Επισκέπτης Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Εχω ενδιασμους να χρησιμοποιω τον 40W φορτιστη του κινητου μου γιατι θα καταστρεψει την μπαταρια απο οτι φαινεται σε 1-2 χρονια με τετοια ταχυτητα που φορτιζει. Υπαρχει τροπος να διαλεξω πχ 20W απο καποια επιλογη? Αλλιως παω σε wireless charger 15W.
meletis_m Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Ποιό μοντέλο τηλεφώνου είναι ? Το πιο σωστό είναι ότι προτείνει ο κατασκευαστής.
tolisrx8 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 για τον ιδιο λογο και εγω αγορασα εναν φοριστη Huawei 9V/5V 2A (18w) γιατί τα 40w μου φαίνονται πολλά και παρατήρησα ότι με τον 18w φορτιστή το κινητό ζεσταίνεται περισσότερο....(με τον 40w max 30 'C με τον 18w 34 'C) Από μετρήσεις από 15% μέχρι 100% 50 λεπτα με τον 40w και 1 ώρα και 20 λεπτά με τον 18w... Παντως μου προκάλεσε εντύπωση που με τον 18w ζεσταίνεται η συσκευή περισσότερο...
nickolas Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Μπορείτε να αλλάξετε λίγο τον τρόπο φόρτισης και δε θα έχετε θέμα. Ιδανικό για την μπαταρία είναι να βρίσκεται μεταξύ 40 και 80 τοις εκατό επίπεδο φόρτισης. Αν πέσετε στο 30% ή αν πάτε στο 90% δεν κάνει μεγάλη διαφορά. Όσο είστε σε αυτά τα εύρη φόρτισης η φθορά της μπαταρίας είναι περίπου μηδεν. Αλλά η φόρτιση στο 100% ζορίζει την μπαταρία. Επιπλέον και πάνω από όλα το άδειασμα κάτω από το 20% και ειδικά αν συχνά την ξεφορτίζετε τελείως την στρεσσάρει απίστευτα. Η πρότασή μου είναι να μην φορτίζετε το βράδυ αλλά το πρωί για λίγα λεπτά μέχρι να ετοιμαστείτε. Και όχι μέχρι το 100% αλλά μέχρι το 80 ή το πολύ 90%. Αν χρειαστεί μέσα στην ημέρα συμπληρώνετε λίγο (επίσης είναι προτιμότερο η μπαταρία να φορτιστεί από το 20 στο 60 και ξεχωριστά από το 60 στο 90 παρά να φάει μια φόρτιση από το 20 στο 90) Εφόσον δε νιώθετε τη συσκευή να ζεσταίνεται περισσότερο στην 40W φόρτιση από τη χρήση πχ. σε παιχνίδι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τα 40W. Προσωπικά έχω Iphone και το φορτίζω με Ipad φορτιστή και δεν υπάρχει θέμα (βέβαια και πάλι νομίζω είναι 10 ή 12W) 1
kataramenos32 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Στις 20/4/2019 στις 4:08 ΜΜ, Kwsths67 είπε Εχω ενδιασμους να χρησιμοποιω τον 40W φορτιστη του κινητου μου γιατι θα καταστρεψει την μπαταρια απο οτι φαινεται σε 1-2 χρονια με τετοια ταχυτητα που φορτιζει. Υπαρχει τροπος να διαλεξω πχ 20W απο καποια επιλογη? Αλλιως παω σε wireless charger 15W. Σε 2 χρονια ετσι και αλλιως θα ειναι για αλλαγη η μπαταρια
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 12 λεπτά πριν, kataramenos32 είπε Σε 2 χρονια ετσι και αλλιως θα ειναι για αλλαγη η μπαταρια Ωπ ο φιλος με berserk avatar! Εχεις καμια ιδεα ποσα λεφτα θα μου φυγουν σε 2 χρονια να κανω μια αλλαγη μπαταριας? Γιατι σκοπευω να το κρατησω για μεχρι να τα φτυσει το κινητο. 3 ώρες πριν, tolisrx8 είπε για τον ιδιο λογο και εγω αγορασα εναν φοριστη Huawei 9V/5V 2A (18w) γιατί τα 40w μου φαίνονται πολλά και παρατήρησα ότι με τον 18w φορτιστή το κινητό ζεσταίνεται περισσότερο....(με τον 40w max 30 'C με τον 18w 34 'C) Από μετρήσεις από 15% μέχρι 100% 50 λεπτα με τον 40w και 1 ώρα και 20 λεπτά με τον 18w... Παντως μου προκάλεσε εντύπωση που με τον 18w ζεσταίνεται η συσκευή περισσότερο... Χμμμ, θα χρησιμοποιω αν ειναι τον 40W και οτι γινει. Οντως δεν πιστευω η Huawei να εβαλε 40W μονο και μονο για να λεει, και απο οτι λες το καταφερανε σωστα, ειδικα αν ζεσταινεται λιγοτερο με τον 40W απο τον 18W ειναι επιτευγμα.
kataramenos32 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 15 λεπτά πριν, Kwsths67 είπε Ωπ ο φιλος με berserk avatar! Εχεις καμια ιδεα ποσα λεφτα θα μου φυγουν σε 2 χρονια να κανω μια αλλαγη μπαταριας? Γιατι σκοπευω να το κρατησω για μεχρι να τα φτυσει το κινητο. Χμμμ, θα χρησιμοποιω αν ειναι τον 40W και οτι γινει. Οντως δεν πιστευω η Huawei να εβαλε 40W μονο και μονο για να λεει, και απο οτι λες το καταφερανε σωστα, ειδικα αν ζεσταινεται λιγοτερο με τον 40W απο τον 18W ειναι επιτευγμα. Guts και τα μυαλα στο μπλεντερ 😛 .Λοιπον για να εχεις μια ιδεα εγω αλλαξα προσφατα στο 7plus μου που ειναι συσκευη του 16 και μου βγηκε ενα 70αρι ολα μαζι
kostasbm Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 εγω μια φορα το μηνα την αφηνω να παει στο 5% και ποτε δεν το βαλω για φορτιση στο 40% το τηλεφωνο το αγορασα το 12/2013(5ς) και αλλαξα μπαταρια 02/2018... και δεν εχω αλλαξει τροπο φορτισης...ναι το εχω φορτισει και απο το αυτοκινητο 10 φορες το χρονο αλλα γενικα εχω το ιδιο στυλ που φορτιζω. επισης εχω και ενα νοκια 6210 και ακομα φορτιζει η μπαταρια δεν την εχω αλλαξει αλλα και αυτη ειναι ετοιμοθανατη...μιλαμε για 1990 τηλεφωνο
Ronnie1985 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 4 ώρες πριν, kostasbm είπε εγω μια φορα το μηνα την αφηνω να παει στο 5% και ποτε δεν το βαλω για φορτιση στο 40% το τηλεφωνο το αγορασα το 12/2013(5ς) και αλλαξα μπαταρια 02/2018... και δεν εχω αλλαξει τροπο φορτισης...ναι το εχω φορτισει και απο το αυτοκινητο 10 φορες το χρονο αλλα γενικα εχω το ιδιο στυλ που φορτιζω. Τι εννοεις δε το ξεκινας απο 40%, γενικα απο ποσο μεχρι ποσο συνηθως κανεις τις φορτισεις σου κ θεωρεις σωστο; Γιατι αυτο που διαβασα πιο πανω 8 ώρες πριν, nickolas είπε Ιδανικό για την μπαταρία είναι να βρίσκεται μεταξύ 40 και 80 τοις εκατό επίπεδο φόρτισης. Επισης είναι προτιμότερο η μπαταρία να φορτιστεί από το 20 στο 60 και ξεχωριστά από το 60 στο 90 παρά να φάει μια φόρτιση από το 20 στο 90. Δε ξερω κατα ποσο ειναι σωστο κ ιδανικο για τη μπαταρια, αλλα σιγουρα ειναι καπως "ψυχοφθορο" να χουμε την εννοια μας ολη μερα στη μπαταρια κ ενα φορτιστη στη τσεπη μας.
nickolas Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 5 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Τι εννοεις δε το ξεκινας απο 40%, γενικα απο ποσο μεχρι ποσο συνηθως κανεις τις φορτισεις σου κ θεωρεις σωστο; Γιατι αυτο που διαβασα πιο πανω Δε ξερω κατα ποσο ειναι σωστο κ ιδανικο για τη μπαταρια, αλλα σιγουρα ειναι καπως "ψυχοφθορο" να χουμε την εννοια μας ολη μερα στη μπαταρια κ ενα φορτιστη στη τσεπη μας. Aν έχεις κινητό με μεγάλη μπαταρία, που σου βγάζει πχ. 2+ ημέρες μέσης χρήσης δεν είναι τόσο δύσκολο. Εγώ το φορτίζω απόγευμα/βράδυ για λίγη ώρα πριν κοιμηθώ συνήθως ή αν το ξεχάσω το αφήνω να φορτίσει το πρωί έως ότου φύγω.
kostasbm Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε Τι εννοεις δε το ξεκινας απο 40%, γενικα απο ποσο μεχρι ποσο συνηθως κανεις τις φορτισεις σου κ θεωρεις σωστο; Γιατι αυτο που διαβασα πιο πανω Δε ξερω κατα ποσο ειναι σωστο κ ιδανικο για τη μπαταρια, αλλα σιγουρα ειναι καπως "ψυχοφθορο" να χουμε την εννοια μας ολη μερα στη μπαταρια κ ενα φορτιστη στη τσεπη μας. οταν μπαινει στη κοκκινη ζωνη ητοι κατω απο 20% παντα
GianniSM Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Μην ασχολείστε με βλακείες. Το μόνο που δεν πρέπει να κάνετε είναι να το αφήνετε το βράδυ στον φορτιστή. Αν κάτσει και κάνα 2ωρο δεν χάθηκε ο κόσμος, υπάρχουν κυκλώματα που προστατεύουν την μπαταρία. Αυτό που σκοτώνει τις μπαταρίες είναι η ψηλή θερμοκρασία, πχ το αφήνεις στο ταμπλό του αμαξιού ντάλα καλοκαίρι, εκεί ναι, την πηδάς. Κατά τα άλλα όταν ολοκληρώσει κάπου 800 κύκλους φόρτισης θα αρχίσει να πέφτει πολύ η απόδοση της, και όταν μιλάμε για κύκλους φόρτισης δεν εννοούμε από πχ 30% στο 100%, αλλά από 0-100.
kataramenos32 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 5 ώρες πριν, GianniSM είπε Μην ασχολείστε με βλακείες. Το μόνο που δεν πρέπει να κάνετε είναι να το αφήνετε το βράδυ στον φορτιστή. Αν κάτσει και κάνα 2ωρο δεν χάθηκε ο κόσμος, υπάρχουν κυκλώματα που προστατεύουν την μπαταρία. Αυτό που σκοτώνει τις μπαταρίες είναι η ψηλή θερμοκρασία, πχ το αφήνεις στο ταμπλό του αμαξιού ντάλα καλοκαίρι, εκεί ναι, την πηδάς. Κατά τα άλλα όταν ολοκληρώσει κάπου 800 κύκλους φόρτισης θα αρχίσει να πέφτει πολύ η απόδοση της, και όταν μιλάμε για κύκλους φόρτισης δεν εννοούμε από πχ 30% στο 100%, αλλά από 0-100. Πες τα ρε φιλε να αγιασει το στομα σου.Καθε ενας με τον μακρυ και τον κοντο του εδω μεσα να λεει οτι να 'ναι 1
vairass Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 παιδια αν η συσκευη ειναι μεσα στην εγγυηση αλλαζουν μπαταρια δωρεαν ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα