Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MoviemakerGr είπε

Δεν έχετε καταφέρει να κάνετε ένα build ξεχωριστό,τουλάχιστον στα δικά μου μάτια..

Μητρική και η Aorus pro μια χαρά σου κάνει.. δεν τα διάβασα όλα για να ξέρω αν χρειάζεσαι κάτι που έχει η Master και δεν το έχει η pro..

Μετά θέλεις να φτιάξεις τούμπανο και κοιτάς τα δεκάρικα ?

All core 5GHz δεν θα σε καλύψει η Corsair.

Οι δικές μου προτάσεις ..

Tower > https://www.corsair.com/eu/en/obsidian-500d-case

Υδροψηξη > https://www.alphacool.com/detail/index/sArticle/22107?__shop=94

με 3 από αυτούς > https://noctua.at/en/nf-f12-industrialppc-2000-pwm

Μνήμες > https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Memory/dominator-rgb-config/p/CMT32GX4M2C3200C16

https://www.gskill.com/en/product/f4-3200c14d-32gtzr

και δίσκο τον red pro όχι τον απλό στις 5400..

Αυτά..

Καλησπερα! 

Την δουλεια μου θελω να κανω κυριως οχι να γινω ξεχωριστος. 
Αρχικα δεν μαρεσει να πεταω λεφτα στον δρομο, οποτε ναι κοιταω και τα 10 και τα 20 που τα χρεωνουν παραπανω χωρις κανενα λογο. Αν τα βαλω ολα κατω που τα εβαλα στο visionstudio μου βγαινει εξτρα περιπου 200 παρα ευρο που τα θεωρω λεφτα πεταμενα και ασκοπα.  

Οσο για την mobo ακουσα τις προτασεις των μελων αν και εκανα εξτρα ερευνα και ειχαν δικιο.
Tower ειναι κλειδομενο το coolermaster + οτι αυτο που μου εδειξες παρολλο που ειναι πανεμορφο ειναι πανω +11 βαθμους απτο h500m, υδροψυξη την εψαξα πολυ mixed reviews για να ρισκαρω + οτι το πρωτο αποτελεσμα του google το βγαζει μαπα. Για τα ανεμιστηρακια και τα ραμ δεν εχω αποψη ειμαι παντελος ασχετος γιατι ποτε δεν ασχοληθηκα με modding και ram research!

Ευχαριστω για τον χρονο σου!

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sinsane είπε

Καλησπερα! 

Την δουλεια μου θελω να κανω κυριως οχι να γινω ξεχωριστος. 
Αρχικα δεν μαρεσει να πεταω λεφτα στον δρομο, οποτε ναι κοιταω και τα 10 και τα 20 που τα χρεωνουν παραπανω χωρις κανενα λογο. Αν τα βαλω ολα κατω που τα εβαλα στο visionstudio μου βγαινει εξτρα περιπου 200 παρα ευρο που τα θεωρω λεφτα πεταμενα και ασκοπα.  

Οσο για την mobo ακουσα τις προτασεις των μελων αν και εκανα εξτρα ερευνα και ειχαν δικιο.
Tower ειναι κλειδομενο το coolermaster + οτι αυτο που μου εδειξες παρολλο που ειναι πανεμορφο ειναι πανω +11 βαθμους απτο h500m, υδροψυξη την εψαξα πολυ mixed reviews για να ρισκαρω + οτι το πρωτο αποτελεσμα του google το βγαζει μαπα. Για τα ανεμιστηρακια και τα ραμ δεν εχω αποψη ειμαι παντελος ασχετος γιατι ποτε δεν ασχοληθηκα με modding και ram research!

Ευχαριστω για τον χρονο σου!

Σου έχουμε ήδη προτείνει καλύτερη υδρύψυξη https://www.skroutz.gr/s/13052859/Alphacool-Eisbaer-420.html

και το 500d σε σχέση με το 500 mesh είναι για γέλια.

Εννοείται ότι δεν θα πας σε 3200 c16 μνήμες για να "νιώθεις ξεχωριστός'' 😂😂

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Σου έχουμε ήδη προτείνει καλύτερη υδρύψυξη https://www.skroutz.gr/s/13052859/Alphacool-Eisbaer-420.html

Συμφωνω

Επεξ/σία από sinsane
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, DiaperCh@nger101 είπε

όμορφα γιατί μπορεί να σε αναφέρει (σίγουρα θα το κάνει) και να πας για banιο.

Καλύτερα κάνε edit άμεσα.

Πιστευω οτι ειμαστε 99% ετοιμοι! Ξερεις το 1% οταν πας για μεγαλο upgrade και ειναι να τα σκασεις παντα εισαι λιγο καχυποπτος και ψαχνεις την τελευταια λεπτομερια!
Σε ευχαριστω που βοηθησες στο μεγαλυτερο κομματι του PC!

Επεξ/σία από SPANK
  • Thanks 1
Δημοσ.

Είναι τελείως διαφορετικό να τα έχεις πιάσει στα χέρια σου και να ξέρεις, η ακόμα και μερικά από  αυτά να τα έχεις ακριβώς δίπλα σου κάτι μήνες τώρα και άλλο να ψάχνεις στο Google

για να είμαι ακριβής είναι μέρα με την νύχτα.. 

Όταν βάζεις στον τίτλο "Ψαγμενους" τι εννοείς ? μια από τα ίδια ? Την δουλειά μου κάνω ?

Τουλάχιστον για την υδροψυξη θα με θυμηθείς..

και όταν θέλεις οικονομία δεν αγοράζεις χαρακτηριστικά άχρηστα σε αυτό που κάνει την δουλειά σου.. :)

2 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Να μαντέψω ότι τις GSkill C14 απο κάτω δεν τις είδες καν ετσι ? (νομίζω ήταν και δική σου πρόταση) ?

Ούτε το C17 των Kingston ?

Intel χτίζει..

.. και τον αφήνετε να πάει στην RGB pro για 5GHz ? !! καλή επιλογή.. 

Το airflow το μετράνε όπως πουλιέται το κουτί, και οχι όπως καταλήγει..

Φαντάζομαι θα αφήσει το intake μπροστά στο Mesh και θα βάλει την υδροψυξη να κάνει out.. E ? Έξυπνο..

Any way όποιος εχει τα γένια εχει και τα χτένια..

Καλή επιτυχία..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, MoviemakerGr είπε

Είναι τελείως διαφορετικό να τα έχεις πιάσει στα χέρια σου και να ξέρεις, η ακόμα και μερικά από  αυτά να τα έχεις ακριβώς δίπλα σου κάτι μήνες τώρα και άλλο να ψάχνεις στο Google

Όταν βάζεις στον τίτλο "Ψαγμενους" τι εννοείς ? μια από τα ίδια ? Την δουλειά μου κάνω ?

και όταν θέλεις οικονομία δεν αγοράζεις χαρακτηριστικά άχρηστα σε αυτό που κάνει την δουλειά σου.. :)

Να μαντέψω ότι τις GSkill C14 απο κάτω δεν τις είδες καν ετσι ? (νομίζω ήταν και δική σου πρόταση) ?

Intel χτίζει..

Φαντάζομαι θα αφήσει το intake μπροστά στο Mesh και θα βάλει την υδροψυξη να κάνει out.. E ? Έξυπνο..

Καλή επιτυχία..

Σοβαρά τώρα συγκρίνεις το airflow του 500d με του h500? Με οποίο τρόπο και να το στήσεις εχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα, στο ένα έχεις διαπερατότητα και εμπρός και πάνω και στο άλλο έχεις πάνω airflow και μπροστά τοίχο με μερικές τρυπουλες...

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sinsane είπε

Πιστευω οτι ειμαστε 99% ετοιμοι! Ξερεις το 1% οταν πας για μεγαλο upgrade και ειναι να τα σκασεις παντα εισαι λιγο καχυποπτος και ψαχνεις την τελευταια λεπτομερια!

Πολύ καλά κάνεις και ψάχνεσαι. Τα λεφτά είναι πολλά.

Σχετικά με την ψύξη, η d15 S, εξασφαλίζει καλύτερη συμβατότητα

κι επειδή είναι κάπως οικονομικότερη ''συμφέρει'' να αντικαταστήσεις το 1 φαν με τα 2 που σου έβαλα για ομορφιά αλλά και καλύτερη απόδοση 2>1😉

To chromax κιτ αφορά μόνο το αισθητικό κομμάτι.

Συνολικά, αν δεν σε ενοχλεί το σιτεμένο περιοδί χρώμα των στάνταρ φανς και δεν σε νοιάζει η καλύτερη συμβατότητα αγοράζεις την d 15.

Με παραπάνω* κόστος αλλά βελτιωμένη αισθητική και συμβατότητα αγοράζεις την d 15 S.

*συμπεριλαμβανομένου του κόστους για τους 2 fans και τις chromax καλύπτρες.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger101
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Σοβαρά τώρα συγκρίνεις το airflow του 500d με του h500? Με οποίο τρόπο και να το στήσεις εχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα, στο ένα έχεις διαπερατότητα και εμπρός και πάνω και στο άλλο έχεις πάνω airflow και μπροστά τοίχο με μερικές τρυπουλες...

Δες καλά το 500d είναι όλο ανοιχτό μπροστά στα δυο πλάγια που βγαίνει και το μαγνητικό φίλτρο..  δεν υπάρχουν τρυπίτσες..

και αφού η δική μου αρχιτεκτονική θα ήταν το 360 ψυγείο μπροστά intake και με noctua γιατί να μην το συγκρίνω ?

Έχεις εν μέρει δίκιο αλλά στο πως αγοράζεις  ένα κουτί και αφού έχει τα δυο γομάρια μπροστά αναμενόμενο.. αλλά όπως είπα το airflow το μετράς στο τέλος..

Αλλά αμα θέλουμε να δούμε και λίγο την σημερινή πραγματικότητα η στατική πίεση που κάνει την καλή δουλειά και διαφορα  στο airflow δεν υπάρχει πλέον στα σημερινά κουτιά,που μπάζουν από παντού..

Σε ρυθμούς λοιπόν rendering ούτε καν OC η RGB pro δεν είναι αρκετή για αυτόν το επεξεργαστή. θα την έλεγα οριακή. και αυτό είναι σημαντικότερο από το κουτί.

δεν μιλάω ποτέ στην τύχη.

RGB pro.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MoviemakerGr είπε

Intel χτίζει..

Καλή επιτυχία..

Συμφωνω στο πρωτο, οταν βαζω τιτλο ψαγμενους δεν θελει σκεψη, εννοω ατομα που την εχουν ψαξει αναμεσα σε επιλογες οι οποιες ειναι πιο πανω απτις βασικες/κοινες.
Για υδροψυξη οπως ειπα ειχα και χαλασε με αποτελεσμα να ειμαστε εδω τωρα να συζηταμε για νεο PC. Οσο για αεροψυξη εισαι ησυχος, σταθερος και αποτελεσματικος.
Τωρα που τα λεμε πιπιλαω την EVGA clc 280 μιας και παντου διαβαζω καλα λογια για τον 9900κ με πολυ καλες θερμοκρασιες!

Αυτο με το RGB Pro που λες δεν υπαρχει καπου στο συστημα ( Εκτος αν ειμαι ασχετος και δεν καταλαβαινω τι θες να πεις )
Το airflow δεν το μετρανε οπως βγαινει το κουτι, οπως βλεπεις μετρανε την θερμοκρασια του CPU under load. 
Υπαρχουν και αλλα εκτος απο nexus gamer reviews που προτεινουν το κουτι για τις θερμοκρασιες του.

Αν θελεις να τοποθετηθεις πανω στην αγορα μπορεις να το κανεις χωρις αντιλογια για να μπορεσουμε ολοι μαζι να βγαλουμε το καλυτερο πιθανο συνολο.

Εγω ειμαι ευχαριστημενος και εχω καταλαβει το 90% του build. Μονο στις ραμ ειμαι λιγο σκεπτικος γιατι δεν τις καταλαβαινω και τωρα που ειδα και σενα να γραφεις διπλοσκεφτομαι διοτι κοιταω και το 1% παραπανω της αποδοσης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε αέρα δες και Dark rock pro 4

Επίσης μια λύση για να μην έχεις πολύ θόρυβο με hdd, είναι NAS σε άλλο χώρο από εκεί που έχεις το pc

Επεξ/σία από vins
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sinsane είπε

Συμφωνω στο πρωτο, οταν βαζω τιτλο ψαγμενους δεν θελει σκεψη, εννοω ατομα που την εχουν ψαξει αναμεσα σε επιλογες οι οποιες ειναι πιο πανω απτις βασικες/κοινες.
Για υδροψυξη οπως ειπα ειχα και χαλασε με αποτελεσμα να ειμαστε εδω τωρα να συζηταμε για νεο PC. Οσο για αεροψυξη εισαι ησυχος, σταθερος και αποτελεσματικος.
Τωρα που τα λεμε πιπιλαω την EVGA clc 280 μιας και παντου διαβαζω καλα λογια για τον 9900κ με πολυ καλες θερμοκρασιες!

Αυτο με το RGB Pro που λες δεν υπαρχει καπου στο συστημα ( Εκτος αν ειμαι ασχετος και δεν καταλαβαινω τι θες να πεις )
Το airflow δεν το μετρανε οπως βγαινει το κουτι, οπως βλεπεις μετρανε την θερμοκρασια του CPU under load. 
Υπαρχουν και αλλα εκτος απο nexus gamer reviews που προτεινουν το κουτι για τις θερμοκρασιες του.

Αν θελεις να τοποθετηθεις πανω στην αγορα μπορεις να το κανεις χωρις αντιλογια για να μπορεσουμε ολοι μαζι να βγαλουμε το καλυτερο πιθανο συνολο.

Εγω ειμαι ευχαριστημενος και εχω καταλαβει το 90% του build. Μονο στις ραμ ειμαι λιγο σκεπτικος γιατι δεν τις καταλαβαινω και τωρα που ειδα και σενα να γραφεις διπλοσκεφτομαι διοτι κοιταω και το 1% παραπανω της αποδοσης

Αν θέλεις την συχνότητα που ζητάς στον i9 θα πρέπει να πας για εμένα αποκλειστικά στις Alphacool ακόμα και οι bQuiet που βγαίνουν από το ίδιο εργοστάσιο δεν έχουν την ίδια απόδοση..

Στις μνήμες θα κοιτάς το CL και οι Gskill είναι οι κορυφαίες απλά κάποιος μπορεί να μην θέλει να τις πληρώσει και για'αυτο σου έβαλα τις Platinum που είναι επίσης οι κορυφαίες σε σταθερότητα.

Το bus του επεξεργαστή είναι στα 2666 τα 3200 είναι το sweetspot.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sinsane είπε

Μονο στις ραμ ειμαι λιγο σκεπτικος

Ότι σου έχω γράψει εξαρχής, δεν πειράζει να μην είσαι ξεχωριστός.

Δεδομένης της master ή pro ή elite, πάντως t-topology μητρικής,

εδώ για oc: https://www.skroutz.gr/s/12181017/HyperX-Predator-32GB-DDR4-3600MHz-HX436C17PB3K4-32.html

εδώ για xmp: https://www.skroutz.gr/s/9817418/G-Skill-Trident-Z-32GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-32GTZKW.html

Μιας και καταλαβαίνω ότι δεν θα κάνεις oc, αγοράζεις 3200c14.

Αν θες με τις συγκεκριμένες μητρικές να ''παίξεις'' λίγο έχεις μεγαλύτερες πιθανότήτες με το kit των 3600 c17.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, MoviemakerGr είπε

Δες καλά το 500d είναι όλο ανοιχτό μπροστά στα δυο πλάγια που βγαίνει και το μαγνητικό φίλτρο..  δεν υπάρχουν τρυπίτσες..

και αφού η δική μου αρχιτεκτονική θα ήταν το 360 ψυγείο μπροστά intake και με noctua γιατί να μην το συγκρίνω ?

Έχεις εν μέρει δίκιο αλλά στο πως αγοράζεις  ένα κουτί και αφού έχει τα δυο γομάρια μπροστά αναμενόμενο.. αλλά όπως είπα το airflow το μετράς στο τέλος..

Αλλά αμα θέλουμε να δούμε και λίγο την σημερινή πραγματικότητα η στατική πίεση που κάνει την καλή δουλειά και διαφορα  στο airflow δεν υπάρχει πλέον στα σημερινά κουτιά,που μπάζουν από παντού..

Σε ρυθμούς λοιπόν rendering ούτε καν OC η RGB pro δεν είναι αρκετή για αυτόν το επεξεργαστή. θα την έλεγα οριακή. και αυτό είναι σημαντικότερο από το κουτί.

δεν μιλάω ποτέ στην τύχη.

RGB pro.jpg

Επειδή το προηγούμενο κουτί μου ήταν όπως και το 500d ,έχει μεγάλη διαφορά να τραβάει αέρα μέσα από τα κενά που έχει στα πλάγια από το να τραβάει από όλο το μπροστινό μέρος (η να βγάζει αντιστοιχα). Θα το καταλάβεις αν ανοίξεις το μπροστινό και δεις τι διαφορά θα έχεις σε θερμοκρασία μιας και έχεις το ψυγείο μπροστά να βάζει. 

Επισης εγώ θα συνεχίσω να προτείνω σε περιπτώσεις υδροψυξης να βάζουν οι πάνω ανεμιστήρες για να ψυχουν vrm και ram και να βγάζει από μπροστά το ψυγείο.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Επειδή το προηγούμενο κουτί μου ήταν όπως και το 500d ,έχει μεγάλη διαφορά να τραβάει αέρα μέσα από τα κενά που έχει στα πλάγια από το να τραβάει από όλο το μπροστινό μέρος (η να βγάζει αντιστοιχα). Θα το καταλάβεις αν ανοίξεις το μπροστινό και δεις τι διαφορά θα έχεις σε θερμοκρασία μιας και έχεις το ψυγείο μπροστά να βάζει. 

Επισης εγώ θα συνεχίσω να προτείνω σε περιπτώσεις υδροψυξης να βάζουν οι πάνω ανεμιστήρες για να ψυχουν vrm και ram και να βγάζει από μπροστά το ψυγείο.

Το μισό το ακούω, αν και σε πολλά κουτιά κατεβαίνει πολύ το ψυγείο,και είναι χάλι μαύρο..

Τώρα το άλλο μισό να βγάζει το ψυγείο μπροστά δεν το φαντάζομαι καν..

Αν δεις την δεύτερη φώτο είναι i9 push - pull  με alphacool και έχουμε ενα πολυ ωραίο "κλιμα" ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγορια αυριο πρωι παραγγελνουμε οποτε λιγο break καθως εχω μονο μια τελευταια ερωτηση!
Το συστημα θα ειναι αυτο! Θα δοκιμασω μιας και οι 2 φαινεστε ψαγμενοι και εμπιστοι την Alphacool.
Απλα και οι 2 προτεινατε διαφορετικο μοντελο. Τι εχω να πω ομως. Αποτι ειδα απτην ερευνα που εκανα 
μεγαλυτερο ΑΙΟ δεν σημαινει αναγκαστηκα καλυτερη ψυξη. Τι συνδιασμο Alphacool να κανω?
Και στην τελικη αν δεν δουλεψει δοκιμαζω και την Noctua.

Επισης ειδα και την Aorus Xtrme 2080ti αλλα λενε για κακη ψυξη, ηθελα too bad να κανω μιξη GPU/MOBO gigabyte για λογους εμφανισης
αλλα δεν μας το κανε το χατιρι. Λογικα για Trio ή FTW3 με βλεπω

• CPU: 9900k 
  • COOLER: Noctua ή Alpacool/EVGA clc 280
  • GPU: RTX 2080ti 
  • RAM: G.Skill Trident Z 32GB DDR4-3200MHz
  • MOBO: Gigabyte Z390 Aorus Master 
  • PSU: Corsair RMx Series RM850x
  • CASE: CoolerMaster MasterCase H500Μ Mesh
  • SSD: 970 Pro 512Gb ( Made in Korea) 
  • HDD: WD Caviar Red Pro 3-5TB
  • MONITOR: ASUS ROG PG279Q
Επεξ/σία από sinsane
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...