Banana94 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Στις 23/10/2019 στις 3:31 ΜΜ, airtrelomike13 είπε Ωραία θα στο θέσω διαφορετικά. Έχω πτυχίο Λογιστικής από ΤΕΙ. Έχω προυπηρεσία 4 έτη σε λογιστήριο και είμαι κάτοχος άδειας Α λογιστή και έχω και ΜΒΑ. ας πουμε ότι δεν τα είχα όλα αυτά. Ή η φίλη μου δεν είχε καν πτυχίο, νομίζεις ότι δεν θα την έπαιρναν στη δουλειά αν είχε τόσο μεγάλο δόντι τη φίλη της που έχει τη ναυτιλιακή\? Απλά το πτυχίο έχει καντήσει η δικαιολογία του βίσματος. Για να μη λένε ότι θα σε προσλάβω έτσι χωρίς πτυχίο και φανεί περισσότερο η πρίζα. Κατά τα άλλα δεν παίζει ρόλο. Απλά όταν έχεις πολλά πτυχία κυνηγάς καλύτερες θέσεις. Τώρα πχ αν είχα και βίσμα και ήμουν σε ναυτιλιακή λόγω του ΜΒΑ ίσως να μπορούσα να κυνηγήσω θέσεις operations καλύτερες από του λογιστηρίου. Εξαρτάται τι θες και τι ψάχνεις. Τα 1400 αν τα έπαιρνα δεν θα είχα θέμα να τα έπαιρνα και μια ζωή. Μια χαρά χρήματα είναι. Αυτό που λείπει είναι το βίσμα. Όχι το πτυχίο Καλησπέρα.θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.εργάζομαι σε λογιστικό γραφείο 2 χρόνια τώρα και είμαι απόφοιτη ΤΕΙ λογιστικής και εγώ. μου προτάθηκε δουλειά σε ναυτιλιακή εταιρεία στο τμήμα του λογιστηρίου.αν θελήσω να γίνω α’ λογίστρια μετράνε στην προϋπηρεσία τα ένσημα από τη ναυτιλιακή εταιρεία ή όχι; επίσης,το λογιστικό κομμάτι στις ναυτιλιακές απέχει πολύ από τη γενική λογιστική;τι ακριβώς κάνουν οι λογιστές εκεί; συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο και τις ερωτήσεις, αλλά προσπαθώ να βρω ποιο είναι το καλύτερο για μένα μιας και ήδη εργάζομαι σε λογιστικό γραφείο🙄
splash18 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 55 λεπτά πριν, Banana94 είπε Καλησπέρα.θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.εργάζομαι σε λογιστικό γραφείο 2 χρόνια τώρα και είμαι απόφοιτη ΤΕΙ λογιστικής και εγώ. μου προτάθηκε δουλειά σε ναυτιλιακή εταιρεία στο τμήμα του λογιστηρίου.αν θελήσω να γίνω α’ λογίστρια μετράνε στην προϋπηρεσία τα ένσημα από τη ναυτιλιακή εταιρεία ή όχι; επίσης,το λογιστικό κομμάτι στις ναυτιλιακές απέχει πολύ από τη γενική λογιστική;τι ακριβώς κάνουν οι λογιστές εκεί; συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο και τις ερωτήσεις, αλλά προσπαθώ να βρω ποιο είναι το καλύτερο για μένα μιας και ήδη εργάζομαι σε λογιστικό γραφείο🙄 Καλησπερα, τα ενσημα για το οικονομικο επιμελητηριο για να πρεις την Αδεια Ά προσμετρωνται εφοσον σε δηλωσουν στη ναυτιλιακη σαν βοηθο λογιστη ή λογιστρια και οχι σαν υπαλληλο γραφειου πραγμα που τους το ζητας εαν δεν το εχουν υποψην τους το ιδιο εκανα κ γω αντιστοιχα. Οσο αφορα το λογιστικο κομματι εξαρταται στο τι ειδους βιβλια κραταει η ναυτιλιακη. Αιγουρα καποιοι λογαριασμοι ειναι κοινοι σε τριτης κατηγοριας βιβλια αλλα απο εκει κ περα διαφερουν αρκετοι. Δεν ειναι τιποτα δυσκολο και πι εγγραφες ειναι στανταρακι και απλες. Θα προτεινα να δεχτεις με κλειστα τα ματια σιγουρα θα ειναι καλυτερα απο το λογιστικο γραφειο βεβαια αρκει να θελεις κ εσυ να εγκληματιατεια με το αντικειμενο. Μισθολογικα πολυ καλυτερα και με το περασμα των χρονων καλυτερα τα χρηματα. Και επειτα πας να ανοιξεις τους οτιζοντες σου σε νεο κλαδο οπου θα ειναι ενα μεγαλο συν στο βιογραφικο σου να χτυπησεις πορτες μιας διαφορετικης βιομηχανιας ας πουμε. Εγω εφυγα αρχικα σε λογιστικο γραφειο,και επειτα απο αρκετα χρονια σε μεγαλη τραπεζα και μπηκα στη ναυτιλια σε λογιστηρια ναυτιλιακων κ δεν το μετανιωσα καθολου απο ολες τις αποψεις....
shipaddicted Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ώντας στο χώρο μερικά χρόνια τώρα έχω να θέσω τα εξής: 1) Αν δεν έχεις προυπηρεσία δεν μπαίνεις μόνος σου σε ναυτιλιακή ο Αινστάιν ο ίδιος να είσαι ειδικά σε ναυτιλιακή με κάτω απο 20 βαπόρια. Σε μεγαλύτερες θαύματα συμβαίνουν. 2) Και προυπηρεσια να εχεις καλό ειναι το βιογραφικό σου να προταθεί απο μέσα. Ειδικότερα στις μικρές. 3) Ο λόγος που προσλαμβάνουν εκ των έσω είναι οτι θέλουν άτομα εμπιστοσύνης γιατί συνήθως δίνουν βασικό μισθό και τα υπόλοιπα μαύρα φακελάκι. Εγώ είμαι σε μικρή και μου έχουν πιει το αίμα και κοιτάω να φύγω. Παρ'όλα τα πτυχία και την προυπηρεσία που έχω βάζω γνωστούς να προωθούν βιογραφικά γιατί για να σε πάρουν θέλουν να ξέρουν απο που κρατάει η σκούφια σου. Εν κατακλείδι, συναρπαστικός χώρος η ναυτιλία με εξαιρετικό αντικείμενο και challenging αλλα με ΚΑΚΟΥΣ εργοδότες και πολύ μπλαζέ και ψεύτικο κόσμο. Ζυγίστε τα και αποφασίστε οι νέοι στο χώρο. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2020 από shipaddicted
ilpe Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Στις 13/1/2020 στις 12:02 ΜΜ, shipaddicted είπε Ώντας στο χώρο μερικά χρόνια τώρα έχω να θέσω τα εξής: 1) Αν δεν έχεις προυπηρεσία δεν μπαίνεις μόνος σου σε ναυτιλιακή ο Αινστάιν ο ίδιος να είσαι ειδικά σε ναυτιλιακή με κάτω απο 20 βαπόρια. Σε μεγαλύτερες θαύματα συμβαίνουν. 2) Και προυπηρεσια να εχεις καλό ειναι το βιογραφικό σου να προταθεί απο μέσα. Ειδικότερα στις μικρές. 3) Ο λόγος που προσλαμβάνουν εκ των έσω είναι οτι θέλουν άτομα εμπιστοσύνης γιατί συνήθως δίνουν βασικό μισθό και τα υπόλοιπα μαύρα φακελάκι. Εγώ είμαι σε μικρή και μου έχουν πιει το αίμα και κοιτάω να φύγω. Παρ'όλα τα πτυχία και την προυπηρεσία που έχω βάζω γνωστούς να προωθούν βιογραφικά γιατί για να σε πάρουν θέλουν να ξέρουν απο που κρατάει η σκούφια σου. Εν κατακλείδι, συναρπαστικός χώρος η ναυτιλία με εξαιρετικό αντικείμενο και challenging αλλα με ΚΑΚΟΥΣ εργοδότες και πολύ μπλαζέ και ψεύτικο κόσμο. Ζυγίστε τα και αποφασίστε οι νέοι στο χώρο. Καλημερα σας. Συμφωνω και επαυξανω... Καιρο στο χωρο αυτο εχουν δει πολλα τα ματια μου..δυστυχως μπορει να πληρωνουν αλλα υστερουν σε πολλα αλλα . Και το βασικο ...οποιος εχει δοντι, προχωρα!!!
petros123456789 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Στις 13/1/2020 στις 12:02 ΜΜ, shipaddicted είπε Ώντας στο χώρο μερικά χρόνια τώρα έχω να θέσω τα εξής: 1) Αν δεν έχεις προυπηρεσία δεν μπαίνεις μόνος σου σε ναυτιλιακή ο Αινστάιν ο ίδιος να είσαι ειδικά σε ναυτιλιακή με κάτω απο 20 βαπόρια. Σε μεγαλύτερες θαύματα συμβαίνουν. 2) Και προυπηρεσια να εχεις καλό ειναι το βιογραφικό σου να προταθεί απο μέσα. Ειδικότερα στις μικρές. 3) Ο λόγος που προσλαμβάνουν εκ των έσω είναι οτι θέλουν άτομα εμπιστοσύνης γιατί συνήθως δίνουν βασικό μισθό και τα υπόλοιπα μαύρα φακελάκι. Εγώ είμαι σε μικρή και μου έχουν πιει το αίμα και κοιτάω να φύγω. Παρ'όλα τα πτυχία και την προυπηρεσία που έχω βάζω γνωστούς να προωθούν βιογραφικά γιατί για να σε πάρουν θέλουν να ξέρουν απο που κρατάει η σκούφια σου. Εν κατακλείδι, συναρπαστικός χώρος η ναυτιλία με εξαιρετικό αντικείμενο και challenging αλλα με ΚΑΚΟΥΣ εργοδότες και πολύ μπλαζέ και ψεύτικο κόσμο. Ζυγίστε τα και αποφασίστε οι νέοι στο χώρο. εχω πτυχιο ναυτιλιακων χωρις καμια γνωριμια στο χωρο και μπορω να πω οτι μου εχει φανει πολυ χρησιμο στην σταδιοδρομια μου ως μπαρμαν 5 χρονια αφοτου εχω το εχω παρει..Ουτε για interview δεν εχει τυχει να με καλεσουν στα χιλιαδιες βιογραφικα που εχω στειλει αυτα τα χρονια. Μονο κονε μετρανε τιποτα αλλο σε αυτες τις εταιρειες 1
tornado Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Στις 13/10/2020 στις 8:35 ΜΜ, petros123456789 είπε εχω πτυχιο ναυτιλιακων χωρις καμια γνωριμια στο χωρο και μπορω να πω οτι μου εχει φανει πολυ χρησιμο στην σταδιοδρομια μου ως μπαρμαν 5 χρονια αφοτου εχω το εχω παρει..Ουτε για interview δεν εχει τυχει να με καλεσουν στα χιλιαδιες βιογραφικα που εχω στειλει αυτα τα χρονια. Μονο κονε μετρανε τιποτα αλλο σε αυτες τις εταιρειες οταν εννοεις πτυχιο ναυτιλιακων, τι σημαινει αυτο ακριβως?
petros123456789 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Στις 15/10/2020 στις 11:05 ΠΜ, tornado είπε οταν εννοεις πτυχιο ναυτιλιακων, τι σημαινει αυτο ακριβως? Οτι καταλαβαινεις, παν/στημιο ναυτιλιακα
cris41 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 33 λεπτά πριν, petros123456789 είπε Οτι καταλαβαινεις, παν/στημιο ναυτιλιακα Από το "στυλ" απάντησης καταλαβαίνεις αρκετά πάντως. Ναυτιλιακών σπουδών φαντάζομαι. Για τί θέσεις στέλνεις; Operation? Crew? Chartering? Training? Accounting? Engineering? Έχεις κάνει κάτι παραπάνω για να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό αυτά τα χρόνια ή έμεινες στάσιμος; Ο ανταγωνισμός στη ναυτιλία είναι πάρα πολύ δυνατός ειδικά με τα μεταπτυχιακά που υπάρχουν και αντίστοιχα τις πιστοποιήσεις.
tornado Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 3 ώρες πριν, petros123456789 είπε Οτι καταλαβαινεις, παν/στημιο ναυτιλιακα οκ λοιπον ΠΑΠΕΙ ναυτιλιακα, ξερεις φανταζομαι οτι καθε χρονο βγαινουν καινουριοι κατα δεκαδες και μαζι με αυτους διεκδικεις ποσες αραγε θεσεις στη ναυτιλια? Χρειαζεσαι δυστυχως παραπανω χαρτια και γνωριμιες φυσικα. Εφοσον θες να διεκδικησεις μια θεση, αρχινα να ψαχνεις μεταπτυχιακα, πιστοποιησεις νηογνωμονων (του RINA ειναι η φτηνη και του Lloyds η ακριβη) και οτι αλλο ειναι γυρω απο αυτο. 1
petros123456789 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Στις 23/10/2020 στις 5:53 ΜΜ, cris41 είπε Από το "στυλ" απάντησης καταλαβαίνεις αρκετά πάντως. Ναυτιλιακών σπουδών φαντάζομαι. Για τί θέσεις στέλνεις; Operation? Crew? Chartering? Training? Accounting? Engineering? Έχεις κάνει κάτι παραπάνω για να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό αυτά τα χρόνια ή έμεινες στάσιμος; Ο ανταγωνισμός στη ναυτιλία είναι πάρα πολύ δυνατός ειδικά με τα μεταπτυχιακά που υπάρχουν και αντίστοιχα τις πιστοποιήσεις. Operations και Chartering κυριως. Αν πιστευεις οτι όντως υπαρχει "ανταγωνισμος" στα ναυτιλιακα τοτε δεν υπαρχει νοημα να συνεχισουμε την κουβεντα. Μονο στο Engineering υπαρχει και αυτο οχι τπτ τρελο. Ειχα συμφοιτητρια που ρωτησε δευτερο ετος τι σημαινει vessel (μονο αγορασμενες εργασιες κτλπ) μαντεψε τι απογινε μετα το αγοραστο πτυχιο , ο μπαμπας ειχε δοντι και τωρα ειναι στο operations σε ναυτιλιακη ενω το iq της δεν πρεπει να ξεπερνουσε το βαθμο του πτυχιου της. Καλα τα μεταπτυχιακα που περιγραφεις αλλα αν ειχα μπαμπα να μπορει να μου πληρωνει τοσα χρονια και να καλυπτει και τα πανακριβα μεταπτυχιακα των ναυτιλιακων (που δεν εχουν και πολυ σημασια) τοτε δεν θα δουλευα και πολυ πιθανον να ειχα το δικο μου βισμα επισης.(Τις πιστοποιησεις τις παιρνεις αφου ξεκινησεις σε καποιο κλαδο και συνηθως στα πληρωνουν και οι εταιριες) Δεν θα παω εγω ο ξεκαρφωτος να κανω εξιδικευμενη πιστοποιηση σε οτιδηποτε κλαδο πχ laytime, shipbrokingη οτιδηποτε χωρις να εχεις μπει καν σε εταιρεια. Τα ναυτιλιακα αξιζουν μονο αν τελειωσες το πτυχιο με 10 και επαινους η αν εχεις βισμα, αν απλα ησουν καλος με προοπτικες που πηρες το πτυχιο σου με το σπαθι σου μονος κτλπ τοτε η καθε προαναφερομενη ασχετη θα σου παρει την θεση. Ετσι ειναι ο κλαδος δεν τα λεω εγω μονο απο τις προσωπικες μου εμπειριες. 1
airtrelomike13 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 H αδερφή μιας φίλης μου τελείωσε μια σχολή πολιτισμικής κάπου σε ένα νησί, και επειδή είχε μπαμπά στα καράβια χρόνια και τώρα πήρε σύνταξη, την έβαλε με αυτό το πτυχίο σε ναυτιλιακή εταιρεία στο Πειραια στη στεριά πάντα. Ο κλάδος θέλει βύσμα. Δεν μπα να έχεις και 800 μεταπτυχιακά και εγω δεν ξερω τι, αν δεν έχεις βύσμα δεν μπαίνεις. Είχα συμφοιτητή που ήθελε να μπει, τελείωσε ναυτιλιακά οικονομικα σε μάστερ και τωρα δουλευει σε καταστημα ρουχων. 2
Marr18 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα σπουδάζω ναυτιλίακα στο παπει και έχω απογοητευτεί αρκετά με αυτά που διάβασα παραπάνω..δεν έχω κάποια ουσιαστική γνωριμία με κάποιον του κλάδου ..αυτό σημαίνει ότι δεν θα βρω ποτέ δουλειά στον τομέα; Επίσης υπάρχει η δυνατότητα τηλεργασιας όσο αφορά τις ναυτιλιακές;
Tzini_Gr Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 για οποιον ενδιαφερεται, ας στειλει ενα βιογραφικο για την εταιρεια v.ships greece που βρισκεται στον πειραια. Οποιος θελει ας περασει και απο τν ρεσεψιον να αφησει κανενα βιογραφικο. Γενικοτερα, παιρνουν ατομα για πρακτικη οπου μετα αν μεινουν ευχαριστημενοι, τους απορροφουν κυριως στο crew dept ή κανενα purchasing. Αραια και που βεβαια και στο hseq dept.
tornado Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 56 λεπτά πριν, Marr18 είπε Καλησπέρα σπουδάζω ναυτιλίακα στο παπει και έχω απογοητευτεί αρκετά με αυτά που διάβασα παραπάνω..δεν έχω κάποια ουσιαστική γνωριμία με κάποιον του κλάδου ..αυτό σημαίνει ότι δεν θα βρω ποτέ δουλειά στον τομέα; Επίσης υπάρχει η δυνατότητα τηλεργασιας όσο αφορά τις ναυτιλιακές; Αν δεν κάνεις μεταπτυχιακό δεν έχεις καμία τύχη.
Marr18 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Με μεταπτυχιακό ωστόσο έχω; Τονίζω ότι δεν έχω γνωριμίες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα