Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kazantzidis είπε

Ότι και να ρθει.. P30 την νύχτα δεν θα γίνει 

Πράγματι ρε φίλε αλλά το βίντεο πολύ χαλί είναι ο λόγος που δεν το πήρα

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, nhzt είπε

Long exposure στο κινητό... Μάλλον πρόκειται για πλάκα...

Με μια ειδοποίηση (που αφορά τους αδαείς) "hold your phone steady" νομίζουν ότι θα λυθούν τα προβλήματα; 

Μονο που δεν ειναι long exposure αλλα stacking. Δηλαδη τραβα πολλαπλές φωτογραφίες και μετά μέσω τις διαφοράς που έχουν οι ληψεις εντοπιζει τι ειναι θόρυβος και τον αφαιρει πιο αποτελεσματικά με λιγοτερες απώλειες λεπτομέριας... Ακομα και τα 5 sec που γραφει η huawei δεν ειναι πραγματικα... δες ποσο αλλαζει το iso απο αυτόματο σε night mode. Δεν εχει καμια σχεση με τα stops διαφορα που υπαινίσσεται το shutter speed. Απλά μάλλον εννοεί οτι τραβάει ληψεις για 5 δευτερολεπτα και το βαπτιζει shutter speed.

Όσον αφορα το night mode της xiaomi vs gcam night sight είναι λάθος για μένα. Καλύτερα σύγκριση με auto της xiaomi... το night mode της xiaomi ειναι χειρότερο  απο το αυτοματο (σε λεπτομέρια). Βεβαια το night sight της google επειδη βαζει οντως χαμηλοτερο shutter speed θέλει λιγο προσοχη για camera shake και motion blur. Προσωπικα δεν το χρησιμοποιω ποτε λογω οτι φωτιζει τα παντα ολα... χιλιες φορες καλυτερα hdr+ και απλα κουμπωμένο πιο αργό shutter.

Επεξ/σία από Antretng
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Antretng είπε

Μονο που δεν ειναι long exposure αλλα stacking. Δηλαδη τραβα πολλαπλές φωτογραφίες και μετά μέσω τις διαφοράς που έχουν οι ληψεις εντοπιζει τι ειναι θόρυβος και τον αφαιρει πιο αποτελεσματικά με λιγοτερες απώλειες λεπτομέριας... Ακομα και τα 5 sec που γραφει η huawei δεν ειναι πραγματικα... δες ποσο αλλαζει το iso απο αυτόματο σε night mode. Δεν εχει καμια σχεση με τα stops διαφορα που υπαινίσσεται το shutter speed. Απλά μάλλον εννοεί οτι τραβάει ληψεις για 5 δευτερολεπτα και το βαπτιζει shutter speed.

Όσον αφορα το night mode της xiaomi vs gcam night sight είναι λάθος για μένα. Καλύτερα σύγκριση με auto της xiaomi... το night mode της xiaomi ειναι χειρότερο  απο το αυτοματο (σε λεπτομέρια). Βεβαια το night sight της google επειδη βαζει οντως χαμηλοτερο shutter speed θέλει λιγο προσοχη για camera shake και motion blur. Προσωπικα δεν το χρησιμοποιω ποτε λογω οτι φωτιζει τα παντα ολα... χιλιες φορες καλυτερα hdr+ και απλα κουμπωμένο πιο αργό shutter.

Επειδή βλέπω ότι το αναλύεις πολύ το θέμα, σου λέω ότι οποιαδήποτε ψηφιακή λειτουργία των κινητών που αφορά στη φωτογραφία, δεν μ ενδιαφέρει. Είμαι φαν και κάτοχος των dslr. Απλά οι εταιρείες κινητών , για να μιμηθούν λειτουργίες των dslr ή των compact που δεν έχουν πχ zoom, νυχτερινή λήψη, iso  κλπ λόγω του μικρού αισθητήρα, χρησιμοποιούν τεχνουργηματα που είναι πολύ δύσκολα να εφαρμοστούν, αλλά και να χειριστούν οι χρήστες.

Μην βλέπεις εσένα που μπορείς, ξέρεις και ασχολείσαι. Πόσοι νομίζεις ότι ασχολούνται με τις λειτουργίες και τις ρυθμίσεις αυτές, ώστε να πετύχουν αυτό που θέλουν; Νομιζω ελάχιστοι....

Αν πραγματικά θέλεις να βγάζεις καλές φωτογραφίες, ξεκινά με μια dslr. Και κράτα το κινητό μόνο για επικοινωνία.

Κάπως έτσι θα φτάσουμε στην εποχή που θα προσπαθούν οι εταιρίες να βγαζουν καλές φωτογραφίες μέσω των γυαλιών προσώπου ή των ρολογιών. Η φωτογραφία όμως θα έχει τα δικά της εργαλεία...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τις νυχτας τα καμώματα τα βλεπει η huawei και γελα.

Μα οποιος νυχτα περπατει s10 εχει και σκατα πατει :)

Επεξ/σία από Agony
  • Thanks 1
Δημοσ.

Είναι κάτι που θα πρέπει να βελτιώσει η Samsung το p30 pro κερδίζει σε χαμηλό φωτισμό και ζουμ ελπίζω με αυτήν την αναβάθμιση να το φέρει αρκετά κοντά. 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, dinos234 είπε

Είναι κάτι που θα πρέπει να βελτιώσει η Samsung το p30 pro κερδίζει σε χαμηλό φωτισμό και ζουμ ελπίζω με αυτήν την αναβάθμιση να το φέρει αρκετά κοντά. 

Βασικά αν κάποιος θέλει φωτεινές πολυ φωτο το βράδυ και ζουμ, το π30 ειναι μονόδρομος. 

Προσωπικα τα δείγματα που έχω δει ΔΕ μου αρέσουν, καθώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Έχω δει δείγματα 10:30 τη νύχτα με φως λες και ειναι 8 πχ. Οκ σε κάποιους αρέσει και περηφανεύονται, περι ορέξεως....

Το τωρινό setup του s10 με το ζουμ του p30 θα ηταν το ιδανικό 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, margaritagr είπε

Βασικά αν κάποιος θέλει φωτεινές πολυ φωτο το βράδυ και ζουμ, το π30 ειναι μονόδρομος. 

Προσωπικα τα δείγματα που έχω δει ΔΕ μου αρέσουν, καθώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Έχω δει δείγματα 10:30 τη νύχτα με φως λες και ειναι 8 πχ. Οκ σε κάποιους αρέσει και περηφανεύονται, περι ορέξεως....

Το τωρινό setup του s10 με το ζουμ του p30 θα ηταν το ιδανικό 

Το s10 5G δεν γνωρίζω αν έχει καλύτερο ζουμ αλλά με μια σωστή αναβάθμιση ίσως βελτιωθεί το s10 στις νυχτερινές

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρε γαμωτο 5-6-7-8 χιλιοστα σε παχος συσκευες ειναι... τι περιμενουμε πια;; Και τα 2 εχουν φοβερες καμερες κ η καθε μια εχει τα + κ - της κ βρισκονται στη κορυφη. Στην τελικη αν με καιει τοσο να τραβηξω μια υπεργαματη φωτο (που γινεται ηδη στα κινητα εκτος απο τον χαμηλο φωτισμο) ας εχω ειδικη συσκευη γιαυτο τον λογο πχ μια απλη ψηφιακη η μια DSLR κ τελειωσε η υποθεση. Τωρα , σιγουρα οι αναγκες , ο ανταγωνισμος κ η γκρινια βελτιωνουν  τη τεχνολογια προς το καλυτερο αλλα δεν θα φτασουν ποτέ της ψηφιακες φωτογραφικες μηχανες που ειναι φτιαγμενες απο καλυτερο hardware, χωρις αγχος αν η καμερα θα γινει 1-2-3 η 14 χιλιοστα πιο παχυα απο τον ανταγωνισμο, με καλυτερους φακους , φλας κτλ. Κ κατι τελευταιο, εχω τοσους γνωστους κ φιλους με κακα, απλα, καλυτερα , πολυ καλα κ γαματα κινητα, ολων των ηλικιων χρηστες, δεν ξερω κανεναν να κλαιγεται για τη νυχτερινη φωτο οσο κλαιγονται στα φορουμ.... ποσοι απο εσας χρειαζεστε οντως μια γαματη φωτο το βραδυ... υπερβολλες. Το μονο καλο που βλεπω σε ολο αυτο ειναι οτι 2 φιλοι με μυαλο κουκουτσι καθονται το βραδι σε μια πεζογεφυρα απανω κ τραβανε φωτο ενας με το huawei ο αλλος με το samsung κ λενε οσο δεν εχουμε γκομενες ας κατσουμε να δουμε τα πιξελ ενα ενα... τσακωνονται λιγο μεταξυ τους κ στο τελος βγαζουν συμπερασμα οτι κομπλε ειναι αλλα ο 3ος φιλος (ο απων - μαλλον θα βρηκε σημαντικοτερα θεματα εκεινο το βραδι να ασχοληθει) με το iphone η το xiaomi ειναι σκουπιιδι μπροτα μας!

Κουβεντα να γενεται ορε μαγκες

σουρεαλ καταστασεις.... πιασταυγοκαικουρευτο!

Επεξ/σία από gregdais

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...