Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ParhsG είπε

Μονο στο booking - δε ξερω αν εχει αλλαξει - επειδη δε σε χρεωνε εβλεπε cvv και όλα ο ξενοδοχος

Στο Booking και όλα τα αντίστοιχα, έχει πλήρη πρόσβαση στα στοιχεία της κάρτας ο ξενοδόχος...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kon1to είπε

Στο Booking και όλα τα αντίστοιχα, έχει πλήρη πρόσβαση στα στοιχεία της κάρτας ο ξενοδόχος...

Βλεπει πληρη αριθμο καρτας , ληξη και κωδικο ασφαλειας ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

Βλεπει πληρη αριθμο καρτας , ληξη και κωδικο ασφαλειας ?

έτσι ακριβώς... απλά τελευταία έχει προστεθεί δυνατότητα -προαιρετικά- να μη ζητάει κωδικό ασφαλείας αν το επιθυμεί το ξενοδοχείο...

Δημοσ.
7 ώρες πριν, therock είπε

Οταν πληρωνουμε κατι στο ιντερνετ και μας ζηταει στοιχεια καρτας (πιστωτικη / χρεωστικη/ προπληρωμ) κα ιαμς μεταφερει στο "ασφαλες" περιβαλλον να γραψουμε τα στοιχεια, ξερει κανεις αν ο φορεας που περιμενει πληρωμη μαθαινει τα στοιχεια της καρτας η αν απλα ενημερωνεται πως του καταβληθηκε το ποσο που ζηταει?

Δηλαδη θελω να αγορασω υπολοιπο καρτοκινητης και μπαινω στην εφαρμογη του παροχου, η θελω να πληρωσω ενα λογιαριασμο η εστω ενα εσοπ κατι και με μεταφερει και η πλατφορμα μου ζηταει στοιχεια. Και γω τα πληκτρολογω. Αριθμος καρτας 123456 με CVV2 123 και ονομα κατοχου Γιαννης Γιαννοπουλος. Γνωστοποιουνται στον αλλο για να τα χρησιμοποιησει πιθανον η προστατευονται

Την ιδια ανασφαλεια ειχα και γω και οταν ρωτησα στην τραπεζα τι πιθανοτητες υπαρχουν για υποκλοπη στοιχειων.. Μου κανει μπαινετε σε ασφαλες περιβαλλον..! Τις κανω δηλαδη αφοβα ακομα και σε λογαριασμους μεγαλους 5000-10000ευρω?!!! Εκει κολλαει για λιγο και μου κανει καλα θα ειναι να μην υπαρχουν τοσο μεγαλα ποσα..!!!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kon1to είπε

έτσι ακριβώς... απλά τελευταία έχει προστεθεί δυνατότητα -προαιρετικά- να μη ζητάει κωδικό ασφαλείας αν το επιθυμεί το ξενοδοχείο...

Αρα μπορει καποιος που τα ξερει να κανει χρηση και να κανει αγορες ?Φυσικα δεν θα ειναι ο ξενοδοχος αλλα καποιος αλλος που θα του εχει δωσει τα στοιχεια ο ξενοδοχος.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

Αρα μπορει καποιος που τα ξερει να κανει χρηση και να κανει αγορες ?Φυσικα δεν θα ειναι ο ξενοδοχος αλλα καποιος αλλος που θα του εχει δωσει τα στοιχεια ο ξενοδοχος.

θεωρητικά ναι, αλλά γιατί να δώσει τα στοιχεία ο ξενοδόχος;

γενικά πρέπει κάποιος να είναι πολύ χαζός για να το κάνει, καθώς αυτά τα πράγματα εντοπίζονται πολύ εύκολα...

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, kon1to είπε

γενικά πρέπει κάποιος να είναι πολύ χαζός για να το κάνει, καθώς αυτά τα πράγματα εντοπίζονται πολύ εύκολα...

Ευκολα δεν ξερω αν ειναι και σιγουρα καποιοι επιτηδιοι θα ξερουν πως και τι να κανουν αν εχουν πληρη στοιχεια καρτας.

Αυτα που εγραψα πιο πριν ειναι απο ατομο που δουλευει σε αντικειμενο με καρτες Πειραιως.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, kon1to είπε

Και πρακτικα αν εχει reception σε οποιον εχει δωσει προσβαση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ευκολα δεν ξερω αν ειναι και σιγουρα καποιοι επιτηδιοι θα ξερουν πως και τι να κανουν αν εχουν πληρη στοιχεια καρτας.

Αυτα που εγραψα πιο πριν ειναι απο ατομο που δουλευει σε αντικειμενο με καρτες Πειραιως.

9 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Και πρακτικα αν εχει reception σε οποιον εχει δωσει προσβαση.

προφανώς, απλά αν ήταν έτσι τα πράγματα θα ακούγαμε κάθε μέρα για κλοπές στοιχείων και απάτες με κάρτες....

δηλαδή, αν εγώ δουλεύω σε ξενοδοχείο και έχω πρόσβαση σε στοιχεία καρτών, θα υποκλέψω τα στοιχεία του τάδε πελάτη και θα κάνω ηλεκτρονικές αγορές; γιατι τι άλλο μπορώ να κάνω χωρίς να έχω την φυσική κάρτα; θα παραγγείλω κάτι online λοιπόν, το οποίο μόλις γίνει καταγγελία, θα ελεγχθεί και θα καταλήξει σε μένα...

Επεξ/σία από kon1to
Δημοσ.

Γι'αυτο έχουν τόσο μεγάλη απήχηση, ειδικά στο εξωτερικό οι υπηρεσίες τυπου Apple Pay-Samsung Pay κλπ.

Πληρώνει ο ενδιάμεσος για λογαριασμό σου και έτσι δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεια της κάρτας σου ο πωλητής (την οποια δεν θα δει ποτε επίσης αφού βγάζεις το κινητο). Πολύ χρήσιμο όταν χρησιμοποιείς πλαστικό χρήμα για να αγοράζεις μέχρι και τσίχλες.

Δημοσ.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να βάλεις πληρωμή με κάρτα σε ένα site. Θα ονομάσω τρεις:

• Redirect
  • iframe
  • API

Στα παραπάνω, τα στοιχεία μεταφέρονται κατευθείαν στην τράπεζα του merchant.

Αν όμως στο CDE του πραγματοποιείτε αποθήκευση στοιχείων τότε θεωρητικά ναι έχει πρόσβαση. Όμως δεν είναι τόσο απλό.

Να ξέρεις όμως πως πλέων δεν προτιμάτε η αποθήκευση, λόγο κόστους υλοποίησης, συντήρησης και εντατικού surveillance.

Δημοσ.

Στις on-line αγορές δεν είμαι σίγουρος όμως στα pos δεν βλέπει τίποτα πέρα απ'το ποσό και έναν κωδικό αριθμό συναλλαγής.

Δημοσ.

αν είναι σωστή η υλοποίηση όχι δεν φαίνεται. Δηλαδή η κλασική περίπτωση που γίνεται redirect και βλέπεις μετά το σύστημα της Πειραιώς εκεί γίνονται όλα με ασφάλεια.

Αλλά όπως ειπώθηκε υπάρχει και η περίπτωση του booking που παλιότερα είχε συνεργάτες που τους έδινε τα πάντα, αλλιώς δεν θα μπορούσαν να σε χρεώσουν. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη αυτό, έχω καιρό να κλείσω κάτι από εκεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...