Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Kwsths67 είπε

No shit sherlock. Κανενας ποτε δεν ειπε οτι τα κινητα εχουν καλυτερες φωτογραφιες απο mirrorless, το θεμα ειναι το 99.9% δεν θελει να κουβαλαει 2-3 φακους και την καμερα οπου και να πηγαινουν. Οποτε οι καμερες παιζουν πολυ ρολο στα κινητα. Πχ εγω πηρα το Mate 20 Pro γιατι εχει 3 διαφορετικα οπτικα (16mm, 27mm, 81mm).

Αλλα γενικα αυτο που λες ειναι σαν να συγκρινεις ενα desktop με ενα ultrabook, ναι το desktop εχει 15 φορες πιο πολλες ρυθμισεις και bells and whistles, και ειναι πιο καλο σε αποδοσεις, αλλα δεν μπορεις να το κουβαλας μαζι σου.

Καλα αυτο ειναι το χειροτερο, ειδικα οταν μιλαμε για Amoled οθονες με εντελως αχρηστες χρωματικες αποδοσεις και saturation στο θεο, νομιζεις οτι εβγαλες φωτο για το National Geographic και μετα πας στην calibrated IPS στο σπιτι και τις ανοιγεις και αν δεν τις περασεις ολες απο lightroom φαινονται χαλια.

Αυτο ακριβως, αλλο το de-noising algorithm που καθε καμερα εχει, και αλλο το frame stacking που κλασσικα υπηρχε στα HDR modes καθε καμερας αλλα ηταν αργο και πολλες φορες χαλια.

For all intends and purposes καθε φωτο που βγαζεις απο τα καινουργια flagship κινητα ειναι σαν τις "παλιες" hdr φωτο, αλλα πιο εξελιγμενες.

Καλά το hdr τραβάει συνήθως 3 φωτογραφίες με διαφορετικό exposure. Στο multiframe noise reduction η προσέγγιση είναι λίγο διαφορετική. Πάρα πολλές φωτογραφίες σε πολύ υψηλο iso (ώστε να μην υπάρχει κούνημα) και απομάκρυνση θορύβου μέσω σύγκρισης των frames. Πολύ υψηλό memory και computational cost για να γίνει γρήγορα και καλά.

Κανείς δεν αμφισβητεί φαντάζομαι ότι αν οι κανονικές κάμερες αποκτήσουν ίδια computational επίπεδα και πάμε σε multiframe noise reduction, ότι τα αποτελέσματα θα είναι εκτός πραγματικότητας.

Όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι χάρης σε αυτό τον τρόπο τα κινητά μπορούν να πλησιάσουν, και σε ορισμένες περιπτώσεις, να ξεπεράσουν ακόμη και dslr σε νυχτερινή. Ειδικά όταν θα πρέπει να γίνει χωρίς τρίποδο με υψηλό iso. Αν μιλάμε για τριπόδο και έχουμε και άνεση χρόνου για χαμηλό iso τότε σίγουρα η dslr/mirroless θα βγάλει πολύ καλύτερη.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Καλά το hdr τραβάει συνήθως 3 φωτογραφίες με διαφορετικό exposure. Στο multiframe noise reduction η προσέγγιση είναι λίγο διαφορετική. Πάρα πολλές φωτογραφίες σε πολύ υψηλο iso (ώστε να μην υπάρχει κούνημα) και απομάκρυνση θορύβου μέσω σύγκρισης των frames. Πολύ υψηλό memory και computational cost για να γίνει γρήγορα και καλά.

Κανείς δεν αμφισβητεί φαντάζομαι ότι αν οι κανονικές κάμερες αποκτήσουν ίδια computational επίπεδα και πάμε σε multiframe noise reduction, ότι τα αποτελέσματα θα είναι εκτός πραγματικότητας.

Όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι χάρης σε αυτό τον τρόπο τα κινητά μπορούν να πλησιάσουν, και σε ορισμένες περιπτώσεις, να ξεπεράσουν ακόμη και dslr σε νυχτερινή. Ειδικά όταν θα πρέπει να γίνει χωρίς τρίποδο με υψηλό iso. Αν μιλάμε για τριπόδο και έχουμε και άνεση χρόνου για χαμηλό iso τότε σίγουρα η dslr/mirroless θα βγάλει πολύ καλύτερη.

Συμφωνω, ειδικα τωρα που ξεκιναμε και βλεπουμε αρκετα μεγαλους σενσορες σε κινητα, μεχρι πριν απο 1 χρονο ο μεγαλυτερος δεν πιστευω να ηταν πανω απο 1/2.4'', και τωρα εχουμε 1/2'' και τον ΙΜΧ600 1/1.7'' μαμουθ σενσορα στα Mate 20 Pro και P30 Pro. Φαντασου τι θα γινει οταν εχουμε 1/1.4'' σενσορες με OIS που θα ανεβαζουν 1,000,000 ISO, θα θελα να δω τι θα εκανε το google nightsight σε εναν τετοιο σενσορα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, telis είπε

Επειδή πολύ πρόσφατα (ούτε 2 μήνες) πέρασα στο στρατόπεδο των mirroles με την πρόσφατα του Κωτσόβολου με την 5100 κατάλαβα τι είναι αυτό που όλοι όσοι ασχολούνται με την φωτογραφία μέσω φωτογραφικών μηχανών έλεγαν : καμία απολύτως σχέση η (έστω και ερασιτεχνική) φωτογράφιση με μηχανές και φακούς, με αυτή των κινητών. 

Σημειώνω ότι άλλαζα συνέχεια κινητό ψάχνοντας μόνιμα την καλύτερη επίδοση στην φωτογραφία. Ε, μόλις μπήκα στον κόσμο της μηχανής και των φακών, άλλαξα εντελώς γνώμη. 

μια από τα ίδια με σένα με αντίθετη άποψη όμως.

έχω την 5100 εδώ και δύο χρόνια και εξι φακούς. με το Pixel 2 έχω βγάλει φωτογραφίες που η mirrorless με f3.5 πχ του Κιτ φακού θέλει λίγο δουλειά και αρκετά frames για να βρεις μια καλή.

πολύ καλό wb καθώς και απίστευτο stabilization ειδικά στα βίντεο

IMG_20190417_202243-01.jpeg

η φωτογραφία έχει ενα πιο έντονο φίλτρο από Snapseed

Επεξ/σία από karaLRS
Δημοσ.
4 ώρες πριν, decentintocerberon είπε

computational photography σα να λέμε να ζωγραφίσουμε στη φωτογραφία κάτι που δεν υπάρχει;

Iso 100

f 3,5 

30s

θα θελα πραγματικά να δω κάτι τέτοιο από φωτογραφική μηχανή τηλεφώνου,θα με γλίτωνε από το βάρος της slt a33 +το τρίποδο.

DSC00223-.jpg

Το βγάζεις από την τσέπη, πατάς το κουμπί, το βάζεις στην τσέπη.

Πάνω στην βόλτα, πάνω στην στιγμή, μέσα σε δευτερόλεπτα.

WP_20161120_20_13_53_Rich_LI1.jpg.26e81ac50ebb9b332215a0078b06378f.jpg

WP_20180908_18_18_22_Rich_LI2.jpg.19e161059a2ab78d6987d235ff5554b1.jpg

WP_20171027_20_49_29_Rich_LI.jpg.b1e5c4e86241975cfc12daab82c82a43.jpg

Αυτά με φωτογραφική ή/και τρίποδα, δεν γίνονται.

Ούτε στην παραλία, ούτε σε βόλτα, ούτε σε ταξίδι... ούτε στην βροχή...

WP_20181208_19_29_38_Rich_LI1.jpg.98b2c97f2f59f2a46483ab268248a068.jpg

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, petasis είπε

Βρε παιδιά, πώς γράφετε τέτοια πράγματα... Ποιο κινητό μπορεί να ξεπεράσει μια μηχανή με φωτεινό φακό σε σκοτεινή φωτογραφία;

Μην παραμυθιάζεστε με sites τύπου dxomark και displaymate. Την δουλειά τους κάνουν, βγάζουν "καλύτερο" όποιον τους πληρώσει.

Έχω βαρεθεί να μου έρχονται φωτογραφίες από ένα γλυκύτατο μωράκι, τίγκα στον κόκκο από ένα S8. Πόσες dslr είχε ξεπεράσει το S8;

Και τους χαρίζω μια canon μπας και έχει το μωράκι καμιά φωτογραφία της προκοπής όταν μεγαλώσει, τίποτα. Εκεί με το κινητό...

ένα κινητό με f1.7 γιατί να μην νικήσει μια DSLR με κιτ που ξεκινάει από f3.5?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, karaLRS είπε

μια από τα ίδια με σένα με αντίθετη άποψη όμως.

έχω την 5100 εδώ και δύο χρόνια και εξι φακούς. με το Pixel 2 έχω βγάλει φωτογραφίες που η mirrorless με f3.5 πχ του Κιτ φακού θέλει λίγο δουλειά και αρκετά frames για να βρεις μια καλή.

πολύ καλό wb καθώς και απίστευτο stabilization ειδικά στα βίντεο

IMG_20190417_202243-01.jpeg

Ναι την έχω δει που την έχεις ξαναβάλει την φωτογραφία. 

Και εγώ έχω τραβήξει φώτο με την εφαρμογή της Google  στο LG G6 και μου έχει πέσει το σαγόνι. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι στις περισσότερες περιπτώσεις με τον κατάλληλο φακό βγάζεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Και στο τέλος αυτό που θέλω να πω είναι ότι η τιμή των κινητών είναι πλέον τέτοια που δεν δικαιολογεί την ποιότητα της φωτογραφίας 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, telis είπε

Ναι την έχω δει που την έχεις ξαναβάλει την φωτογραφία. 

Και εγώ έχω τραβήξει φώτο με την εφαρμογή της Google  στο LG G6 και μου έχει πέσει το σαγόνι. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι στις περισσότερες περιπτώσεις με τον κατάλληλο φακό βγάζεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Και στο τέλος αυτό που θέλω να πω είναι ότι η τιμή των κινητών είναι πλέον τέτοια που δεν δικαιολογεί την ποιότητα της φωτογραφίας 

δεν νομίζω είναι προχθεσινή 😄

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, karaLRS είπε

δεν νομίζω είναι προχθεσινή 😄

Έλα.. Βρε έχω ξαναδεί τέτοια φωτογραφία. Anyway... 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε

Τις φωτογραφιες που τις ειδες στην οθονη της καθε συσκευης η σε καποιο καλο monitor η σε καποια καλη και σωστα καλιμπραρισμενη τηλεοραση;

Και η αδερφη μου λεει δες τι ωραια φωτογραφια εβγαλα αλλα οταν την βαζω στην 65αρα νομιζω οτι παιζω pac man

Lg 43lb650v αν θυμάμαι σωστά το μοντέλο. Εκεί έχω το PC μου. Με p20.Περνάω ή κοβομαι?

Που και να ήταν μόνο στην οθόνη του κινητού, λίγες θα εκτυπωθούν πλέον. Οι περισσότερες φωτό μένουν σε cloud για επιλεκτική προβολή.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, petasis είπε

Μην παραμυθιάζεστε με sites τύπου  displaymate. Την δουλειά τους κάνουν, βγάζουν "καλύτερο" όποιον τους πληρώσει.

Οχι να μην παραμυθιαζομαστε με site οπως το απο πανω,να ακουμε την γνωμη του Γιαννη και του Μιχαλη.

Και για το Dxomark ειμαι σιγουρος οτι η Htc που χρεωκοπησε και την αγορασε η Google πρεπει να εσκασε παρα πολλα χρηματα στο Dxomark για να το βγαλει τοσο ψηλα το τελευταιο U12+ της...τι οχι?

29 λεπτά πριν, ChrisTz1 είπε

Υπομονή μέχρι α έρθει το mate 30 ή το OnePlus 7...

Το Oneplus δεν καταλαβαινω που κολλαει στο κομματι της καμερας.

Οσο για το mate,με αυτη την λογικη ε υπομονη μετα να βγει το P40pro και παει λεγοντας.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δλδ πληρωνω ενα χιλιαρικο για να εχω μια samsung φωτο/μηχανη με τον καλυτερο lag exynos ever και το πιο απαισιο lag OS στο 2019!Καλη φαση!!Αντε και σανωτερα samsung!Α ναι ξεχασα "innovation"😂😂😂

Επεξ/σία από gripakos
  • Confused 4
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, fwtonio είπε

η φωτογραφία στο Σούνιο ήταν νυχτερινή ,είχα φακό μαζί μου για να βλέπω που πατάω.

Αν έβγαζα το κινητό απ τη τσέπη θα ήταν μόνο για να δω τι ώρα είναι.

Οι νυχτερινές φωτογραφίες που τράβηξες πιο πάνω έχουν 10+ πήγες φωτός η κάθε μια και η ενδιάμεση είναι μέρα στη παραλία.

Οπότε σύγκριση δεν υπάρχει,μόνο ειρωνεία από πλευράς σου .

Θα ήθελα κι εγώ να βγάζω όλες τις φωτογραφίες μου με ένα κινητό τηλέφωνο και να' μαι μάγκας αλλά προς το παρόν δε γίνεται.

iso 100

f22

6s

DSC02160-1.jpg

Επεξ/σία από decentintocerberon
Δημοσ.
2 ώρες πριν, karaLRS είπε

ένα κινητό με f1.7 γιατί να μην νικήσει μια DSLR με κιτ που ξεκινάει από f3.5?

Γιαυτο https://www.dpreview.com/forums/post/58197197?image=0   .... είναι σχεδον αδυνατον τα κινητα να τραβηξουν τόσο πολυ φως με τοσο μικρους σένσσορες

2 ώρες πριν, fwtonio είπε

Ναι μα δεν ειπε κανεις οτι ειναι ποιο ευκολο ή ποιο γργηγορο ή ποιο απλό να τραβήξεις ενα snapshop με το κινητο απο ότι με μια καμερα... λέμε οτι η κάμερα τραβάει -έχει τη δυνατότητα- ποιο πιστές φωτογραφίες στη πραγματικότητα (=ποιοτικες)...τωρα αν θες 10 ωρες και 100 τριποδα να τραβηξεις μια φωτο αυτο ειναι αλλο θεμα...αλλα τουλαχιστον εισαι σιγουρος οτι με κανενα κινητο δε μπορεις να τραβηξεις το ιδιο καλες φωτο...

2 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Απο την Α6300 και μετα υπαρχει το multiframe noise reduction το οποιο δουλευει εξαιρετικα.. αλλα και παλι δε προκειται να το προτιμησω ποτε εναντι της μακρας εκθεσης...
Επισης οχι ποτε ενα κινητο δε προκειται να ξεπερασει μια σοβαρη καμερα...γιατι μπορει ενα κινητο να φτασει/ξεπερασει μια καμερα ως προς το θορυβο και την ευκολια ληψης αλλα η ποιοτητα της θα παραμεινει το ιδιο χαλια συγκριτικα.. οποτε δε εχεις κερδισει και πολλα (εως τιποτα) συνολικα...

2 ώρες πριν, Kwsths67 είπε

Συμφωνω, ειδικα τωρα που ξεκιναμε και βλεπουμε αρκετα μεγαλους σενσορες σε κινητα, μεχρι πριν απο 1 χρονο ο μεγαλυτερος δεν πιστευω να ηταν πανω απο 1/2.4'', και τωρα εχουμε 1/2'' και τον ΙΜΧ600 1/1.7'' μαμουθ σενσορα στα Mate 20 Pro και P30 Pro. Φαντασου τι θα γινει οταν εχουμε 1/1.4'' σενσορες με OIS που θα ανεβαζουν 1,000,000 ISO, θα θελα να δω τι θα εκανε το google nightsight σε εναν τετοιο σενσορα.

Εχουν βγει κινητα και με 1 ιντσα αισθητηρες πριν καμια 3ετια

Δημοσ.

Α εγραψε νέους κανόνες στη φωτογραφία η Samsung τώρα? χαχαχαχαχαχαχα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...