ardi21 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 7 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Ωραία θα στο θέσω διαφορετικά. Έχω πτυχίο Λογιστικής από ΤΕΙ. Έχω προυπηρεσία 4 έτη σε λογιστήριο και είμαι κάτοχος άδειας Α λογιστή και έχω και ΜΒΑ. ας πουμε ότι δεν τα είχα όλα αυτά. Ή η φίλη μου δεν είχε καν πτυχίο, νομίζεις ότι δεν θα την έπαιρναν στη δουλειά αν είχε τόσο μεγάλο δόντι τη φίλη της που έχει τη ναυτιλιακή\? Απλά το πτυχίο έχει καντήσει η δικαιολογία του βίσματος. Για να μη λένε ότι θα σε προσλάβω έτσι χωρίς πτυχίο και φανεί περισσότερο η πρίζα. Κατά τα άλλα δεν παίζει ρόλο. Απλά όταν έχεις πολλά πτυχία κυνηγάς καλύτερες θέσεις. Τώρα πχ αν είχα και βίσμα και ήμουν σε ναυτιλιακή λόγω του ΜΒΑ ίσως να μπορούσα να κυνηγήσω θέσεις operations καλύτερες από του λογιστηρίου. Εξαρτάται τι θες και τι ψάχνεις. Τα 1400 αν τα έπαιρνα δεν θα είχα θέμα να τα έπαιρνα και μια ζωή. Μια χαρά χρήματα είναι. Αυτό που λείπει είναι το βίσμα. Όχι το πτυχίο Μα συμφωνω μαζι σου στην ουσια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 10 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Ωραία θα στο θέσω διαφορετικά. Έχω πτυχίο Λογιστικής από ΤΕΙ. Έχω προυπηρεσία 4 έτη σε λογιστήριο και είμαι κάτοχος άδειας Α λογιστή και έχω και ΜΒΑ. ας πουμε ότι δεν τα είχα όλα αυτά. Ή η φίλη μου δεν είχε καν πτυχίο, νομίζεις ότι δεν θα την έπαιρναν στη δουλειά αν είχε τόσο μεγάλο δόντι τη φίλη της που έχει τη ναυτιλιακή\? Απλά το πτυχίο έχει καντήσει η δικαιολογία του βίσματος. Για να μη λένε ότι θα σε προσλάβω έτσι χωρίς πτυχίο και φανεί περισσότερο η πρίζα. Κατά τα άλλα δεν παίζει ρόλο. Απλά όταν έχεις πολλά πτυχία κυνηγάς καλύτερες θέσεις. Τώρα πχ αν είχα και βίσμα και ήμουν σε ναυτιλιακή λόγω του ΜΒΑ ίσως να μπορούσα να κυνηγήσω θέσεις operations καλύτερες από του λογιστηρίου. Εξαρτάται τι θες και τι ψάχνεις. Τα 1400 αν τα έπαιρνα δεν θα είχα θέμα να τα έπαιρνα και μια ζωή. Μια χαρά χρήματα είναι. Αυτό που λείπει είναι το βίσμα. Όχι το πτυχίο ΜΒΑ απο που; ALBA? Είναι και το βύσμα, είναι και το πτυχίο. Και ξέρω αρκετά άτομα που μπήκαν σε ναυτιλιακές είτε μόνο με το πτυχίο τους είτε μετά απο σύσταση καθηγητή κλπ (οχι χοντρό βύσμα όπως το εννοείς). Επίσης, μια ιδιωτική εταιρία μπορεί να προσλαμβάνει σε θέση ευθύνης όποιον γουστάρει και να του δίνει όσα θέλει. Το αν είναι καλός ή όχι είναι δικό της πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει μετά. Μη ξεχνάμε πως σε εταιρίες που τρέχουν σε ένα στενό κύκλο και οι δουλειές πάνε απο στόμα σε στόμα, προτιμώνται άτομα που είναι εμπιστοσύνης κι ας έχει ο άλλος και 10 χαρτιά να τα στοιβάξει. Στο εξωτερικό το λένε κύκλο γνωριμιών, στην Ελλάδα το λέμε βύσμα. Το να αποκτήσεις γνωριμίες που έχουν τη δυνατότητα να σου ανοίξουν ευκαιρίες είναι μέρος των tasks που πρέπει να κάνεις για την dream job, δεν είναι μόνο τα πτυχία, καλά είναι αλλά δε σου εξασφαλίζουν δουλειές σε τέτοιους κλάδους, πόσο μάλλον διευθυντηλίκια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tornado Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 17 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Aυτό πάνω κάτω ισχύει παντού. Αν και με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ εργοδοσία που έχουμε μπλέξει, το κακό΄΄ονομα υπάρχει πάνω κάτω παντού... Αλλά και πάλι άμα έχεις βίσμα δεν έχεις να φοβάσαι απολύτως τίποτα λαθος το σκεπτικο σου και θα σου πω το γιατι. Εισαι ο Αγγελικουσης και εχεις μια γραμματεα - βυσματουχα για να σου κραταει τις κινησεις των πλοιων πχ. και αυτη τα κανει συνεχεια σαλατα, και δεν μαθαινει με την καμια. Αλλα ειναι ανηψια σου, τι να την κανεις? Στη καλυτερη φιλικη εκδοχη, θα της πεις... αστο ελενιτσα, δεν πας καλυτερα μαζι με τον κυρ πετρο να φερνεις καφεδες? Λες ο Αγγελικουσης να εχει ως προτεραιοτητα να βολεψει το βυσμα του η να κανει την δουλεια του? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 4 ώρες πριν, tornado είπε λαθος το σκεπτικο σου και θα σου πω το γιατι. Εισαι ο Αγγελικουσης και εχεις μια γραμματεα - βυσματουχα για να σου κραταει τις κινησεις των πλοιων πχ. και αυτη τα κανει συνεχεια σαλατα, και δεν μαθαινει με την καμια. Αλλα ειναι ανηψια σου, τι να την κανεις? Στη καλυτερη φιλικη εκδοχη, θα της πεις... αστο ελενιτσα, δεν πας καλυτερα μαζι με τον κυρ πετρο να φερνεις καφεδες? Λες ο Αγγελικουσης να εχει ως προτεραιοτητα να βολεψει το βυσμα του η να κανει την δουλεια του? Μα ο Αγγελικούσης έτσι όπως το έθεσα εγώ, είναι το κλειδί για να μπω στην εταιρεία. Αν δεν είμαι καλός, θα φάω σούτια και θα φύγω... Απλά αν δεν έχω τον Αγγελικούση , ενδεχομένως να μη μπορώ να μπω σε ναυτιλιακή εταιρεία... Αν δεν είμαι καλός ότι και να γίνει θα με πετάξουν έξω. Κάποιοι άνθρωποι είναι τα βύσματα, τα οποία σε βοηθάνε να μπεις καπου. Το ότι ένας άνθρωπος βαζει βυσμα για να μπει καπου, δεν σημαινει οτι θα παιρνει και καλα λεφτα. Βεβαια στη ναυτιλια θα παιρνει αλλα μιλάω για άλλους κλάδους. Πχ δεν σημαινει οτι αν εχω εγω ή εσυ βυσμα να μπουμε σε καναλι ως δημοσιογραφοι οτι θα μας χαριστει κατι ή οτι θα παιρνουμε καλα λεφτα. Το βύσμα-βύσμα ειναι για το δημοσιο που και θα μπεις απο το παραθυρο και θα κωλοβαρας. στον Ιδιωτικο αυτο παπαλα, δεν ισχυει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 24 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Το βύσμα-βύσμα ειναι για το δημοσιο που και θα μπεις απο το παραθυρο και θα κωλοβαρας. στον Ιδιωτικο αυτο παπαλα, δεν ισχυει Καλά, μη παίρνεις κι όρκο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 10 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Καλά, μη παίρνεις κι όρκο... Θες να μου πεις οτι μπορει αν εχω χοντρο βυσμα να μπω σε μια δουλεια στον ιδιωτικο τομεα και να κωλοβαραω? 11 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε ΜΒΑ απο που; ALBA? Είναι και το βύσμα, είναι και το πτυχίο. Και ξέρω αρκετά άτομα που μπήκαν σε ναυτιλιακές είτε μόνο με το πτυχίο τους είτε μετά απο σύσταση καθηγητή κλπ (οχι χοντρό βύσμα όπως το εννοείς). Επίσης, μια ιδιωτική εταιρία μπορεί να προσλαμβάνει σε θέση ευθύνης όποιον γουστάρει και να του δίνει όσα θέλει. Το αν είναι καλός ή όχι είναι δικό της πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει μετά. Μη ξεχνάμε πως σε εταιρίες που τρέχουν σε ένα στενό κύκλο και οι δουλειές πάνε απο στόμα σε στόμα, προτιμώνται άτομα που είναι εμπιστοσύνης κι ας έχει ο άλλος και 10 χαρτιά να τα στοιβάξει. Στο εξωτερικό το λένε κύκλο γνωριμιών, στην Ελλάδα το λέμε βύσμα. Το να αποκτήσεις γνωριμίες που έχουν τη δυνατότητα να σου ανοίξουν ευκαιρίες είναι μέρος των tasks που πρέπει να κάνεις για την dream job, δεν είναι μόνο τα πτυχία, καλά είναι αλλά δε σου εξασφαλίζουν δουλειές σε τέτοιους κλάδους, πόσο μάλλον διευθυντηλίκια. ΜΒΑ απο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Το πτυχίο απλά είναι μια δικαιολογία. ΑΝ έχεις βύσμα θα σε βάλει οπου είναι ασχέτως το πτυχίο σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 4 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Θες να μου πεις οτι μπορει αν εχω χοντρο βυσμα να μπω σε μια δουλεια στον ιδιωτικο τομεα και να κωλοβαραω? Θέλω να σου πω ότι ξέρω πολύ κόσμο στον ΙΤ που κωλοβαράει σε καθημερινή βάση, πόσο πιο απλά το θες ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) αρκετες εταιριες ουσιαστικα ειναι οικογενειοκρατιες. Συνηθως δεν ειναι στενοι συγγενεις αλλα υπαρχουν ανηψιες ξαδελφοι κ.α Υπαρχουν περιπτωσεις που εταιριες εχουν καταστραφει απο αυτο (να εχεις ναυλομεσιτη και να μη μιλαει ξενες γλωσσες ή τεμπελιδες!)ή χανουν τζιρο και δουλειες και υπαρχουν και εταιριες που δε παιρνουν με τη καμμια καποιο "ξενο" και ας εχεις και διδακτορικο. Γενικα οσοι ειναι εκτος οικογενειας ειναι αυτοι που βγαζουν τη δουλεια και βαζουν τις γνωσεις και απο την αλλη τρωνε το ζορι αλλα εχω δει να κανουν 1-2 μεταγραφες και να γινονται οι ιδιοι πλοιοκτητες. Οποτε βγαζουν αγγελιες, ζητανε προυπηρεσια στο χωρο αλλα πως να εχεις αν δε προσλαμβανει ατομα καποιος χωρις προυπηρεσια; οποτε ειτε θα εχεις δυνατα προσοντα και εμπειρια απο αλλο κλαδο ή ξεκινας απο εταιριες που συνεργαζονται (π.χ software για ναυτιλιακες ή εργολαβος) με αυτες.. ελπιζω να βοηθησα... Υ.Γ: Ισχυει οτι κολωβαρας αλλα παιζει να σε παρουν και τηλεφωνο να πεταχτεις περσικο κολπο ή να μπεις στο αεροπλανο για βανκουβερ (χωρις ερωτησεις). Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2019 από vamvakoolas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Καλύτερα θα ηταν να μην αναφέρεται ονόματα εταιριών 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 32 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Καλύτερα θα ηταν να μην αναφέρεται ονόματα εταιριών To σχόλιό μου πάντως δεν αφορούσε ναυτιλιακές, αφορούσε γενικά εταιρίες του ιδιωτικού τομέα Όποιος νομίζει ότι μόνο στο δημόσιο τα ξύνουν, απατάται οικτρά Yπάρχουν πολλοί ιδιωτικοί υπάλληλοι που είναι σε θέσεις που το αντικείμενο εργασίας τους είναι πολύ χαλαρό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp123 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε Υ.Γ: Ισχυει οτι κολωβαρας αλλα παιζει να σε παρουν και τηλεφωνο να πεταχτεις περσικο κολπο ή να μπεις στο αεροπλανο για βανκουβερ (χωρις ερωτησεις). πολυ κουραση . τι λες τωρα .λες και δεν θα πληρωθεις.θα το κανεις τζαμπα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 4 hours ago, AristidisZ said: Θέλω να σου πω ότι ξέρω πολύ κόσμο στον ΙΤ που κωλοβαράει σε καθημερινή βάση, πόσο πιο απλά το θες ; μεταξύ μας τώρα, δεν έχεις ιδέα αλλά έχεις άποψη (και πλάκα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 38 λεπτά πριν, Snolly είπε μεταξύ μας τώρα, δεν έχεις ιδέα αλλά έχεις άποψη (και πλάκα) Τώρα ρε φίλε θες να σου μιλήσω για πράγματα και καταστάσεις ; Για γραμματέα πχ σε εταιρεία 10 ατόμων που από το οκτάωρο της τις πέντε ώρες είναι στο Facebook; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, mp123 είπε πολυ κουραση . τι λες τωρα .λες και δεν θα πληρωθεις.θα το κανεις τζαμπα. μαλλον θα πρεπει να ξεχασουμε εικονες απο λιμουζινες και 5αστερα ξενοδοχεια Η εταιρια να σου πληρωσει ξενοδοχειο (να παρακαλας πλεον να εχει ....πρωινο) και αεροπορικα. Να εχεις αδεια ή να εισαι με την οικογενεια σου και να σου λενε τρεχα στην αλλη ακρη της γης (και δε μιλαμε για Χαβαη ή Μυκονο αλλα για κανενα λιμανι χαμενο στα βαθη της Ν.Αμερικης ή Αφρικης και μεσης ανατολης). Αν εισαι 23 χωρις καμμια υποχρεωση σιγουρα λες παμε για τη περιπετεια.... αν ομως εισαι καμμια δεκαετια μεγαλυτερος (οπως η μεγαλη πλεοψηφια εκει) δεν ειναι οτι καλυτερο (να εχεις και καμμια ντουζινα ατομα απο πανω σου να σου λενε τελειωνε οτι κανεις να σαλπαρουμε). Να εισαι τερμα θεου (π.χ Ομαν) και να μην εχεις καποιο εξαρτημα (π.χ εστω ενα απλο καλωδιο) ή να ανοιγεις εξαρτημα και να ειναι ελλατωματικο ή να μην κανει τη δουλεια... οπως αναφερθηκε γραμματεις, μεσιτες, υπευθηνοι πληρωματος κ.α ειναι αλλη ιστορια....εκει ας κανουμε σχολια περι.....ξενασιας Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2019 από vamvakoolas 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp123 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε μαλλον θα πρεπει να ξεχασουμε εικονες απο λιμουζινες και 5αστερα ξενοδοχεια Η εταιρια να σου πληρωσει ξενοδοχειο (να παρακαλας πλεον να εχει ....πρωινο) και αεροπορικα. Να εχεις αδεια ή να εισαι με την οικογενεια σου και να σου λενε τρεχα στην αλλη ακρη της γης (και δε μιλαμε για Χαβαη ή Μυκονο αλλα για κανενα λιμανι χαμενο στα βαθη της Ν.Αμερικης ή Αφρικης και μεσης ανατολης). Αν εισαι 23 χωρις καμμια υποχρεωση σιγουρα λες παμε για τη περιπετεια.... αν ομως εισαι καμμια δεκαετια μεγαλυτερος (οπως η μεγαλη πλεοψηφια εκει) δεν ειναι οτι καλυτερο (να εχεις και καμμια ντουζινα ατομα απο πανω σου να σου λενε τελειωνε οτι κανεις να σαλπαρουμε). Να εισαι τερμα θεου (π.χ Ομαν) και να μην εχεις καποιο εξαρτημα (π.χ εστω ενα απλο καλωδιο) ή να ανοιγεις εξαρτημα και να ειναι ελλατωματικο ή να μην κανει τη δουλεια... Τι λες τωρα. Σε καταλαβενω τωρα. εγω δεν θα αντεχα με τιποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα