέρα αλλά.... 1 χρόνο μετά. Εφόσον η κάρτα μου λήξει 3 χρόνια μετά είναι αρκετά εύκολο φαντάζομαι και εγώ δεν θα σκεφτώ καν από που μπορεί να έχει γίνει η υποκλοπή. Λίγο άσχετο αλλά.... εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση πως μπορώ να κάνω τηλεφωνικά ανανέωση χρημάτων στο pass της αττικής οδού μόνο με αριθμό κάρτας και ημερομηνία λήξης.
kon1to Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 έστω οτι κάποιος βρήκε ολα τα στοιχεία της κάρτας... μια μερα ή ενα χρόνο μετά κάνει τι; αγοράζει ρούχα; παπούτσια; συνδρομή νετφλιξ; με τον εναν ή τον άλλο τρόπο θα εντοπισθεί... 1
Markusboy Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 39 λεπτά πριν, mechpanos είπε Στις on-line αγορές δεν είμαι σίγουρος όμως στα pos δεν βλέπει τίποτα πέρα απ'το ποσό και έναν κωδικό αριθμό συναλλαγής. Από δική μου εμπειρία, από τον αριθμό συναλλαγής μπορεί μόνο να επικοινωνήσει με τη τράπεζα για να βρει ποιος είσαι ευτυχώς πλέον υπάρχει GDPR αλλιώς ερχόταν και έξω από το σπίτι σου .Στη δική μου περίπτωση με κάλεσε η τράπεζα, μου εξήγησαν ότι δε μπορούν αν δώσουν τα στοιχεία μου σε τρίτους, έτσι μου έδωσαν το τηλέφωνο του εμπόρου ΑΝ θέλω γιατί ούτε καν του επιβεβαίωσαν ότι είμαι πελάτης της τράπεζας, να επικοινωνήσω ο ίδιος μαζί του . Όσο για τα ξενοδοχεία , και εγώ ρεσεπσιον δουλεύω ναι από booking τα βλέπουμε όλα θεωρητικά κάνεις αγορές .Αλλά όπως είπαμε παραπάνω GDPR CCTV και σημαντικό θέλω το κούτελο καθαρό και τη δουλειά μου στη θέση της ... Πάντως υπάρχουν διαδικασίες για να κάνουμε τη χρέωση του δωματίου και να καταστρέψουμε άμεσα και ασφαλώς αυτές τις πληροφορίες που στη τελική δε νοιαζoυν κανέναν.Πιο πολύ με νοιάζει να αφήσει μπουρμπουαρ ο λεφτάς παρά η κάρτα του 1
dovecotDev Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Καλησπέρα, Πρώτη μου δημοσίευση στο insomnia. Είμαι προγραμματιστής και φτιάχνω διάφορες εφαρμογές εμπορικού τύπου για πληρωμές με: κάρτα, paypal, bitcoin και άλλου χαρακτήρα. Σε γενικές γραμμές, τα e-shop (στην Ελλάδα) έχουν 3 επιλογές χρέωσης καρτών και αντίστοιχα έχουν διαφορετική πρόσβαση στα στοιχεία της κάρτας: 1) Περίπτωση πρώτη. Όλα τα στοιχεία καταγράφονται από το e-shop, και η χρέωση της κάρτας είναι “χειροκίνητη” σε ένα μηχανάκι τύπου POS ή σε ηλεκτρονική σελίδα πάροχου τύπου e-POS. Προς μεγάλη μου ανατριχίλα, σας ενημερώνω πως είναι κλασική μέθοδος παραπλάνησης καθώς το μαγαζί δεν ενημερώνει κανέναν για αυτή την τραγική πρακτική να κρατάνε χιλιάδες κάρτες σε απλή μορφή κειμένου και σε ελεύθερες βάσις δεδομένων, με πρόσβαση από όλους τους εργαζομένους του καταστήματος. Ήταν κλασικό θέμα σε μεγάλο ταξιδιωτικό γραφείο της Αθήνας, από το οποίο τελικά τους έκλεψαν τα δεδομένα αρκετών εκατομμυρίων καρτών. Υπάρχει και κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών με e-shop που κάνει αυτό το πράγμα ακόμα και τώρα. 2) Στην δεύτερη περίπτωση ο χρήστης δεν παραμένει στην ιστοσελίδα του e-shop, αλλά θα μεταφερθεί σε μία σελίδα της τράπεζας, γνωστή διαδικασία ως “redirect”. Ο χρήστης βάζει τα στοιχεία της κάρτας στην σελίδα της τράπεζας και μετά την πληρωμή θα μεταφερθεί στην σελίδα του e-shop για επιβεβαίωση πληρωμής. Σε αυτή την περίπτωση, όλα τα στοιχεία καταχωρήθηκαν από την τράπεζα. Αλλά, ο έμπορος έχει πρόσβαση στην εμπορική σελίδα της τράπεζας για την διαχείριση των καρτών. Άρα ο έμπορος έχει πρόσβαση στα στοιχεία: όνομα, επίθετο, μερικά νούμερα της κάρτας, τύπος κάρτας, δόσεις, debit/credit (σε κάποιες περιπτώσεις και ημερομηνία λήξης). Στην περίπτωση που η κάρτα έχει 3D Secure, τότε ο έμπορος έχει πρόσβαση και σε επιπλέον στοιχεία (risk score, MD status, PARes, enrollment, κλπ...). Σε γενικές γραμμές, σωστή ασφάλεια και για τους δύο (o έμπορος βλέπει όνομα στην κάρτα και ο αγοραστής είναι ο μόνος που ξέρει το cvv). 3) Στην τελευταία περίπτωση, ο χρήστης παραμένει στην ιστοσελίδα του e-shop και όλα τα στοιχεία καταγράφονται στιγμιαία κατά την πληρωμή, περνάνε από κρυπτογράφηση και προωθούνται στην τράπεζα ως XML ή JSON. Η απάντηση από την τράπεζα “δείχνει” ένα πρώτο οκ στο e-shop και ο χρήστης θα μεταφερθεί στην σελίδα 3D Secure της δικιάς του τράπεζας. Μετά το 3D Secure και την δεύτερη επιβεβαίωση της τράπεζας προς το e-shop, ο χρήστης θα μεταφερθεί πίσω στο e-shop για την επιβεβαίωση πληρωμής. Αυτή είναι μια διαδικασία σαφώς πιο περίπλοκη, αλλά έχει το σημαντικό καλό πως ο χρήστης δεν φεύγει από το e-shop αν δεν έχει 3D Secure η κάρτα του και αν έχει 3D Secure τότε θα μεταφερθεί μόνο μια φορά στην σελίδα της δικιάς του τράπεζας. Αυτή είναι και η μέθοδος πληρωμής για τα περισσότερα μεγάλα e-shop σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο διαδεδομένη μέθοδος γιατί τα Ελληνικά e-shop δεν θέλουν να σηκώσουν το επιπλέον κόστος προγραμματισμού και το ετήσιο κόστος για την υποχρεωτική πιστοποίηση PCI DSS με επίπεδο SAQ D-Merchant και το κόστος για την ασφάλεια που πρέπει να έχει το κατάστημα για να πάρει την πιστοποίηση (με εξάμηνο έλεγχο από πιστοποιημένο ASV Approved Scanning Vendor). ΥΣ υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι χρέωσης καρτών, απευθείας σε σύνδεση με card processor, άρα παρακάμπτω την τράπεζα. Σχετικά διάσημος τρόπος χρέωσης καρτών, κατά την οικονομική κρίση της Ελλάδας. ΥΣ 2 το παραπάνω το έγραψα σχετικά γρήγορα, άρα θα έχω κάποια ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Παρακαλώ συγχωρέστε με, ευχαριστώ. 10 12
Markusboy Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 12 λεπτά πριν, fingolfingr είπε Το αν θα καταλήξει σε εσένα ή όχι δεν μπορείς να το ξέρεις. Εκτός αν παραγγείλεις και βάλεις αληθινό όνομα και διεύθυνση. Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Πριν λίγο καιρό επισκέφτηκα κατάστημα εταιρίας τηλεφωνίας και να βάλω πάγια εντολή μέσω κάρτας για πληρωμή του λογαριασμού. Η αλήθεια είναι ότι πήγα εντελώς χαλαρός χωρίς να σκεφτώ καν τι μπορεί να ζητούσαν. Και είχα στο μυαλό μου ότι θα έκανα το ίδιο και για άλλους πάγιους λογαριασμούς μου. Μου έδωσαν λοιπόν ένα έντυπο παρόμοιο με αυτό που έχει παραθέσει ο Nikosmile από την anytime. Το έγγραφο αυτό θα είχε όλα τα στοιχεία μου, πλήρη στοιχεία κάρτας (μέχρι και cvv) καθώς και υπογραφή μου. Συμπληρώνοντας το έγγραφο σκεφτόμουν ότι πρόσβαση στα στοιχεία αυτά θα είχαν, όχι μόνο το όποιο οικονομικό τμήμα της εταιρίας, αλλά και οποιοσδήποτε από τους υπάλληλους του καταστήματος. Σύμφωνα με τους υπάλληλους, λόγω φόρτου, κρατούσαν το έγγραφο εκείνοι και το καταχωρούσαν στο σύστημα σε 2ο χρόνο ώστε να το περάσει κάπου αλλού το οικονομικό. Απλά το πήρα και έφυγα. Ρωτάω λοιπόν. Σε περίπτωση σαν την παραπάνω, πόσο δύσκολο είναι να γίνει χρήση από κάποιον που θα έχει όλα τα στοιχεία της κάρτας μου. Και δεν λέω να κάνει χρήση την επόμενη μέρα αλλά.... 1 χρόνο μετά. Εφόσον η κάρτα μου λήξει 3 χρόνια μετά είναι αρκετά εύκολο φαντάζομαι και εγώ δεν θα σκεφτώ καν από που μπορεί να έχει γίνει η υποκλοπή. Λίγο άσχετο αλλά.... εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση πως μπορώ να κάνω τηλεφωνικά ανανέωση χρημάτων στο pass της αττικής οδού μόνο με αριθμό κάρτας και ημερομηνία λήξης. Η συναλλαγή με κάρτα είναι εντοπισημη .Ακόμα και σε δεύτερο και τρίτο χρόνο. Εύκολα αποδεικνύεις ότι δε ήσουν εσύ που έκανε τη συναλλαγή. Ακόμα και αν ο κλέφτης έχει φτιάξει πλαστικό με τα στοιχεία της κάρτας . Αυτός σίγουρα δε δουλεύει στη vodaphone και το γερμανο . Μονό τα μετρητά δεν εντοπίζονται ειδικά χωρίς απόδειξη απλά εκεί πρέπει να αποφύγεις και μάρτυρες και κάμερες κλπ κλπ . Μη ανησυχείτε χωρίς λόγο . Λεφτά να έχει μέσα η κάρτα να αγοράζουμε να λέτε 2
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 51 λεπτά πριν, fingolfingr είπε Το αν θα καταλήξει σε εσένα ή όχι δεν μπορείς να το ξέρεις. Εκτός αν παραγγείλεις και βάλεις αληθινό όνομα και διεύθυνση. Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Πριν λίγο καιρό επισκέφτηκα κατάστημα εταιρίας τηλεφωνίας και να βάλω πάγια εντολή μέσω κάρτας για πληρωμή του λογαριασμού. Η αλήθεια είναι ότι πήγα εντελώς χαλαρός χωρίς να σκεφτώ καν τι μπορεί να ζητούσαν. Και είχα στο μυαλό μου ότι θα έκανα το ίδιο και για άλλους πάγιους λογαριασμούς μου. Μου έδωσαν λοιπόν ένα έντυπο παρόμοιο με αυτό που έχει παραθέσει ο Nikosmile από την anytime. Το έγγραφο αυτό θα είχε όλα τα στοιχεία μου, πλήρη στοιχεία κάρτας (μέχρι και cvv) καθώς και υπογραφή μου. Συμπληρώνοντας το έγγραφο σκεφτόμουν ότι πρόσβαση στα στοιχεία αυτά θα είχαν, όχι μόνο το όποιο οικονομικό τμήμα της εταιρίας, αλλά και οποιοσδήποτε από τους υπάλληλους του καταστήματος. Σύμφωνα με τους υπάλληλους, λόγω φόρτου, κρατούσαν το έγγραφο εκείνοι και το καταχωρούσαν στο σύστημα σε 2ο χρόνο ώστε να το περάσει κάπου αλλού το οικονομικό. Απλά το πήρα και έφυγα. Ρωτάω λοιπόν. Σε περίπτωση σαν την παραπάνω, πόσο δύσκολο είναι να γίνει χρήση από κάποιον που θα έχει όλα τα στοιχεία της κάρτας μου. Και δεν λέω να κάνει χρήση την επόμενη μέρα αλλά.... 1 χρόνο μετά. Εφόσον η κάρτα μου λήξει 3 χρόνια μετά είναι αρκετά εύκολο φαντάζομαι και εγώ δεν θα σκεφτώ καν από που μπορεί να έχει γίνει η υποκλοπή. Λίγο άσχετο αλλά.... εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση πως μπορώ να κάνω τηλεφωνικά ανανέωση χρημάτων στο pass της αττικής οδού μόνο με αριθμό κάρτας και ημερομηνία λήξης. δηλαδη εσυ παραγγελνεις σε λαθος διευθυνση κ σου ερχονται? 😂 μη τρελενεστε, ανετα βρισκουν οτι δεν ειναι δικη σ αγορα κ σε αποζημιωνουν, ενω εξισου ανετα τσακωνουν κ τον "εξυπνο"
fingolfingr Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 37 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε δηλαδη εσυ παραγγελνεις σε λαθος διευθυνση κ σου ερχονται? 😂 μη τρελενεστε, ανετα βρισκουν οτι δεν ειναι δικη σ αγορα κ σε αποζημιωνουν, ενω εξισου ανετα τσακωνουν κ τον "εξυπνο" LOL. Προφανώς και δεν μου έρχονται. Απλά στο δικό μου μυαλό μπορείς εύκολα να κάνεις μία παραγγελία online και να παραλάβεις ο ίδιος. Από εκεί και πέρα.... αν τον τσακώνουν ή όχι δεν μπορώ να το γνωρίζω.
nightwalker1990 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 13 ώρες πριν, therock είπε Οταν πληρωνουμε κατι στο ιντερνετ και μας ζηταει στοιχεια καρτας (πιστωτικη / χρεωστικη/ προπληρωμ) κα ιαμς μεταφερει στο "ασφαλες" περιβαλλον να γραψουμε τα στοιχεια, ξερει κανεις αν ο φορεας που περιμενει πληρωμη μαθαινει τα στοιχεια της καρτας η αν απλα ενημερωνεται πως του καταβληθηκε το ποσο που ζηταει? Δηλαδη θελω να αγορασω υπολοιπο καρτοκινητης και μπαινω στην εφαρμογη του παροχου, η θελω να πληρωσω ενα λογιαριασμο η εστω ενα εσοπ κατι και με μεταφερει και η πλατφορμα μου ζηταει στοιχεια. Και γω τα πληκτρολογω. Αριθμος καρτας 123456 με CVV2 123 και ονομα κατοχου Γιαννης Γιαννοπουλος. Γνωστοποιουνται στον αλλο για να τα χρησιμοποιησει πιθανον η προστατευονται Αν ίσχυε κάθε φορά που πληρωνόμασταν δεν θα βλέπαμε ούτε cent μέσα στον λογαριασμό μας...
SakafliaC Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 2019 και ακόμα τις ίδιες ανησυχίες έχετε πάντως. Θα μπει κανείς να ρωτήσει και για ιούς τώρα. 1 1
prometheas Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Πενήντα χρόνια πίσω από τον πολιτισμένο κόσμο είμαστε . Ρίξτε κανένα ξεμάτιασμα μπας και γλυτώσετε την υποκλοπή των στοιχείων σας ☺️ 1
mechpanos Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Συμφωνώ με τους 2 από πάνω...Το ζήτημα δηλαδή ποιο είναι; Αν μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος παράνομα την κάρτα σου ή αν μπορείς εσύ να χρησιμοποιήσεις την κάρτα σου για αγορά που δεν θες να ξέρουν ότι είσαι εσύ;... Σίγουρος τρόπος δεν υπάρχει να κρυφτείς, ούτε καν με bitcoin...
spectaculator Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 17 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Δεν νομιζω να βλεπει ονομα. Διορθωση : Λοιπον... Απο εγκυρη πηγη . Ο εμπορος βλεπει στοιχεια κατοχου καρτας , μερικο αριθμο καρτας τα αλλα νουμερα με **** και ημερομηνια ληξης. Το μόνο που βλέπει είναι το όνομα/επώνυμο του κατόχου, τα έξι πρώτα ψηφία της κάρτας ως ενδεικτικό της τράπεζας που έκδωσε τη κάρτα, και την επιβεβαίωση πως εγκρίθηκε η πίστωση από τη τράπεζα. 1
therock Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 DovecotDev απαντηση κλειδι ολοι οι υπολοιποι απορω πως δεν ανησυχειτε και ειστε τυπου σιγα τι θα γινει αν ηταν θα μας κλεβαν συνεχεια. Επισης και το ειμαι ξενοδοχος σιγα μη κλεψω παλι δε λεει κατι. Μπορει εσυ που εισαι να σαι χρονια η να ναι οικογενειακη επιχειρηση. Εγω εσυ και καποιος που ξεκιναγε σημερα αν τυχαινει σε θεση που χει προσβαση σε καρτα τι τον σταματαει απο αγορα. Οκ μπορει να μη παρει αμαξι και σκαφος αλλα τι μου λεει οτι δε μπορει να κανει εναν μουφα λογαριασμο σε ενα εσοπ που να χει κατι αμεσα διαθεσιμο να σταθει απεξω να δωσει στοιχεια καρτας να μπει μεσα να αγορασει και να φυγει κυριος. Σπανιο ξεσπανιο γιατι να ρισκαρεις αμα δεν εισαι σε θεση να ξερεις πως δουλευει το συστημα Ο φιλος πιο πανω μας εκανε αναλυτικη περιγραφη οτι υπαρχει ο α β γ τροπος. Αν ξεραμε καθε φορα σε ποιον ειμαστε θα ξεραμε και τι ρισκαρουμε
kon1to Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν ανησυχούμε γιατι η τεχνολογία έχει δώσει λύσεις σε αυτά τα προβλήματα! Το "κακό" που μπορείς να πάθεις σε περίπτωση που κάποιος μάθει τα στοιχεία της κάρτας σου είναι απειροελάχιστο σε σχέση με τη ψυχολογική "φθορά" που υποβάλλεις τον εαυτό σου φοβούμενος κάτι που μάλλον δεν θα σου συμβεί ποτέ. Και το πορτοφόλι μπορεί να στο κλεψει κάποιος στο δρόμο, και να εχεις μεσα καρτες, μετρητα, διπλωματα κτλ... οπότε όταν βγαίνεις έξω τι κάνεις; πηγαίνεις τοίχο-τοίχο; 1 ώρα πριν, therock είπε Οκ μπορει να μη παρει αμαξι και σκαφος αλλα τι μου λεει οτι δε μπορει να κανει εναν μουφα λογαριασμο σε ενα εσοπ που να χει κατι αμεσα διαθεσιμο να σταθει απεξω να δωσει στοιχεια καρτας να μπει μεσα να αγορασει και να φυγει κυριος. Σπανιο ξεσπανιο γιατι να ρισκαρεις αμα δεν εισαι σε θεση να ξερεις πως δουλευει το συστημα τα σοβαρά μαγαζιά, όταν έχει γίνει ηλεκτρονική πληρωμή, ζητάνε κάποιας μορφής ταυτοπροσωπία πριν σου παραδώσουν το προϊον. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2019 από kon1to 1
Ather Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Το είδα και δεν το πίστευα με το booking!!!! Ο λόγος που βγήκε το paypal ήταν για να μη μαθαίνει τρίτος τα στοιχεία της κάρτας σου. Φίλο μου τον είχαν φεσώσει 5000€ στο εξωτερικό επειδή είχαν κλέψει τα στοιχεία της κάρτας του και έκανε αμφισβήτηση της συναλλαγής. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2019 από Ather
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα