carlos6 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Καλησπέρα σας, Θέλω αυτό το καλοκαίρι να ξεκινησω την λειτουργία ενός μικρού ξενώνα αλλά έχω πρόβλημα με το ιντερνετ. Το σπίτι βρίσκεται κοντά στη θάλασσα ,σε πλαγιά, σε απομονωμένο μέρος και το κοντινοτερο σπίτι που έχει ιντερνετ ειναι 2km μακριά. Είναι κοντά στην Πέρδικα θεσπρωτίας. Από εκείνο το σπίτι μέχρι το δικό μου κτίριο δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Μόνο χωματόδρομος ανάμεσα στις πλαγιές. Ούτε λόγος για καλωδια οτε κλπ. Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να ζητήσω να μου φτιαξουν δικτυο για 2km ?? Η λύση που βρήκα και δουλεύει είναι το 4g router της cosmote. https://www.cosmote.gr/eshop/global/gadgets/productDetailsTangible.jsp?productId=ger_20371664 Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να βάζω περιορισμό στους πελάτες μου για τα GB, ή εστω μια χρέωση 2€/GB (έχουν 80€ τα 40 GB για να κάνω ανανέωση) αλλά και να είμαι από πάνω όποτε κάποιος τελείωνει τα GB να του τα ανανεώνω πριν τα τελειώσει και μείνει χωρίς internet. Και επειδη είναι 3 διαμερίσματα σκόπευα να έχω 3 ξεχωριστά router και για λόγους ελέγχου χρέωσης του καθενός. Το ερώτημα είναι εάν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο, ίσως κάτι χωρίς ογκοχρέωση, κάποιο ασύρματο δικτυο στο οποιο θα μπορούσα να συνδεθώ όπως αυτα της nowire.gr κλπ ή κάτι άλλο? To δορυφορικό από΄όσο είδα είναι πάλι με ογκοχρέωση και πολύ ακριβό επίσης. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων για κάθε βοήθεια.
NikosKallithea Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Ξέχασε το κάνεις Δεν θα δεχτεί να πληρώσει 2€/mb, στην περιγραφή του ξενώνα γράψε δεν παρέχεται internet. . Εκτός αυτού Κανείς δεν θα συμφωνήσει με αυτά που θα τον χρεώσεις και με τις μετρήσεις σου.
carlos6 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Ξέχασε το κάνεις Δεν θα δεχτεί να πληρώσει 2€/mb, στην περιγραφή του ξενώνα γράψε δεν παρέχεται internet. . Εκτός αυτού Κανείς δεν θα συμφωνήσει με αυτά που θα τον χρεώσεις και με τις μετρήσεις σου. Δηλαδή είναι καλύτερο να μην έχει κάποιος καθόλου internet από το να έχει με 2€ / GB (Οχι ανα mb) . με ένα gb κάνεις αρκετα πράγματα. Το να πληρώσει κάποιος 6 € extra για να δει μια ταινια, να τσεκαρει fb, να στειλει mails κλπ, δεν νομιζω ότι ειναι το ίδιο με το να του πεις "ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ internet" . ΟΙ μετρήσεις μπορουν να ελεγχονται από τον ίδιο, αν μπαινει στο link της cosmote. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι θεωρητικά μπορεί να έμπαινα και εγώ και να έτρωγα και εγώ GB απο το ίδιο ρούτερ. Αλλα όπως και να έχει εγώ ρωτάω εάν υπάρχει άλλη λύση. .. ή κάποια βελτιωμένη πρόταση. Ευχαριστώ πολύ.
johnmegarythmos Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Ρώτησες στον οτε αν μπορείς να πλήρωσες κολώνες για να σου φέρουν το τηλέφωνο μέχρι στο χώρο σου ? Επίσης υπάρχει η ασύρματη ζευξη στον Οτε που δεν χρειάζεται καλώδιο αλλά σου βάζουν ένα πανελ και εσύ έχεις ένα μισθωμενό σύστημα και έχει up and down το ίδιο είναι συμμετρική η γραμμή. Το ίδιο παρέχει και η wind . Στην wind που που είχα ρωτήσει μπορείς να κάνεις και 3χρόνια συμβόλαιο και να πάρεις ταχύτητα έως 20 αλλά μπορείς να τους πεις εσύ τι ταχύτητα θέλεις και ανάλογα προσαρμόζεται το κόστος. Πρόσεχε όμως εσύ εάν δουλεύεις μόνο εποχιακά στην wind δεν γίνεται παύση στον οτε όμως γίνεται παύση κλήρωση δεν πληρώνεις για το καιρό που θέλεις. Αλλά γενικά είναι παρά πολύ ακριβό. Περίπου γύρω στα 300-500 ευρώ τον μήνα. Στην περιοχή σου υπάρχουν οπτικές? Η καμπινες vdsl ? έχεις δει? . Κάτι άλλο επειδή το έχω δει σε κόσμο. Μπορείς να αγόρασεις Vodafone cu και να το βάλεις σε συσκευή mifi και πχ αγοράζοντας ένα πακέτο πχ 5GB και η ίδια η εταιρεία έχει όριο 3gb internet την ημέρα οπότε μετά πέφτει η ταχυτητα από μόνη της και να τους ενημερώσεις. Επίσης άμα παίζεις το bing bang παιχνίδι κερδίζεις κρυσταλουσ και ενεργοποιεις δωρεάν πακέτα ίντερνετ! Πάντως το έχω δει στην booking που κάποιοι παρέχουν ίντερνετ με όγκοχρεωση οπότε αυτό μην σε ανησυχεί. Νομίζω πάντως η φραγή στο ίντερνετ που υπάρχει στα 3gb αξίζει περισσότερο. Και δεν είναι και κακό να να επικοινωνήσουν μαζί σου όταν τελειώσει το ίντερνετ. Κάτι άλλο τα προγράμματα double play sim τα έχεις ψάξει ? Της κοσμοτε για απόμακρυσμενες περιοχές όπου δεν μπορεί να φτάσει Το καλώδια του οτε ?
M@dB0x Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Κανεις δε θα σου φερει ποτε τπτ απο καλωδια και κολωνες. Θα βαλεις speed booster απο οτε και θα κανεις bandwidth limit για να το σωζεις και μολις καλοκαιριασει λιγο και παω κανα καραβοστασι για μπανιο, θα ερθω να δω τι εκανες................
pp6210 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Στις 21/4/2019 στις 7:03 ΜΜ, carlos6 είπε Δηλαδή είναι καλύτερο να μην έχει κάποιος καθόλου internet από το να έχει με 2€ / GB (Οχι ανα mb) . με ένα gb κάνεις αρκετα πράγματα. Το να πληρώσει κάποιος 6 € extra για να δει μια ταινια, να τσεκαρει fb, να στειλει mails κλπ, δεν νομιζω ότι ειναι το ίδιο με το να του πεις "ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ internet" . ΟΙ μετρήσεις μπορουν να ελεγχονται από τον ίδιο, αν μπαινει στο link της cosmote. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι θεωρητικά μπορεί να έμπαινα και εγώ και να έτρωγα και εγώ GB απο το ίδιο ρούτερ. Αλλα όπως και να έχει εγώ ρωτάω εάν υπάρχει άλλη λύση. .. ή κάποια βελτιωμένη πρόταση. Ευχαριστώ πολύ. Εγώ συμφωνώ μαζί σου, οτι δεν είναι ωραίο να λες δεν παρέχεται ιντερνετ ΑΛΛΑ, όπως λες και εσύ, θα πέσεις σε κανέναν περίεργο από αυτούς που βάζουν χαμηλή αξιολόγηση στα καταλύματα επείδη δεν έπιανε το wifi, και θα σου θέσει σίγουρα θέμα αξιοπιστίας χρέωσης όπως λέει ο Νικος πιο πάνω. Οπότε ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς αν θα μπλέξεις να βρεις λύση και στο τέλος να στην που κιόλας. Στο κάτω κάτω, αν κάποιος όντως χρειάζεται, ας κάψει από το δικό του mobile internet
kostasbm Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 αυτοι που ταξιδευουν κανουν τα κουμαντα τους πριν φυγουν....ητοι μπορει να εχουν ιντερνετ αλλα οταν ακουν οτι δεν εχεις κατι παθαινουν,μεσα σε αυτους και γω. εχω παει σε καταλυματα με ιντερνετ της πλακας ητοι χαμηλη ταχυτητα οποτε δεν ασχολιομουν καθολου αλλα δε ξαναπαω αλλα οταν πας καπου τωρα θεωρεις δεδομενο οτι θα υπαρχει ιντερνετ. οποτε αρχιζουμε απο το σπιτι που ειναι 2χιλ μακρυα σου....εχει ιντερνετ και αν ναι τι ιντερνετ εχει??? εχεις οπτικη επαφη με αυτον σε περιπτωση που βρεθει λυση?? αν εχεις υπαρχουν λυσεις αν δεν εχεις ξεχνας τα παντα και προχωρας με τη λυση της cosmote με περιορισμους στη χρηση για καποια site που φευγουν τα ΜΒ βροχη....
carlos6 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 48 λεπτά πριν, kostasbm είπε αυτοι που ταξιδευουν κανουν τα κουμαντα τους πριν φυγουν....ητοι μπορει να εχουν ιντερνετ αλλα οταν ακουν οτι δεν εχεις κατι παθαινουν,μεσα σε αυτους και γω. εχω παει σε καταλυματα με ιντερνετ της πλακας ητοι χαμηλη ταχυτητα οποτε δεν ασχολιομουν καθολου αλλα δε ξαναπαω αλλα οταν πας καπου τωρα θεωρεις δεδομενο οτι θα υπαρχει ιντερνετ. οποτε αρχιζουμε απο το σπιτι που ειναι 2χιλ μακρυα σου....εχει ιντερνετ και αν ναι τι ιντερνετ εχει??? εχεις οπτικη επαφη με αυτον σε περιπτωση που βρεθει λυση?? αν εχεις υπαρχουν λυσεις αν δεν εχεις ξεχνας τα παντα και προχωρας με τη λυση της cosmote με περιορισμους στη χρηση για καποια site που φευγουν τα ΜΒ βροχη.... Πριν λίγο καιρό πέρασαν οπτικες ινες στον κεντρικό δρομο που βρίσκεται το τελευταίο σπίτι με ιντερνετ. Από εκείνο το σημείο, ξεκινάει ένας χωματόδρομος 2 km με πολλες στροφές και ανάμεσα σε λόφους και δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση οπτική επαφή με εκείνο το σημείο. Ξέρεις αν μπορώ να βάλω όριο στο ρουτερ ώστε να σταματάει σε συγκεκριμένα GB ακόμα και εαν έχω κάνει preload παραπάνω? Να σταματήσει στα 20 GB και ας έχει αλλα 30 φορτωμένα μέσα... ??? Η τι τύπου μπορεί να είναι ο περιορισμός στην χρήση που αναφέρεις? Ευχαριστώ πολύ.
kostasbm Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 οπτικη επαφη με σπιτι με ιντερνετ εχεις??? ας ειναι και 4χιλιομετρα και παραπανω ......εννοειται οτι παλι πρεπει να ερθεις σε επαφη με τον ιδιοκτητη και να δεχτει να σε βοηθησει γιατι εχει καποια εξοδα αναλογα με τη γραμμη to router της cosmote αναλογα ποιο ειναι μπορει να ρυθμιστει να σε ειδοποιει μολις φτανεις σε καποιο οριο ΜΒ η και να κοβει τελειως νομιζω....δεν ειμαι σιγουρος.. εννοω περιορισμο σε site πχ στο youtube αν μπω τα ΜΒ θα χαθουν ευκολοτερα η σε κατεβασμα ταινιων ..μπορεις δηλαδη να μπλοκαρεις καποια συγκεκριμενα site, θελεις καποιον ομως να σε βοηθησει σε αυτο.
carlos6 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Οπτικη επαφη δεν εχω με κανεναν. Η κερκυρα μονο είναι απεναντι 😁
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα