HolyPastitsio Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Εχετε να προτεινετε βιβλια και προγραμματα για να αρχισω να μαθαινω να φτιαχνω παιχνιδια?..Δεν εχω καθολου εμπειρια απο προγραμματισμο.Επισης μην αρχιζεται να να λετε για ακαταλαβιστικα προγραμματα χωρις να μου λετε πως δουλευουν η να μου στειλετε καποιο οδηγο γιατι σε ενα αλλο ποστ που διαβασα δεν καταλαβα την τυφλα μου απο αυτα που λεγανε :P
jerry banana Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, HolyPastitsio είπε Εχετε να προτεινετε βιβλια και προγραμματα για να αρχισω να μαθαινω να φτιαχνω παιχνιδια?..Δεν εχω καθολου εμπειρια απο προγραμματισμο.Επισης μην αρχιζεται να να λετε για ακαταλαβιστικα προγραμματα χωρις να μου λετε πως δουλευουν η να μου στειλετε καποιο οδηγο γιατι σε ενα αλλο ποστ που διαβασα δεν καταλαβα την τυφλα μου απο αυτα που λεγανε :P να ξερεις οτι μελλον στην Ελλαδα το συγκεκριμενο επαγγελμα δεν εχει (επισης δεν ξερω εαν υπαρχει κιολας) και εννοω να υπαρχουν πολλα ατομα τωρα 1-2 δεν λεει κατι.Αλλα ειναι ενα πολυ ακριβοπληρωμενο επαγγελμα στο εξωτερικο.Θα σου προτεινα να ξεκινησεις απο εδω. https://www.gameworld.gr/component/content/article/168-software/19042-pos-na-ftiaksete-video-games/ Αυτα.
HolyPastitsio Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, jerry banana είπε να ξερεις οτι μελλον στην Ελλαδα το συγκεκριμενο επαγγελμα δεν εχει (επισης δεν ξερω εαν υπαρχει κιολας) και εννοω να υπαρχουν πολλα ατομα τωρα 1-2 δεν λεει κατι.Αλλα ειναι ενα πολυ ακριβοπληρωμενο επαγγελμα στο εξωτερικο.Θα σου προτεινα να ξεκινησεις απο εδω. https://www.gameworld.gr/component/content/article/168-software/19042-pos-na-ftiaksete-video-games/ Αυτα. Ευχαριστω πολυ..Aμα εχει κανενας κατι αλλος να το πει.. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2019 από HolyPastitsio
kti23 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Ποιός κλάδος ενός παιχνιδιού σε ενδιαφέρει? Η ανάπτυξη είναι πολύπλευρη πλέον, υποθέτω σε ενδιαφέρει περισσότερο ο προγραμματισμός?
jerry banana Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, HolyPastitsio είπε Ευχαριστω πολυ..Aμα εχει κανενας κατι αλλος να το πει.. αμα ψαξεις τα σχολια στα 2 λινκ που σου εδωσα καθως και το αρθρο θα σε καλυψουν 100%.Φυσικα εαν τα ψαξεις και δεν βαριεσαι. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2019 από jerry banana
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, jerry banana είπε να ξερεις οτι μελλον στην Ελλαδα το συγκεκριμενο επαγγελμα δεν εχει (επισης δεν ξερω εαν υπαρχει κιολας) και εννοω να υπαρχουν πολλα ατομα τωρα 1-2 δεν λεει κατι. 5 secs google search... https://allianceive.wordpress.com/ομάδες-ανάπτυξης-video-games/
ektelion Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Γιατί να του κόψουμε τα φτερά του παιδιού. That said, όπως είπε ο φίλος kti23 παραπάνω, πρέπει να μας πεις τι ακριβώς σε ενδιαφέρει να κάνεις. Αν π.χ. θες να φτιάξεις ένα old school point 'n click adventure game, τότε σου συστήνω το Visionaire Studio. Οι δύο πιο δημοφιλείς δωρεάν game engines είναι η Unreal Engine και η Unity. Υπάρχει τεράστιος δωρεάν πλούτος έγγραφου και οπτικοακουστικού εκπαιδευτικού υλικού για όλα τα παραπάνω, αν διαθέτεις τη σχετική υπομονή, χρόνο και όρεξη. Μετά φυσικά μπαίνουμε στα επιμέρους στοιχεία. Θες να κάνεις μόνος σου κάτι (α λα Stardew Valley); Τότε προφανώς μην περιμένεις να φτιάξεις το επόμενο Assassin's Creed. Υπάρχει λόγος που τα credits μιας ΑΑΑ παραγωγής ρολάρουν για τρεις ώρες. Θα πρέπει να φτιάξεις τα γραφικά, άρα ανάλογα με το τι θες να κάνεις να γνωρίζεις από pixel art μέχρι 3d modelling. Και, φυσικά, animation. Μετά υπάρχει και το θέμα του ήχου. Θα φτιάξεις μόνος σου τα ηχητικά εφέ; Θα τα αγοράσεις έτοιμα; Τα ίδια ερωτήματα ισχύουν και για τη μουσική. And the list goes on. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2019 από ektelion 7
jerry banana Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 22 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε 5 secs google search... https://allianceive.wordpress.com/ομάδες-ανάπτυξης-video-games/ Ναι φίλε καλά φαίνεται στο χαρτί, αλλά άτομα που έχω γνωρίσει σε οργανώσεις όπως και της κυρίας Μπεθανη την ομάδα εάν γνωρίζεις,θα σου πουν ότι έχει πολύ δουλειά αλλά χαμηλό μισθό. Γιαυτό είπα να κοιτάξει έξω.Οπως και επίσης έξω θα έχει τη δυνατότητα να εργαστεί ακόμα και σαν μαθητευομενος σε μεγάλες εταιρείες που η βγάζουν γερά παιχνίδια άρα και καλύτερο βιογραφικό. Καλά είναι και οι ελληνικές αλλά βιογραφικό γερό δεν γεμίζεις. 23 λεπτά πριν, ektelion είπε Γιατί να του κόψουμε τα φτερά του παιδιού. That said, όπως είπε ο φίλος kti23 παραπάνω, πρέπει να μας πεις τι ακριβώς σε ενδιαφέρει να κάνεις. Αν π.χ. θες να φτιάξεις ένα old school point 'n click adventure game, τότε σου συστήνω το Visionaire Studio. Οι δύο πιο δημοφιλείς δωρεάν game engines είναι η Unreal Engine και η Unity. Υπάρχει τεράστιος δωρεάν πλούτος έγγραφου και οπτικοακουστικού εκπαιδευτικού υλικού για όλα τα παραπάνω, αν διαθέτεις τη σχετική υπομονή, χρόνο και όρεξη. Μετά φυσικά μπαίνουμε στα επιμέρους στοιχεία. Θες να κάνεις μόνος σου κάτι (α λα Stardew Valley); Τότε προφανώς μην περιμένεις να φτιάξεις το επόμενο Assassin's Creed. Υπάρχει λόγος που τα credits μιας ΑΑΑ παραγωγής ρολάρουν για τρεις ώρες. Θα πρέπει να φτιάξεις τα γραφικά, άρα ανάλογα με το τι θες να κάνεις να γνωρίζεις από pixel art μέχρι 3d modelling. Και, φυσικά, animation. Μετά υπάρχει και το θέμα του ήχου. Θα φτιάξεις μόνος σου τα ηχητικά εφέ; Θα τα αγοράσεις έτοιμα; Τα ίδια ερωτήματα ισχύουν και για τη μουσική. And the list goes on. Δεν έκοψα τα φτερά απλώς να γνωρίζει πάνω κάτω τι παίζει. Εδώ όχι μόνο σε αυτό το τομέα αλλά και σε άλλα επαγγέλματα φεύγουν νέα παιδιά. Αλλά αυτό είναι θέμα για μεγαλύτερη συζήτηση.
Alastor192 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 αν δεν εχεις καμια επαφη με τον προγραμματισμο,θελει αρκετη εξοικιωση με το ολο κονσεπτ. Γενικα αν εχεις καποια καλη ιδεα και ριξεις ΠΟΛΥ μα πολυ διαβασμα και practice,ισως μπορεσεις να δημιουργησεις κανα καλο indie small scale project σε Unity,μονος σου η με ενα δυο ατομα και αν το προωθησεις να βγαλεις κανα φραγκο. Για μεσαια η μεγαλα projects,εισαι δυσκολα χωρις χειροπιαστο βιογραφικο να σε παρουν καπου.... Μπορεις να δοκιμασεις και προγραμματισμο σε κινητα που ειναι και εκει εφικτο να βγαλεις παιχνιδια/προγραμματα σολο,αλλα και εκει θελει δουλεια και εκμαθηση. Γενικα το να μαθεις να προγραμματιζεις,επειδη σε αρεσουν τα βιντεοπαιχνιδια ειναι σαν να μαθαινεις κιθαρα ,επειδη σε αρεσουν οι Μεταλλικα. Πολυ το θελησαν/προσπαθησαν,αλλα λιγοι καταφεραν να φτασουν σε ενα καλο επιπεδο και οσοι φτασαν το καναν με πολυ κοπο και δαπανησαν πολυ χρονο. Οποτε δεν θελω να σου κοψω τα φτερα,αλλα να ξες πως αν θα ασχοληθεις,πρεπει να σαι αποφασισμενος να το πας μεχρι τελους,γιατι κριμα θα ναι να το αφησεις στην μεση εχοντας δαπανησει χρονο....εκτος φυσικα αν το κανεις απο αποψη,οποτε πεις δοκιμασα και αυτο και εμαθα 5-10 πραματα για την εμπειρια, και ειμαι κομπλε
HolyPastitsio Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 11 ώρες πριν, kti23 είπε Ποιός κλάδος ενός παιχνιδιού σε ενδιαφέρει? Η ανάπτυξη είναι πολύπλευρη πλέον, υποθέτω σε ενδιαφέρει περισσότερο ο προγραμματισμός? 11 ώρες πριν, ektelion είπε Γιατί να του κόψουμε τα φτερά του παιδιού. That said, όπως είπε ο φίλος kti23 παραπάνω, πρέπει να μας πεις τι ακριβώς σε ενδιαφέρει να κάνεις. Αν π.χ. θες να φτιάξεις ένα old school point 'n click adventure game, τότε σου συστήνω το Visionaire Studio. Οι δύο πιο δημοφιλείς δωρεάν game engines είναι η Unreal Engine και η Unity. Υπάρχει τεράστιος δωρεάν πλούτος έγγραφου και οπτικοακουστικού εκπαιδευτικού υλικού για όλα τα παραπάνω, αν διαθέτεις τη σχετική υπομονή, χρόνο και όρεξη. Μετά φυσικά μπαίνουμε στα επιμέρους στοιχεία. Θες να κάνεις μόνος σου κάτι (α λα Stardew Valley); Τότε προφανώς μην περιμένεις να φτιάξεις το επόμενο Assassin's Creed. Υπάρχει λόγος που τα credits μιας ΑΑΑ παραγωγής ρολάρουν για τρεις ώρες. Θα πρέπει να φτιάξεις τα γραφικά, άρα ανάλογα με το τι θες να κάνεις να γνωρίζεις από pixel art μέχρι 3d modelling. Και, φυσικά, animation. Μετά υπάρχει και το θέμα του ήχου. Θα φτιάξεις μόνος σου τα ηχητικά εφέ; Θα τα αγοράσεις έτοιμα; Τα ίδια ερωτήματα ισχύουν και για τη μουσική. And the list goes on. 10 ώρες πριν, Alastor192 είπε αν δεν εχεις καμια επαφη με τον προγραμματισμο,θελει αρκετη εξοικιωση με το ολο κονσεπτ. Γενικα αν εχεις καποια καλη ιδεα και ριξεις ΠΟΛΥ μα πολυ διαβασμα και practice,ισως μπορεσεις να δημιουργησεις κανα καλο indie small scale project σε Unity,μονος σου η με ενα δυο ατομα και αν το προωθησεις να βγαλεις κανα φραγκο. Για μεσαια η μεγαλα projects,εισαι δυσκολα χωρις χειροπιαστο βιογραφικο να σε παρουν καπου.... Μπορεις να δοκιμασεις και προγραμματισμο σε κινητα που ειναι και εκει εφικτο να βγαλεις παιχνιδια/προγραμματα σολο,αλλα και εκει θελει δουλεια και εκμαθηση. Γενικα το να μαθεις να προγραμματιζεις,επειδη σε αρεσουν τα βιντεοπαιχνιδια ειναι σαν να μαθαινεις κιθαρα ,επειδη σε αρεσουν οι Μεταλλικα. Πολυ το θελησαν/προσπαθησαν,αλλα λιγοι καταφεραν να φτασουν σε ενα καλο επιπεδο και οσοι φτασαν το καναν με πολυ κοπο και δαπανησαν πολυ χρονο. Οποτε δεν θελω να σου κοψω τα φτερα,αλλα να ξες πως αν θα ασχοληθεις,πρεπει να σαι αποφασισμενος να το πας μεχρι τελους,γιατι κριμα θα ναι να το αφησεις στην μεση εχοντας δαπανησει χρονο....εκτος φυσικα αν το κανεις απο αποψη,οποτε πεις δοκιμασα και αυτο και εμαθα 5-10 πραματα για την εμπειρια, και ειμαι κομπλε Παιδια εγω απλα θελω να μαθω να κανω καποια μικρα παιχνιδια για αρχη να μαθω πως να τα προγραμματιζω απο κανενα βιβλιο και να μου δειξετε καποια πραγματα δεν θελω να κανω υπερπαραγωγες Αυτο θα με βοηθησει σε κατι? https://www.public.gr/product/books/greek-books/computer-science/programming/java-programmatismos/prod671550pp/
antbyron Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, HolyPastitsio είπε Παιδια εγω απλα θελω να μαθω να κανω καποια μικρα παιχνιδια για αρχη να μαθω πως να τα προγραμματιζω απο κανενα βιβλιο και να μου δειξετε καποια πραγματα δεν θελω να κανω υπερπαραγωγες Αυτο θα με βοηθησει σε κατι? https://www.public.gr/product/books/greek-books/computer-science/programming/java-programmatismos/prod671550pp/ Καλύτερα να μην επιλέξεις το συγκεκριμένο, η java ως γλώσσα προγραμματισμού δεν πολυχρησιμοποιείται για παιχνίδια. Σου γράψανε και πιο πάνω να μάθεις είτε μηχανή γραφικών unity είτε unreal engine. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ασχοληθείς είτε με c# είτε με c++. Καλύτερα να επιλέξεις ένα αγγλόφωνο βιβλίο. Ακόμα καλύτερα να δοκιμάσεις να μάθεις με οπτικοακουστικό υλικό διότι συνήθως μαθαίνεις κανείς καλύτερα βλέποντας. πχ. Complete C# Unity Developer 2D: Learn to Code Making Games. Γενικά μπες στο udemy και επέλεξε κάποιο μάθημα που σε καλύπτει.
masteripper Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Θα στο πω αλλιώς ...στον χώρο των προγραμματιστών σαν επάγγελμα..να ξέρεις ότι οι προγραμματιστές Video Games είναι Νο2 στην δυσκολία..μετά τους "εξωτικούς" HFT..οπότε να ξέρεις ότι θα πρέπει να φας τρελλό λιώσιμο για να φτάσεις σε ανεκτό επίπεδο. Τώρα λόγω Unity/Unreal Engine είναι θεωρητικώς δυνατόν να φτιάξεις 1 παιχνίδι και να μην φτάσεις τόσο ψηλά αλλά και πάλι θα χρειαστείς τρελλό κάψιμο.
marios28 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, HolyPastitsio είπε Παιδια εγω απλα θελω να μαθω να κανω καποια μικρα παιχνιδια για αρχη να μαθω πως να τα προγραμματιζω απο κανενα βιβλιο και να μου δειξετε καποια πραγματα δεν θελω να κανω υπερπαραγωγες Αυτο θα με βοηθησει σε κατι? https://www.public.gr/product/books/greek-books/computer-science/programming/java-programmatismos/prod671550pp/ Όχι. Το μόνο που προτείνω στην περίπτωσή σου είναι το Scratch. https://scratch.mit.edu/ Μην κοιτάξεις τίποτα άλλο, γιατί θα χάσεις χρόνο και θα απογοητευτείς (κατά πάσα πιθανότητα). Αφού μάθεις τη βασική λογική του προγραμματισμού μέσω του Scratch, θα είσαι σε θέση να φτιάξεις αξιοπρεπή παιχνίδια (τύπου space invaders, pong, galaxian, rally-X κ.τ.λ.) σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
HolyPastitsio Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, marios28 είπε Όχι. Το μόνο που προτείνω στην περίπτωσή σου είναι το Scratch. https://scratch.mit.edu/ Μην κοιτάξεις τίποτα άλλο, γιατί θα χάσεις χρόνο και θα απογοητευτείς (κατά πάσα πιθανότητα). Αφού μάθεις τη βασική λογική του προγραμματισμού μέσω του Scratch, θα είσαι σε θέση να φτιάξεις αξιοπρεπή παιχνίδια (τύπου space invaders, pong, galaxian, rally-X κ.τ.λ.) σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. 6 λεπτά πριν, masteripper είπε Θα στο πω αλλιώς ...στον χώρο των προγραμματιστών σαν επάγγελμα..να ξέρεις ότι οι προγραμματιστές Video Games είναι Νο2 στην δυσκολία..μετά τους "εξωτικούς" HFT..οπότε να ξέρεις ότι θα πρέπει να φας τρελλό λιώσιμο για να φτάσεις σε ανεκτό επίπεδο. Τώρα λόγω Unity/Unreal Engine είναι θεωρητικώς δυνατόν να φτιάξεις 1 παιχνίδι και να μην φτάσεις τόσο ψηλά αλλά και πάλι θα χρειαστείς τρελλό κάψιμο. Ευχαριστω πολυυ...
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 16 ώρες πριν, HolyPastitsio είπε Εχετε να προτεινετε βιβλια και προγραμματα για να αρχισω να μαθαινω να φτιαχνω παιχνιδια?..Δεν εχω καθολου εμπειρια απο προγραμματισμο.Επισης μην αρχιζεται να να λετε για ακαταλαβιστικα προγραμματα χωρις να μου λετε πως δουλευουν η να μου στειλετε καποιο οδηγο γιατι σε ενα αλλο ποστ που διαβασα δεν καταλαβα την τυφλα μου απο αυτα που λεγανε :P Στο βίντεο του παρακάτω λινκ, φαίνεται ο τρόπος κατασκευής ενός απλού παιχνιδιού με την παιχνιδομηχανή Kodu. Στην περιγραφή του βίντεο (κλικ στο «Εμφάνιση Περισσότερων»..), θα βρεις ένα λινκ με 12 έγγραφα pdf για διάβασμα (στην ελληνική γλώσσα), κι ένα λινκ για το κατέβασμα του Kodu. Η παιχνιδομηχανή Kodu σου δίνει την δυνατότητα να φτιάξεις δικά σου παιχνίδια (όλο το περιβάλλον είναι στην ελληνική γλώσσα), εκμεταλλευόμενος έτοιμα προκατασκευασμένα σενάρια, και σταδιακά σε εισάγει στις έννοιες περί προγραμματισμού γενικά και των παιχνιδιών ειδικά, αλλά σ' ένα χαμηλό επίπεδο κατάλληλο για αρχάριους. https://www.youtube.com/watch?v=WboSjrtPtEM&feature=youtu.be
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα