Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα κάνω και εγώ αίτηση στην 2Κ.

1. Σε παλιότερη αίτηση που είχα κάνει πριν 1-2 χρόνια στον ΑΣΕΠ, αν θυμάμαι καλά ζητούσε όπως και να έχει να στείλουμε τα χαρτιά εντός κάποιας προθεσμίας πριν βγουν τα τελικά αποτελέσματα (ακόμη και αν τελικά δεν ήμασταν επιτυχόντες ή επιλαχόντες). Στην τρέχουσα προκήρυξη το αναφέρει κάπου συγκεκριμένα πως δεν χρειάζεται να στείλουμε τα χαρτιά παρά μόνο αν τελικά θα είμαστε επιτυχόντες ή επιλαχόντες; Θα ξαναδιαβάσω την προκήρυξη προσεκτικά αλλά λέω μήπως κάποιος την έχει διαβάσει ήδη και μπορεί να μας κατατοπίσει σε συγκεκριμένη σελίδα ή σελίδες για να μην καθόμαστε να ψάχνουμε.

2. Στην παλιότερη αίτηση που είχα κάνει, πριν 1-2 χρόνια, για το παράβολο χρειάστηκε να πάω στην τράπεζα. Το παράβολο είχε 3 ευρώ και πλήρωσα 1.5 ευρώ προμήθεια στην τράπεζα, σύνολο 4.5 ευρώ. Επίσης μένω σε χωριό και εδώ δεν έχουμε τράπεζες, έπρεπε να χαλάσω 5 ευρώ έξτρα σε βενζίνη για να πάω σε γειτονική πόλη. Δηλαδή εκεί που το παράβολο έχει 3 ευρώ, συνολικά χάλασα κάπου 10 ευρώ. Υπάρχει τρόπος να πληρώσω το παράβολο μέσω ίντερνετ με χρεωστική κάρτα; Δεν με πειράζει αν θα υπάρχει 1-1.5 ευρώ προμήθεια, αλλά τουλάχιστον να γλιτώσω την μετακίνηση και την βενζίνη.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως φαινεται ξεκαθαρα οτι δεν διαβασες καθολου το ΦΕΚ της προκηρυξης. Ασε την ξαπλα λοιπον και βουρ στο κείμενο!

Επεξ/σία από nickmanak
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε

Θα κάνω και εγώ αίτηση στην 2Κ.

1. Σε παλιότερη αίτηση που είχα κάνει πριν 1-2 χρόνια στον ΑΣΕΠ, αν θυμάμαι καλά ζητούσε όπως και να έχει να στείλουμε τα χαρτιά εντός κάποιας προθεσμίας πριν βγουν τα τελικά αποτελέσματα (ακόμη και αν τελικά δεν ήμασταν επιτυχόντες ή επιλαχόντες). Στην τρέχουσα προκήρυξη το αναφέρει κάπου συγκεκριμένα πως δεν χρειάζεται να στείλουμε τα χαρτιά παρά μόνο αν τελικά θα είμαστε επιτυχόντες ή επιλαχόντες; Θα ξαναδιαβάσω την προκήρυξη προσεκτικά αλλά λέω μήπως κάποιος την έχει διαβάσει ήδη και μπορεί να μας κατατοπίσει σε συγκεκριμένη σελίδα ή σελίδες για να μην καθόμαστε να ψάχνουμε.

2. Στην παλιότερη αίτηση που είχα κάνει, πριν 1-2 χρόνια, για το παράβολο χρειάστηκε να πάω στην τράπεζα. Το παράβολο είχε 3 ευρώ και πλήρωσα 1.5 ευρώ προμήθεια στην τράπεζα, σύνολο 4.5 ευρώ. Επίσης μένω σε χωριό και εδώ δεν έχουμε τράπεζες, έπρεπε να χαλάσω 5 ευρώ έξτρα σε βενζίνη για να πάω σε γειτονική πόλη. Δηλαδή εκεί που το παράβολο έχει 3 ευρώ, συνολικά χάλασα κάπου 10 ευρώ. Υπάρχει τρόπος να πληρώσω το παράβολο μέσω ίντερνετ με χρεωστική κάρτα; Δεν με πειράζει αν θα υπάρχει 1-1.5 ευρώ προμήθεια, αλλά τουλάχιστον να γλιτώσω την μετακίνηση και την βενζίνη.

1) ναι, δεν στέλνεις τίποτα 

2)gsis.gr και κάνεις την δουλειά από τον καναπέ σου αναδευοντας τον φραπέ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/4/2019 στις 4:26 ΜΜ, dionisis1925 είπε

Επειδή και εγώ φέτος έτυχε να ασχοληθώ με διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ..το παρακάτω θέμα σε ένα φόρουμ με βοήθησε παρά πολύ.

https://www.diorismos.gr/forum/viewtopic.php?t=13039

Όσο για έναν χρήστη που ρώτησε πιο πάνω για την εμπειρία..εγώ προσωπικά εκτός από την βεβαίωση του ΙΚΑ είχα καταθέσει και βεβαίωση από τον εργοδότη.

Όταν ανοίγεις λογαριασμό στο εν λόγω φόρουμ διαπιστώνεις ότι δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με τα άλλα μέλη μέσω πμ(δεν υπάρχει βασικά πμ), δεν σου απαντάει ποτέ κανένας από τη διαχείριση και όλα τα σχόλιά σου υπόκεινται σε έλεγχο προτού δημοσιευτούν. Βλέπεις να λογοκρίνονται σχόλιά σου χωρίς λόγο πολλές φορές, επειδή είπες κάτι που πιθανόν να ενόχλησε. Δεν εννοώ off topic ή πολιτικό σχολιασμό ή άμεση αναφορά σε περιεχόμενο ανταγωνιστικού σάιτ κτλ. Τέλος τα λογοκριμένα σχόλιά σου δεν εμφανίζονται σε κάποια κατηγορία, μέσα στο λογαριασμό σου. Χάνονται από προσώπου γης. Πράγματα περίεργα που δεν έχω δει να συμβαίνουν σε άλλα φόρα. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι τελευταία.

Επίσης, πολλά μέλη του γράφουν πότε σωστά και πότε ανακρίβειες μη ξέροντας που πρέπει να βασιστείς. Βλέπεις επίσης μέλη να δημοσιεύουν πληροφορίες που αποκόμισαν από τηλεφωνική συνομιλία με υπεύθυνο του ΑΣΕΠ για την επικείμενη έκδοση αποτέλεσμάτων π.χ. και τις περισσότερες φορές βγαίνουν λάθος ή είναι τελείως αντιφατικές μεταξύ τους. Με καρμπόν εκφράσεις(π.χ. μίλησα την Τετάρτη με μία ευγενέστατη κυρία...) από διαφορα μέλη. Ενώ την ίδια στιγμή πολλά από τα μέλη στάζουν χολή για ανταγωνιστικά σάιτ που επώνυμα δημοσιεύουν έγκυρες-τις περισσότερες φορές-πληροφορίες.

Γενικά για το ΑΣΕΠ ισχύει το εξής. Οι προκηρύξεις πρέπει να διαβάζονται προσεκτικά γραμμή-γραμμή και να γίνονται ερωτήσεις απευθείας στους υπαλλήλους του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά ή μέσω μέηλ. Το ΑΣΕΠ πατάει πάνω στη λεπτομέρεια της λεπτομέρειας για να σε απορρίψει. Την έχουν πατήσει εκατομμύρια. Με το σκεπτικό ότι αν αρχίσει να κάνει εξαιρέσεις θα αδικήσει άλλους. Όταν λέει π.χ. ότι η προϋπηρεσία αποδεικνύεται με βεβαίωση προϋπηρεσίας ΙΚΑ θα πας αυτό και μόνο αυτό το έγγραφο*. Όχι κάτι άλλο που δείχνει όλα σου τα ένσημα και ΕΣΥ το θεωρείς ισοδύναμο.

*Ο πλεονασμός δεν πειράζει αν υπάρχει επάρκεια δικαιολογητικών βάσει προκήρυξης. Η βεβαίωση από εργοδότη, αφού είναι ιδιωτικό έγγραφο, απαιτεί επικύρωση από δικηγόρο για να έχει έστω νόημα να μπει στο φάκελο(ως αποδεικτικό είδους προϋπηρεσίας π.χ.). Η προκήρυξη αναφέρεται και στις απαιτήσεις επικύρωσης ιδιωτικών/δημοσίων εγγράφων.

εδιτ: Πολλοί την πατάνε με το ECDL. Νομίζουν ότι το εκδίδει κρατικός φορέας(επειδή είναι εγκεκριμένο από κρατικό φορέα) και πάνε μια απλή φωτοτυπία. Το ECDL επικυρώνεται όπως τα ιδιωτικά έγραφα. Πολλές παγίδες στο ΑΣΕΠ.

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ.
Στις 21/4/2019 στις 9:11 ΠΜ, μπιπ μπιπ είπε

Ε ναι σκέψου ο ΑΣΕΠ να κάθεται να ελέγχει χιλιάδες αιτήσεις .πολύ χρονοβόρο .άμα έχεις μόρια (βασίζονται στο ότι δε θα βάλεις ψευτικα στοιχεία) τότε στέλνουν οι 100 πρώτοι πχ και μόνο αυτών ελέγχονται τα χαρτιά.. 

Π.χ. η προκήρυξη είναι 100 θέσεις .θα ελέγξουν τις πρώτες 150 αιτήσεις σε μόρια.. 100 θέσεις συν 50% επιλαχόντων.

ο λόγος που έγινε έτσι το σύστημα και πλέον θα στέλνουν δικαιολογητικά μόνο όσοι είναι στον πίνακα των προσωρινών αποτελεσμάτων είναι εξαιτίας της 3κ που έγινε πριν δύο χρόνια στους δήμους που ακόμα δεν έχουν βγει αποτελέσματα γιατί έγιναν εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις και ο κάθε πικραμένος έστελνε ότι δικαιολογητικό ήθελε με αποτέλεσμα να πάνε όλες οι άλλες οι προκηρύξεις πολύ πίσω.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

ο λόγος που έγινε έτσι το σύστημα και πλέον θα στέλνουν δικαιολογητικά μόνο όσοι είναι στον πίνακα των προσωρινών αποτελεσμάτων είναι εξαιτίας της 3κ που έγινε πριν δύο χρόνια στους δήμους που ακόμα δεν έχουν βγει αποτελέσματα γιατί έγιναν εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις και ο κάθε πικραμένος έστελνε ότι δικαιολογητικό ήθελε με αποτέλεσμα να πάνε όλες οι άλλες οι προκηρύξεις πολύ πίσω.

Δε νομιζω οτι θα αλλαζε κατι με το νεο συστημα. Αλλου ηταν το προβλημα με την 3κ, οτι τους πηραν χωρις να εξετασουν πρωτα τα δικαιολογητικα. Ειτε με το παλιο ειτε με το νεο συστημα, ανοιγουν οι φακελοι μονο των προσωρινα διοριστεων. Η διαφορα ειναι οτι πριν το ΑΣΕΠ συγκεντρωνε τους φακελους ολων των υποψηφιων απο πριν, οποτε ειχε διαδικαστικο κοστος και κοστος αποθηκευσης, ενω τωρα θα συγκεντρωνει πιο λιγους, με το αντιστοιχο χρονικο κοστος. Ο κερδισμενος ειναι ο υποψηφιος σε καθε περιπτωση, που γλιτωνει κοπο και χρημα. Αυτο ειναι αλλωστε και το μοντελο που χρησιμοποιει η Ευρωπαικος Οργανισμος Επιλογης Προσωπικου εδω και πολλα χρονια.

Δημοσ.
Στις 21/4/2019 στις 11:43 ΠΜ, gokuthelegend είπε

δες το πρώτο μου post, έχω μια εικόνα της αίτησης στο asep.gr που δείχνει ότι δεν ζητάει έντυπη αποστολή, αυτός ήταν και ο λόγος που άνοιξα το thread.

Στις 21/4/2019 στις 11:43 ΠΜ, gokuthelegend είπε

Εγώ εναλλακτικά το έκανα από το e-banking μου (πειραιώς). Έχει μια επιλογή εκεί e-παράβολο και πλήρωσα νομίζω ακριβώς 3 ευρώ, τίποτα άλλο, πήρα τον κωδικό και τον έβαλα στην αίτηση ενώ έχω και το e-mail αν χρειαστεί.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/4/2019 στις 9:02 ΜΜ, vlzvl είπε

δες το πρώτο μου post, έχω μια εικόνα της αίτησης στο asep.gr που δείχνει ότι δεν ζητάει έντυπη αποστολή, αυτός ήταν και ο λόγος που άνοιξα το thread.

Εγώ εναλλακτικά το έκανα από το e-banking μου (πειραιώς). Έχει μια επιλογή εκεί e-παράβολο και πλήρωσα νομίζω ακριβώς 3 ευρώ, τίποτα άλλο, πήρα τον κωδικό και τον έβαλα στην αίτηση ενώ έχω και το e-mail αν χρειαστεί.

γεια σου!!! εγω ενδιαφερομαι για την προκηρυξη του ασεπ 3Κ/2019 σαν ΔΕ να τα κανω με το απολυτηριο λυκειου. πηγα στα κεπ σημερα κ ρωτησα για το αν μπορουν να μου βγαλουν αυτοι παραβολο μου ειπαν οτι γινεται, απλα μετα θα πρεπει να παω να το πληρωσω στην τραπεζα. μεσω της καρτας που το εκανες εσυ ποια ηταν η διαδικασια; σε ευχαριστω καλο μεσημερι!!!! 

Επεξ/σία από paraske
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, paraske είπε

γεια σου!!! εγω ενδιαφερομαι για την προκηρυξη του ασεπ 3Κ/2019 σαν ΔΕ να τα κανω με το απολυτηριο λυκειου. πηγα στα κεπ σημερα κ ρωτησα για το αν μπορουν να μου βγαλουν αυτοι παραβολο μου ειπαν οτι γινεται, απλα μετα θα πρεπει να παω να το πληρωσω στην τραπεζα. μεσω της καρτας που το εκανες εσυ ποια ηταν η διαδικασια; σε ευχαριστω καλο μεσημερι!!!! 

http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/Polites/eparavolo.html

Βαλε τους κωδικους σου

Πατα χορηγηση παραβολου

Αναζητηση με κωδικο τυπου : 8223

Βαλε τα στοιχεια σου, πληρωσε το και θα εχεις τον αριθμο παραβολου.

Επεξ/σία από chsam
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, chsam είπε

σε ευχαριστω!! κατα λαθος πατησα ακυρωση στη νεα αιτηση 3κ/2019 του ασεπ. εκανα ανανεωση σελιδας κ μετα πατησα νεα αιτηση για δευτερη φορα, τωρα φαινονται κ οι δυο αιτησεις, η ενεργη που την επεξεργαζομαι ακομα κ η διεγραμμενη. δεν θα υπαρχει θεμα με την οριστικοποιηση εφοσον δημιουργησα την νεα αιτηση;

Επεξ/σία από paraske
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, paraske είπε

σε ευχαριστω!! κατα λαθος πατησα ακυρωση στη νεα αιτηση 3κ/2019 του ασεπ. εκανα ανανεωση σελιδας κ μετα πατησα νεα αιτηση για δευτερη φορα, τωρα φαινονται κ οι δυο αιτησεις, η ενεργη που την επεξεργαζομαι ακομα κ η διεγραμμενη. δεν θα υπαρχει θεμα με την οριστικοποιηση εφοσον δημιουργησα την νεα αιτηση;

Οχι μην αγχωνεσαι, η ακυρωμενη θα φαινεται παντα ακυρωμενη και οσες και να ακυρωσεις παλι θα φαινονται.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, chsam είπε

http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/Polites/eparavolo.html

Βαλε τους κωδικους σου

Πατα χορηγηση παραβολου

Αναζητηση με κωδικο τυπου : 8223

Βαλε τα στοιχεια σου, πληρωσε το και θα εχεις τον αριθμο παραβολου.

διαβασα πως οι εισοδος γινεται αποκλειστικα με τους κωδικους του taxisnet οκ ετσι; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, paraske είπε

διαβασα πως οι εισοδος γινεται αποκλειστικα με τους κωδικους του taxisnet οκ ετσι; 

Οχι, ακριβως απο κατω εχει και για μη πιστοποιημενους χρηστες, απλα πρεπει να εισαγεις ολα τα στοιχεια μονη σου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...