Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, πρόσφατα αγόρασα τις (F4-3200C16D-16gvkb) τις οποίες τις κούμπωσα πάνω σε Gigabyte AB350 Gaming 3 (F23d bios version) μητρική με cpu Ryzen 5 2600X και μετά από δυο μέρες χρήσης έχουν αρχίσει να μου βγάζουν Pfn list corrupt και driver irql not less or equal(μερικές φορές μου κρασαρει και το game αλλά γενικά αυτό το game έχει θέματα με crashes(division 2)). Δεν έχω δοκιμάσει να τις τρέξω ακόμα για πολύ ώρα στα 2133 να δω αν είναι stable. Αρχικά ήθελα να τις κατεβάσω στα 2933 αλλά ανακάλυψα πως για κάποιο λόγο έχουν μόνο 1 xmp προφίλ. Το bios γενικά δεν θα ήθελα να το πειράξω γιατί παρόλο που έχει dual bios αν πάει κάτι στραβά δεν είμαι σίγουρος αν το backup bios είναι παλιό version, αν είναι τότε δεν θα μπορώ να ανοίξω το pc λογικά γιατί έχω μόνο ένα 2nd gen ryzen. Τι μου προτείνετε? Μπορώ κάπως να τις βάλω manual στα 2933 χωρίς να κάνω καμιά ζημιά?

Επεξ/σία από Serenist
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Serenist είπε

Καλησπέρα, πρόσφατα αγόρασα τις (F4-3200C16D-16gvkb) τις οποίες τις κούμπωσα πάνω σε Gigabyte AB350 Gaming 3 (F23d bios version) μητρική με cpu Ryzen 5 2600X και μετά από δυο μέρες χρήσης έχουν αρχίσει να μου βγάζουν Pfn list corrupt και driver irql not less or equal(μερικές φορές μου κρασαρει και το game αλλά γενικά αυτό το game έχει θέματα με crashes(division 2)). Δεν έχω δοκιμάσει να τις τρέξω ακόμα για πολύ ώρα στα 2133 να δω αν είναι stable. Αρχικά ήθελα να τις κατεβάσω στα 2933 αλλά ανακάλυψα πως για κάποιο λόγο έχουν μόνο 1 xmp προφίλ. Το bios γενικά δεν θα ήθελα να το πειράξω γιατί παρόλο που έχει dual bios αν πάει κάτι στραβά δεν είμαι σίγουρος αν το backup bios είναι παλιό version, αν είναι τότε δεν θα μπορώ να ανοίξω το pc λογικά γιατί έχω μόνο ένα 2nd gen ryzen. Τι μου προτείνετε? Μπορώ κάπως να τις βάλω manual στα 2933 χωρίς να κάνω καμιά ζημιά?

Λοιπον, φταιει η μητρικη σου. Οι gigabyte ειναι γενικα αθλιες στις μνημες, ποσο μαλλον οι b350. 
Οι μνημες μονο 1 XMP profile εχουν το 90% των περιπτωσεων.
Και να το πειραξεις δεν θα γινει κατι, reset CMOS και τελειωσες. Περαν αυτου δεν εχει dual BIOS. Dual BIOS σημαινει 2 τσιπακια με το BIOS. Αυτο που εχει ειναι backup image στο ιδιο τσιπακι (το οποιο παρεμπιπτοντως ειναι στο ιδιο version με το κανονικο).
Απλως πας την συχνοτητα στα 2933 χωρις να πειραξεις τιποτα αλλο και κανεις save, δοκιμαζεις και μας λες πως πηγε.

Δημοσ.

Aν είναι Hynix M τα τσιπάκια (που μάλλον είναι), βάλε στην τιμή "procodt" 60 ohms. Στη δική μου gigabyte έτσι πάνε σταθερότατα έως τα 3333.

Επίσης δοκίμασε να κατεβάσεις τη συχνότητα στα 3000. Μπορείς ακόμα κι αν είναι σε xmp οι μνήμες.

Δημοσ.

Λοιπόν, δοκίμασα 3000mhz και 2933mhz και στα 3000mhz κολλούσαν τα προγράμματα που έτρεχα. Έτρεξα 2 passes στο memtest και μου έβγαλε error στο test 9(και στα 3200 μου έβγαζε error στο test 9). Αποφάσισα να πάω λίγο πιο κάτω στα 2933, έτρεξα ένα memtest και δεν έβγαλε κανένα error.. ξέρω ότι κανονικά πρέπει να το αφήσω κάμποσα passes αλλά παίρνει πολύ ώρα και αφού μου βγάζει τα error στην αρχή ποιος ο λόγος? Μπήκα και στα windows με 2933 και προς το παρόν 2 ώρες κάνω διάφορα stress test κλπ και δεν έχει πετάξει κανένα bluescreen. Αν είναι stable λογικά θα τις αφήσω εκεί μιας και δεν χάνω καμιά τρελή απόδοση στα games.. αλλιώς δοκιμάζω και αυτό που είπε ο @nicksoti .

Δημοσ.

Ρώτησα καθώς ίσως είναι θέμα και με το voltage και όχι με τα Hz της μνήμης, ίσως να θέλει λίγο παραπάνω ή το αντίθετο, λιγότερο, ίσως πάλι φταίει και το chipset που είναι το B350, η αμδ λέει κάτι για 2667Hz.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...