Προς το περιεχόμενο

Θέμα με αγορά HDD

Torasu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έκανα μια αγορά στις αρχές του μήνα από γνωστό e-shop στην Αθήνα ενός Toshiba P300 3TB.

Όλα εξ'αρχής οκ, μέχρι που βάζω τον σκληρό στο PC. Ακούω ήχο γρατζουνίσματος με το πρώτο power-on, (δεν είμαστε  καλά...) και υποπτέφθηκα... Δεν αποθήκευσα τίποτα σημαντικό την πρώτη μέρα.

Την επόμενη το CMOS έκανε hang-up και άρχισε να κάνει click-click και τακ-τακ, λέω "πάει, κεφαλή..." Τον γύρισα πίσω, με έξοδα αποστολής δικά τους, όλα οκ...

Μου στέλνουν δεύτερο... ΞΑΝΑ η ίδια ιστορία! Πέρνω τηλέφωνο, ο υπάλληλος με ενημερώνει οτί θα γίνει επιστροφή χρημάτων, το δέχομαι... Στέλνω τον σκληρό πίσω (ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΞΟΔΑ), και μετά από μια βδομάδα, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση! 

Τα email μου να αγνοούνται και να μη μπορώ να πιάσω γραμμή! Τι μπορώ να κάνω σε αυτή τη περίπτωση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού σε εξυπηρέτησαν την πρώτη φορά όπως έπρεπε γιατί να μην σε εξυπηρετήσουν και την δεύτερη εφόσον ούτε εκείνοι αλλά ούτε εσύ φταις. Ξαναπάρε τους τηλέφωνο μήπως απλά έχουν κάποιο πρόβλημα με το τηλεφωνικό κέντρο.

• Like 1

Αναμένεις υπομονετικά και μετά την επιστροφή χρημάτων(δεν τους παίρνει αν είναι σχετικά γνωστό eshop) αρνητική κριτική αλλά και μαύρη πέτρα (ουχί ζωγραφιστή) και προχωρει

Τι άλλο α κανς α κατς α μαλώσ'ς; 

• Like 1

1 hour ago, guido said:

η επιστροφή χρηματων πως θα γινει; με καρτα ειχες πληρωσει ή με αντικαταβολη;

Τους είχα δώσει μια βδομάδα πριν IBAN για επιστροφή, περιττό να πω πως τίποτα ακόμη. Με αντικαταβολή.

1 hour ago, zx1234r said:

Αφού σε εξυπηρέτησαν την πρώτη φορά όπως έπρεπε γιατί να μην σε εξυπηρετήσουν και την δεύτερη εφόσον ούτε εκείνοι αλλά ούτε εσύ φταις. Ξαναπάρε τους τηλέφωνο μήπως απλά έχουν κάποιο πρόβλημα με το τηλεφωνικό κέντρο.

Θα ξαναπροσπαθήσω σήμερα όταν έχω χρόνο... Αγχωτική εβδομάδα. Ήμουν ευγενικός μαζί τους, αλλά μέχρι και η ευγένεια έχει ένα όριο.

12 λεπτά πριν, Torasu είπε

Τους είχα δώσει μια βδομάδα πριν IBAN για επιστροφή, περιττό να πω πως τίποτα ακόμη. Με αντικαταβολή.

Θα ξαναπροσπαθήσω σήμερα όταν έχω χρόνο... Αγχωτική εβδομάδα. Ήμουν ευγενικός μαζί τους, αλλά μέχρι και η ευγένεια έχει ένα όριο.

Να ξερεις οτι 18-22 του μηνα οι τραπεζες υπολειτουργουν...

Ειναι τραπεζικη αργια γιατι ειναι το Καθολικο Πασχα.

Οποτε εαν στα εκαναν εμβασμα  απο αλλη τραπεζα θα τα δεις απο Μ.Τριτη...

• Like 1

7 λεπτά πριν, panostom είπε

Πανω που ελεγα να παρω κι εγω Toshiba τις επομενες ημερες. Επομενως, ποιες θεωρειτε πιο αξιοπιστες εταιρειες;

Άμα είσαι άτυχος ότι και να πάρεις θα την πατήσεις. Εγώ από το 2010 έχω πάρει πάνω από 10 Western digital και ακόμα και ο πιο παλιός δουλεύει ακόμα. Όχι ότι δεν βγάζουν ελαττωματικά πάντως. Γενικά, συνήθως οι μεγάλες χωρητικοτητες είναι οι πιο επίφοβες. 

Αφού κατάφερα επιτέλους να πιάσω γραμμή έπειτα από 3-4 φορές, ανακάλυψα ότι το κούριερ είχε ακόμη το πακέτο...

Η υπάλληλος δεν είχε γράψει διεύθυνση και ήταν απλά στις αποθήκες Πειραιά... Τραγική η συγκεκριμένη εταιρία κούριερ, όπως λένε και οι φήμες, άλλωστε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oταν προκειται για μηχανικους σκληρους δισκους, δεν υπαρχει "πιο αξιοπιστη εταιρεια/μαρκα". Ειναι καθαρα θεμα τυχης το εαν θα σκασουν απο την πρωτη ημερα χρησης, μετα απο 10 χρονια ή μετα απο 20. Απλα καποιες εταιρειες εχουν συχνοτερες αστοχιες, καθως η παραγωγη τους γινεται με τετοιο τροπο οπου οι τυχον ελαττωματικες παρτιδες να εχουν ηδη διατεθει γρηγορα και πλημμυρισει την αγορα και ετσι να ειναι δυσκολοτερο το να αποσυρθουν.

Παντως και εγω εχω δισκους που δουλευουν ακομα αψογα εχοντας γραψει παμπολλες ωρες και συμπληρωσει συνολικα ακομα και 10+ χρονια απο την πρωτη εκκινηση τους. Στον αντιποδα μου εχουν σκασει σε διαστημα 30 ετων, και seagate και western digital και toshiba ( original και οχι με εσωτερικο seagate ).

Σε οτι τελος αφορα την χωρητικοτητα, απλα οι μεγαλοι χωροι σημαινουν και μεγαλες ή πολλαπλασιες απωλειες και βασικα πονανε περισσοτερο. Ειναι και δυσκολο το backup εκει λογω κοστους για αυτο και η φημη περι επικυνδινοτητας των μεγαλης χωρητικοτητας δισκων.

Και τελικα, μονον οι ssd εχουν καποια δυνατοτητα προβλεψης της ημερομηνιας αστοχιας τους αν και παλι ολα ειναι σχετικα.

Επεξ/σία από 29gk

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...