Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα καινούργια laptops έχουν fixed μπαταρίες, δηλ. δεν μπορείς να τις αφαιρέσεις εύκολα όπως στα παλιά λαπτοπς.

θα πρέπει να ξεβιδώσεις το κάτω κάλυμμα και να ανοίξεις το λαπτοπ και έτσι μόνο μπορεί να βγει η μπαταρία και να μπεί καινούργια.

η ερώτηση μου  είναι πόσο κοστίζει αυτή η διαδικασία;

ποιός μπορεί να την κάνει;

είναι μιά απλή διαδικασία;

και το κυριότερο κάθε πόσα χρόνια μια μπαταρία θα χρειασθεί αντικατάσταση.

έμαθα ότι η μπαταρία δουλεύει συνέχεια και δεν υπάρχει τρόπος μέσα από τα Windows 10 να την απομονώσεις όταν δουλεύεις στο σπίτι όπου συνδέεις το λαποτο στην πρίζα οπότε θα φθείρεται και πολύ πιο γρήγορα.

Επεξ/σία από techkid
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, techkid είπε

η ερώτηση μου  είναι πόσο κοστίζει αυτή η διαδικασία;

Αν την κανεις μονος σου , τιποτα.

ποιός μπορεί να την κάνει;

Οποιος δεν εχει μανταλακια στα χερια και μπορει να καταλαβει οτι οταν ξεβιδωνουμε ενα φορητο που εχει πλαστικα , θελει κινησεις γεματες αγαπη και προδερμ.

είναι μιά απλή διαδικασία;

Στα περισσοτερα φορητα ναι.Απλα ξεβιδωνεις καποιες βιδες που κρατουν το κατω καπακι , αφαιρεις το κατω καπακι με προσεκτικες κινησεις , αποσυνδεεις την μπαταρια και την αφαιρεις.
Δεν το θεωρω σωστη προσεγγιση στο "προβλημα" που θιγεις εδω περα.

και το κυριότερο κάθε πόσα χρόνια μια μπαταρία θα χρειασθεί αντικατάσταση.

έμαθα ότι η μπαταρία δουλεύει συνέχεια και δεν υπάρχει τρόπος μέσα από τα Windows 10 να την απομονώσεις όταν δουλεύεις στο σπίτι όπου συνδέεις το λαποτο στην πρίζα οπότε θα φθείρεται και πολύ πιο γρήγορα.

Κοιτα , σε αυτο το θεμα εχουμε αναφερθει πολλες φορες.Πολλα φορητα , οπως π.χ. dell/lenovo εχουν προεγκατεστημενο software που διαχειριζεται διαφορες πτυχες του hardware οπως και την μπαταρια.Μπορεις μεσω τετοιων εφαρμογων του κατασκευαστη να βαλεις την μπαταρια σε "conservation mode" που στην ουσια κρατανε την μπαταρια φορτισμενη σταθερα μεταξυ 55-60%.
Γιατι μελετες λενε οτι οσο παραμενει στο 100% η μπαταρια , τοσο περισσοτερο/γρηγοροτερα φθειρεται.
Δεν ξερω αν τετοιες εφαρμογες υπαρχουν σε ολες τις μαρκες...

Παντως η φθορα στην μπαταρια θα υπαρξει , αργα ή γρηγορα.Το θεμα ειναι οτι θα χαλασει κατα πασα πιθανοτητα  στο φορητο κατι αλλο πριν φτασει η μπαταρια σε τραγικα επιπεδα.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mphxths είπε

......................Στα περισσοτερα φορητα ναι.Απλα ξεβιδωνεις καποιες βιδες που κρατουν το κατω καπακι , αφαιρεις το κατω καπακι με προσεκτικες κινησεις , αποσυνδεεις την μπαταρια και την αφαιρεις.

Δεν το θεωρω σωστη προσεγγιση στο "προβλημα" που θιγεις εδω περα..........

..........Κοιτα , σε αυτο το θεμα εχουμε αναφερθει πολλες φορες.Πολλα φορητα , οπως π.χ. dell/lenovo εχουν προεγκατεστημενο software που διαχειριζεται διαφορες πτυχες του hardware οπως και την μπαταρια.Μπορεις μεσω τετοιων εφαρμογων του κατασκευαστη να βαλεις την μπαταρια σε "conservation mode" που στην ουσια κραταει την μπαταρια φορτισμενη σταθερα μεταξυ 55-60%.
Γιατι μελετες λενε οτι οσο παραμενει στο 100% η μπαταρια , τοσο περισσοτερο/γρηγοροτερα φθειρεται.
Δεν ξερω αν τετοιες εφαρμογες υπαρχουν σε ολες τις μαρκες...

Παντως η φθορα στην μπαταρια θα υπαρξει , αργα ή γρηγορα.Το θεμα ειναι οτι θα χαλασει κατα πασα πιθανοτητα  στο φορητο κατι αλλο πριν φτασει η μπαταρια σε τραγικα επιπεδα.

Σωστές οι παρατηρήσεις σου! Δύο μόνο απορίες έχω:

1. Η αποσύνδεση και η αφαίρεση της μπαταρίας - λες - δεν είναι σωστή προσέγγιση. Τί εννοείς;; Ποια είναι σωστή προσέγγιση;  και

2. Στη Lenovo υπάρχει το lenovo vantage. Αν το εγκαταστήσεις και το βάλεις σε "conservation mode" ,  σημαίνει ότι μπορείς να το έχεις συνέχεια στο ρεύμα; και οτι το πρόγραμμα θα κάνει αυτά που πρέπει;  Γιατι υπάρχει και η άποψη που λέει " φορτίζεις μεχρι π.χ. 90% και το αφήνεις εκτός ρεύματος να πάει στο π.χ. 15% ". Τι θεωρείς καλύτερο;

Υ.Γ. Πιθανόν να τα έχεις περιγράψει αυτά και αλλού, αλλά δεν μπορώ να τα βρω. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

@Green Dragon
1.Eννοω οτι δεν ειναι σωστη προσεγγιση :) Δηλαδη αν χρειαστει να παρεις το φορητο εκτος ?Θα αρχισεις να ξεβιδωνεις παλι το καπακι να βαλεις την μπαταρια μεσα?ή θα εχεις το φορητο μονιμως ανοιχτο απο κατω?Στην τελικη χανεται και η εννοια του φορητου.Που εχει ρευμα , οταν το σπιτι ή το σημειο που εισαι δεν εχει ρευμα.
2.Κοιτα , πρεπει να εχουμε στο μυαλο μας οτι πρακτικα υπαρχουν 2 κατηγοριες φορητων.Αυτα που ειναι "φορητα" , ultrabooks/netbooks και εχουν σαν σκοπο ζωης να δουλευονται on-the-go και να κραταει η μπαταρια τους πολυ.Εχουν μαζεμενο μεγεθος , μικρο βαρος και καλες μπαταριες.Και τα φορητα που ειναι πιο τουμπανα και καταληγουν να ειναι "desktop replacements".
Προφανως και στις 2 περιπτωσεις θελουμε την μπαταρια να ειναι στα ντουζενια της , αλλα στην 2η κατηγορια δεν μας πολυνοιαζει κιολας , οταν 99% της ζωης του , το φορητο την περναει στο ρευμα.

Για να απαντησω στην ερωτηση σου.Εχω lenovo φορητο , για πολλους μηνες δεν ειχα ασχοληθει με το conservation mode.Το εβαλα απο ενα σημειο και μετα , και το δουλευω σχεδον παντα με ρευμα.Το "wear level" στον 1 χρονο που το εχω ειναι στο 7%.Χεστηκε η φοραδα στο αλωνι που λενε και στο χωριο μου :) Δεν προκειται να ασχοληθω αλλο.Ουτε να αρχισω πληρεις φορτισεις , πληρεις αποφορτισεις κλπ.Αν ειχα ultrabook (1η περιπτωση που ελεγα) , ισως και να ασχολιομουν λιιιιιγο παραπανω , αλλα δεν θα χασω και τον υπνο μου.

Σε ενα δευτερο πιο παλιο φορητο που εχω εδω διπλα για δοκιμες με λινουξ κλπ , που εχει εξωτερικη μπαταρια απλα την εχω βγαλει τελειως.Την βαζω μια φορα ανα 2-3 μηνες , απλα να φορτισει στο 100% και την ξαναβγαζω...και αστην να αποφορτιζεται λογω μη-χρησης.Δεν ξερω τι wear level εχει αυτη :)

Ενα τελευταιο μετρο προστασιας της μπαταριας (στις περιπτωσεις που ειναι εσωτερικες) θα ηταν , να βγαινει το βυσμα του ρευματος απο το φορητο οταν δεν χρησιμοποιειται/ειναι σβηστο.Δεν ξερω κατα ποσο θα βοηθησει αν οταν κατα την χρηση παραμενει επι μακρωθεν στο 100% που τελικα αυτο ειναι που τις "καταστρεφει" γρηγοροτερα....

Μας εχει φαει την ζωη αυτο το θεμα με τις μπαταριες :)

• Thanks 1
Δημοσ.

Με κάλυψες με την απάντηση σου κατά 90%, γιαυτό πήρες και ένα thanks.....😋    Αν μπορούσα θα έβαζα και 2-3 😂😂😂

Το συμπέρασμα είναι ότι μπορούμε να αλλάξουμε μόνοι μας την μπαταρία, όταν τα φτύσει. Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική😋

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Το συμπέρασμα είναι ότι μπορούμε να αλλάξουμε μόνοι μας την μπαταρία, όταν τα φτύσει. Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική😋

Ετσι ειναι αν και οπως ειπα θελει λιγο προσοχη με τα πλαστικα.Συνηθως τα κατω καπακια εχουν πλαστικα κλιπακια τριγυρω και θελουν προσοχη οταν τα ξε-μαγκωνουμε για να μην σπασουν.
Περα απο αυτο , δεν ειναι τραγικα δυσκολη φαση.

• Like 1
Δημοσ.

παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

βασικά πολύς κόσμος αγοράζει λαπτοπ και το έχει συνέχεια στην πρίζα, για λόγους ευκολίας και χώρου

το παίρνεις στο γραφείο, στο σπίτι, στον ξάδερφο σου, στις διακοπές σου, το ΣΚ στο εξοχικό σου και σε όλες τις περιπτώσεις το έχεις στην πρίζα,

λαπτοπ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα το δουλεύεις απο την μπαταρία και μόνο.

εγώ το λαποτο μου το εχω πάρει εκτός μόνο 2 φορές για να δείξω κάτι φωτογραφίες αν και θα μπορούσα να πάρω το tablet.

αλλά να κάνω μια άλλη ερώτηση για τα καινούργια λαπτοπς με fixed μπαταρίες.

αν μετά από κάποια χρόνια η μπαταρία εξαντληθεί και δεν φορτίζει, τι γίνεται ακριβώς;;

δεν θα δουλεύει το λαπτοπ καθόλου;; ακόμα και όταν το έχουμε στην πρίζα;;

ή δεν θα δουλεύει μόνο όταν είναι στην μπαταρία, το οποίο είναι λογικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, techkid είπε

αν μετά από κάποια χρόνια η μπαταρία εξαντληθεί και δεν φορτίζει, τι γίνεται ακριβώς;;

δεν θα δουλεύει το λαπτοπ καθόλου;; ακόμα και όταν το έχουμε στην πρίζα;;

ή δεν θα δουλεύει μόνο όταν είναι στην μπαταρία, το οποίο είναι λογικό.

Η λογικη απαντηση ειναι "δεν θα δουλευει μονο οταν ειναι στην μπαταρια". Αν το μονο προβλημα της μπαταριας ειναι η "φθορα" του φορτιου που κραταει.Αν εχει αλλα προβληματα παιζει και να δημιουργει προβλημα στην γενικοτερη λειτουργια του φορητου.

Εχω ενα φορητο εδω διπλα ( το 3ο :) ) που η μπαταρια του κατι εχει και οσο ειναι συνδεδεμενη πανω στο φορητο , το φορητο δεν λειτουργει σωστα.Σιγουρα κατι εχει περα απο την "φθορα" του φορτιου της..τι?δεν ξερω δεν με απασχολει.Απλα ξερω οτι εχει προβλημα και ειναι για σουτ :)

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν όταν εξαντληθεί την βγάλω εντελώς από το λαπτοπ, θα δουλευει το λαπτοπ;;; 

ή την βγάλω αμέσως μόλις το πάρω, βασικά εγω το δουλεύω μόνο με πρίζα,

φοβάμαι όμως μήπως για να "ανάψει" μήπως θέλει την μπαταρία "κουμπωμένη πάντα πάνω άσχετα αν είναι εξαντλημένη και δεν φορτιζει.

στα παλιά λατοπς ως γνωστόν την βγάζεις και όλα δουλεύουν άψογα, ισχύει το ίδιο και για τα καινούργια; 

Επεξ/σία από techkid
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, techkid είπε

αν όταν εξαντληθεί την βγάλω εντελώς από το λαπτοπ, θα δουλευει το λαπτοπ;;; 

ή την βγάλω αμέσως μόλις το πάρω, βασικά εγω το δουλεύω μόνο με πρίζα,

φοβάμαι όμως μήπως για να "ανάψει" μήπως θέλει την μπαταρία "κουμπωμένη πάντα πάνω άσχετα αν είναι εξαντλημένη και δεν φορτιζει.

στα παλιά λατοπς ως γνωστόν την βγάζεις και όλα δουλεύουν άψογα, ισχύει το ίδιο και για τα καινούργια; 

Χωρις μπαταρια δουλευουν τα λαπτοπς.Το να την βγαλεις ομως και να την βαλεις σε ενα ντουλαπι και μεινει εκει αφορτιστη για πολυ καιρο..δεν της κανεις καλο.

Και στην τελικη , να προστατεψεις την μπαταρια απο τι ?Να μην φθαρει?Αφου δεν θα χρησιμοποιειται...καταλαβαινεις την αντιφαση ?Δηλαδη πες οτι εβγαλες την μπαταρια απο το φορητο και με καποιον μαγικο τροπο δεν φθειρεται το φορτιο της...σου ειναι αχρηστη ομως...διοτι οταν την χρειαστεις θα καθεσαι να ξεβιδωνεις καπακια για να την ξαναβαλεις?
Μονο στην περιπτωση μεταπωλησης θα ειχε καποιο νοημα , που θα διαφημιζεις οτι το φορητο εχει και μπαταρια καλη...

Δημοσ.

σκέφτομαι μήπως υπάρχει κάποιο softwear που να τσεκάρει την κατάσταση της μπαταρίας και αν είναι εξαντλημένη ή δεν είναι "κουμπωμένη" πάνω στο λαπτοπ να μπλοκάρει το την λειτουργία του λαπτοπ, 

αλλά μάλλον δεν παίζει αυτό το σενάριο, έτσι δεν είναι;; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Green Dragon είπε

Με κάλυψες με την απάντηση σου κατά 90%, γιαυτό πήρες και ένα thanks.....😋    Αν μπορούσα θα έβαζα και 2-3 😂😂😂

Φυσικα και μπορεις. Οπως και στα κινητα που πλεον τις εχουν ενσωματωμενες. Δοκιμασε σε κινητα διετιας τις εγχειρησεις οπως και σε παλια λαπτοπ και σε λιγο καιρο θα τα αλλαζεις για πλακα. Δεν ειμαστε ουτε σπουδασαμε τιποτα σχετικο με ηλεκτρονικα αλλα αν δοκιμασεις σε παλια πραγματα που δεν σε νοιαζει αν τα χαλασεις συντομα θα μπορεις να αλλαζεις εναν σκληρο δισκο η μια μπαταρια ενσωματωμενη η μια σπασμενη οθονη  για χαβαλε με ενα δεκαρικο το κοστος της μπαταριας η 15 την οθονη του κινητου κι οχι να σου παιρνει το πενηνταρικο ο καθε τυχαρπαστος τεχνικος.

Επεξ/σία από christosx13
  • Like 1
Δημοσ.

τελικά δεν φαίνεται δύσκολο να αντικαταστήσεις την μπαταρία μόνος σου,'

η dell έχει και το manual online με οδηγίες για το πως θα ανοίξεις το λαπτοπ για να αντικαταστήσεις διάφορα parts.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...