udroxoos Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ένα ασυνήθιστο πρόβλημα για δυνατούς λύτες (αν υπάρχει λύση). Έχω στον υπολογιστή τόσο αρχεία flac όσο και mp3 και θέλω με μια ματιά να τα ξεχωρίζω, που σημαίνει να έχουν διαφορετικά εικονίδια. Τα δύο αυτά αρχεία όμως συμβολίζονται με το ίδιο (!!!!!) εικονίδιο! Ο μόνος τρόπος που μου επέτρεψε να τα αλλάξω ήταν να χρησιμοποιήσω το FileTypesMan και δύο διαφορετικούς players για τον κάθε τύπο αρχείου, πχ. winamp για mp3 και vlc για flac. Θέλω όμως έναν player (winamp) και διαφορετικά εικονίδια. Γίνεται; ΥΓ. Το λειτουργικό μου είναι Windows 8.1 Επεξ/σία 20 Απριλίου 2019 από udroxoos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
accipio Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Με το Winamp δεν ξέρω τι γίνεται, έχω χρόνια να το χρησιμοποιήσω· αλλά με τον βασικό player που χρησιμοποιώ τώρα (AIMP) ξεχωρίζω αμέσως τα mp3 από τα flac, μια και εμφανίζει τα πρώτα με κόκκινο χρώμα ενώ τα δεύτερα με πράσινο. Άρα... σου προτείνω τον AIMP (δεν ξέρω αν αυτό σε ικανοποιεί ως λύση, βέβαια). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
udroxoos Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 accipio ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Χρησιμοποιώ winamp από τότε που πρωτοασχολήθηκα με υπολογιστές (το '99) οπότε αν και κατά καιρούς δοκίμασα κι άλλους players, πάντα επέστρεφα σ'αυτόν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
accipio Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Κι εγώ χρησιμοποιούσα Winamp για χρόνια, αλλά από τότε που σταμάτησε η εξέλιξή του στράφηκα σε άλλες λύσεις. Το AIMP πάντως του μοιάζει αρκετά, δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις και, αν δεν σε ικανοποιεί, επιστρέφεις πάλι στο Winamp. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
udroxoos Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Το τσέκαρα και δείχνει ενδιαφερον. Θα του ρίξω μια ματιά. Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Αν θέλεις δοκίμασε με αυτά. http://www.nirsoft.net/utils/file_types_manager.html Ίσως χρειαστεί να κατεβάσεις κανένα πακέτο με εικονίδια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
udroxoos Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 micos000 το λινκ που παρέθεσα σην εισαγωγή μου παραπέμπει σε αυτή τη σελίδα που μου έδωσες, στο FileTypesMan. Δυστυχώς το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι το winamp κατηγοριοποιεί μαζί τα mp3 και flac δίνοντας τους το ίδιο εικονίδιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rofl Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) μωρε οτι γινεται γινεται και χωρις να κατεβασεις καποιο 3rd party. το χω ετσι πολλα χρονια οποτε δεν θυμαμαι τι εκανα ακριβως. δοκιμασε να σπασεις το association καποιου απο τα 2 με το winamp και να το ξαναδωσεις απο τα windows αλλιως σιγουρα καπου μεσα απ τα preferences @udroxoosεπειδη το σπασα κι εγω κανοντας τα ολα τα ιδια, κοιτωντας να δω πως αλλαζει. με ενα google ειδα αυτο που ειπε ο @micos000 απο πανω. https://www.nirsoft.net/utils/filetypesman-x64.zip απλοικο και καθαρο προγραμματακι. τα στοιχιζεις ανα extension, βρισκεις το flac δεξι στο extension που σε ενδιαφερει>edit selected filetype και αλλαζεις το default icon- αυτο που λες στο αρχικο ποστ δεν ισχυει. κατι δεν εκανες σωστα. το εικονιδιο των windows αλλαζεις. το winamp η οποιοδηποτε αλλο προγραμμα δεν θα ξανακανει αλλαγη το εικονιδιο, εκτος κι αν ξαναεκανες association μετα την αλλαγη του εικονιδιου. κανε τα association oπως τα θες και κατοπιν αλλαξε τα εικονιδια. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2019 από rofl Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 13 ώρες πριν, udroxoos είπε micos000 το λινκ που παρέθεσα σην εισαγωγή μου παραπέμπει σε αυτή τη σελίδα που μου έδωσες, στο FileTypesMan. Δυστυχώς το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι το winamp κατηγοριοποιεί μαζί τα mp3 και flac δίνοντας τους το ίδιο εικονίδιο Λοιπόν, χτες έβαλα σε ένα λάπτοπ το mpc be και το συσχέτιση με τα αρχεία ήχου. Μου έβαλε διαφορετικά εικονίδια για mp3, flac, wav, m4a κτλ. Για δες το. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
udroxoos Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Αυτή η περίπτωση είναι πραγματικά μεγάλη σπαζοκεφαλιά τουλάχιστον στο δικό μου pc. Έκανα reset στα default εικονίδια των windows μέσω command prompt με την εντολή: sfc /scannow και έπειτα reboot. Δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα αυτό. Εγκατέστησα audio codecs (δοκίμασα xiph και klite) αλλά τίποτα. Με οποιονδήποτε άλλον player δεν έχω κανένα πρόβλημα! Μόνο με winamp μου κάνει τσαλίμια και αν δεν ήταν αυτό το μακροχρόνιο δέσιμο που έχουμε θα τον σούταρα εξ' αρχής! Πρόσεξα ότι στο FileTypesMan, στο Description των mp3 γράφει "MPEG Layer 3 Audio File" για τον φίλο rofl ενώ στο δικό μου αναφέρεται ως "Winamp media file". Τον ίδιο χαρακτηρισμό έχει και το flac και προφανώς γι'αυτό συμβολίζονται με το ίδιο εικονίδιο. Προσπάθησα να αλλάξω αυτόν τον συσχετισμό "Winamp media file" αλλά τίποτα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rofl Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) το description αυτο δε λεει τιποτα, αλλαζει κι ολας. δοκιμασε στο user choice να δωσεις Winamp.File.FLAC και στο mp3 Winamp.File.MP3 και βεβαια να ορισεις διαφορετικο εικονιδιο για το καθενα. να ξεκαθαρισω επισης οτι εχω το φακελο μιας παλιας εγκαταστασης με ολα τα codecs και extras και τον περναω με copy- paste οπως ειναι, γιατι δεν απαιτειται εγκατασταση. οποτε δεν κανει associations η παρεμβασεις στη registry απο μονη της η εφαρμογη κατα το installation, αλλα τα δινω εγω χειροκινητα Επεξ/σία 22 Απριλίου 2019 από rofl Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα