Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, cpgr είπε

Γιαυτο https://www.dpreview.com/forums/post/58197197?image=0   .... είναι σχεδον αδυνατον τα κινητα να τραβηξουν τόσο πολυ φως με τοσο μικρους σένσσορες

Ναι μα δεν ειπε κανεις οτι ειναι ποιο ευκολο ή ποιο γργηγορο ή ποιο απλό να τραβήξεις ενα snapshop με το κινητο απο ότι με μια καμερα... λέμε οτι η κάμερα τραβάει -έχει τη δυνατότητα- ποιο πιστές φωτογραφίες στη πραγματικότητα (=ποιοτικες)...τωρα αν θες 10 ωρες και 100 τριποδα να τραβηξεις μια φωτο αυτο ειναι αλλο θεμα...αλλα τουλαχιστον εισαι σιγουρος οτι με κανενα κινητο δε μπορεις να τραβηξεις το ιδιο καλες φωτο...

Απο την Α6300 και μετα υπαρχει το multiframe noise reduction το οποιο δουλευει εξαιρετικα.. αλλα και παλι δε προκειται να το προτιμησω ποτε εναντι της μακρας εκθεσης...
Επισης οχι ποτε ενα κινητο δε προκειται να ξεπερασει μια σοβαρη καμερα...γιατι μπορει ενα κινητο να φτασει/ξεπερασει μια καμερα ως προς το θορυβο και την ευκολια ληψης αλλα η ποιοτητα της θα παραμεινει το ιδιο χαλια συγκριτικα.. οποτε δε εχεις κερδισει και πολλα (εως τιποτα) συνολικα...

Εχουν βγει κινητα και με 1 ιντσα αισθητηρες πριν καμια 3ετια

Το multiframe reduction δεν είναι καλύτερο από την μακρά έκθεση αλλά σε αφήνει να τραβήξεις νυχτερινή με κινούμενα αντικείμενα.

• Like 2
  • Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με 1000 ευρώ παίρνεις..180 ευρώ sony rx100 που μπαίνει τσέπη γι'αυτούς που γκρινιάζουν, 240 ευρώ pocophone, 400 ευρώ sony A6000 και σου μένουν και 180 ευρά να φας 60 σουβλάκια με την ανατίμηση.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gorilas13 είπε

Με 1000 ευρώ παίρνεις..180 ευρώ sony rx100 που μπαίνει τσέπη γι'αυτούς που γκρινιάζουν, 240 ευρώ pocophone, 400 ευρώ sony A6000 και σου μένουν και 180 ευρά να φας 60 σουβλάκια με την ανατίμηση.

Βαλε και εναν 35αρη f/1.2 για αυτους που θελουν low light performance...

Δημοσ.

αυτοί εκεί στο DXomark κατάλαβαν την πατατα τους και τρέχουν να τα καλύψουν......Ε ρε γλέντια!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο Βασιλιάς της φωτογραφίας από κινητό τηλέφωνο είναι ΕΝΑΣ... και μοναδικός. 

Και το όνομα αυτού

Mix 3 + GCAM

Απορώ πραγματικά γιατί το dxomark δεν φτιάχνει ένα τμήμα αποκλειστικά με το συγκεκριμένο Mod και πως αποδίδει στο κάθε συμβατό κινητό. Θα γίνουν όλα μαντάρα... ίσως για αυτό το αποφεύγουν.

52 λεπτά πριν, decentintocerberon είπε

η φωτογραφία στο Σούνιο ήταν νυχτερινή ,είχα φακό μαζί μου για να βλέπω που πατάω.

Αν έβγαζα το κινητό απ τη τσέπη θα ήταν μόνο για να δω τι ώρα είναι.

Οι νυχτερινές φωτογραφίες που τράβηξες πιο πάνω έχουν 10+ πήγες φωτός η κάθε μια και η ενδιάμεση είναι μέρα στη παραλία.

Οπότε σύγκριση δεν υπάρχει,μόνο ειρωνεία από πλευράς σου .

Θα ήθελα κι εγώ να βγάζω όλες τις φωτογραφίες μου με ένα κινητό τηλέφωνο και να' μαι μάγκας αλλά προς το παρόν δε γίνεται.

iso 100

f22

6s

DSC02160-1.jpg

Στο ίδιο σημείο αν ήμουν δίπλα σου με το Mix 3 μου φίλε δίχως τρίποδο με Gcam και nightsight τέρμα exposure θα έτρεχες να κρυφτείς... άστο.. σε 4χ6 εκτύπωση δεν πιάνονται σήμερα τα κινητά ειδικά σε χαμηλό φωτισμό από τις dslr εκτός και αν έχεις sony σειρά A 1000-2000 ευρώ με ένα καλό φακό. Άστο λέμε....

Εντελώς ενημερωτικά... η σκοτεινή είναι με την μαμίσια κάμερα με iso περίπου 14+κ στο super night mode και τέρμα exposure

Και η φωτεινή είναι με Gcam από celsoazevedo τελευταία έκδοση bsg με night site και exposure τέρμα με iso κάτω από 3000.... :P

κάτι σαν να λέμε το γνωστό νύχτα με τη μέρα...

και να υπενθυμίσω ότι είναι συμπιεσμένες και στο 50% του πραγματικού μεγέθους για να μπορέσουν να ανέβουν εδώ.

IMG_20190406_204827.jpg

IMG_20190406_205511.jpg

Επεξ/σία από nero62
Δημοσ.

Το dxomark χρησιμοποιει μια συγκεκριμενη τυφλη ρουτινα, δεν μετραει ουτε εμπειρια χρησης, ουτε τα αυτοματοποιημενα modes, ουτε τις οποιες manual δυνατοτητες. Ειναι τοσο dummy το συστημα τους, που π.χ. στο video πανε και μετρανε στα default settings που εχει η καθε εταιρεια και οχι στο καλυτερο video mode που μπορει να προσφερει το κινητο, σε τοσο γιδια απευθυνονται.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nero62 είπε

Και το όνομα αυτού

Mix 3 + GCAM

Απορώ πραγματικά γιατί το dxomark δεν φτιάχνει ένα τμήμα αποκλειστικά με το συγκεκριμένο Mod και πως αποδίδει στο κάθε συμβατό κινητό. Θα γίνουν όλα μαντάρα... ίσως για αυτό το αποφεύγουν.

Στο ίδιο σημείο αν ήμουν δίπλα σου με το Mix 3 μου φίλε δίχως τρίποδο με Gcam και nightsight τέρμα exposure θα έτρεχες να κρυφτείς... άστο.. σε 4χ6 εκτύπωση δεν πιάνονται σήμερα τα κινητά ειδικά σε χαμηλό φωτισμό από τις dslr εκτός και αν έχεις sony σειρά A 1000-2000 ευρώ με ένα καλό φακό. Άστο λέμε....

Εντελώς ενημερωτικά... η σκοτεινή είναι με την μαμίσια κάμερα με iso περίπου 14+κ στο super night mode και τέρμα exposure

Και η φωτεινή είναι με Gcam από celsoazevedo τελευταία έκδοση bsg με night site και exposure τέρμα με iso κάτω από 3000.... :P

και να υπενθυμίσω ότι είναι συμπιεσμένες και στο 50% του πραγματικού μεγέθους για να μπορέσουν να ανέβουν εδώ.

IMG_20190406_204827.jpg

IMG_20190406_205511.jpg

η νύχτα μέρα με 2 κλικ (exprosure+saves as) σε jpeg(50%) τραβηγμένο '' ενα βράδυ που βρεχε μονότονα'' με τη μινολτα dynax 6 mp του 2005 :-)

Δε βλέπω το λόγο να κρυφτώ κάπου αν και μέσα στα σκοτάδια στο Σούνιο δε χρειαζόταν ιδιαίτερη προσπάθεια :P

PICT3255-1.jpg

PICT3255-1a.jpg

Επεξ/σία από decentintocerberon
πολλαπλη φωτογραφια
Δημοσ.
8 ώρες πριν, nhzt είπε

Τι έγινε με τους κανόνες της φωτογραφίας που τους ξανάγραψε η Huawei ; ......

The king is dead, long live the king!

Ισοφάρισε το σκορ του p30 pro λόγο του video και της μπροστά κάμερας ενώ υπολοιπεται στην κύρια πίσω κάμερα που είναι η βασική για να κρίνεις ένα φωτογραφικό κινητό. Optical zoom x5 και night mode που θα δούμε σε samsung από το 2020 και αν. Άσε που το s10 5g δεν κυκλοφορεί ακόμα.

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, papavales είπε

Ισοφάρισε το σκορ του p30 pro λόγο του video και της μπροστά κάμερας ενώ υπολοιπεται στην κύρια πίσω κάμερα που είναι η βασική για να κρίνεις ένα φωτογραφικό κινητό. Optical zoom x5 και night mode που θα δούμε σε samsung από το 2020 και αν. Άσε που το s10 5g δεν κυκλοφορεί ακόμα.

Απλά το gcam mod στο s10 και τέλος. Στα είπα και στο Facebook. Όλα είναι software. ;) Το 5g απλά δεν έχει έρθει Ελλάδα ακόμα και η διαφορά απο το απλό είναι η ΤoF. Overall καλύτερη συσκευή λοιπόν σε αυτά τα λεφτά. 😎  Επίσης και το video ανάγκη είναι να είναι καλό τα χρησιμοποιούν και δημοσιογραφικά πια με ένα gimbal. Εδώ έχουν αρχίσει και γυρνάνε μικρές ταινίες. Α και μην ξεχνιόμαστε ακόμα και χωρίς gcam εν αναμονή του night mode update από τη Samsung αυτές οι βαθμολογίες. Το zoom πολύ  ωραία feature αλλά συνήθως αχρείαστο. Το wide είναι αυτό που κάνει διαφορά και στο s10 είναι ανώτερο. Δείτε συγκριτικά παντού στο internet. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι καλή συσκευή  το P30 (πάλι θα το ξαναπώ). Απλά Όχι σε αυτή την τιμή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλοί εδώ μέσα συγκρίνουμε, dslr και mirrorless με κάμερες κινητού. Είναι 2 ανομοια πράγματα. Η κάμερα του κινητού έχει την λογική της φορητότητας και καλής ποιότητας. Ενώ μια slr έχει την λογική των φακών που αλλάζουν, οι οποίοι εδώ που τα λέμε κάνουν και όλη την δουλειά. Δε μπορεί ένας επαγγελματίας να πάρει s10+ για να βγάλει φωτογραφίες σε μια δεδομένη κατάσταση. Σίγουρα η κάμερα του s10+ είναι καλή για έναν χομπίστα, που θέλει να βγάλει κάτι καλό, σε καλή ανάλυση. 

Επεξ/σία από Νυσταγμένος
  • Like 1
Δημοσ.

Αναφερθηκαν και οι κιτ φακοι, μα ειναι δυνατον να παρεις σοβαρη μηχανη και να μεινεις με τον κιτ φακο που ειναι πανω μονο και μονο για να πουληθει το σωμα.

Μιλαμε για φακους κινητων 1.7 οταν εγω εχω 1.4 Sigma στην A6500 και αν δεν ξεσκιζομουν στους καφεδες θα μπορουσα να εχω κανεναν μανουαλ 0.95

Ενας απλος χρηστης με ενα καλο κινητο βγαζει καλες φωτογραφιες.

Ενας που ξερει μερικα πραγματα απο φωτογραφια με μια καλη μηχανη βγαζει αριστουργηματα.

Εχω δει φωτογραφιες που ακομα και εγω που εχω αλλαξει αρκετα σωματα και φακους δεν μπορω να πιστεψω οτι αυτο που βλεπω ειναι φωτογραφια και οχι κατι φτιαγμενο απο υπολογιστη.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nero62 είπε

Και το όνομα αυτού

Mix 3 + GCAM

IMG_20190406_204827.jpg

IMG_20190406_205511.jpg

Ti 14k iso ρε σιγα μη πιανει και 200.000 iso
Anyway η ποιοτητα δε κρινεται απο το ποσο φωτεινη ή οχι ειναι η φωτο...

Επεξ/σία από cpgr
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, cpgr είπε

Ti 14k iso ρε σιγα μη πιανει και 200.000 iso
Anyway η ποιοτητα δε κρινεται απο το ποσο φωτεινη ή οχι ειναι η φωτο...

και 1000Χ ψηφιακο ζουμ μπορει να εχουν αλλα θα βλεπεις αυτο.

spacer.png

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, JinTheGod είπε

Πώς το ισοφάρισε (έστω στα νούμερα) όταν δεν έχει ίδιο ζουμ,ιδιες δυνατότητες να την νύχτα; Μέρα , ευρυγώνιο, βίντεο οκ είναι καλύτερο,στα υπόλοιπα όμως;

Σε μέρα είναι καλύτερο το s10. Για μένα που τα έχω αυτήν την στιγμή και τα δύο στην κατοχή μου λέω S10 για ημερήσιες και P30 pro για νυχτερινές.

10 ώρες πριν, TeoRossi είπε

Εγώ πάλι σαν χρήστης s10 plus απορώ πως γίνεται να βγάζει καλύτερη φωτο και βίντεο απ το s10 plus ενώ έχουν ίδιο ακριβώς hardware και software μονο το tof Είναι έξτρα....Αλλά αυτό παίζει ρόλο μονο σε bokeh εφέ....

Δεν είναι μόνο για bokeh ο φακός Time-of-Flight , είναι γενικά ένα σύστημα που μετράει την συνολική εικόνα με αόρατες δέσμες και υπολογίζει συνολικά πολλά επίπεδα βάθους κτλπ ταυτόχρονα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...