Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή εδώ και μήνες έχουν σκάψει απο την Wind για οπτικές ίνες,έκανα αλλαγή σε Wind.Στην γειτονιά μου υπάρχουν καμπίνες.

Εχω κάνει αίτηση για 100 Mbps για οπτική ίνα,στην Wind που είμαι ήδη μερικούς μήνες και μου έχουν στείλει το modem.Περιμένω να γίνει η σύνδεση.Επέλεξα την 100άρα γιατί είχε 29€ και η 50άρα 27€.

1)Για ποιόν λόγο δεν είναι VDSL και τι διαφορές έχουν;

2)Η γραμμή θα είναι Voip σίγουρα και τι *μειονεκτήματα έχει;

*3)Θα μπορώ να χρησιμοποιήσω το δικό μου modem η θα πρέπει να βάλω και τα 2 έχοντας το δικό μου κύριο και της Wind ως ενδιάμεσο;

Τώρα είμαι με Adsl 5 Mbps Download και κάπου 0.7 upload,έχω αγαναχτήσει τόσα χρόνια,έπιανα 12-14 Mbps και κάθε χρόνο η ταχύτητα μειωνόταν σε Forthnet.Πρίν αλλάξω σε Wind ήταν λίγο καλύτερα στα 7 Mbps και λίγο καλύτερο upload.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.

1) Η οπτική έρχεται κατευθείαν στο σπίτι. Το vdsl είναι οπτική μέχρι την καμπίνα και απο εκεί η κανονική καλωδίωση χαλκού.

2) Αν είναι voip θα πρέπει εκτός απο το να το αναφέρουν, να έχει και το modem/router μία ή δύο τηλεφωνικές υποδοχές. το μειονέκτημα είναι πως σε διακοπή ρεύματος ή ίντερνετ δεν έχεις τηλέφωνο

3)Αν το δικό σου μόντεμ έχει οπτική ναι μπορείς. Αν όχι θα πρέπει να κάνει την σύνδεση το μοντεμ της wind και πάνω του μπορείς να συνδέσεις ό,τι  θέλεις. ακόμα και το δικό σου αλλά όχι σαν μόντεμ αλλά σαν ρούτερ ή access point.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Σε ποια περιοχή είσαι; Ρωτώ διότι υπάρχουν συνδέσεις:

•  Με οπτική ίνα μέχρι την καμπίνα (FTTC) και από εκεί μέχρι το σπίτι σου με χαλκό, με την υπηρεσία να είναι VDSL.
  •  Με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι σου (FTTH), με την υπηρεσία να είναι GPON.

Η τιμή των 29€ για το 100άρι πακέτο συμβαδίζει με την προσφορά της εταιρείας για FTTH, αλλά από την άλλη αναφέρεις και προσφορά σε 50άρι πακέτο, που δεν υπάρχει τέτοιο σε FTTH. Τι ακριβώς ισχύει στην δικιά σου περίπτωση με την υπηρεσία που θα λαμβάνεις;

2. Σημαίνει ότι η τηλεφωνία θα λειτουργεί μέσω του διαδικτύου και οι τηλεφωνικές συσκευές πρέπει να συνδέονται στον router. Το μόνο κακό είναι ότι αν για οποιονδήποτε λόγο έχεις διακοπή της σύνδεσης στο διαδίκτυο, δεν θα λειτουργεί η τηλεφωνία.

3. Την συσκευή του παρόχου θα την έχεις υποχρεωτικά για να δουλεύει η τηλεφωνία. Το αν θα μπορείς να έχεις και τον δικό σου router, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες που μπορώ να στους αναλύσω αργότερα, αφού πρώτα ξεκαθαρίσουμε τα ερωτήματα που έθεσα.

12 λεπτά πριν, zx1234r είπε

3)Αν το δικό σου μόντεμ έχει οπτική ναι μπορείς. Αν όχι θα πρέπει να κάνει την σύνδεση το μοντεμ της wind και πάνω του μπορείς να συνδέσεις ό,τι  θέλεις. ακόμα και το δικό σου αλλά όχι σαν μόντεμ αλλά σαν ρούτερ ή access point.

Σε περίπτωση FTTH, δίνουν 2 συσκευές. Η μία είναι το ΟΝΤ που έχει ρόλο modem συνδεόμενο με την οπτική ίνα και η άλλη ο router, που αναλαμβάνει τα πάντα (Internet και τηλεφωνία). Οι 2 αυτές συσκευές συνδέονται με Ethernet καλώδιο. Ακόμη και δικό του router να έχει, υποχρεωτικά θα συνυπάρχει και με τις άλλες 2 της εταιρείας. Μόνο σε ΟΤΕ μπορεί να βγάλουμε τον router που δίνει από την εξίσωση (και υπό προϋποθέσεις).

Επεξ/σία από jkoukos
  • Thanks 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, jkoukos είπε

•  Με οπτική ίνα μέχρι την καμπίνα (FTTC) και από εκεί μέχρι το σπίτι σου με χαλκό, με την υπηρεσία να είναι VDSL.

Η τιμή των 29€ για το 100άρι πακέτο συμβαδίζει με την προσφορά της εταιρείας για FTTH, αλλά από την άλλη αναφέρεις και προσφορά σε 50άρι πακέτο, που δεν υπάρχει τέτοιο σε FTTH. Τι ακριβώς ισχύει στην δικιά σου περίπτωση με την υπηρεσία που θα λαμβάνεις;

2. Σημαίνει ότι η τηλεφωνία θα λειτουργεί μέσω του διαδικτύου και οι τηλεφωνικές συσκευές πρέπει να συνδέονται στον router. Το μόνο κακό είναι ότι αν για οποιονδήποτε λόγο έχεις διακοπή της σύνδεσης στο διαδίκτυο, δεν θα λειτουργεί η τηλεφωνία.

3. Την συσκευή του παρόχου θα την έχεις υποχρεωτικά για να δουλεύει η τηλεφωνία. Το αν θα μπορείς να έχεις και τον δικό σου router, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες που μπορώ να στους αναλύσω αργότερα, αφού πρώτα ξεκαθαρίσουμε τα ερωτήματα που έθεσα.

Σε περίπτωση FTTH, δίνουν 2 συσκευές. Η μία είναι το ΟΝΤ που έχει ρόλο modem συνδεόμενο με την οπτική ίνα και η άλλη ο router, που αναλαμβάνει τα πάντα (Internet και τηλεφωνία). Οι 2 αυτές συσκευές συνδέονται με Ethernet καλώδιο. Ακόμη και δικό του router να έχει, υποχρεωτικά θα συνυπάρχει και με τις άλλες 2 της εταιρείας. Μόνο σε ΟΤΕ μπορεί να βγάλουμε τον router που δίνει από την εξίσωση (και υπό προϋποθέσεις).

Το modem μου είναι μάλλον αυτό,γιατί το είχα πάρει 130€ από μεγάλη αλυσίδα πρίν 2-3 χρόνια.Κάπου έχω το κουτί του:

https://www.skroutz.gr/s/10645009/TP-LINK-Archer-VR600v-v1.html

Υπάρχουν και άλλα 2 μοντέλα:

https://www.skroutz.gr/s/8746373/TP-LINK-Archer-VR600-v1.html#reviews

https://www.skroutz.gr/s/12655595/TP-LINK-Archer-VR600-v2.html 

Δεν έχω ανοίξει το κουτί του modem. 

Αιγάλεω μένω.

Νομίζω πως το πρόγραμμα που υπέγραψα λέγεται Fiber 100 plus,έχω αντίγραφα των χαρτιών που υπέγραψα που το αναφέρει.

Δημοσ.

Δώσε οπτική στο λαό.

Μάλλον για vdsl σε κόβω. Μακάρι να σου φέρουν ftth.

Δεν πειράζει να μην ανησυχείς για το voip. Αν έχεις πραγματική οπτική, είναι πιο αξιόπιστη από το χαλκό. Πρακτικά δεν πέφτει. Θες ένα ups για τον εξοπλισμό όμως για να έχεις uptime ακόμα και σε διακοπές ρεύματος. Έτσι κι αλλιώς όλη η υποδομή σε voip ηταν, γι'αυτό γυρίζουν τώρα και τους τελικούς καταναλωτές για να λειτουργούν τα συστήματα αρμονικά.

Με το καλό...

Δημοσ.

Τα modem/router που αναφέρεις (VR600 και VR600v) παίζουν σε VDSL Vectoring (δηλαδή FTTC) μέχρι 100Mbps σύνδεση. Μπορούν να παίξουν και σε FTTH σύνδεση, ως απλά Router μέσω WAN θύρας. Η διαφορά τους είναι ότι το VR600v έχει και δυνατότητα VoIP τηλεφωνίας.

Επειδή δεν έδωσες απάντηση για το είδος της σύνδεσης που έχεις, θεωρώ (από όλα τα στοιχεία που ανέφερες) ότι κατά 99,99% πρόκειται για VDSL από καμπίνα της Wind αν ανήκεις στο αστικό κέντρο Αγία Βαρβάρα ή  από καμπίνα του ΟΤΕ αν ανήκεις στο αστικό κέντρο Αιγάλεω. Προσοχή, άλλα είναι τα διοικητικά όρια των δήμων και άλλα τα αντίστοιχα των αστικών κέντρων.

Σε κάθε περίπτωση η Wind δεν δίνει τον κωδικό της ώστε να λειτουργήσει σε δικιά σου συμβατή συσκευή, αλλά ακόμη και να τα βρεις με κάποιον τρόπο, είναι δύσκολο να μάθεις ποιες ακριβώς ρυθμίσεις χρειάζονται για να συνδεθείς στο server της. Άρα παντρεύεσαι και την συσκευή που θα σου δώσει. Ανάλογα ποια είναι αυτή και τυι επιτρέπεται να ρυθμίσουμε, υπάρχουν 3 λύσεις:

1.  Μένεις μόνο με την συσκευή της Wind.
  2.  Βάζεις την συσκευή της Wind κανονικά στην γραμμή και πίσω της τον δικό σου router.
  3.  Βάζεις την συσκευή της Wind κανονικά στην γραμμή αλλά σε Bridge mode παίζοντας μόνο ως modem και πίσω της τον δικό σου router.
  4.  Βάζεις στην γραμμή το δικό σου modem/router και πίσω της την συσκευή της Wind ως απλό router μόνο για την τηλεφωνία.

• Super Moderators
Δημοσ.
20 hours ago, AntiCambeR said:

Επέλεξα την 100άρα γιατί είχε 29€ και η 50άρα 27€.

Sorry για το offtopic.

Τρέχει τέτοια προσφορά στο 100αρι?

Δημοσ.

Απ' ότι έχω διαβάσει και αλλού, τρέχει τελευταία τηλεφωνική προσφορά 29€ στο 100άρι από την Wind. Η τιμή είναι τόσο χαμηλή (ίδια με την έκπτωση του κουπονιού σε FTTH), που στην αρχή δεν το πίστευα, αν σκεφτείς ότι στην επίσημη ιστοσελίδα είναι στα 42€ (και αυτή σε προσφορά).

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, jkoukos είπε

Τα modem/router που αναφέρεις (VR600 και VR600v) παίζουν σε VDSL Vectoring (δηλαδή FTTC) μέχρι 100Mbps σύνδεση. Μπορούν να παίξουν και σε FTTH σύνδεση, ως απλά Router μέσω WAN θύρας. Η διαφορά τους είναι ότι το VR600v έχει και δυνατότητα VoIP τηλεφωνίας.

Επειδή δεν έδωσες απάντηση για το είδος της σύνδεσης που έχεις, θεωρώ (από όλα τα στοιχεία που ανέφερες) ότι κατά 99,99% πρόκειται για VDSL από καμπίνα της Wind αν ανήκεις στο αστικό κέντρο Αγία Βαρβάρα ή  από καμπίνα του ΟΤΕ αν ανήκεις στο αστικό κέντρο Αιγάλεω. Προσοχή, άλλα είναι τα διοικητικά όρια των δήμων και άλλα τα αντίστοιχα των αστικών κέντρων.

Σε κάθε περίπτωση η Wind δεν δίνει τον κωδικό της ώστε να λειτουργήσει σε δικιά σου συμβατή συσκευή, αλλά ακόμη και να τα βρεις με κάποιον τρόπο, είναι δύσκολο να μάθεις ποιες ακριβώς ρυθμίσεις χρειάζονται για να συνδεθείς στο server της. Άρα παντρεύεσαι και την συσκευή που θα σου δώσει. Ανάλογα ποια είναι αυτή και τυι επιτρέπεται να ρυθμίσουμε, υπάρχουν 3 λύσεις:

1.  Μένεις μόνο με την συσκευή της Wind.
  2.  Βάζεις την συσκευή της Wind κανονικά στην γραμμή και πίσω της τον δικό σου router.
  3.  Βάζεις την συσκευή της Wind κανονικά στην γραμμή αλλά σε Bridge mode παίζοντας μόνο ως modem και πίσω της τον δικό σου router.
  4.  Βάζεις στην γραμμή το δικό σου modem/router και πίσω της την συσκευή της Wind ως απλό router μόνο για την τηλεφωνία.

Μένω χαμηλά,κάπου 1200 μέτρα απο το ΑΚ της Αγίας Βαρβάρας,για αυτό έχω χαμηλές ταχύτητες.

Το συμβόλαιο έχει τικαρισμένη την επιλογή VDSL/VPU/VPU LIGHT/FTTC/RURAL.Οπότε πιθανότατα να είναι FTTC;Οταν τους είχα ρωτήσει πρίν καιρό είχαν πει οτι θα ήταν VPU.

10 ώρες πριν, ThReSh είπε

Sorry για το offtopic.

Τρέχει τέτοια προσφορά στο 100αρι?

Εκανα αίτηση τηλεφωνικά και μου έφεραν μέσω courier το συμβόλαιο και το modem.Δίνουν καλύτερες προσφορές απο οτι στα καταστήματα,τουλάχιστον στην Forthnet έτσι ήταν.Οπότε ίσως το ίδιο πρόγραμμα να έχει υψηλότερη τιμή σε κατάστημα,η να μην υπάρχει.

Αν έκανα αίτηση σε κατάστημα δεν θα έπαιρνα συμβόλαιο,υπογράφεις ηλεκτρονικά.Νομίζω πως ούτε θα είχα το δικαίωμα υπαναχώρησης.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/4/2019 στις 6:23 ΜΜ, jkoukos είπε

Λοιπόν μου έστειλαν μήνυμα οτι έχει γίνει η σύνδεση,ήρθε σήμερα τεχνικός(Εξωτερικός συνεργάτης),σύνδεσε το modem,τσέκαρε την γραμμή και μέτρησε την ταχύτητα.Εβγαλε κάτι τρελά νούμερα:

Synch rate-32.999 Upload+180.132 Download

Max rate-53.729 Upload+185.976 Download.

SNR-22 Upload+9 Download.Μεγάλο δεν είναι το 22;

Attenuation δεν αναφέρει στο χαρτί που μου άφησε.Είπε οτι αυτές οι καμπίνες έχουν το καλό οτι έχουν μέσα ρολόι της ΔΕΗ και μπορεί να έχω υψηλότερες ταχύτητες.Δεν ξέρω τι εννοούσε,δεν είχα χρόνο γιατί ήρθε την ώρα που ετοιμαζόμουν για δουλειά.

Τον ρώτησα και είπε οτι λογικά παίρνω απο την κοντινότερη καμπίνα που είναι κάπου 50 μέτρα απο το σπίτι μου,η επόμενη πιο κοντινή είναι κάπου στα 150-200 μέτρα.Η σύνδεση είναι VDSL/VPU,οπότε η οπτική είναι έως την καμπίνα και απο την καμπίνα έως το σπίτι είναι χαλκός.Οπότε θεωρείται FTTC.

Εχω μόνο το modem της Wind προς το παρόν.

Στο PC πιάνει 90 Mbps Download και 9-10 Upload.Στο κινητό με την εφαρμογή Speed Test έβγαλε αυτά αλλά δεν αναφέρει Packet Loss:

Screenshot_20190425-215338.png

ΥΓ:Αλλες ώρες κανόνισα με τη Wind να σταλεί το modem και για την επίσκεψη του τεχνικού και άλλες ώρες έστειλαν το modem και τον τεχνικό,οτι ώρες τους βόλευε,δεν με βρήκε ο courier και παρέλαβα το modem απο την ACS της περιοχής μου.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • 2 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...