Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλησπέρα,

είμαι στη φάση που κάνω την 2Κ/2019 προκύρηξη και ξέρω ότι αφού την ολοκληρώσω ηλεκτρονικά στο σιτε του ASEP, θα πρέπει να στείλω εντύπως τα δικαιολογητικά που αναφέρω σε σχέση με τις επιδιωκόμενες θέσεις μου. Όμως, πλέον φαίνεται ότι η διαδικασία έχει αλλάξει και δεν χρειάζεται να στείλεις τα έντυπα, εκτός και αν κληθείς (όπως λέει) με σχετική ανακοίνωση.

Δείτε λίγο την εικόνα:
aithsh.png.c50e190339923fb5900e8d7e456b3cda.png

Έτσι πλέον θα γίνεται? άλλαξε κάτι? Και πως θα κληθούμε δλδ και πότε ας πούμε, σε 1 χρόνο που θα τοχουμε ξεχάσει?
Όποιος ξέρει κάτι, ας απαντήσει.. ευχαριστώ

Μια εξτρά ερώτηση όσο αφορά την εργασιακή εμπειρία... Μπορούμε απλά να βάλουμε στο μητρώο του ΑΣΕΠ τις βεβαιώσεις που δίνονται από το ΕΦΚΑ, που δείχνουν τις από/έως ημερομηνίες, τους κωδικούς, τους φορείς κλπ. χωρίς ιδιαίτερη λεπτομέρεια και να τα κάνουμε ανάκληση απο το μητρώο? Επίσης μπορούμε να στέλνουμε φωτοτυπίες εργασιακή εμπειρία (όπως π.χ. αγγλικά) ή αυτά πρέπει ναναι πρωτότυπα από το ΕΦΚΑ, όσο αφορά την έντυπη αποστολή?

Ευχαριστώ και σόρρυ για τις noob ερωτήσεις 😄

Επεξ/σία από vlzvl
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Όχι δεν στέλνεις τίποτα. Όταν βγει ανακοίνωση και αν είσαι στους επιτυχόντες - επιλαχοντες θα ενημερωθείς ώστε να στείλεις τα δικαιολογητικά σου. 

Πρώτη φορά γίνεται αυτό. Πρέπει να διαβάζεις κάθε προκήρυξη καλά γιατί έχουν διαφορετικά δεδομένα. 

Προσοχή στα ξενόγλωσσα πτυχία που θέλουν μετάφραση

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, mylo είπε

Όχι δεν στέλνεις τίποτα. Όταν βγει ανακοίνωση και αν είσαι στους επιτυχόντες - επιλαχοντες θα ενημερωθείς ώστε να στείλεις τα δικαιολογητικά σου. 

Πρώτη φορά γίνεται αυτό. Πρέπει να διαβάζεις κάθε προκήρυξη καλά γιατί έχουν διαφορετικά δεδομένα. 

Προσοχή στα ξενόγλωσσα πτυχία που θέλουν μετάφραση

Ευχαριστώ ☺️

Ναι, το έχω μεταφράσει ήδη τα αγγλικά μου μέσω δικηγόρου, το μεταφρασμένο στέλνω αλλά πλέον στέλνω και την εμπειρία μου, για αυτό ρώτησα.
Ωραία τότε, καλύτερα που θα τα στέλνουμε μόνο όταν είμαστε στους πίνακες να γλυτώσουμε λίγο τρέξιμο...

Ευχαριστώ

Δημοσ.
15 ώρες πριν, vlzvl είπε

Επίσης μπορούμε να στέλνουμε φωτοτυπίες εργασιακή εμπειρία (όπως π.χ. αγγλικά) ή αυτά πρέπει ναναι πρωτότυπα από το ΕΦΚΑ, όσο αφορά την έντυπη αποστολή?

Ολα φωτοτυπιες.

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα και από μένα, ετοιμάζομαι και εγώ να λάβω μέρος στη 2κ/2019 και έχω επίσης κάποιες απορίες:

1ον Εφόσον δεν θα στείλουμε τώρα δικαιολογητικά, στη φόρμα (που ανέβασε και ο ts πάνω) δεν πρέπει να επιλέξουμε αυτά που θα στείλουμε αν και εφόσον μας τα ζητήσουν; Επίσης στην περιγραφή του καθενός τι συμπληρώνουμε;

2ον Έχω μεταφρασμένο το πτυχίο των Αγγλικών από τη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου εξωτερικών, χρειάζεται και κάποια επικύρωση (είτε τώρα είτε όταν θα κατατεθεί η φωτοτυπία του μεταφρασμένου πρέπει να επικυρωθεί από κεπ δικηγόρο κλπ).

3ον Το ECDL από ότι έψαξα δεν θέλει μετάφραση, απλώς βγάζεις φωτοτυπία και την επικυρώνεις σε δικηγόρο ή βγάζεις αντίγραφο του πτυχίου στην ECDL, σωστά; 

4ον Απόφοιτος σχολής πληροφορικής και μεταπτυχιακού πάλι  στην πληροφορική με έναν χρόνο εργασία ως προγραμματιστής σε ιδιωτική εταιρεία. Την εμπειρία την αποδεικνύω μόνο με βεβαίωση από ΙΚΑ; Το διάστημα αυτό θεωρείται και ειδική εμπειρία για τις θέσεις πληροφορικής; Για να βοηθήσω οι θέσεις που έχω δηλώσει είναι αυτές που επισυνάπτω στη φώτο και δεν ξέρω τι να βάλω στα κενά...

Ευχαριστώ πολύ για την όποια βοήθεια. Καλή επιτυχία σε όλους παιδιά.

Untitled.png

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Παιδιά καλησπέρα και από μένα, ετοιμάζομαι και εγώ να λάβω μέρος στη 2κ/2019 και έχω επίσης κάποιες απορίες:

1ον Εφόσον δεν θα στείλουμε τώρα δικαιολογητικά, στη φόρμα (που ανέβασε και ο ts πάνω) δεν πρέπει να επιλέξουμε αυτά που θα στείλουμε αν και εφόσον μας τα ζητήσουν; Επίσης στην περιγραφή του καθενός τι συμπληρώνουμε;

Βάζεις κανονικά τα δικαιολογητικά που ζητά η προκήρυξη. Στην περιγραφή βάζεις πχ πτυχιο αεί πληροφορικης

2ον Έχω μεταφρασμένο το πτυχίο των Αγγλικών από τη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου εξωτερικών, χρειάζεται και κάποια επικύρωση (είτε τώρα είτε όταν θα κατατεθεί η φωτοτυπία του μεταφρασμένου πρέπει να επικυρωθεί από κεπ δικηγόρο κλπ).

Νομίζω θέλει μετάφραση και επικύρωση 

3ον Το ECDL από ότι έψαξα δεν θέλει μετάφραση, απλώς βγάζεις φωτοτυπία και την επικυρώνεις σε δικηγόρο ή βγάζεις αντίγραφο του πτυχίου στην ECDL, σωστά;

Αφού είσαι πληροφορικής τι το θες το ecdl. Βεβαίωση σχολής πάρε 

4ον Απόφοιτος σχολής πληροφορικής και μεταπτυχιακού πάλι  στην πληροφορική με έναν χρόνο εργασία ως προγραμματιστής σε ιδιωτική εταιρεία. Την εμπειρία την αποδεικνύω μόνο με βεβαίωση από ΙΚΑ; Το διάστημα αυτό θεωρείται και ειδική εμπειρία για τις θέσεις πληροφορικής; Για να βοηθήσω οι θέσεις που έχω δηλώσει είναι αυτές που επισυνάπτω στη φώτο και δεν ξέρω τι να βάλω στα κενά...

Βεβαίωση ΙΚΑ φτάνει. Ειδική προϋπηρεσία μόνο εφόσον δούλεψες σε νοσοκομείο ως επικουρικό προσωπικό 

Ευχαριστώ πολύ για την όποια βοήθεια. Καλή επιτυχία σε όλους παιδιά.

Untitled.png

Δημοσ.

Επειδή και εγώ φέτος έτυχε να ασχοληθώ με διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ..το παρακάτω θέμα σε ένα φόρουμ με βοήθησε παρά πολύ.

https://www.diorismos.gr/forum/viewtopic.php?t=13039

Όσο για έναν χρήστη που ρώτησε πιο πάνω για την εμπειρία..εγώ προσωπικά εκτός από την βεβαίωση του ΙΚΑ είχα καταθέσει και βεβαίωση από τον εργοδότη.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kaktos77 είπε

Εφοσον ειναι απο αυτην την υπηρεσια, δεν χρειαζεται κατι αλλο.Εδω κ χρονια εχει καταργηθει η επικυρωση φωτοτυπιων, απλα αντιγραφα καταθετεις για ολα τα δικαιολογητικα

Απλη φωτοτυπια οπως προανεφερα, αλλα μπορεις να καταθεσεις για γνωση Η/Υ, και φωτοαντιγραφο του πτυχιου σου αφου ειναι πληροφορικης.Αλλα οποιο και να βαλεις δεν εχει καμια διαφορα.

Απλη βεβαιωση απο ΙΚΑ, μπορεις να την ζητησεις και απο ΚΕΠ ή απο την πυλη ermis(και την παραλαμβανεις απο ΚΕΠ).Αλλα και :"Στην Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση (ηλεκτρονική) του υποψηφίου, πρέπει να δηλώνονται, επακριβώς, η χρονική διάρκεια και το είδος της εμπειρίας του καθώς και τα στοιχεία του εργοδότη, φυσικού προσώπου ή της επωνυμίας της επιχείρησης αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο. Οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα μπορούν, εναλλακτικά, αντί της βεβαίωσης του ασφαλιστικού φορέα, να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα του δημόσιου τομέα , από την οποία να προκύπτει το είδος και η χρονική διάρκεια της εμπειρίας"

Ειδικη θεωρειται μονο αν εχεις δουλεψει σε νοσοκομεια.

Επεξ/σία από chsam
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, chsam είπε

Εφοσον ειναι απο αυτην την υπηρεσια, δεν χρειαζεται κατι αλλο.Εδω κ χρονια εχει καταργηθει η επικυρωση φωτοτυπιων, απλα αντιγραφα καταθετεις για ολα τα δικαιολογητικα

Απλη φωτοτυπια οπως προανεφερα, αλλα μπορεις να καταθεσεις για γνωση Η/Υ, και φωτοαντιγραφο του πτυχιου σου αφου ειναι πληροφορικης.Αλλα οποιο και να βαλεις δεν εχει καμια διαφορα.

Απλη βεβαιωση απο ΙΚΑ, μπορεις να την ζητησεις και απο ΚΕΠ ή απο την πυλη ermis(και την παραλαμβανεις απο ΚΕΠ).Αλλα και :"Στην Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση (ηλεκτρονική) του υποψηφίου, πρέπει να δηλώνονται, επακριβώς, η χρονική διάρκεια και το είδος της εμπειρίας του καθώς και τα στοιχεία του εργοδότη, φυσικού προσώπου ή της επωνυμίας της επιχείρησης αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο. Οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα μπορούν, εναλλακτικά, αντί της βεβαίωσης του ασφαλιστικού φορέα, να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα του δημόσιου τομέα , από την οποία να προκύπτει το είδος και η χρονική διάρκεια της εμπειρίας"

Ειδικη θεωρειται μονο αν εχεις δουλεψει σε νοσοκομεια.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τον χρόνο σου! Αν πρόκειται να πάρεις μέρος και εσύ, εύχομαι ό,τι καλύτερο. Μήπως γνωρίζεις κάτι για το 1ο μου ερώτημα; 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τον χρόνο σου! Αν πρόκειται να πάρεις μέρος και εσύ, εύχομαι ό,τι καλύτερο. Μήπως γνωρίζεις κάτι για το 1ο μου ερώτημα; 

Τα δικαιολογητικά τα γράφεις κανονικά σαν να τα έστελνες. Μην ξεχάσεις να βάλεις ταυτότητα και παράβολο και καλό είναι να γραψεις και την ίδια την αίτηση στα δικαιολογητικά προς αποστολή.

Στην περιγραφή γράφεις απλά τι είναι το κάθε δικαιολογητικό. Πχ. "Πανεπιστημιακός Τίτλος Σπουδών", "Πιστοποιητικό Γνώσης Η/Υ" κλπ.

Αν θες να είσαι έξτρα καλυμμένος γράψε αναλυτικά πχ "Τίτλος Σπουδών από Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιά", "Φωτοαντίγραφο Ταυτότητας", "Αντίγραφο Ηλεκτρονικού Παραβόλου 5822102391237", "Πτυχίο Αγγλικών FCE από Πανεπιστήμιο Cambridge" κλπ.

• Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, kaktos77 είπε

Απ'οτι βλεπω με προλαβε ο προηγουμενος φιλος.Οτι σου γραφει ειναι σωστο, το μονο που δεν χρειαζεται να γραψεις στα δικαιολογητικα προς υποβολη ειναι την ιδια την ηλεκτρονικη αιτηση που συμπληρωνεις.Εγω τουλαχιστον ποτε δεν το εκανα στα τοσα χρονια που υποβαλλω και δεν υπηρξε προβλημα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ παιδιά και τους δύο για τις χρήσιμες πληροφορίες. Καλό  Πάσχα!

Επεξ/σία από kaktos77
Δημοσ.

Για την προκήρυξη στον διαγωνισμό της τράπεζας Ελλάδος αναφέρεσαι στο αρχικό ποστ; Αυτή θέλει ταχυδρομική αποστολή τών εγγράφων;

Δημοσ.

Στο φεκ της 2Κ/2019 δεν αναφερει πουθενα αποστολη φωτοαντιγραφου του ηλεκτρονικου παραβολου. Η αιτηση ακυρωνεται αυτοματα απο το συστημα αν δεν εχει πληρωθει το παραβολο ως τη ληξη της προθεσμιας. Επομενως ειναι αυτονοητο γιατι δεν ζηταει φωτοτυπια πσραβολου. Να διαβαζετε αργα και προσεκτικα τα φεκ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε ναι σκέψου ο ΑΣΕΠ να κάθεται να ελέγχει χιλιάδες αιτήσεις .πολύ χρονοβόρο .άμα έχεις μόρια (βασίζονται στο ότι δε θα βάλεις ψευτικα στοιχεία) τότε στέλνουν οι 100 πρώτοι πχ και μόνο αυτών ελέγχονται τα χαρτιά.. 

Π.χ. η προκήρυξη είναι 100 θέσεις .θα ελέγξουν τις πρώτες 150 αιτήσεις σε μόρια.. 100 θέσεις συν 50% επιλαχόντων.

Επεξ/σία από μπιπ μπιπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...