Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, karaLRS είπε

σπάνια περίπτωση αυτή η φωτογραφία. στις περισσότερες ευρυγωνιες φωτογραφίες τα πάνε εξαιρετικά

Σπάνια και πολύ σπάνια γι αυτόν που δεν ασχολείται με φωτογραφία. Γι αυτόν που ασχολέιται είναι μια συνηθησμένη έκθεση χαμηλού φωτισμού. Επίσης στην φωτογραφία δεν υπάρχει η δικαιολογία της ευρυγώνιας ή μη φωτογραφίας. Οι επιδόσεις που πρέπει να έχει μια φωτογραφική μηχανή είναι συγκεκριμένες.

Αν θέλουμε να χωρέσουμε τις επιδόσεις μιας πολύ καλής compact ή ακόμα χειρότερα μιας dslr σε ένα κινητό, αυτό δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο εκτός από βλακεία...

Οπότε, το πόσο καλή είναι μία φωτογραφία, θα πρέπει να κρίνεται μέσα στα πλαίσια που ανήκει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tα smartphones ήρθαν, είδαν και ενίκησαν. H ευχρηστία κυριαρχεί νομοτελειακά.

Στην πράξη απλά πεθαίνουν οι compact με μικρό αισθητήρα. Στο καλό, δεν θα μου λήψουν.

Επεξ/σία από whoever81
  • Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Cell_7 είπε

Εγώ απορώ αν θα κάνουν βήματα προς το computational photography οι μεγάλες εταιρίες τύπου Nikon-Canon, αλλιώς υπάρχουν πράγματα που τα κινητά κάνουν πολύ καλύτερα, βλέπε night mode χωρίς τρίποδα.

Βρε παιδιά, πώς γράφετε τέτοια πράγματα... Ποιο κινητό μπορεί να ξεπεράσει μια μηχανή με φωτεινό φακό σε σκοτεινή φωτογραφία;

Μην παραμυθιάζεστε με sites τύπου dxomark και displaymate. Την δουλειά τους κάνουν, βγάζουν "καλύτερο" όποιον τους πληρώσει.

2 ώρες πριν, karaLRS είπε

σπάνια περίπτωση αυτή η φωτογραφία. στις περισσότερες ευρυγωνιες φωτογραφίες τα πάνε εξαιρετικά

Έχω βαρεθεί να μου έρχονται φωτογραφίες από ένα γλυκύτατο μωράκι, τίγκα στον κόκκο από ένα S8. Πόσες dslr είχε ξεπεράσει το S8;

Και τους χαρίζω μια canon μπας και έχει το μωράκι καμιά φωτογραφία της προκοπής όταν μεγαλώσει, τίποτα. Εκεί με το κινητό...

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, petasis είπε

Βρε παιδιά, πώς γράφετε τέτοια πράγματα... Ποιο κινητό μπορεί να ξεπεράσει μια μηχανή με φωτεινό φακό σε σκοτεινή φωτογραφία;

Μην παραμυθιάζεστε με sites τύπου dxomark και displaymate. Την δουλειά τους κάνουν, βγάζουν "καλύτερο" όποιον τους πληρώσει.

Πολύς κόσμος αδυνατεί να αντιληφθεί την δύναμη του computational photography. Υπάρχουν δεκάδες papers δημοσιευμένα για το τι τεχνολογίες χρησιμοποιεί η Google στα Pixel. 

Ρίξε μια ματιά σε αυτό, και σκέψου τώρα να έκανε και αυτό η κάθε μεγάλη dslr/mirror less.

https://ai.googleblog.com/2018/11/night-sight-seeing-in-dark-on-pixel.html?m=1

Δημοσ.
1 ώρα πριν, KnightRider είπε

Για ποιο λόγο να πληρώσει κάποιος 1000€ για να έχει καλή κάμερα ??? 

Με ~350€ αγοράζεις μια Nikon DSLR και έχεις 1000 φορές καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας και με ~420€ αγοράζεις ένα Galaxy S9 --> Σύνολο 770€

Ρε παιδιά , οκ έχεις καλύτερο αποτέλεσμα με μια DSLR. Αλλά δεν γίνεται ένας άνθρωπος να κυκλοφορεί με την DSLR κάθε μέρα. Τα λεφτα δεν τα έχω να πάρω s10. Αλλά είναι καλή λύση για all around χωρίς να έχεις 500 πραγματα μαζί.

Δημοσ.

Επειδή πολύ πρόσφατα (ούτε 2 μήνες) πέρασα στο στρατόπεδο των mirroles με την πρόσφατα του Κωτσόβολου με την 5100 κατάλαβα τι είναι αυτό που όλοι όσοι ασχολούνται με την φωτογραφία μέσω φωτογραφικών μηχανών έλεγαν : καμία απολύτως σχέση η (έστω και ερασιτεχνική) φωτογράφιση με μηχανές και φακούς, με αυτή των κινητών. 

Σημειώνω ότι άλλαζα συνέχεια κινητό ψάχνοντας μόνιμα την καλύτερη επίδοση στην φωτογραφία. Ε, μόλις μπήκα στον κόσμο της μηχανής και των φακών, άλλαξα εντελώς γνώμη. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Τα κινητα μπορουν να αντικαταστησουν εν μερει τις καλες φωτογραφικες αλλα οχι εντελως και η διαφορα δεν ειναι στο σωμα αλλα στον φακο.

Δεν μπορούν. Οι διαφορές είναι και στους φακούς, και στον αισθητήρα, και στα διαθέσιμα χειριστήρια. Τώρα στην φωτογραφία "πατώ ένα κουμπί και βγαίνει" (που και αυτή είναι πολύ σημαντική και όλοι βγάζουν τέτοιες), τα κινητά μια χαρά αντικαθιστούν τις περισσότερες compact φωτογραφικές. Θα έχει και μερικές compact που θα είναι καλύτερες φυσικά.

12 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Πολύς κόσμος αδυνατεί να αντιληφθεί την δύναμη του computational photography. Υπάρχουν δεκάδες papers δημοσιευμένα για το τι τεχνολογίες χρησιμοποιεί η Google στα Pixel. 

Ρίξε μια ματιά σε αυτό, και σκέψου τώρα να έκανε και αυτό η κάθε μεγάλη dslr/mirror less.

https://ai.googleblog.com/2018/11/night-sight-seeing-in-dark-on-pixel.html?m=1

Υπερεκτιμάς τις δυνατότητες των αλγορίθμων. Ξέρεις πόσες δημοσιεύσεις υπάρχουν για το upscale τηλεοπτικού σε 4Κ;

Δεν γίνεται να υποκασταστήσεις τον μεγάλο αισθητήρα με μεγαλύτερη έκθεση χωρίς προβλήματα. Ότι αλγόριθμο και αν βάλεις.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω εχω την A6500 με τον F4 18-105 και πολλες φορες βαριεμαι να την παρω μαζι μου ειδικα οταν πρεπει να παρω και το Godox TT685

Οσες φορες εχω βαρεθει να την παρω εχει τυχει να βγαλω ωραιες φωτογραφιες με το mi max 3 σαν θεμα αλλα οχι σαν ποιοτητα και τοτε βριζω την βαρεμαρα μου.

• Confused 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, chris_g92 είπε

Ρε παιδιά , οκ έχεις καλύτερο αποτέλεσμα με μια DSLR. Αλλά δεν γίνεται ένας άνθρωπος να κυκλοφορεί με την DSLR κάθε μέρα. Τα λεφτα δεν τα έχω να πάρω s10. Αλλά είναι καλή λύση για all around χωρίς να έχεις 500 πραγματα μαζί.

Δεν έχει τίποτα κακό αυτό. Μια χαρά είναι τα κινητά για τους περισσότερους. Απλά μην παραμυθιαζόμαστε από τσιτάτα σαιτ, "η καλύτερη φωτογραφική μηχανή". Ή ότι έφτασαν τα κινητά τις σοβαρές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω πως τα έβγαλαν ισάξια με το p30 pro...

To p30 pro  πάλι υπερτερεί κατά κράτος και στις νυχτερινές που κάνει πραγματικά την νύχτα μέρα , αλλά και στο εξωπραγματικό ζοουμ... Και στο macro... 

Στο βίντεο ναι το s10 είναι καλύτερο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cpgr είπε

Στην ουσια ζωγραφική κανει...αφου αποφασιζει μονο του (συμφωνα με τη γνώση που ηδη έχει) ποια πιξελ να κρατησει, ποια να πεταξει και σε ποια να τους αλλαξει τι τιμη...

1 ώρα πριν, MAFAKA είπε

Αυτό ακριβώς που κάνει και οποιοδήποτε πρόγραμμα αποθορυβοποίησης στον υπολογιστή όταν επεξεργάζεσαι τα RAW αρχεία σου.

Οι πιουριστες μας τελειωσαν από την εποχή της δαγγεροτυπιας παιδιά...

1 ώρα πριν, cpgr είπε

Ναι σιγουρα το ιδιο κανει και το photoshop με 1000 φορες περισσοτερες δυνατοτητες.. απλα η διαφορα είναι οτι το απο raw μιας dslr/mirorless οποιο ξεκινας τo edit, είναι πολυ πολυ πολυ ποιο κοντα στη πραγματικοτητα απο οτι το raw ενος κινητου..

Παιδιά κάνετε μεγάλο λάθος. Δεν μπορείς να το κάνεις με photoshop ούτε είναι ζωγραφική. Τραβάει πολλαπλά frames, και ανάμεσα σε κάθε frame ο θόρυβος θα αλλάξει θέση. Οπότε στατιστικά θα βρει ποιο είναι το pixel και ποιο ο θόρυβος. Δεν μιλάμε δηλαδή για pixel που μπαίνουν αλλά δεν υπάρχουν. Μιλάμε για τα πραγματικά, που με αυτό τον τρόπο ξεχωρίζονται από τον θόρυβο. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό εκ των υστέρων, εκτός και αν σου βγάζει η φωτογραφική 20 φωτογραφίες και τις πάρεις και της βάλεις σε ειδικό πρόγραμμα να τις επεξεργαστεί. Και να μπορούσες δηλαδή δεν θα το έκανες για κάθες φωτογραφία.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, Fulgore said:

a.αναφερομαστε στο s10 5g οπως λεει το αρθρο  το οποιο  ειναι πιο ακριβο απο τα αλλα 5g.kai β.ακομα και το πιο φτηνο s10 να βαλουμε ειναι πολυ πιο ακριβο απο μια compact για τον απλο λογο οτι ειναι κινητο.συν οτι ουτε αδιαβροχο θα ειναι ουτε rubber για πτωσεις και ολα αυτα που δινουν καποιες compact.οποτε το να συγκρινουμε κινητο με φωτογραφικη ειναι λιγο ακυρο η να λεμε οτι οι compact ειναι αχρηστες.μην κολλαμε αν ειναι 1000 η 800 η 700.μια compact πολυ καλη ειναι σε λιγοτερο απο 300.ακομα και η ιδια καμερα να ειναι στα μικροτερα μοντελα που εβαλες και οχι στο 5g παλι η τιμη ειναι διπλασια +απο μια compact

Δημοσ.

Ο μέσος χρήστης θα βγάλει καλύτερη φωτό με ένα καλό καμεροκινητο από ότι με μια καλή φωτογραφικη. 

Μου έδωσε συνάδελφος μια mirrorless που είχε για να τον βγάλω φωτογραφία. Δεν έβγαζα καλή φωτογραφία. Έπαιξα λίγο με τις ρυθμίσεις , βγήκε μια μετριότητα. Βγάζω το κινητό, κλικ. Να την.

Τέλεια? Όχι.

Καλύτερη από οτι μπορεί να  βγάλει η φωτογραφική? Οχι

Γρηγορο αποτέλεσμα? Ναι.

Χωρίς κόπο ? Ναι.

Αποδεκτό αποτέλεσμα? Ναι.

And the winner is ...

Δημοσ.

Τις φωτογραφιες που τις ειδες στην οθονη της καθε συσκευης η σε καποιο καλο monitor η σε καποια καλη και σωστα καλιμπραρισμενη τηλεοραση;

Και η αδερφη μου λεει δες τι ωραια φωτογραφια εβγαλα αλλα οταν την βαζω στην 65αρα νομιζω οτι παιζω pac man

• Like 2
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, telis είπε

Επειδή πολύ πρόσφατα (ούτε 2 μήνες) πέρασα στο στρατόπεδο των mirroles με την πρόσφατα του Κωτσόβολου με την 5100 κατάλαβα τι είναι αυτό που όλοι όσοι ασχολούνται με την φωτογραφία μέσω φωτογραφικών μηχανών έλεγαν : καμία απολύτως σχέση η (έστω και ερασιτεχνική) φωτογράφιση με μηχανές και φακούς, με αυτή των κινητών. 

Σημειώνω ότι άλλαζα συνέχεια κινητό ψάχνοντας μόνιμα την καλύτερη επίδοση στην φωτογραφία. Ε, μόλις μπήκα στον κόσμο της μηχανής και των φακών, άλλαξα εντελώς γνώμη. 

No shit sherlock. Κανενας ποτε δεν ειπε οτι τα κινητα εχουν καλυτερες φωτογραφιες απο mirrorless, το θεμα ειναι το 99.9% δεν θελει να κουβαλαει 2-3 φακους και την καμερα οπου και να πηγαινουν. Οποτε οι καμερες παιζουν πολυ ρολο στα κινητα. Πχ εγω πηρα το Mate 20 Pro γιατι εχει 3 διαφορετικα οπτικα (16mm, 27mm, 81mm).

Αλλα γενικα αυτο που λες ειναι σαν να συγκρινεις ενα desktop με ενα ultrabook, ναι το desktop εχει 15 φορες πιο πολλες ρυθμισεις και bells and whistles, και ειναι πιο καλο σε αποδοσεις, αλλα δεν μπορεις να το κουβαλας μαζι σου.

9 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Τις φωτογραφιες που τις ειδες στην οθονη της καθε συσκευης η σε καποιο καλο monitor η σε καποια καλη και σωστα καλιμπραρισμενη τηλεοραση;

Και η αδερφη μου λεει δες τι ωραια φωτογραφια εβγαλα αλλα οταν την βαζω στην 65αρα νομιζω οτι παιζω pac man

Καλα αυτο ειναι το χειροτερο, ειδικα οταν μιλαμε για Amoled οθονες με εντελως αχρηστες χρωματικες αποδοσεις και saturation στο θεο, νομιζεις οτι εβγαλες φωτο για το National Geographic και μετα πας στην calibrated IPS στο σπιτι και τις ανοιγεις και αν δεν τις περασεις ολες απο lightroom φαινονται χαλια.

22 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Παιδιά κάνετε μεγάλο λάθος. Δεν μπορείς να το κάνεις με photoshop ούτε είναι ζωγραφική. Τραβάει πολλαπλά frames, και ανάμεσα σε κάθε frame ο θόρυβος θα αλλάξει θέση. Οπότε στατιστικά θα βρει ποιο είναι το pixel και ποιο ο θόρυβος. Δεν μιλάμε δηλαδή για pixel που μπαίνουν αλλά δεν υπάρχουν. Μιλάμε για τα πραγματικά, που με αυτό τον τρόπο ξεχωρίζονται από τον θόρυβο. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό εκ των υστέρων, εκτός και αν σου βγάζει η φωτογραφική 20 φωτογραφίες και τις πάρεις και της βάλεις σε ειδικό πρόγραμμα να τις επεξεργαστεί. Και να μπορούσες δηλαδή δεν θα το έκανες για κάθες φωτογραφία.

Αυτο ακριβως, αλλο το de-noising algorithm που καθε καμερα εχει, και αλλο το frame stacking που κλασσικα υπηρχε στα HDR modes καθε καμερας αλλα ηταν αργο και πολλες φορες χαλια.

For all intends and purposes καθε φωτο που βγαζεις απο τα καινουργια flagship κινητα ειναι σαν τις "παλιες" hdr φωτο, αλλα πιο εξελιγμενες.

2 ώρες πριν, cpgr είπε

Ισα ισα πιστευω πως ειναι το μοναδικο αξιοπιστο μετρο συγκρισης, αλλα οταν συγκρινουμε στις συγκεκριμενες συνθηκες που εγιναν τα τεστ και για το συγκεκριμενο hardware (επειδη 100 s10 αποκλειεται να ειναι 100% ιδια μεταξυ τους ), εχοντας λαβει υποψιν το τι μετραει ακριβως ο καθε αλγοριθμος και το καθε τεστ.. Οποτε οπως βλεπεις ειναι ακρετα δυσκολο να αντιστοιχισεις με καλη ακριβεια αυτο που μετριεται στο εργαστηριο και αυτο που θα παρεις απο χρηση στο πραγματικο κοσμο...

Ξεχνατε γενικα οτι το DXO μαρκ ειναι πιο πολυ σαν να μετραει την αποδοση των αισθητηρων και οχι της quote "καμερας", θελει να δει στις συγκεκριμενες ελεγχομενες περιπτωσεις πως αποδιδει ο σενσορας, τα οπτικα, και ο αλγοριθμος de-noising κτλ. 

Δεν εχω παρει την ιδεα απο το DXOmark οτι συγκρινουν για real-life usage τα κινητα. Ειναι το ιδιο πραγμα με τα τεστ αυτοκινητων, πολυ δυσκολα θα εχεις ατυχημα με ακριβως τις συνθηκες που εχουν στα EURO τεστ, αλλα και παλι βοηθανε για την real-world αποδοση του αμαξιου σε ατυχηματα, και κανενας δεν λεει οτι γιατι ενα αμαξι εχει EURO 5 δεν θα πεθανεις σε συγκρουση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...