Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα μετά από overclocking

dancer_69

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή το οποίο έχει προκύψει μετά από ελαφρύ(5%) overclock αυτόματα από τις αντίστοιχες ρυθμίσεις του bios. Το μηχάνημα είναι σχετικά παλιό και με αδύναμα μέρη, αλλά λόγω το ότι αυτή η μικρή αύξηση βοηθάει στην ικανοποιητική ως ένα βαθμό εκτέλεση μερικών λίγων παιχνιδιών που περιστασιακά παίζω.

Συγκεκριμένα υπάρχουν τα παρακάτω:

Επεξεργαστής ΑΜD FX 4300

Μητρική Asrock_980DE3_U3S3 

Μνήμες DDR3  hyperx black 1866(8+4GB) 

Τροφοδοτικό Thermaltake toughpower 750W

GPU AMD RX570 4GB

Ο επεξεργαστής δεν έχει την μαμά ψύκτρα αλλά μια Deepcool Gammaxx 200T

Με αυτή την αύξηση ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά χωρίς κάποιο πρόβλημα. Το πρόβλημα παρουσιάζεται περιστασιακά, αλλά σχετικά αρκετές φορές, και όταν ο υπολογιστής ανοίξει ενώ έχει μείνει σβηστός κάποιες ώρες. Δεν υπάρχει πρόβλημα στις επανεκκινήσεις(όσες κι αν γίνουν) και ούτε όταν μείνει κλειστός για μια ώρα ή ίσως λίγο περισσότερο. Όταν όμως μείνει κλειστός για περισσότερο, τότε συνήθως κολλάει στην εκκίνηση και αφού τον απενεργοποιήσω από το κουμπί ενέργειας και τον εκκινήσω ξανά, τότε μπουτάρει αλλά με επιστροφή στην εργοστασιακή ταχύτητα του επεξεργαστή. 

Μιας και δεν έχω κάποια σχετική εμπειρία,  αφού έχω ασχοληθεί ελάχιστα ως καθόλου με το "άθλημα", μήπως κάποιος πιο έμπειρος έχει καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει?

Επεξ/σία από dancer_69
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...