Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 minutes ago, k_w_t said:

Οχι δυστυχως... Γιατι αλλο το προιον να προοριζεται για οικιακη χρηση αλλο για επαγγελματικη ....

Πχ εχεις αγορασει μια τηλεοραση για το σπιτι .. Θα παιζει 3-4 ωρες την ημερα.. Εαν την βαλεις σε καταστημα θα παιζει 12-13 ωρες...

Λίγο αυθαίρετο συμπέρασμα για να βασιστεί ο νόμος/οδηγία σ' αυτό. 

Εμένα το video είναι η δουλειά μου και αγοράζω κινητό για την κάμερα. Κόβω τιμολόγιο φυσικά. Τι εγγύηση έχω; Τι εγγύηση θα έπρεπε να έχω;

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Λίγο αυθαίρετο συμπέρασμα για να βασιστεί ο νόμος/οδηγία σ' αυτό. 

Εμένα το video είναι η δουλειά μου και αγοράζω κινητό για την κάμερα. Κόβω τιμολόγιο φυσικά. Τι εγγύηση έχω; Τι εγγύηση θα έπρεπε να έχω;

Η Lg το εχει στους ορους εγγυησης κανονικα ... " σε περιπτωση επαγγελματικης χρησης η εγγυηση περιοριζεται στους 6 μηνες "

Δημοσ.
9 minutes ago, k_w_t said:

Η Lg το εχει στους ορους εγγυησης κανονικα ... " σε περιπτωση επαγγελματικης χρησης η εγγυηση περιοριζεται στους 6 μηνες "

Ναι αλλά τι σημαίνει επαγγελματική χρήση;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Ναι αλλά τι σημαίνει επαγγελματική χρήση;

Απο την στιγμη που το κοβεις τιμολογιο και το εχεις στα παγια και οχι για μεταπωληση θεωρητε οτι επαγγελματικη χρήση...

Και εγω την πατησα και το εμαθα με τηλεοραση σε καφετερια.

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 1
Δημοσ.

οσο αφορά εμένα πάντως προοριζόταν για οικιακή χρήση,και μάλιστα η λειτουργία του ήταν σαν 2-3 ηλεκτρική συσκευή και μόνο για σερφάρισμα.ευχαριστώ πάντως.περιμένω να έρθει η δευτέρα να επικοινωνήσω με με το 1250 και να δράσω ανάλογα 

Δημοσ.
1 hour ago, k_w_t said:

Απο την στιγμη που το κοβεις τιμολογιο και το εχεις στα παγια και οχι για μεταπωληση θεωρητε οτι επαγγελματικη χρήση...

Και εγω την πατησα και το εμαθα με τηλεοραση σε καφετερια.

Σύμφωνοι. Απλώς λέω ότι το «επαγγελματική χρήση» δεν συνεπάγεται πάντα πιο βαριά χρήση. Ούτε νομίζω ότι η έννοια της εγγύησης γενικότερα, σχετίζεται με το «βάρος» της χρήσης. Δεν ξέρω το σκεπτικό της εξαίρεσης του τιμολογίου απ’ τη διετή «εγγύηση» αλλά νομίζω ότι δεν έχει σχέση με το είδος (ορθής) χρήσης. Αν έχεις κάποιο link θα με ενδιέφερε. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Σύμφωνοι. Απλώς λέω ότι το «επαγγελματική χρήση» δεν συνεπάγεται πάντα πιο βαριά χρήση. Ούτε νομίζω ότι η έννοια της εγγύησης γενικότερα, σχετίζεται με το «βάρος» της χρήσης. Δεν ξέρω το σκεπτικό της εξαίρεσης του τιμολογίου απ’ τη διετή «εγγύηση» αλλά νομίζω ότι δεν έχει σχέση με το είδος (ορθής) χρήσης. Αν έχεις κάποιο link θα με ενδιέφερε. 

Αυτες τις π@π@ριε τις λενε για να γλυτωσουν οτι μπορουν. Ισχυριζονται πως η οδηγια για 2 ετη εγγυηση αφορα φυσικα προσωπα και οχι νομικα προσωπα. Οτι φανεξ του λωλοστεφανη. Πηγαινε στο public ανεφερε τους οτι το προιον εχει απο το νομο 2 ετη, αφησε το προιον και αν κανουν κονξες πηγαινε κανε μια καταγγελια στην προστασια καταναλωτη, γραψε και ενα σχολιο στη σελιδα τους στο facebook και θα γινει η δουλεια.

Δημοσ.
4 minutes ago, Maverickj13 said:

το προιον εχει απο το νομο 2 ετη

Όχι. Έτσι στεγνά "2 έτη" δεν έχει. Έχει έναν χρόνο και αν αποδείξεις ότι το ελάττωμα που παρουσιάστηκε μετά τον 1ο χρόνο υπήρχε κατά την παράδοση, σου καλύπτουν και τον 2ο.
Δύσκολα πράγματα, ειδικά αν ο πωλητής δεν έχει τη διάθεση να κρατήσει καλές σχέσεις με τον πελάτη. Συνήθως η λύση δίνεται βάση πολιτικής του πωλητή και όχι βάση τεχνικών αποδείξεων.
Φυσικά και μπορεί να "γίνει η δουλειά" αφού πολλές εταιρείες έχουν δώσει οδηγία στους επίσημους πωλητές να υπαναχωρούν, "καλή τη πίστει" στο αίτημα του πελάτη.
Θέλει κυνήγι και οπωσδήποτε να ζητήσει εξήγηση απ' τον πωλητή αν δεν το δεχθούν, για τους λόγους. π.χ. θεωρούν ότι η βλάβη έγινε από κακή χρήση (αν, για παράδειγμα, δουν μια χιλιοταλαιπωρημένη συσκευή).

Δημοσ.
9 minutes ago, Maverickj13 said:

Στεγνα 2 χρονια εχει, μην το συνεχιζεις παρακαλω. Αν εσυ επιθυμεις να εχεις 1 χρονο δε σε σταματα κανεις.

Ok. Όταν βρεις τον νόμο που το λέει, κάνε έναν κόπο να βάλεις και το link. Thanx.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έχουμε ξανασυζητήσει άπειρες φορές και με δικηγόρους εδώ μέσα. Δεν υπάρχει ρητή και σαφής 2ετής εγγύηση. 

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
1 ώρα πριν, CheOnWeb είπε

https://www.newlaw.gr/gr/cms_articles/art_new?id=205 

Κάθε αγορά καταναλωτικού προϊόντος που γίνεται από έναν οποιονδήποτε πολίτη όχι στο πλαίσιο των συνηθισμένων επαγγελματικών του δραστηριοτήτων (π.χ. δεν θεωρείται καταναλωτικό προϊόν το πινέλο που αγοράζει ελαιοχρωματιστής για να το χρησιμοποιήσει στη δουλειά του) και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης προστατεύεται βάσει της ευρωπαϊκής Οδηγίας ελάχιστης εναρμόνισης του 1999 (υπ’ αρ. 1999/44/ΕΚ) τόσο απέναντι στον πωλητή όσο και απέναντι στον προμηθευτή του προϊόντος για ελαττώματα και βλάβες που μπορεί να προκύψουν.

https://www.lg.com/gr/support/warranty

• b) Η μη χρήση του προϊόντος σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σε περίπτωση επαγγελματικής χρήσης, η εγγύηση περιορίζεται στους έξι (6) μήνες από την αγορά.
Δημοσ.

Και τελικα δεν εχει εγγυηση γιατι ισχυει για ενα χρονο για τα τιμολογια ή γοατι ολοι εχουν ενα χεονο? Και ποια η διαφορα αναμεσα σε τιμολογιο και αποδειξη που καθοριζεο την εγγυηση?

Το τι γραφει η καθε εταιρεια δεν το κανει νομο του κρατους. Καταγγελια, facebook και ας δουμε τι θα γινει

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Maverickj13 είπε

Και τελικα δεν εχει εγγυηση γιατι ισχυει για ενα χρονο για τα τιμολογια ή γοατι ολοι εχουν ενα χεονο? Και ποια η διαφορα αναμεσα σε τιμολογιο και αποδειξη που καθοριζεο την εγγυηση?

Η ευρωπαικη οδηγια αφορα τελικο καταναλωτη απλα αυτο διευκρινιζουμε...

Εκει εχει 2 χρονια που να χτυπιουνται κατω οι εταιριες και οι πωλητες...

https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/faq/index_el.htm

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...