Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 20/4/2019 στις 2:55 ΜΜ, tony_dim_2018 είπε

Στο βίντεο του παρακάτω λινκ, φαίνεται ο τρόπος κατασκευής ενός απλού παιχνιδιού με την παιχνιδομηχανή Kodu. Στην περιγραφή του βίντεο (κλικ στο «Εμφάνιση Περισσότερων»..), θα βρεις ένα λινκ με 12 έγγραφα pdf για διάβασμα (στην ελληνική γλώσσα), κι ένα λινκ για το κατέβασμα του Kodu. Η παιχνιδομηχανή Kodu σου δίνει την δυνατότητα να φτιάξεις δικά σου παιχνίδια (όλο το περιβάλλον είναι στην ελληνική γλώσσα), εκμεταλλευόμενος έτοιμα προκατασκευασμένα σενάρια, και σταδιακά σε εισάγει στις έννοιες περί προγραμματισμού γενικά και των παιχνιδιών ειδικά, αλλά σ' ένα χαμηλό επίπεδο κατάλληλο για αρχάριους.  

https://www.youtube.com/watch?v=WboSjrtPtEM&feature=youtu.be

Παταω το link για να μπω στην σελιδα του kodu και δεν υπαρχει και δεν ξερω απο που να το κατεβασω

Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι να μάθεις για αρχή προγραμματισμό. Στη συνέχεια όταν θα πατάς καλά στα πόδια σου μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα.

Ο @ektelion τα λέει ωραία και ωραίο είναι να στοχεύεις ψηλά, αλλά πρέπει αρχικά να δεις αν σου αρέσει. Και εμένα μου αρέσει πχ το τελευταίο album των Rotting Christ αλλά η διαδικασία να γραφτεί και να παραχθεί δεν μπορώ να την κάνω γιατί δεν έχω ούτε τη γνώση αλλά ούτε και τη διάθεση. Απολαμβάνω όμως το αποτέλεσμα.

Κάπως έτσι είναι και ο προγραμματισμός.

Δημοσ.

Εκατσα λιγο και ασχοληθηκα με το MIT App Inventor και ειδα και καποια tutorials μου αρεσε πολυ ολοι η διαδικασια και μου αρεσε μου αρεσουν πολυ τα videogames αλλα μου αρεσει και παρα πολυ η ιδεα να τα φτιαχν..Ευχαστιστω πολυ ολουςς..

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tsofras είπε

Πάνω απο τα μισά sites δεν ανοίγουν ή είναι απαρχαιωμένα χωρίς καμία πληροφορία.

Οκ 5s google search αλλά δεν βοήθησε σε κάτι ....

Φαντάσου με 5 λεπτά τότε...

Δημοσ.

Δεν υπαρχει προγραμματισμος για παιχνιδια. Υπαρχει προγραμματισμος. Δεν θα φτασεις εκεινπου θες αν δεν εισαι σε θεση να υκοποιησεις πρωτα απλους αλγοριθμους και προγραμματα.

• Like 1
Δημοσ.

ξεκαθαρισε πρωτα αν σε ενδαθαφερει περισσοτερο το game designer , το game developer η το graphic designer

αν ενδιαφερεσαι για το δευτερο εδω ειναι οι ειδικοι να σου απαντησουν για libraries , system API's , engines κι ολο το συφερτο που θα χρησιμοποιησεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, basilis5 είπε

Δεν υπαρχει προγραμματισμος για παιχνιδια. Υπαρχει προγραμματισμος. Δεν θα φτασεις εκεινπου θες αν δεν εισαι σε θεση να υκοποιησεις πρωτα απλους αλγοριθμους και προγραμματα.

Αυτο κανω προς το παρον ασχολουμε με MIT App Inventor,Scratch και Codu δεν θελω να αρχισω απο τα δυσκολαα..

55 λεπτά πριν, Bloodskin είπε

ξεκαθαρισε πρωτα αν σε ενδαθαφερει περισσοτερο το game designer , το game developer η το graphic designer

αν ενδιαφερεσαι για το δευτερο εδω ειναι οι ειδικοι να σου απαντησουν για libraries , system API's , engines κι ολο το συφερτο που θα χρησιμοποιησεις

Με ενδιαφερει ποιο πολυ το Game developer

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, HolyPastitsio είπε

Παταω το link για να μπω στην σελιδα του kodu και δεν υπαρχει και δεν ξερω απο που να το κατεβασω

Δεν ξέρω τι πατάς, σ' εμένα λειτουργούν κανονικά τα λινκ του βίντεο, το 2ο είναι για κατέβασμα

Οκ το βάζω εδώ

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=10056

Πρώτα απ' όλα όμως, θα σε ωφελήσει να παρακολουθήσεις μερικά μαθήματα προγραμματισμού, επειδή το Kodu αλλά και το Scratch, χρησιμοποιούν την αλγοριθμική σκέψη, τον τρόπο δηλαδή με τον οποίο επιλύουμε προβλήματα. Φυσικά, μέσα σ' ένα παιχνίδι δεν υπάρχουν προβλήματα του τύπου «είπε ο δάσκαλος να γραφεί πρόγραμμα που διαβάζει δύο αριθμούς και τους προσθέτει», αλλά υπάρχουν τα σενάρια που θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε. Και αυτά μπορεί να είναι Πχ.: Αν πατηθεί το πλήκτρο «Αριστερό βέλος», να κινηθεί ένα αντικείμενο αριστερά τόσα βήματα, όσα θα γράψουμε μέσα στη μεταβλητή παράμετρο X. Αν πατηθεί το «Δεξιό βέλος», να γίνει κάτι άλλο, κλπ. Μέσα στο Kodu δεν θα δεις μεταβλητές παραμέτρους, επειδή το περιβάλλον είναι απλοποιημένο, αλλά μέσα στο Scratch υπάρχουν ενσωματωμένες στα «τουβλάκια» που θα κληθείς να τα ενώσεις, για να δώσεις στον υπολογιστή σου να καταλάβει, τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με το Scratch. Αν δεν ξέρεις τι είναι η μεταβλητή και πως να την χρησιμοποιήσεις, θα κουραστείς, θα χάσεις χρόνο και θ' απογοητευτείς. Σου παραθέτω δύο λινκ για μαθήματα σε γλώσσα προγραμματισμού C. Δεν χρειάζεται να τα μάθεις όλα προς το παρόν. Παρακολούθησε όσα μαθήματα C μπορείς να καταλάβεις, και μετά δοκίμασε να μάθεις το Kodu ή το Scratch.

https://www.youtube.com/watch?v=hx9ddaIyi6k

https://www.youtube.com/user/psounis/channels

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Ευχαριστωω..

12 ώρες πριν, tony_dim_2018 είπε

Δεν ξέρω τι πατάς, σ' εμένα λειτουργούν κανονικά τα λινκ του βίντεο, το 2ο είναι για κατέβασμα

Οκ το βάζω εδώ

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=10056

Πρώτα απ' όλα όμως, θα σε ωφελήσει να παρακολουθήσεις μερικά μαθήματα προγραμματισμού, επειδή το Kodu αλλά και το Scratch, χρησιμοποιούν την αλγοριθμική σκέψη, τον τρόπο δηλαδή με τον οποίο επιλύουμε προβλήματα. Φυσικά, μέσα σ' ένα παιχνίδι δεν υπάρχουν προβλήματα του τύπου «είπε ο δάσκαλος να γραφεί πρόγραμμα που διαβάζει δύο αριθμούς και τους προσθέτει», αλλά υπάρχουν τα σενάρια που θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε. Και αυτά μπορεί να είναι Πχ.: Αν πατηθεί το πλήκτρο «Αριστερό βέλος», να κινηθεί ένα αντικείμενο αριστερά τόσα βήματα, όσα θα γράψουμε μέσα στη μεταβλητή παράμετρο X. Αν πατηθεί το «Δεξιό βέλος», να γίνει κάτι άλλο, κλπ. Μέσα στο Kodu δεν θα δεις μεταβλητές παραμέτρους, επειδή το περιβάλλον είναι απλοποιημένο, αλλά μέσα στο Scratch υπάρχουν ενσωματωμένες στα «τουβλάκια» που θα κληθείς να τα ενώσεις, για να δώσεις στον υπολογιστή σου να καταλάβει, τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με το Scratch. Αν δεν ξέρεις τι είναι η μεταβλητή και πως να την χρησιμοποιήσεις, θα κουραστείς, θα χάσεις χρόνο και θ' απογοητευτείς. Σου παραθέτω δύο λινκ για μαθήματα σε γλώσσα προγραμματισμού C. Δεν χρειάζεται να τα μάθεις όλα προς το παρόν. Παρακολούθησε όσα μαθήματα C μπορείς να καταλάβεις, και μετά δοκίμασε να μάθεις το Kodu ή το Scratch.

https://www.youtube.com/watch?v=hx9ddaIyi6k

https://www.youtube.com/user/psounis/channels

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Στην ελλαδα δεν υπαρχουν εταιριες video games γιατι ειναι σε κριση απο το 2008, εχω εναν φιλο που πηγε βουλγαρια και δουλευει ως jounior programmer στην Ubisoft Sofia και μου εχει πει οτι έχει αρκετους ελληνες 

πιστευω οταν πεσει λιγο ο φπα θα φτιαχτουν εταιριες video games 

• Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, killertol είπε

Στην ελλαδα δεν υπαρχουν εταιριες video games γιατι ειναι σε κριση απο το 2008, εχω εναν φιλο που πηγε βουλγαρια και δουλευει ως jounior programmer στην Ubisoft Sofia και μου εχει πει οτι έχει αρκετους ελληνες 

πιστευω οταν πεσει λιγο ο φπα θα φτιαχτουν εταιριες video games 

Προφανώς και υπάρχουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...