sirtari Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Καλησπέρα σε όλους... Χρειάζομαι έναν επιπλέον υπολογιστή που επειδή θα είναι και καινούριος, θα αναλάβει όλες τις βασικές εργασίες, ενώ οι παλαιότεροι θα χρησιμοποιηθούν βοηθητικά. Ο προϋπολογισμός είναι αρκετά περιορισμένος, (500 -550 max) και όπως καταλαβαίνετε με τα λίγα αυτά χρήματα θα ήθελα το καλύτερο δυνατόν. Ο υπολογιστής δεν θα παίζει καθόλου παιχνίδια, θα έχει πάρα πολύ multitasking, ενώ το πιο βασικό χαρακτηριστικό του είναι ότι θα πρέπει να "σηκώνει" τρεις οθόνες ταυτόχρονα. Επειδή θα γίνονται πολλές παράλληλες εργασίες, το βασικό ζητούμενο είναι η ταχύτητα. Θα ήθελα λοιπόν κάποιες απαντήσεις επάνω στην σύνθεση που έχω φτιάξει, καθώς η γνώση μου στις τεχνικές λεπτομέρειες είναι πολύ περιορισμένη. 1. Η επιλογή τής μητρικής έγινε με σχεδόν μοναδικό κριτήριο τις τρεις οθόνες, (όλοι οι υπόλοιποι υπολογιστές μου έχουν gigabyte χωρίς κανένα πρόβλημα). Έχει δοκιμάσει κάποιος αυτήν που έχω επιλέξει; Υπάρχει στα ίδια χρήματα κάποια καλύτερη πρόταση; 2. Από την ώρα που δεν υπάρχει καμία προοπτική για παιχνίδια, έχει κάποιο νόημα η αγορά επιπλέον κάρτας γραφικών; 3. Έχω βάλει μνήμες στα 2666, αλλά κάποιοι λένε ότι με τον ryzen είναι καλύτερη επιλογή στα 3000mhz, αληθεύει; 4. Υπάρχει κάποια πιθανότητα άλλη σύνθεση με intel να είναι καλύτερη για τις εργασίες που χρειάζομαι; Ευχαριστώ πολύ παιδιά, κάθε πρόταση καλοδεχούμενη...
farasi Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 βάλε 3200mhz ram και θα σου έλεγα να πάρεις μικρότερα watt psu και να βάλεις έναν ssd για το λειτουργικό ειναο πολύ μεγάλη διαφορά από τον σκληρό
kostas_anes Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Mητρικη εδω, με 3 outputs. https://www.skroutz.gr/s/15565265/MSI-B450-A-Pro.html Μνημες εδω στα 3GHz (και να βοηθανε) https://www.skroutz.gr/s/9519501/G-Skill-16GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16D-16GISB.html Τροφοδοτικο εδω γιατι και δεν χρειαζεσαι παραπανω, αλλα και γιατι δεν ειναι ιδιαιτερα καλο. Το CX το εχω κανει και review, μπορω να σου πω πολυ ποιοτικο. https://www.skroutz.gr/s/11542607/Corsair-CX-Series-CX450.html Mε τα λεφτα που σωζεις με αυτες τις αλλαγες βαλε εναν SSD να εχεις τα windows και καποια προγραμματα που χρησιμοποιεις συχνα. Προτεινω αυτον γιατι τον εχω κανει και αυτον review και μπορω να σου πω οτι ειναι ποιοτητας. https://www.skroutz.gr/s/12788502/Patriot-Burst-240GB.html Λιγο offtopic τωρα, αλλα μιας και ανεφερες gigabyte... Η αγαπητη μας gigabyte τα τελευταια χρονια βγαζει κυριως φολες και μονο στο Ζ390 σοβαρευτηκε και εβγαλε κατι καλο και ποιοτικο, οποτε προσεξε αν χρειαστει να κινηθεις κατα εκεινη την μερια στο αμεσο μελλον. 1
sirtari Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Ευχαριστώ πολύ farasi και kostas @kostas_anes Κώστα θα ήθελα όλα τα μέρη να τα πάρω από ένα κατάστημα γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν θα το συναρμολογήσω μόνος μου. ΄Προτιμώ πάντα την msystems ή το eshop, οπότε θα πρέπει να δω εάν οι πολύ καλές προτάσεις σου υπάρχουν σ' αυτά τα καταστήματα και να προσπαθήσω να βγάλω την τελική πρόταση. Τώρα, επειδή δεν είχα ποτέ msi - πιστεύεις ότι είναι η καλύτερη επιλογή για low end συστήματα; γιατί πραγματικά μ' αρέσει πολύ αισθητικά, αλλά δεν ξέρω τίποτα για την ποιότητά της. Είδα βεβαίως τα review σου, αλλά μιλώ περισσότερο για αντοχή στο χρόνο. Όσο για την gigabyte, θα το έχω υπόψη μου αυτό που αναφέρεις και να πω κι εγώ με την σειρά μου ότι το περιβάλλον bios μετά από τόσα χρόνια είναι σαν να ξεπήδησε από την εποχή τού Κολοκοτρώνη....
kostas_anes Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, sirtari είπε Ευχαριστώ πολύ farasi και kostas @kostas_anes Κώστα θα ήθελα όλα τα μέρη να τα πάρω από ένα κατάστημα γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν θα το συναρμολογήσω μόνος μου. ΄Προτιμώ πάντα την msystems ή το eshop, οπότε θα πρέπει να δω εάν οι πολύ καλές προτάσεις σου υπάρχουν σ' αυτά τα καταστήματα και να προσπαθήσω να βγάλω την τελική πρόταση. Τώρα, επειδή δεν είχα ποτέ msi - πιστεύεις ότι είναι η καλύτερη επιλογή για low end συστήματα; γιατί πραγματικά μ' αρέσει πολύ αισθητικά, αλλά δεν ξέρω τίποτα για την ποιότητά της. Είδα βεβαίως τα review σου, αλλά μιλώ περισσότερο για αντοχή στο χρόνο. Όσο για την gigabyte, θα το έχω υπόψη μου αυτό που αναφέρεις και να πω κι εγώ με την σειρά μου ότι το περιβάλλον bios μετά από τόσα χρόνια είναι σαν να ξεπήδησε από την εποχή τού Κολοκοτρώνη.... Σε AM4 η MSI εχει βγαλει τις καλυτερς μητρικες και το αφηνω εκει. Σε low end οι ASUS ειναι να τις αποφευγεις μιας και η πρωτη αξιολογη μητρικη της εταιρειας ερχεται στα 170 ευρω... 2
grmaster2 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 μην ασχολείσαι με τα τροφοδοτικά της tt. Για τη σύνθεση σου θα έβαζα ή το formula gold 450 ή το pure power 11 400w σαν ποιο οικονομικό.
mechpanos Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Σωστά θες 3000+ μνήμες. Επίσης ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ssd, δεν έχει νόημα να μιλάμε για οτιδήποτε άλλο! Θα σου έλεγα μιας και μιλάς για ταχύτητα και multitasking να έβλεπες τον Ryzen 1700 (8 πυρήνες-16 threads) στα 135€, αλλά θες και κάρτα γραφικών με πολλαπλές εξόδους και δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι οικονομικό, μπορείς βέβαια να πας σε πιο οικονομικό mb. [EDIT:Υπάρχουν πολλές 710 στα 45-50€ που βγάζουν HDMI+DVI+VGA, αν εξυπηρετεί.] Επεξ/σία 23 Απριλίου 2019 από mechpanos
grmaster2 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Από 2600mhz και πάνω δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα με τις μνήμες και τους ryzen. Επίσης τα 16gb είναι υπερβολή, SSD για υπολογιστή γραφείου θες οπωσδήποτε, για τροφοδοτικό από msystem το cx450 (τα watt που θα καταναλώνεις θα είναι 150). Η κάρτα σου είναι άχρηστη είναι η αλήθεια (εκτός αν κάνεις video editing ή κάτι παρόμοιο)
sirtari Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Παιδιά σάς ευχαριστώ όλους, από τον καθένα σας πήρα και κάτι χρήσιμο. Πολύ χοντρικά, μάλλον καταλήγω σε ryzen 2400g, δίσκους hdd ΚΑΙ ssd, και msi B450 a - pro. Τα 16 gb ram ακούγονται υπερβολικά ίσως, αλλά με την μικρή μου εμπειρία έως τώρα, πάντα χρειάζεται παραπάνω μνήμη - άλλωστε έχω μια δουλειά που οι απαιτήσεις αυξάνονται μέρα με την μέρα... Το προβληματάκι που έχω τώρα είναι ότι σε κανένα από τα καταστήματα που έχω κατά καιρούς αγοράσει υπολογιστές, (msystems, πλαίσιο), δεν μπορώ να βρω όλα τα κομμάτια που θέλω μαζεμένα για να τα συναρμολογήσω. Δεν αναφέρομαι στο eshop, γιατί παρόλο που παίρνω διάφορα μικροπράγματα από εκεί, έχω ταλαιπωρηθεί στο κομμάτι τού service... Και κάτι ακόμη - για την δουλειά που τον θέλω τον υπολογιστή, πιστεύετε ότι έχει νόημα να περιμένω τους ryzen 3; Προσωπικά πιστεύω ότι με αυτά που έχω επιλέξει είμαι καλυμμένος, αλλά δεν θα ήθελα και ο υπολογιστής να "παλιώσει" μέσα σε έναν χρόνο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα