Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα! 

Εδω και λιγες μερες εχει βγει off το δικο μου κουδουνι της πολυκατοικιας, δηλαδη αυτο που βρισκεται στην εισοδο και οχι στον οροφο εξω απο την πορτα μου. Ρωτησα οσους πετυχα απο την πολυκατοικια και τα δικα τους κουδουνια λειτουργουν κανονικα, αρα ειναι βλαβη μονο στο δικο μου. Η πορτα εισοδου ανοιγει οταν παταω το κουμπι, και το θυροτηλεφωνο λειτουργει και αυτο κανονικα (τα τσεκαρα).

Οποτε η απορια μου ειναι η εξης: Εχει χαλασει το κουδουνι που εχω εγω στο διαμερισμα (και αν ναι, ειναι το ιδιο με αυτο που λειτουργει απο το μπουτον εξω απο την πορτα του διαμερισματος στον οροφο μου?). Προφανως αλλος ηχος υπηρχε για το 'κατω' κουδουνι και αλλος για το 'επανω' το οποιο λειτουργει κανονικα. Αυτη ειναι βλαβη που κοιταω εγω με ηλεκτρολογο ή εμπλεκεται η πολυκατοικια? Αν εχει κανεις εμπειρια θα με βοηθουσε αρκετα, μην παω και αγορασω κουδουνι και κανω μια τρυπα στο νερο 😅

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, dazed είπε

Καλησπερα! 

Εδω και λιγες μερες εχει βγει off το δικο μου κουδουνι της πολυκατοικιας, δηλαδη αυτο που βρισκεται στην εισοδο και οχι στον οροφο εξω απο την πορτα μου. Ρωτησα οσους πετυχα απο την πολυκατοικια και τα δικα τους κουδουνια λειτουργουν κανονικα, αρα ειναι βλαβη μονο στο δικο μου. Η πορτα εισοδου ανοιγει οταν παταω το κουμπι, και το θυροτηλεφωνο λειτουργει και αυτο κανονικα (τα τσεκαρα).

Οποτε η απορια μου ειναι η εξης: Εχει χαλασει το κουδουνι που εχω εγω στο διαμερισμα (και αν ναι, ειναι το ιδιο με αυτο που λειτουργει απο το μπουτον εξω απο την πορτα του διαμερισματος στον οροφο μου?). Προφανως αλλος ηχος υπηρχε για το 'κατω' κουδουνι και αλλος για το 'επανω' το οποιο λειτουργει κανονικα. Αυτη ειναι βλαβη που κοιταω εγω με ηλεκτρολογο ή εμπλεκεται η πολυκατοικια? Αν εχει κανεις εμπειρια θα με βοηθουσε αρκετα, μην παω και αγορασω κουδουνι και κανω μια τρυπα στο νερο 😅

Είχα πάθει ακριβώς το ίδιο παλιά σε ένα άλλο σπίτι. Άνοιξα το κουτί εντός του σπιτιού και ήταν δύο καλωδια  που έπρεπε να κάνουν επαφή με δύο βίδες και το ένα είχε φύγει. 

Ήταν τόσο απλό.

Τώρα να σου πω να το ανοίξεις μόνος και να παίζεις με καλώδια και ρεύματα δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα.

• Like 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, dazed είπε

Καλησπερα! 

Kατ" αρχάς το κουδούνι της εξώπορτας του διαμερίσματος δεν έχει σχέση με το κουδούνι της εξώπορτας της πολυκατοικίας (ειναι ανεξαρτητη εγκατάσταση ).

Τυπικά η διαδικασία ειναι η εξής. Σε συνεννόηση με το διαχειριστή έρχεται ηλεκτρολόγος ,κατα προτίμηση ο συντηρητής

του συστήματος κουδουνιών και ελέγχει τη μπουτονιέρα στην είσοδο και τη διάταξη μέσα στο διαμέρισμα.

Αν φταίει η μπουτονιέρα ή το καλώδιο (ζευγάρι)  του διαμερίσματος πληρώνει η πολυκατοικία.Αν η βλάβη ειναι μέσα στο διαμέρισμα πληρώνει ο ιδιοκτήτης.

Η βλάβη γενικά ειναι εύκολη αλλά αν επέμβη άνθρωπος που δεν ξέρει μπορεί να δημιουργήσει σπασίματα,άλλες βλάβες και γενικά φθορές.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...