Papakaliati Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, johncorfas είπε Ευχαριστώ φίλε μου. Τα χρήματα είναι δικά σου και τα κάνεις ό,τι θέλεις. Τη γνώμη μου θα γράψω. Θα έδινες 400€ + 350€ (για GPU) + 200€ (monitior) = 950€, χωρίς πληκτρολόγιο και ποντίκι, για να κάθονται στο σπίτι, μήπως θελήσεις να παίξεις κανένα παιχνίδι; Βάλε ότι θες και laptop με θύρα Thunderbold, που κάνουν πάνω από 1000€. Αν είναι να σε περιμένουν κάπου και να μην μετακινούνται, τότε γιατί να μην πάρεις desktop; Πάρε mini tower, αν δε θέλεις να σου πιάνει χώρο και είναι το ίδιο με το eGPU. Μη ξεχνάς ότι έχει και τροφοδοτικό και αν βάλεις και την κάρτα, τότε ζυγίζει. Μπερδεύεσαι λιγο. Άμα κάποιος έχει επαγγελμα που χρειάζεται υπολογιστή, και θέλει να μπορεί να δουλέψει και από το σπίτι , τότε θα έχει ήδη και οθόνη, και ποντίκι και πληκτρολόγιο εξωτερικό. Αρα μιλάμε για 300 ευρώ κόστος για το egpu. Γιατι την gpu θα την πληρωνες και στις δύο περιπτώσεις. Οι egpu προφανώς και έχουν το target group τους. Απλα δεν το αποτελειτε έσεις. Αλλά για μένα, που ήθελα που και που να παίζω και κανένα παιχνίδακι είναι ιδανικό. (Κονσολες δεν είχα ποτέ και δεν με ελκυουν, οπότε δεν αποτελούν επιλογή). Προφανώς και χάνω ένα 10% των επιδόσεων, αλλά κλάιν. Ενας σταθερός απλά δεν έχει λόγο ύπαρξης στο σπίτι μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tommy^ Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, johncorfas είπε Θα έδινες 400€ + 350€ (για GPU) + 200€ (monitior) = 950€, χωρίς πληκτρολόγιο και ποντίκι, για να κάθονται στο σπίτι, μήπως θελήσεις να παίξεις κανένα παιχνίδι; Βάλε ότι θες και laptop με θύρα Thunderbold, που κάνουν πάνω από 1000€. Αν είναι να σε περιμένουν κάπου και να μην μετακινούνται, τότε γιατί να μην πάρεις desktop; Πάρε mini tower, αν δε θέλεις να σου πιάνει χώρο και είναι το ίδιο με το eGPU. Μη ξεχνάς ότι έχει και τροφοδοτικό και αν βάλεις και την κάρτα, τότε ζυγίζει. Αν ημουν περιστασιακος gamer θα τα εδινα. Αν ημουν hardcore, οχι και θα πηγαινα σε proper desktop build των 2000+ ευρω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johncorfas Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Papakaliati είπε Μπερδεύεσαι λιγο. Άμα κάποιος έχει επαγγελμα που χρειάζεται υπολογιστή, και θέλει να μπορεί να δουλέψει και από το σπίτι , τότε θα έχει ήδη και οθόνη, και ποντίκι και πληκτρολόγιο εξωτερικό. Αρα μιλάμε για 300 ευρώ κόστος για το egpu. Γιατι την gpu θα την πληρωνες και στις δύο περιπτώσεις. Οι egpu προφανώς και έχουν το target group τους. Απλα δεν το αποτελειτε έσεις. Αλλά για μένα, που ήθελα που και που να παίζω και κανένα παιχνίδακι είναι ιδανικό. (Κονσολες δεν είχα ποτέ και δεν με ελκυουν, οπότε δεν αποτελούν επιλογή). Προφανώς και χάνω ένα 10% των επιδόσεων, αλλά κλάιν. Ενας σταθερός απλά δεν έχει λόγο ύπαρξης στο σπίτι μου. Συγνώμη, γιατί δεν κατάλαβα. Αν κάποιος δουλεύει από το σπίτι και έχει οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι θα έχει σταθερό συνδεδεμένο ή θα έχει laptop; Αν έχει laptop, τότε ποιος ο λόγος να έχει πληκτρολόγιο, ποντίκι και οθόνη; Επιπλέον η egpu έχει 400€. Όχι 300. Δηλαδή, όσο ένα κουτί, μια μητρική και ένας αξιοπρεπής επεξεργαστής. Τη gpu θα τη πλήρωνες έτσι κι αλλιώς αν μιλάμε για desktop. Σε laptop και NUC δε θα αγόραζες τέτοια GPU. Αν μιλάμε για desktop, τότε ποιος ο λόγος για egpu; Επιπλέον, δε νομίζω να δώσεις 400€ για eGPU για να βάλεις μέσα GPU των 200-300€... Ποιοι αποτελούν το πελατειακό κοινό; Αυτοί που θέλουν να παίζουν εν κινήσει; Όχι, γιατί κουβαλάνε eGPU (που έχει τροφοδοτικό και GPU μέσα), με το δικό του όγκο και βάρος, laptop και ίσως και βάση (ειδικά το καλοκαίρι...). Πραγματικά θες βαλίτσα. Άρα πας σε desktop καταστάσεις. Αυτοί που θέλουν να το έχουν κάπου σταθερά; Γιατί εξαρχής να μη πάρουν mini tower; Έχει παρόμοιο μέγεθος και περιέχει ολοκληρωμένο σύστημα, χωρίς να χρειάζεται και το NUC ή το laptop. Άρα πας πάλι σε desktop. Εσύ κάπου το μπέρδεψες. Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει νόημα γι αυτούς που χρησιμοποιούν προγράμματα επαγγελματικού τύπου, που κάνουν χρήση επεξεργαστικής ισχύος των καρτών γραφικών και χρησιμοποιούν στην εργασία τους σταθμούς εργασίας. Δηλαδή, πάνε με το laptop στο γραφείο, το κουμπώνουν στο eGPU και δουλεύουν. Στο laptop έχουν τη δουλειά τους και αξιολογούνται βάσει αυτής και για κάποιο λόγο χρειάζεται να μετακινούνται μέσα στο εργασιακό περιβάλλον. Αυτοί, όμως, δε χρειάζονται τα λαμπάκια... Το προϊόν αυτό, όπως παρουσιάζεται, δε χρειάζεται σε κανένα. Δε συμφέρει σε τίποτα στο gaming γιατί δεν παρέχει επιπλέον ευκολία στον gamer. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2019 από johncorfas 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tommy^ Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, johncorfas είπε Θα έδινες 400€ + 350€ (για GPU) + 200€ (monitior) = 950€, χωρίς πληκτρολόγιο και ποντίκι, για να κάθονται στο σπίτι, μήπως θελήσεις να παίξεις κανένα παιχνίδι; Βάλε ότι θες και laptop με θύρα Thunderbold, που κάνουν πάνω από 1000€. Αν είναι να σε περιμένουν κάπου και να μην μετακινούνται, τότε γιατί να μην πάρεις desktop; Πάρε mini tower, αν δε θέλεις να σου πιάνει χώρο και είναι το ίδιο με το eGPU. Μη ξεχνάς ότι έχει και τροφοδοτικό και αν βάλεις και την κάρτα, τότε ζυγίζει. Αν ημουν περιστασιακος gamer θα τα εδινα. Αν ημουν hardcore, οχι και θα πηγαινα σε proper desktop build των 2000+ ευρω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johncorfas Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, tommy^ είπε Αν ημουν περιστασιακος gamer θα τα εδινα. Αν ημουν hardcore, οχι και θα πηγαινα σε proper desktop build των 2000+ ευρω! Για περιστασιακό gaming θα έδινες 1000€ για laptop + 400€ eGPU + 350€ (ας πούμε... γιατί δε πληρώνεις 400€ eGPU για να βάλεις μέσα κάρτα μικρότερης αξίας..) = 1750€. Σε NUC πας περίπου στα ίδια, γιατί θέλεις και οθόνη. Ενώ με mini tower έφτιαχνες σύστημα με τα ίδια χαρακτηριστικά στα 1200€... Και δεν έχεις καν το πλεονέκτημα της φορητότητας στην περίπτωση της eGPU... Καταρχήν αγοράζεις laptop με 1070 σε αυτά τα χρήματα... Επεξ/σία 19 Απριλίου 2019 από johncorfas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Papakaliati Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, johncorfas είπε Συγνώμη, γιατί δεν κατάλαβα. Αν κάποιος δουλεύει από το σπίτι και έχει οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι θα έχει σταθερό συνδεδεμένο ή θα έχει laptop; Αν έχει laptop, τότε ποιος ο λόγος να έχει πληκτρολόγιο, ποντίκι και οθόνη; Συγνώμη, θα κάθεσαι να δουλεύεις όλη μέρα από την 15αρα οθόνη του λάπτοπ; Όταν δουλεύεις στο γραφείο σου το συνδεεις απλά στο dock σου και τελείωσες. Έχω dock με οθόνες / πληκτρολόγιο ποντίκι και στην δουλειά να με περιμένει και στο σπιτι. Και πάντα έχω όλη την δουλειά μαζί μου με το λάπτοπ. Για ποιον λόγο να κάτσω να ασχοληθω με σταθερό υπολογιστή; 1 λεπτό πριν, johncorfas είπε Επιπλέον η egpu έχει 400€. Όχι 300. Η συγκεκριμένη ναι, αυτή που έχω εγώ έκανε 250, μιλάμε για egpu γενικά σαν χρησιμοτητα. 1 λεπτό πριν, johncorfas είπε Τη gpu θα τη πλήρωνες έτσι κι αλλιώς αν μιλάμε για desktop. Σε laptop και NUC δε θα αγόραζες τέτοια GPU. Γιατι να μην αγοράσεις σε λάπτοπ τέτοια gpu; Vega 56 έχω στο δικό μου. Μέσα στο 90%+ είμαι στα Desktop gaming Benchmarks... 1 λεπτό πριν, johncorfas είπε Αν μιλάμε για desktop, τότε ποιος ο λόγος για egpu; Επιπλέον, δε νομίζω να δώσεις 400€ για eGPU για να βάλεις μέσα GPU των 200-300€... Ποιοι αποτελούν το πελατειακό κοινό; Αυτοί που θέλουν να παίζουν εν κινήσει; Όχι, γιατί κουβαλάνε eGPU (που έχει τροφοδοτικό και GPU μέσα), με το δικό του όγκο και βάρος, laptop και ίσως και βάση (ειδικά το καλοκαίρι...). Αυτοί που θέλουν να το έχουν κάπου σταθερά; Γιατί εξαρχής να μη πάρουν mini tower; Έχει παρόμοιο μέγεθος και περιέχει ολοκληρωμένο σύστημα, χωρίς να χρειάζεται και το NUC ή το laptop. Επειδή χρειάζεσαι οποσδηποτε λάπτοπ , αλλά δεν χρειάζεσαι tower PC και με μια egpu αντικαθιστά κάποιος πληρως το tower pc. 1 λεπτό πριν, johncorfas είπε Εσύ κάπου το μπέρδεψες. Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει νόημα γι αυτούς που χρησιμοποιούν προγράμματα επαγγελματικού τύπου, που κάνουν χρήση επεξεργαστικής ισχύος των καρτών γραφικών και χρησιμοποιούν στην εργασία τους σταθμούς εργασίας. Δηλαδή, πάνε με το laptop στο γραφείο, το κουμπώνουν στο eGPU και δουλεύουν. Στο laptop έχουν τη δουλειά τους και αξιολογούνται βάσει αυτής και για κάποιο λόγο χρειάζεται να μετακινούνται μέσα στο εργασιακό περιβάλλον. Αυτοί, όμως, δε χρειάζονται τα λαμπάκια... Το προϊόν αυτό, όπως παρουσιάζεται, δε χρειάζεται σε κανένα. Δε συμφέρει σε τίποτα στο gaming γιατί δεν παρέχει επιπλέον ευκολία στον gamer. Δεν ανεφερα σε καμία περίπτωση ότι η συγκεκριμένη πρόταση έχει νόημα. Αλλά ότι οι egpu γενικώς σαφεστατα εχουνε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johncorfas Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, Papakaliati είπε Συγνώμη, θα κάθεσαι να δουλεύεις όλη μέρα από την 15αρα οθόνη του λάπτοπ; Όταν δουλεύεις στο γραφείο σου το συνδεεις απλά στο dock σου και τελείωσες. Έχω dock με οθόνες / πληκτρολόγιο ποντίκι και στην δουλειά να με περιμένει και στο σπιτι. Και πάντα έχω όλη την δουλειά μαζί μου με το λάπτοπ. Για ποιον λόγο να κάτσω να ασχοληθω με σταθερό υπολογιστή; Βάλε cloud και μετέφερε τη δουλειά σου όπου θες, στην οθόνη που θες και στο μηχάνημα που θες. Πάρε εξωτερικό σκληρό... Λύσεις υπάρχουν. Μη μου πεις ότι ο εξωτερικός μπορεί να χαλάσει, γιατί ακριβώς το ίδιο μπορεί να συμβεί με το laptop (ή το σκληρό του laptop). Ο σταθερός είναι απείρως καλύτερη επιλογή για όποιον χρειάζεται επιδόσεις. Εϊναι δυνατότερος από οποιοδήποτε laptop στην κατηγορία τιμής, αντέχει περισσότερη καταπόνηση γιατί έχει καλύτερη ψύξη και αναβαθμίζεται με μικρότερο κόστος. Το laptop είναι μόνο για δουλειά εν κινήσει, δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση ένα desktop. 7 λεπτά πριν, Papakaliati είπε Η συγκεκριμένη ναι, αυτή που έχω εγώ έκανε 250, μιλάμε για egpu γενικά σαν χρησιμοτητα. Σου είπα ότι γενικά για eGPU υπάρχει χρησιμότητα. Δε θεωρώ άχρηστη τη τεχνολογία. 8 λεπτά πριν, Papakaliati είπε Γιατι να μην αγοράσεις σε λάπτοπ τέτοια gpu; Vega 56 έχω στο δικό μου. Μέσα στο 90%+ είμαι στα Desktop gaming Benchmarks... Γιατί είναι πανάκριβα, μη αναβαθμίσιμα, ζεσταίνονται και κάνουν θόρυβο και στα χρήματα αυτά, σε desktop θα ήσουν στο 98% και θα είχες και ρέστα. 9 λεπτά πριν, Papakaliati είπε Επειδή χρειάζεσαι οποσδηποτε λάπτοπ , αλλά δεν χρειάζεσαι tower PC και με μια egpu αντικαθιστά κάποιος πληρως το tower pc. Μπορείς να οργανώσεις τη δουλειά σου, ώστε να χρειάζεσαι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ laptop. Μπορεί να την οργανώσεις και χωρίς να χρειάζεσαι οπωσδήποτε laptop. Η επιλογή δική σου. Δεν είναι πάντα η βέλτιστη, αλλά είναι επιλογή και όχι ανάγκη. Η eGPU υποκαθιστά ένα desktop, δεν το αντικαθιστά, στο θέμα των γραφικών. Τί γίνεται από επεξεργαστή; Το laptop μπορεί να τον αντικαταστήσει; Ούτε καν... Άρα παίρνεις, στα γραφικά περίπου τις ίδιες επιδόσεις με ένα PC, έχοντας πληρώσει ένα μεγάλο μέρος από το κόστος ενός πλήρους desktop PC, και χάνεις από επεξεργαστή... Όχι, δε το αντικαθιστά. Οι μνήμες RAM του laptop στα πόσα τρέχουν; Σε desktop πάνε μέχρι τα 3866MHz... 16 λεπτά πριν, Papakaliati είπε Δεν ανεφερα σε καμία περίπτωση ότι η συγκεκριμένη πρόταση έχει νόημα. Αλλά ότι οι egpu γενικώς σαφεστατα εχουνε. Συμφωνώ ότι έχουν. Για κάποιες δουλειές χρειάζονται. Απλά όχι για gaming... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Papakaliati Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 44 λεπτά πριν, johncorfas είπε Βάλε cloud και μετέφερε τη δουλειά σου όπου θες, στην οθόνη που θες και στο μηχάνημα που θες. Πάρε εξωτερικό σκληρό... Λύσεις υπάρχουν. Μη μου πεις ότι ο εξωτερικός μπορεί να χαλάσει, γιατί ακριβώς το ίδιο μπορεί να συμβεί με το laptop (ή το σκληρό του laptop). Ο σταθερός είναι απείρως καλύτερη επιλογή για όποιον χρειάζεται επιδόσεις. Εϊναι δυνατότερος από οποιοδήποτε laptop στην κατηγορία τιμής, αντέχει περισσότερη καταπόνηση γιατί έχει καλύτερη ψύξη και αναβαθμίζεται με μικρότερο κόστος. Το laptop είναι μόνο για δουλειά εν κινήσει, δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση ένα desktop. Σου είπα ότι γενικά για eGPU υπάρχει χρησιμότητα. Δε θεωρώ άχρηστη τη τεχνολογία. Γιατί είναι πανάκριβα, μη αναβαθμίσιμα, ζεσταίνονται και κάνουν θόρυβο και στα χρήματα αυτά, σε desktop θα ήσουν στο 98% και θα είχες και ρέστα. Μπορείς να οργανώσεις τη δουλειά σου, ώστε να χρειάζεσαι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ laptop. Μπορεί να την οργανώσεις και χωρίς να χρειάζεσαι οπωσδήποτε laptop. Η επιλογή δική σου. Δεν είναι πάντα η βέλτιστη, αλλά είναι επιλογή και όχι ανάγκη. Η eGPU υποκαθιστά ένα desktop, δεν το αντικαθιστά, στο θέμα των γραφικών. Τί γίνεται από επεξεργαστή; Το laptop μπορεί να τον αντικαταστήσει; Ούτε καν... Άρα παίρνεις, στα γραφικά περίπου τις ίδιες επιδόσεις με ένα PC, έχοντας πληρώσει ένα μεγάλο μέρος από το κόστος ενός πλήρους desktop PC, και χάνεις από επεξεργαστή... Όχι, δε το αντικαθιστά. Οι μνήμες RAM του laptop στα πόσα τρέχουν; Σε desktop πάνε μέχρι τα 3866MHz... Συμφωνώ ότι έχουν. Για κάποιες δουλειές χρειάζονται. Απλά όχι για gaming... Ρε μαν πρεπει να καταλαβεις οτι δεν απασχολει ολους να τρεχουν οι μνημες στα 3866, ουτε να κανουνε overclock την cpu στα 7 Ghz. Τους απασχολει να παιζουν AAA titles για fun σε ολα ultra σχεδον σε monitor native resolution (3440x144). Αυτο το κανω αυτην την στιγμη με το λαπτοπ μου, το οποιο χρησιμοποιω κυριως για την δουλεια μου. Πως δεν αντικαθηστα το desktop, τι ακριβως θα ηθελα παραπανω; Να κανω compile 3 δευτερα γρηγοροτερα; Να εχω αντι για 70 frames 77? Και οτι χρονο θα κερδιζα απο εκει θα τον εχανα στο 3πλασιο κανοντας syncing τα αρχεια μου; Προφανως ειναι πιο ακριβα, αλλα who cares. Το κερδος στην πρακτικοτητα ειναι τεραστιο και αντισταθμιζει το value for money... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johncorfas Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Papakaliati είπε Ρε μαν πρεπει να καταλαβεις οτι δεν απασχολει ολους να τρεχουν οι μνημες στα 3866, ουτε να κανουνε overclock την cpu στα 7 Ghz. Τους απασχολει να παιζουν AAA titles για fun σε ολα ultra σχεδον σε monitor native resolution (3440x144). Αυτο το κανω αυτην την στιγμη με το λαπτοπ μου, το οποιο χρησιμοποιω κυριως για την δουλεια μου. Πως δεν αντικαθηστα το desktop, τι ακριβως θα ηθελα παραπανω; Να κανω compile 3 δευτερα γρηγοροτερα; Να εχω αντι για 70 frames 77? Και οτι χρονο θα κερδιζα απο εκει θα τον εχανα στο 3πλασιο κανοντας syncing τα αρχεια μου; Προφανως ειναι πιο ακριβα, αλλα who cares. Το κερδος στην πρακτικοτητα ειναι τεραστιο και αντισταθμιζει το value for money... Αυτό ρωτάω τελικά: Τί σε ενδιαφέρει; Επιδόσεις ή φορητότητα; Αν διαλέγεις το ένα χάνεις απ το άλλο. Όταν μιλάμε για δουλειά και gaming, δεν τίθεται θέμα overclocking. Θέλουμε σταθερότητα. Οι μνήμες RAM που αναφέρω δεν είναι overclocked, ρώτα πχ κάποιος που χειρίζεται Autocad αν τον ενδιαφέρει η ταχύτητά τους... Αν μιλάμε για compile κώδικα τί το θές το egpu; Για gaming μπορώ να σου πω, τουλάχιστον 2 τρόπους που είναι πιο αποδοτικοί από αυτό που κάνεις. Έχεις υπόψη ότι οι εξωτερικοί SSD είναι (σε USB 3.1) το ίδιο ακριβώς με τους εσωτερικούς... Προφανώς και θα μπορούσες να το κάνεις, αλλά διάλεξες να στήσεις τη δουλειά σου όπως ήθελες εσύ. Υπήρχαν πολλοί τρόποι, εξίσου αποδοτικοί ή αποδοτικότεροι, αλλά εσύ διάλεξες αυτόν. Μαγκιά σου και δε μου πέφτει λόγος τί κάνεις τα λεφτά σου. Αν δε σε νοιάζει το VFM, τότε οποιοσδήποτε τρόπος κάνει τη δουλειά σου είναι μια χαρά. Η πρακτικότητα είναι σχετική. Με τον τρόπο που το έστησες προσφέρει πρακτικότητα. Θα μπορούσε να στηθεί αλλιώς, να πληρώσεις πολύ λιγότερα, να κάνεις το ίδιο καλά τη δουλειά σου και εξίσου αποδοτικά... Αν όχι και ελαφρώς αποδοτικότερα. Με τί ασχολήσε, αν επιτρέπεται, και χρειάζεσαι eGPU για δουλειά; Επεξ/σία 19 Απριλίου 2019 από johncorfas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
whoever81 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, johncorfas είπε Συγνώμη, γιατί δεν κατάλαβα. Αν κάποιος δουλεύει από το σπίτι και έχει οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι θα έχει σταθερό συνδεδεμένο ή θα έχει laptop; Αν έχει laptop, τότε ποιος ο λόγος να έχει πληκτρολόγιο, ποντίκι και οθόνη; Επιπλέον η egpu έχει 400€. Όχι 300. Δηλαδή, όσο ένα κουτί, μια μητρική και ένας αξιοπρεπής επεξεργαστής. Τη gpu θα τη πλήρωνες έτσι κι αλλιώς αν μιλάμε για desktop. Σε laptop και NUC δε θα αγόραζες τέτοια GPU. Αν μιλάμε για desktop, τότε ποιος ο λόγος για egpu; Επιπλέον, δε νομίζω να δώσεις 400€ για eGPU για να βάλεις μέσα GPU των 200-300€... Ποιοι αποτελούν το πελατειακό κοινό; Αυτοί που θέλουν να παίζουν εν κινήσει; Όχι, γιατί κουβαλάνε eGPU (που έχει τροφοδοτικό και GPU μέσα), με το δικό του όγκο και βάρος, laptop και ίσως και βάση (ειδικά το καλοκαίρι...). Πραγματικά θες βαλίτσα. Άρα πας σε desktop καταστάσεις. Αυτοί που θέλουν να το έχουν κάπου σταθερά; Γιατί εξαρχής να μη πάρουν mini tower; Έχει παρόμοιο μέγεθος και περιέχει ολοκληρωμένο σύστημα, χωρίς να χρειάζεται και το NUC ή το laptop. Άρα πας πάλι σε desktop. Εσύ κάπου το μπέρδεψες. Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει νόημα γι αυτούς που χρησιμοποιούν προγράμματα επαγγελματικού τύπου, που κάνουν χρήση επεξεργαστικής ισχύος των καρτών γραφικών και χρησιμοποιούν στην εργασία τους σταθμούς εργασίας. Δηλαδή, πάνε με το laptop στο γραφείο, το κουμπώνουν στο eGPU και δουλεύουν. Στο laptop έχουν τη δουλειά τους και αξιολογούνται βάσει αυτής και για κάποιο λόγο χρειάζεται να μετακινούνται μέσα στο εργασιακό περιβάλλον. Αυτοί, όμως, δε χρειάζονται τα λαμπάκια... Το προϊόν αυτό, όπως παρουσιάζεται, δε χρειάζεται σε κανένα. Δε συμφέρει σε τίποτα στο gaming γιατί δεν παρέχει επιπλέον ευκολία στον gamer. Σωστός. Βασικά το target group είναι φαντάζομαι εκκεντρικοί πλούσιοι gadgeτάκηδες/gamers και μία πολύ μικρή μερίδα επαγγελματιών. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2019 από whoever81 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Papakaliati Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 4 ώρες πριν, johncorfas είπε Αυτό ρωτάω τελικά: Τί σε ενδιαφέρει; Επιδόσεις ή φορητότητα; Αν διαλέγεις το ένα χάνεις απ το άλλο. Όταν μιλάμε για δουλειά και gaming, δεν τίθεται θέμα overclocking. Θέλουμε σταθερότητα. Οι μνήμες RAM που αναφέρω δεν είναι overclocked, ρώτα πχ κάποιος που χειρίζεται Autocad αν τον ενδιαφέρει η ταχύτητά τους... Αν μιλάμε για compile κώδικα τί το θές το egpu; Για gaming μπορώ να σου πω, τουλάχιστον 2 τρόπους που είναι πιο αποδοτικοί από αυτό που κάνεις. Έχεις υπόψη ότι οι εξωτερικοί SSD είναι (σε USB 3.1) το ίδιο ακριβώς με τους εσωτερικούς... Προφανώς και θα μπορούσες να το κάνεις, αλλά διάλεξες να στήσεις τη δουλειά σου όπως ήθελες εσύ. Υπήρχαν πολλοί τρόποι, εξίσου αποδοτικοί ή αποδοτικότεροι, αλλά εσύ διάλεξες αυτόν. Μαγκιά σου και δε μου πέφτει λόγος τί κάνεις τα λεφτά σου. Αν δε σε νοιάζει το VFM, τότε οποιοσδήποτε τρόπος κάνει τη δουλειά σου είναι μια χαρά. Η πρακτικότητα είναι σχετική. Με τον τρόπο που το έστησες προσφέρει πρακτικότητα. Θα μπορούσε να στηθεί αλλιώς, να πληρώσεις πολύ λιγότερα, να κάνεις το ίδιο καλά τη δουλειά σου και εξίσου αποδοτικά... Αν όχι και ελαφρώς αποδοτικότερα. Με τί ασχολήσε, αν επιτρέπεται, και χρειάζεσαι eGPU για δουλειά; Το ανεφερα αρκετές φορές, για casual gaming έχω την egpu όχι για δουλειά. Τα υπόλοιπα (λάπτοπ οθόνη περιφερειακά) είναι για συνδιασμός δουλειάς- διασκέδασης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johncorfas Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Papakaliati είπε Το ανεφερα αρκετές φορές, για casual gaming έχω την egpu όχι για δουλειά. Τα υπόλοιπα (λάπτοπ οθόνη περιφερειακά) είναι για συνδιασμός δουλειάς- διασκέδασης. Άρα συνδυάζεις τον υπολογιστή δουλειάς με το gaming. Οκ, μαγκιά σου. Εγώ τα έχω ξεχωρίσει. Α! Ελπίζω να αγοράζεις μόνο γνήσια games, αλλιώς μπορεί να αποκτήσεις πραγματικό πρόβλημα... Επεξ/σία 19 Απριλίου 2019 από johncorfas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmakr Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Βγαίνει κάτι αντίστοιχο και σε USB3 κι ας έχει μειωμένη απόδοση; ( έχω λαπτοπ με καρτα amd και μερικές εφαρμογές που θέλω να χρησιμοποιήσω δυστυχώς απαιτούν ΜΟΝΟ nvidia ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα