OXTROS Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Πριν από 10 μέρες μου έκλεψαν το laptop μέσα άπο το αυτοκίνητο, βασικά δεν ήταν δικό μου αλλά πάμε έτσι.. Είχα ενεργοποιημένο το find my device (windows 10), και αν και loggara από την εφαρμογή στην Microsoft δεν υπάρχει κάτι πλην της τελευταίας του θέσης ( στην δουλειά μου), μπαίνω καθημερινά μήπως γίνει καμία εγγραφή. Αν κάνουν φορματ στο laptop και φυσικά καινούργιο account ή το λειτουργούν και χωρίς Microsoft ID εντελώς, το pc μπορεί να δώσει θέση στο δικό μου find my device? Όσοι πραγματικά γνωρίζουν ας απαντήσουν γιατί στο internet ακόμα και στην Microsoft αυτό δεν ξεκαθαρίζεται, ευχαριστω
zx1234r Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Όχι το account σου δεν θα ενημερωθεί με την τοποθεσία του λάπτοπ. Υπάρχουν 3rd party εφαρμογές που τα κάνουν αυτά αλλά επειδή η νοοτροπία των windows να είναι συμβατά με όλες τις συσκευές τα καθιστούν ευάλωτα δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα στον συγκεκριμένο τομέα. Ο άλλος απλά θα αλλάξει δίσκο και τελείωσε το πρόβλημα του. Είχες ενεργοποιημένη κρυπτογράφηση δίσκου με bitlocker η κάτι αντίστοιχο? 1
OXTROS Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Από default είναι ενεργοποιημένο το bitlocker..; Γιατί αλλιώς όχι, όπως είπα κ στην αρχή του post το laptop δεν ήταν δικό μου. Δηλαδή από ότι έχω καταλάβει με το find my device της Microsoft, ο κλέφτης απλά κανεί ένα format και loggarei με το καινούργιο του account και όλα καλά.. ανοίγει και το find my device στο καινούργιο account, μην του το κλέψουνε του παιδιού και ανοίξει το laptop κανείς χωρίς να έχει κάνει format πριν.. Αν ισχύει αυτό, τότε τα mac όντως είναι πολύ μπροστά σε αυτό! 👿 Επεξ/σία 21 Απριλίου 2019 από OXTROS
CsIns Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Κάποια Laptop έχουν στο BIOS υπηρεσίες όπως το Computrace ή το Intel Antitheft Technology αλλά είναι με συνδρομή από όσο ξέρω.
OXTROS Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Το έψαξα λίγο παραπάνω και όντως από ότι βλέπω, μόνο αν το BIOS είναι UEFI εκεί μπορεί να έχεις tracking μέσο της εταιρίας του laptop, αλλά όντως αυτό είναι με συνδρομή από την αγορά του laptop. Όσο αφορά λοιπόν το find my device, του λειτουργικού της Microsoft με ένα απλό format αυτό τελειώνει εκεί. Ο μόνος τρόπος να βρεις κάτι είναι να ανοίξει ο κλέφτης το laptop και έχει συνδεθεί σε κάποιο WiFi προσπαθώντας να μαντέψει τον κωδικό loggarismatos στα windows, ή να λειτουργήσει το laptop αν δεν έχετε κωδικό στα windows, με το δικό σας account. Πιάσ´το αυγό και κουρευτο.. ☹️ Επεξ/σία 23 Απριλίου 2019 από OXTROS
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα