johncorfas Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 4 ώρες πριν, adi32 είπε Γιατί αυτή η μανία κατά του Gmail και του Chrome? Οι χιλιάδες δωρεάν ευκολίες δε μας κάνουν και θέλουμε να πληρώνουμε? Τι εννοεις δωρεάν; Δεν υπάρχει δωρεάν στις επιχειρήσεις. Με τι νομίζεις οτι συντηρούνται οι servers, το προσωπικό και τα γραφεία της Google; Με την αγάπη των χρηστών ή με την πώληση προσωπικών τους δεδομένων; Αν ειναι το δεύτερο, τοτε δε μιλάμε για δωρεάν, αλλά για παρα πολύ ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες, αν κρίνω από τα κέρδη της. 1 ώρα πριν, woopsi είπε Γενικά και πριν έρθω σε android την απέφευγα οπότε δεν χρησιμοποιώ τις υπηρεσίες της. Η διαφορά είναι πως στο android είναι ενσωματωμένη αλλά προσπαθώ να περιορίζω τα δικαιώματα και εξακολουθώ να μη χρησιμοποιώ τις υπηρεσίες της. Δεν ειναι ακριβως ενσωματωμένη. Μια χαρά λειτουργεί το Android και χωρίς αυτή. Για κάθε υπηρεσία της υπαρχουν εναλλακτικές και μπορείς να απογκαταστήσεις (με κάποια διαδικασία) όλες τις υπηρεσίες της και όλα να δουλεύουν. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adi32 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 4 ώρες πριν, johncorfas είπε Τι εννοεις δωρεάν; Δεν υπάρχει δωρεάν στις επιχειρήσεις. Με τι νομίζεις οτι συντηρούνται οι servers, το προσωπικό και τα γραφεία της Google; Με την αγάπη των χρηστών ή με την πώληση προσωπικών τους δεδομένων; Αν ειναι το δεύτερο, τοτε δε μιλάμε για δωρεάν, αλλά για παρα πολύ ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες, αν κρίνω από τα κέρδη της. Δεν ειναι ακριβως ενσωματωμένη. Μια χαρά λειτουργεί το Android και χωρίς αυτή. Για κάθε υπηρεσία της υπαρχουν εναλλακτικές και μπορείς να απογκαταστήσεις (με κάποια διαδικασία) όλες τις υπηρεσίες της και όλα να δουλεύουν. Η Google έχει τεράστια έσοδα από τις διαφημίσεις καθώς είναι μακράν το νο1 μέσο προβολής των επιχειρήσεων και γενικά των πάντων. Απο κει και πέρα οποίος φοβάται μην του κλέψουν τα στοιχεία δεν μπαίνει καθόλου στο ίντερνετ ούτε αγοράζει ούτε τίποτα. Τίποτα δεν είναι απόλυτα ασφαλές είτε είναι με συνδρομή είτε δωρεάν. Να λέμε ότι δεν θα έχουμε Gmail gdrive και θα βγάλουμε άλλη υπηρεσία αγνή είναι αυταπάτη 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mike299 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Ok εναλλακτικές του Chrome υπάρχουν άριστοι (πχ firefox, Samsung browser), εναλλακτικές λύσεις για mail providers υπάρχουν, αλλά αξιόλογη εναλλακτική του search της δεν υπάρχει δυστυχώς. Εάν κάνω search και δεν βρω στην πρώτη σελίδα σχετικό με το θέμα μου αποτελέσματα, καταλαβαίνω ότι έχω μπει σε άλλη μηχανή 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johncorfas Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, adi32 είπε Η Google έχει τεράστια έσοδα από τις διαφημίσεις καθώς είναι μακράν το νο1 μέσο προβολής των επιχειρήσεων και γενικά των πάντων. Απο κει και πέρα οποίος φοβάται μην του κλέψουν τα στοιχεία δεν μπαίνει καθόλου στο ίντερνετ ούτε αγοράζει ούτε τίποτα. Τίποτα δεν είναι απόλυτα ασφαλές είτε είναι με συνδρομή είτε δωρεάν. Να λέμε ότι δεν θα έχουμε Gmail gdrive και θα βγάλουμε άλλη υπηρεσία αγνή είναι αυταπάτη Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων έρχονται από στοχευμένες διαφημίσεις. Είναι γνωστό ότι είναι ακριβότερες. Για να γίνουν, όμως χρειάζονται τα προσωπικά σου δεδομένα. Δηλαδή είναι σαν να λες ότι δε γίνεται να κάνεις sex χωρίς να σε βιάσουν. Λάθος φιλοσοφία. Δεν έχεις άδικο στο ότι όλοι προσπαθούν να σου πάρουν τα δεδομένα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και φταίει ακριβώς αυτή η φιλοσοφία που μας έχουν εμφυτεύσει: η συλλογή δεδομένων είναι εξέλιξη και αναγκαίο κακό. Δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Το internet υπήρχε και λειτουργούσε μια χαρά και πριν τη συλλογή δεδομένων. Άλλο πράγμα να σου υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα και άλλο να τα παίρνουν νόμιμα, αλλά με ύπουλο τρόπο, όπως γίνεται σήμερα. Είναι πολλά τα λεφτά και όλα τα κράτη έχουν νομοθετήσει υπέρ της συλλογής προσωπικών δεδομένων με κανόνες ή όχι. Το protonmail ΔΕΝ παίρνει προσωπικά δεδομένα και τα πουλάει. Το γράφει ξεκάθαρα στην πολιτική απορρήτου. https://protonmail.com/privacy-policy "We do not have any advertising on our site. Any data that we do have will never be shared" Το να νομίζεις ότι βάζοντας protonmail είσαι ασφαλής είναι αυταπάτη, αφού τα περισσότερα email σου θα πάνε και θα έρχονται σε λογαριασμούς gmail. Άρα η Google θα τα πάρει έτσι κι αλλιώς. Έτσι δουλεύει η εταιρεία αυτή: https://www.youtube.com/watch?v=dTF8_DwDjW4 Επεξ/σία 23 Απριλίου 2019 από johncorfas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Στις 22/4/2019 στις 12:35 ΜΜ, johncorfas είπε Τι εννοεις δωρεάν; Δεν υπάρχει δωρεάν στις επιχειρήσεις. Με τι νομίζεις οτι συντηρούνται οι servers, το προσωπικό και τα γραφεία της Google; Με την αγάπη των χρηστών ή με την πώληση προσωπικών τους δεδομένων; Αν ειναι το δεύτερο, τοτε δε μιλάμε για δωρεάν, αλλά για παρα πολύ ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες, αν κρίνω από τα κέρδη της. Δεν ειναι ακριβως ενσωματωμένη. Μια χαρά λειτουργεί το Android και χωρίς αυτή. Για κάθε υπηρεσία της υπαρχουν εναλλακτικές και μπορείς να απογκαταστήσεις (με κάποια διαδικασία) όλες τις υπηρεσίες της και όλα να δουλεύουν. Μακάρι να πληρώναμε και τους λογαριασμούς και το νοίκι με προσωπικά δεδομένα. Τα δεδομένα που όλοι έχουν λυσσάξει είναι ναι μεν προσωπικά αλλά ανώνυμα. Δεν συνδέουν όνομα, επίθετο, ΑΦΜ, κτλ με τα συγκεκριμένα δεδομένα, απλώς ότι ο χρήστης με κωδικό 102454875, για παράδειγμα, έχει τα τάδε δεδομένα. H Google, Microsoft και όλες αυτές δίνουν δωρεάν τις υπηρεσίες με αντάλλαγμα τα ανώνυμα δεδομένα μας, τα οποία είναι στην ουσία ακίνδυνα, δεν είναι κωδικοί καρτών για παράδειγμα (εκτός αν εσύ είσαι πανηλίθιος και δίνεις την κάρτα σε όποιο να 'ναι site) και τα χρησιμοποιούν για να φτιάξουν custom made λογισμικό που το πουλάνε σε ιδιωτικές εταιρίες. Έτσι βγάζουν τα χρήματα τους, περισσότερο και από τις διαφημήσεις.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johncorfas Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, yiannis1991 είπε Μακάρι να πληρώναμε και τους λογαριασμούς και το νοίκι με προσωπικά δεδομένα. Τα δεδομένα που όλοι έχουν λυσσάξει είναι ναι μεν προσωπικά αλλά ανώνυμα. Δεν συνδέουν όνομα, επίθετο, ΑΦΜ, κτλ με τα συγκεκριμένα δεδομένα, απλώς ότι ο χρήστης με κωδικό 102454875, για παράδειγμα, έχει τα τάδε δεδομένα. H Google, Microsoft και όλες αυτές δίνουν δωρεάν τις υπηρεσίες με αντάλλαγμα τα ανώνυμα δεδομένα μας, τα οποία είναι στην ουσία ακίνδυνα, δεν είναι κωδικοί καρτών για παράδειγμα (εκτός αν εσύ είσαι πανηλίθιος και δίνεις την κάρτα σε όποιο να 'ναι site) και τα χρησιμοποιούν για να φτιάξουν custom made λογισμικό που το πουλάνε σε ιδιωτικές εταιρίες. Έτσι βγάζουν τα χρήματα τους, περισσότερο και από τις διαφημήσεις.. Είναι τόσο ακίνδυνα και ανούσια που ΟΟΟΟΛΟΙ έχουν λυσσάξει κανονικότατα να στα πάρουν. Σίγουρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα... Επίσης να πω ότι στο gmail δεν έγραψα ποτέ το όνομα μου. Έγραψα ένα ψεύτικο. Εδώ και μήνες γράφει το όνομα μου κανονικά και ελληνικά... "Ανώνυμα" my ass... Είναι ΠΑΑΑΡΑ πολύ δύσκολο να βρει ο οποιοσδήποτε ενδιαφερθεί ποιος είναι ο χρήστης 16749638;... Θα έχουν και έτοιμη βαση δεδομένων για σένα. Εκτός αυτού τί σημασία θα είχε αν είναι ανώνυμα ή όχι από τη στιγμή που είναι ΕΣΥ. Ο χαρακτήρας σου, οι επιλογές σου... Ξέρουν πώς σκέφτεσαι καλύτερα από εσένα. Μπορούν να βρουν το όνομα σου σε κλάσματα δευτερολέπτου και όλο αυτό το θεωρείς εντάξει; Δηλαδή αν ΕΣΥ γίνεσαι εμπόρευμα, αλλά δεν ξέρουν πώς λέγεσαι είσαι εντάξει; Δικαίωμα σου. Εγώ που δε θέλω καμιά από τις κωλοϋπηρεσίες τους, το gmail δε το χρησιμοποιώ πια, γιατί να συνεχίσουν να συγκεντρώνουν δεδομένα μου; Το Google analytics έχει χωθεί σαν ιός σε κάθε site και προσπαθεί να ανιχνεύσει τις κινήσεις μας. Πραγματικά το internet χωρίς τη Google θα ήταν καλύτερο... Δεν έχω κάτι με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Με τις πρακτικές της έχω. Θεωρώ ότι είναι ανήθικες, αλλά επειδή τα χρήματα είναι πολλά και βολεύει πολυεθνικές και κυβερνήσεις, την έχουν νομιμοποιήσει και την έχουν βάλει στο απυρόβλητο. Τη δουλειά της κάνει, αλλά εγώ θέλω να κάνω τη δική μου και με ενοχλεί... Θέλω να σερφαρω στο internet με τον υπολογιστή και τη γραμμή που πλήρωσα, χωρίς να δίνω αναφορά σε Google, Facebook και λοιπούς. Τόσα πολλά ζητάω; Λες και το internet το έφτιαξαν αυτοί και είναι τσιφλίκι τους... https://www.youtube.com/watch?v=WRzm7wrk_FA Επεξ/σία 24 Απριλίου 2019 από johncorfas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Τότε μην μπαίνεις σε Facebook, Google, Gmail κτλ. Δεν είναι υποχρεωτικό. Και το ότι πληρώνεις τη σύνδεση σου στο Internet δεν λέει κάτι, καθώς μόνο την πρόσβαση στο Internet πληρώνεις. Τα υπόλοιπα είναι υπηρεσίες, δεν είναι δυνατόν να είναι τζάμπα, οπότε εκεί "πληρώνεις" με τα δεδομένα σου. Απλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν θέλεις να δίνεις τα δεδομένα σου, ανώνυμα, που όντως είναι ανώνυμα γιατί αν βγούνε στη φόρα δεν είναι καλό για την Google, Microsoft κτλ αφού αυτό θα αποθαρρύνει τις εταιρείες-πελάτες που έγραψα παραπάνω. Εγώ έχω πάνω από 10 χρόνια ανοιχτά τα πάντα, όλα τα δεδομένα και δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα, ούτε σε αεροδρόμια, ούτε σε δημόσιες υπηρεσίες, ούτε η αστυνομία με συνέλαβε ούτε τίποτα. Τα δεδομένα είναι ανώνυμα με το σκεπτικό ότι την Google δεν την ενδιαφέρει αν εσύ προσωπικά πήγες στην τάδε τοποθεσία ή μπήκες στην τάδε σελίδα. Οι επιλογές ενός μεμονωμένου ατόμου και ειδικά εμείς που είμαστε απλά μέρος της μάζας και όχι διάσημοι δεν έχουν αξία, αξία έχουν τα δεδομένα σαν σύνολο (big data).. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adi32 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Τη Google δεν την ενδιαφέρει ούτε τo τι θα δεις ούτε τι φίλους έχεις για να σε παρακολουθεί. Αυτά άλλωστε ολοι τα βάζουν μόνοι τους ακόμα και πότε πάνε για κατουρημα, σε Facebook και instagram. Το μόνο που κάνει είναι να σου δείχνει διαφημίσεις τις οποίες μπορείς να κόψεις κατά ένα μεγάλο μέρος Στην τελική αν δεν είσαι ανώμαλος τρομοκράτης εγκληματίας δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Προσφέρει δωρεάν πολύτιμες υπηρεσίες με αντάλλαγμα τις διαφημίσεις. Έχεις δωρεάν λειτουργικό παιχνίδια εφαρμογές office χώρο αποθήκευσης backup χάρτες κίνηση στους δρόμους, gps..... Αν δεν υπήρχαν θα πληρώναμε ένα σκασμό λεφτά σε συνδρομές όπως κάνουν άλλοι. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2019 από adi32 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aypnia Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Εμένα πάντως τα προϊόντα της Google μου είναι αναντικατάστατα. Ειδικά το cloud της είναι το μόνο στο οποίο δεν είχα ποτέ κανένα θέμα ταχύτητας ή κάποιο άλλου είδους περιορισμού, πάντα σταθερό και το σημαντικότερο για μένα, μακράν η πιο φθηνή λύση που υπάρχει για unlimited storage. Και για αυτό και πληρώνω, για να γλιτώσω από αυτά που αναφέρθηκαν, το G Suite Business και Enterprise έχει τελείως διαφορετική πολιτική από τις "δωρεάν" υπηρεσίες της Google. Δεν πληρώνω με τα δεδομένα μου για τα Gmail addresses, Docs, Sheets, Slides, Calendar, Drive αλλά με τα ωραία μου ευρώ. Αν κάποιος έχει τόσο πρόβλημα με τη τυχόν άπραγη των δεδομένων και τη χρήση τους από άλλους ας πληρώσει με ευρώ ή ας πάει σε άλλες υπηρεσίες. Λύσεις υπάρχουν για να έχει τις υπηρεσίες της Google χωρίς όλα όσα αναφέρθηκαν αρκεί να βάλει το χέρι στη τσέπη. https://www.howtogeek.com/411808/what-is-g-suite-anyway/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mhlogiatros Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Πρέπει να είμαι ανώμαλος τρομοκράτης γιατί έχει αρχίσει να μου τη δίνει η πρακτική της G. Και με τα Google services σε κρατάνε από τα @ρχιδια πως θα απαλλαγείς ; Πχ έχω Moto g και Nexus που δε δουλεύουν άμα απενεργοπ αυτά . Επεξ/σία 25 Απριλίου 2019 από Mhlogiatros Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikoslion Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 καλη φαση! Μπραβο η ΕΕ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα