Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 12/11/2022 στις 4:24 ΜΜ, Plebas86 είπε

Ερωτηση: Εσυ αν πουλησεις σε 3ο προσωπο αυτο που πήρες με τιμολογιο (πραμα φυσικα που δεν επιτρέπεται, αλλα πολλοι το κανουν)Το 3ο προσωπο εχει εγγυηση κλπ ακομη; Η' επειδη ειναι τιμολογιο με εταιρικο αφμ δεν τον καλύπτει τπτ; 

Εαν το εχεις αγορασει με σκοπο την μεταπωληση τοτε η εγγυηση ειναι αναλογη με το παραστατικο που εχεις κοψει εσυ οταν το πουλας.

Πχ αγοραζεις ενα iPhone με τιμολογιο απο το πλαισιο και το πουλας σε καποιον με αποδειξη τοτε εαν παθει κατι το τηλεφωνο παει με την αποδειξη στην iSquare και εχει 2 χρονια εγγυηση κανονικα.

ΥΓ. Το προιον να εχει πουληθει σφραγισμενο(βλεπουν ημ.ενεργοποισησης)  και με αποδειξη μεσω προγραμματος τιμολογισης που αναγραφει το serial-IMEI της συσκευης.

• Like 1
  • 6 μήνες μετά...
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 14/11/2022 στις 9:21 ΠΜ, k_w_t είπε

Εαν το εχεις αγορασει με σκοπο την μεταπωληση τοτε η εγγυηση ειναι αναλογη με το παραστατικο που εχεις κοψει εσυ οταν το πουλας.

Πχ αγοραζεις ενα iPhone με τιμολογιο απο το πλαισιο και το πουλας σε καποιον με αποδειξη τοτε εαν παθει κατι το τηλεφωνο παει με την αποδειξη στην iSquare και εχει 2 χρονια εγγυηση κανονικα.

ΥΓ. Το προιον να εχει πουληθει σφραγισμενο(βλεπουν ημ.ενεργοποισησης)  και με αποδειξη μεσω προγραμματος τιμολογισης που αναγραφει το serial-IMEI της συσκευης.

Δεν ισχύουν αυτά παιδιά, έχω αγορασμένο iPhone 13 Pro Max με τιμολόγιο και δεν μου το δέχονται στην εγγύηση επειδή στο 2ο έτος. Και όλα αυτά από την επίσημη αντιπροσωπεία, infoQuest!

• Super Moderators
Δημοσ.
7 hours ago, itagarakis said:

Δεν ισχύουν αυτά παιδιά, έχω αγορασμένο iPhone 13 Pro Max με τιμολόγιο και δεν μου το δέχονται στην εγγύηση επειδή στο 2ο έτος. Και όλα αυτά από την επίσημη αντιπροσωπεία, infoQuest!

Γιατί να στο δεχτούν; Η νομοθεσία για την διετή «εγγύηση» ισχύει μόνο για καταναλωτές, όχι για επαγγελματίες που αγοράζουν με τιμολόγιο. 

Άκυρη η παραπάνω απάντηση μου, η διετής «εγγύηση» (η λεγόμενη και «νόμιμη εγγύηση») ισχύει κανονικά για ελαττώματα που υπήρχαν κατά τη στιγμή της αγοράς ακόμη κι αν το προϊόν έχει αγοραστεί με τιμολόγιο. 

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, paredwse είπε

Γιατί να στο δεχτούν; Η νομοθεσία για την διετή «εγγύηση» ισχύει μόνο για καταναλωτές, όχι για επαγγελματίες που αγοράζουν με τιμολόγιο. 

Άκυρη η παραπάνω απάντηση μου, η διετής «εγγύηση» (η λεγόμενη και «νόμιμη εγγύηση») ισχύει κανονικά για ελαττώματα που υπήρχαν κατά τη στιγμή της αγοράς ακόμη κι αν το προϊόν έχει αγοραστεί με τιμολόγιο. 

Παντως η infoquest μου εχει ριξει ακυρο σε laptop που ηταν τιμολογιο και ειχε εργοστασιακη εγγυηση 1(ενα) χρονο..

Δημοσ.
10 ώρες πριν, paredwse είπε

Που το γράφει αυτό και πως μπορώ να τους το δείξω εγώ από την στιγμή που με λένε το έχετε πάρει με τιμολόγιο δεν δικαιούστε 2ο έτος?

• Super Moderators
Δημοσ.

Στον Αστικό Κώδικα, στο άρθρο 542, περιγράφονται τα δικαιώματα του αγοραστή σε περίπτωση που το πωληθέν αντικείμενο έχει πραγματικά ελαττώματα. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, itagarakis είπε

Τι πρόβλημα έχει; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Τι πρόβλημα έχει; 

Όταν τραβάω βίντεο ακούγεται θόρυβος από το μικρόφωνο λες και είμαι σε προβλήτα καραβιού και φυσάει.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, itagarakis είπε

Όταν τραβάω βίντεο ακούγεται θόρυβος από το μικρόφωνο λες και είμαι σε προβλήτα καραβιού και φυσάει.

Το πρόβλημα πότε εμφανίστηκε; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...