Προς το περιεχόμενο

Το νέο eGPU box της Razer προσφέρει περισσότερη ισχύ και υποστήριξη Chroma RGB

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Sir_Teraflop είπε

Αν είσαι άσχετος μην με παραθέτεις σε παρακαλώ. Ευχαριστώ.

Υπάρχουν Intel ΝUC με Core i7 και Vega Graphics (Hades Canyon). Υπάρχουν και Intel ΝUC (box ή μη) πάλι με Core i5/i7.

Η ευγένεια δε σκότωσε ποτε κανένα. Το "παρακαλώ" και το "ευχαριστώ" δε δηλώνουν πάντα ευγένεια...

Το ξέρω οτι υπαρχουν τέτοια Nuc, αλλά δε πίστευα οτι εννοουσες αυτά, γιατί και παλι οι τιμες ξεφεύγουν (μαζί με RAM και δίσκο m2 φλερτάρεις με τα 750-850€ και δεν παρέχουν καμιά επιπλέον φορητότητα σε σχέση με laptop, γιατί θες οθόνη, ποντίκι και πληκτρολόγιο (άρα πας στο χιλιάρικο...). Παίρνεις κανονικό PC με midi ή mini tower και δε χάνεις και πολλά από φορητότητα. Η τιμή, όμως είναι πολύ χαμηλότερη και δε χρειάζεσαι και αυτό το "εργαλείο" της Razer. Βάζεις κατευθείαν τη κάρτα στο κουτί.

Θα μπορούσα να είμαι το ίδιο "ευγενικός" με σένα και να σου πω εξαρχής ότι γραφείς βλακείες και είσαι άσχετος, αλλά δεν σε ξέρω για να έχω άποψη για τις γνώσεις σου και δε μου το επιτρέπει η αγωγή μου. Αστείο σου έκανα και το έριξα στη πλάκα (προσοχή: δε σε ειρωνεύτηκα, έκανα καλοπροαίρετη πλάκα), αλλά δεν έδειξες καθόλου χιούμορ... Κρίμα.😊

Επεξ/σία από johncorfas
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, johncorfas είπε

Η ευγένεια δε σκότωσε ποτε κανένα.

Το ξέρω οτι υπαρχουν τέτοια Nuc, αλλά δε πίστευα οτι εννοουσες αυτά, γιατί και παλι οι τιμες ξεφεύγουν και δεν παρέχουν καμια επιπλέον φορητότητα σε σχέση με laptop, γιατί θες οθόνη, ποντίκι και πληκτρολόγιο.

Θα μπορουσα να είμαι το ίδιο ευγενικός με σενα και να σου πω εξαρχής οτι γραφείς βλακείες και είσαι άσχετος, αλλά δεν σε ξέρω για να έχω.άποψη για τις γνώσεις σου και δε μου το επιτρέπει η αγωγή μου. Αστείο σου εκανα και το έριξε στη πλάκα, αλλά δεν εδειξες καθόλου χιούμορ... Κρίμα.😊

Με συγχωρείς αλλά όπως εκφράστηκες με τα "καλή τύχη" και το bottleneck σε "κοιτάζει στα μάτια" σε ερώτηση που έκανα, μόνο ειρωνεία μου φαντάζει. Οπότε επέτρεψε μου  και μένα να στην επιστρέψω. 

On topic - διαφωνώ. Θεωρώ τα nuc τέτοιου στυλ, πολύ πιο φορητά από κάθε "gaming" laptop για εργασία. Θες μόνο το κουτάκι (nuc) και ένα ότι να είναι όσο πιο μικρό πληκτρολόγιο/ποντίκι bluetooth κάτι και ένα καλώδιο hdmi για να συνδεθείς σε μια τηλεόραση ξενοδοχείου (λέμε τώρα). Αν γυρνάς σπίτι και έχει εντελώς καλύτερες επιδόσεις από κάθε laptop είναι κάτι που ερωτώ για όποιον το έχει δοκιμάσει. Ναι άλλα usage scenarios αλλά και πολύ πιο κομψά αν μιλάμε ακόμα και για Gaming στην τηλεόραση στο σπίτι για παράδειγμα.

Επεξ/σία από Sir_Teraflop

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Sir_Teraflop είπε

Με συγχωρείς αλλά όπως εκφράστηκες με τα "καλή τύχη" και το bottleneck σε "κοιτάζει στα μάτια" σε ερώτηση που έκανα, μόνο ειρωνεία μου φαντάζει. Οπότε επέτρεψε μου  και μένα να στην επιστρέψω. 

On topic - διαφωνώ. Θεωρώ τα nuc τέτοιου στυλ, πολύ πιο φορητά από κάθε "gaming" laptop για εργασία. Θες μόνο το κουτάκι (nuc) και ένα ότι να είναι όσο πιο μικρό πληκτρολόγιο/ποντίκι bluetooth κάτι και ένα καλώδιο hdmi για να συνδεθείς σε μια τηλεόραση ξενοδοχείου (λέμε τώρα). Αν γυρνάς σπίτι και έχει εντελώς καλύτερες επιδόσεις από κάθε laptop είναι κάτι που ερωτώ για όποιον το έχει δοκιμάσει. Ναι άλλα usage scenarios αλλά και πολύ πιο κομψά αν μιλάμε ακόμα και για Gaming στην τηλεόραση στο σπίτι για παράδειγμα.

Αν το έλαβες έτσι, τότε σου ζητώ, δημόσια, συγνώμη. Δεν είχα τέτοια πρόθεση.😊

Δεν είναι του χαρακτήρα μου να ειρωνεύομαι. Δε μου αρέσει να μου το κάνουν και δεν το κάνω, αλλά δε περιμένω να το ξέρεις, γι αυτό και σου ζήτησα συγνώμη για την παρεξήγηση. Πλάκα έκανα.

Πάρε mini tower και κάνεις την ίδια δουλειά, στα μισά χρήματα, χωρίς τη χρήση του εξωτερικού "εργαλείου" της Razer, το οποίο δεν το υπολόγισες καθόλου στον όγκο. Βάλε αυτό και ένα NUC και πες μου πόση διαφορά κάνει στη φορητότητα, ώστε να πληρώσεις τα διπλάσια;

Κάποτε (2008) δούλευα σε μία κατασκευαστική εταιρεία και κάθε εβδομάδα, επί 5 μήνες και 7-8 μέρες κουβαλούσα ένα mini tower από το κεντρικό γραφείο στο γραφείο του εργοταξίου (απείχε 600χλμ) και από εκεί στο ξενοδοχείο. Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Σε μία μικρή βαλίτσα-σάκος χωρούσε tower, ποντίκι και πληκτρολόγιο και σύνδεση στην τηλεόραση του ξενοδοχείου, όπως σωστά έγραψες.

Για gaming δεν είναι τόσο κομψό να το κουβαλάς (είπαμε έχει και το "εργαλείο" μαζί... πληκτρολόγια, ποντίκια κτλ) και αν το θες για σπίτι παίρνεις desktop... Εντάξει, το mini tower δε μπορεί να έχει 2 κάρτες γραφικών και τέτοιας δυναμικότητας που χωράει το "εργαλείο" της Razer, αλλά πόσοι gamers χρειάζονται, εν κινήσει, 2 2080RTx SLI; Αν έχω καταλάβει καλά, από 2080 και κάτω δεν υποστηρίζεται κιόλας. Άρα το "εργαλείο" της Razer θα πιάνει και τσάμπα χώρο...

Επεξ/σία από johncorfas

1 λεπτό πριν, johncorfas είπε

Πάρε mini tower και κάνεις την ίδια δουλειά, στα μισά χρήματα, χωρίς τη χρήση του εξωτερικού "εργαλείου" της Razer, το οποίο δεν το υπολόγισες καθόλου στον όγκο. Βάλε αυτό και ένα NUC και πες μου πόση διαφορά κάνει στη φορητότητα, ώστε να πληρώσεις τα διπλάσια;

Κάποτε δούλευα σε μία κατασκευαστική εταιρεία και κάθε εβδομάδα, επί 5 μήνες και 7-8 μέρες κουβαλούσα ένα mini tower από το κεντρικό γραφείο στο γραφείο του εργοταξίου (απείχε 600χλμ) και από εκεί στο ξενοδοχείο. Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Σε μία μικρή βαλίτσα χωρούσε tower, ποντίκι και πληκτρολόγιο και σύνδεση στην τηλεόραση του ξενοδοχείου.

Για gaming δεν είναι τόσο κομψό να το κουβαλάς (είπαμε έχει και το "εργαλείο" μαζί... πληκτρολόγια, ποντίκια κτλ) και αν το θες για σπίτι παίρνεις desktop... 

Apology accepted και δέξου και την δική μου αν θες.

Επειδή πολύ πρόσφατα έστησα ένα intel nuc με i3 8109 για ένα φίλο (+8GB DDR4/2933+960pro 512 NVME/M.2/iris Pro 655) και έπαθα πλάκα από τις επιδόσεις, για desktop workloads αλλά και light gaming, στο bios είδα την ρύθμιση για e-GPU (thunderbolt) και σκέφτηκα "κοίτα ρε φίλε" πως όλα τα form factors ξεφτιλίζονται αν σηκώνει eGPU, που αν θες την κουμπώνεις ή όχι, ανάλογα αν θες να το πάρεις μαζί ή όχι. Φαντάσου τα πιο ισχυρά με core i5 π.χ.

Για αυτό ρώτησα αν έχει κάποιος εμπειρία από τέτοιο σύστημα.

Δηλαδή κάτι αντίστοιχα Dell i3 SFF, που ούτως ή άλλως δεν αναβαθμίζονται - καθίστανται άκυρα επί τόπου - ούτως ή άλλως ούτε αυτά είναι αναβαθμίσιμα σε discreet GPU επιδόσεων (και αν) λόγω τροφοδοτικού, λόγω χώρου στο case κτλ...

Δηλαδή δεν έχουν πρακτικά λόγο ύπαρξης πλέον αν με εννοείς.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Sir_Teraflop είπε

Επειδή πολύ πρόσφατα έστησα ένα intel nuc με i3 8109 για ένα φίλο (+8GB DDR4/2933+960pro 512 NVME/M.2/iris Pro 655) και έπαθα πλάκα από τις επιδόσεις, για desktop workloads αλλά και light gaming, στο bios είδα την ρύθμιση για e-GPU (thunderbolt) και σκέφτηκα "κοίτα ρε φίλε" πως όλα τα form factors ξεφτιλίζονται αν σηκώνει eGPU, που αν θες την κουμπώνεις ή όχι, ανάλογα αν θες να το πάρεις μαζί ή όχι. Φαντάσου τα πιο ισχυρά με core i5 π.χ.

Εννοείται ότι γίνεται δεκτή. Στην πραγματικότητα δεν έγινε τίποτα.😊

Αυτή τη στιγμή σου γράφω από laptop με 2500U και Vega 8. Με dual channel DDR4 2400MHz (το γράφω γιατί παίζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο στις ενσωματωμένες το dual και η συχνότητα) και παίζει μέχρι Witcher 3 (720p σε LOW), αλλά πολύ καλά FPS για ενσωματωμένη. Εννοείται ότι έχω πάθει πλάκα με τις ενσωματωμένες και φυσικά μιλάμε για τεράστια πρόοδο. Κάνουν για light gaming άνετα.

Έχω και ένα intel 6200U με 520, αλλά εκεί μιλάμε -40% έως 50% και δεν είναι IRIS.

Τώρα για το κουτί της Razer, δε θεωρώ ότι έχει νόημα. Αν είναι να κουβαλάς laptop, αυτό και μία βάση για το καλοκαίρι (για να μην "ανάβει" το laptop), ή αυτό ένα NUC, οθόνη και πληκτρολόγιο, τότε καλύτερα πάρε ένα μικρό κουτί (πχ mini tower) βάλε και μια καλή κάρτα (πχ 590 ή για πιο καλές επιδόσεις 1660ti) και είσαι εντάξει. Πιστεύω ότι, τελικά, αυτή είναι και η πιο "φορητή" λύση για gamer. Βαρύ gaming και φορητότητα δεν τα πάνε καλά...

Τώρα, για light gaming, μπορείς να πας σε NUC, σε κάποιο laptop σαν το δικό μου ή και καλύτερο (πχ με μία 1050) και είσαι μια χαρά. Αν παίζεις και σε 1366X768 θα σου κρατήσει για αρκετά χρόνια.

Σκέψου ότι η Vega 8, που έχει ο 2500U είναι περίπου ίδια απόδοση με την iris Pro P580, που είναι, νομίζω, η δυνατότερη που υπάρχει σε Intel (72 πυρήνες έναντι 48 της 655), για να έχεις ένα μέτρο.

https://dev1.notebook-check.com/index.php?id=844

https://www.notebookcheck.net/Intel-Iris-Plus-Graphics-655-GPU-Benchmarks-and-Specs.316632.0.html

https://www.notebookcheck.net/Intel-Iris-Pro-Graphics-P580.158272.0.html

Επεξ/σία από johncorfas
  • Like 3

Εγώ την φάση την σκέφτομαι περισσότερο ότι με ένα nuc - έχεις το PC σου σε μέγεθος πόσο 2 πακέτα τσιγάρα βαριά που είναι/πιτόγυρο/τυρόπιτα size  :P , το παίρνεις στην δουλειά στην τσέπη/μπουφάν/τσάντα, που έχεις monitor keyb/mouse (άλλωστε ένα laptop είναι εντελώς πιο αφόρητο από αυτό - πόσο μάλλον ένα gaming laptop) και γυρνάς το βράδυ σπίτι το κουμπώνεις στην eGPU και στην τηλεόραση και boom - gaming PC.

Τώρα για το συγκεκριμένο προϊόν μόνο και μόνο που έχει λαμπάκια τρώει Χ από μένα αλλά σαν τεχνολογία με ενδιαφέρει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Sir_Teraflop είπε

Εγώ την φάση την σκέφτομαι περισσότερο ότι με ένα nuc - έχεις το PC σου σε μέγεθος πόσο 2 πακέτα τσιγάρα βαριά που είναι/πιτόγυρο/τυρόπιτα size  :P , το παίρνεις στην δουλειά στην τσέπη/μπουφάν/τσάντα, που έχεις monitor keyb/mouse (άλλωστε ένα laptop είναι εντελώς πιο αφόρητο από αυτό - πόσο μάλλον ένα gaming laptop) και γυρνάς το βράδυ σπίτι το κουμπώνεις στην eGPU και στην τηλεόραση και boom - gaming PC.

Τώρα για το συγκεκριμένο προϊόν μόνο και μόνο που έχει λαμπάκια τρώει Χ από μένα αλλά σαν τεχνολογία με ενδιαφέρει.

Η τεχνολογία που με ενδιέφερε εμένα υπήρχε παλιά σε κάποια laptop, όπου μπορούσες θεωρητικά να αναβαθμίσεις κάρτα γραφικών και συζητούσαν και για CPU, αλλά δεν υπήρξε κοινή γραμμή και ο κάθε κατασκευαστής έβγαζε το δικό του form factor και δεν περπάτησε. Δε θυμάμαι πως λέγονταν το project... 

Στα NUC υπάρχουν υψηλές τιμές για να πας σε i7 ή i5 και θες RAM και σκληρό... Σου βγαίνει όσο ένα laptop με παρόμοιες δυνατότητες αναβάθμισης. Αν, όμως, όπου πας μπορείς να βρεις πληκτρολόγιο, ποντίκι και οθόνη (πχ από το σπίτι στο εξοχικό ή σε κάποιο ξενοδοχείο), τότε έχει μια αξία. Βασικά, το NUC έχει αξία για αυτό που είναι, χωρίς επιπλέον κουτιά eGPU. Ένα λιλιπούτειος υπολογιστής με πάρα πολύ καλές δυνατότητες.

Αυτό της Razer θέλει χώρο, κάνει φασαρία (οι 2 κάρτες SLI κάνουν σα Hoover στο τέρμα... Η μία μπορεί να είναι και σχετικά αθόρυβη, αλλά δε παύει να είναι δίπλα στο αυτί σου αν έχεις πχ laptop) και θέλει και επιπλέον πρίζα. Βάλε πληκτρολόγια, ποντίκια και τροφοδοσία NUC... Γεμίζει ο τόπος καλώδια. Γίνεται σαν desktop με το μικρότερο δυνατό tower. Άσε που το eGPU έχει και ενσωματωμένο τροφοδοτικό 700W, βάλε μέγεθος και βάρος που θα έχει και με κάρτα γραφικών μέσα... Σαν τεχνολογία θα είχε αξία αν έπαιρνε ειδικές mini εκδόσεις gpu και είχε το ¼ του μεγέθους και βάρος... Χωρίς τα φωτάκια...

Επεξ/σία από johncorfas

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα  εταιρικά SFF (small form factor), κυρίως στο Ebay, είναι μία καλή χρυσή τομή για light/medium gaming και multimedia. Είναι αναβαθμίσιμα, compact και το βασικό, έχουν full desktop cpu/gpu. Best vfm τα μεταχειρισμένα/refurbished με πιο παλιoύς αλλά πολύ δυνατούς i5/i7. Lenovo M93p, M92p, M700, HP Prodesk /Elite 400/800, Dell sff κτλ.

Τα NUC θυσιάζουν πολύ δύναμη για το μικροσκοπικό form factor. Παρόλα αυτά είναι μία καλή επιλογή αν ψάχνεις για ένα λάπτοπ χωρίς οθόνη.

Επεξ/σία από whoever81

Το θέμα δεν είναι ότι άμα δώσεις Χ περισσότερα παίρνεις σταθερό.

Το θέμα για μένα προσωπικά είναι ότι το παίρνουμε σαν δεδομενο ότι κάποιος έχει λαπτοπ, και με ένα 300αρι παίρνει ένα egpu και πετάει ότι κάρτα θέλει και παίζει και κανένα περιστατικό παιχνιδι. Προφανώς και το target group δεν ειναι κάποιος που κοιτάει τιμή / απόδοση , αλλά αυτός που έχει ήδη και καλό λαπτοπ, και εξωτερικό οθόνη και περιφερειακά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, johncorfas said:

Δεν είναι του χαρακτήρα μου να ειρωνεύομαι. Δε μου αρέσει να μου το κάνουν και δεν το κάνω, αλλά δε περιμένω να το ξέρεις, γι αυτό και σου ζήτησα συγνώμη για την παρεξήγηση. Πλάκα έκανα.

Κάποτε (2008) δούλευα σε μία κατασκευαστική εταιρεία και κάθε εβδομάδα, επί 5 μήνες και 7-8 μέρες κουβαλούσα ένα mini tower από το κεντρικό γραφείο στο γραφείο του εργοταξίου (απείχε 600χλμ) και από εκεί στο ξενοδοχείο. Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Σε μία μικρή βαλίτσα-σάκος χωρούσε tower, ποντίκι και πληκτρολόγιο και σύνδεση στην τηλεόραση του ξενοδοχείου, όπως σωστά έγραψες.

Για gaming δεν είναι τόσο κομψό να το κουβαλάς (είπαμε έχει και το "εργαλείο" μαζί... πληκτρολόγια, ποντίκια κτλ) και αν το θες για σπίτι παίρνεις desktop... Εντάξει, το mini tower δε μπορεί να έχει 2 κάρτες γραφικών και τέτοιας δυναμικότητας που χωράει το "εργαλείο" της Razer, αλλά πόσοι gamers χρειάζονται, εν κινήσει, 2 2080RTx SLI; Αν έχω καταλάβει καλά, από 2080 και κάτω δεν υποστηρίζεται κιόλας. Άρα το "εργαλείο" της Razer θα πιάνει και τσάμπα χώρο...

3 hours ago, Sir_Teraflop said:

Δηλαδή κάτι αντίστοιχα Dell i3 SFF, που ούτως ή άλλως δεν αναβαθμίζονται - καθίστανται άκυρα επί τόπου - ούτως ή άλλως ούτε αυτά είναι αναβαθμίσιμα σε discreet GPU επιδόσεων (και αν) λόγω τροφοδοτικού, λόγω χώρου στο case κτλ...

Δηλαδή δεν έχουν πρακτικά λόγο ύπαρξης πλέον αν με εννοείς.

Πολυ σας χαρηκα εσας τους δυο παντως 😎

Αναλογως χρησης το NUC εχει περιπτωσεις που σου λυνει τα χερια, στα 1.2 λιτρα παντως τοση δυναμη δυσκολα σε οτιδηποτε αλλο ακομη και σε μεγαλυτερο budget και φυσικα εαν χρειαστει eGPU κουμπωνεις και κανεις τη δουλεια σου

IMG_7436.jpg

Επεξ/σία από iliasp

32 λεπτά πριν, iliasp είπε

Πολυ σας χαρηκα εσας τους δυο παντως 😎

Αναλογως χρησης το NUC εχει περιπτωσεις που σου λυνει τα χερια, στα 1.2 λιτρα παντως τοση δυναμη δυσκολα σε οτιδηποτε αλλο ακομη και σε μεγαλυτερο budget και φυσικα εαν χρειαστει eGPU κουμπωνεις και κανεις τη δουλεια σου

IMG_7436.jpg

Έτσι πρέπει να γίνεται. Δεν έχουμε οπτική επαφή και δεν μπορεί να δει ο ένας μας τις εκφράσεις του άλλου. Έτσι γίνονται παρεξηγήσεις.

Σίγουρα τα NUC έχουν τις χρήσεις τους. Ακόμα και για light gaming κάνουν.

35 λεπτά πριν, Papakaliati είπε

Το θέμα δεν είναι ότι άμα δώσεις Χ περισσότερα παίρνεις σταθερό.

Το θέμα για μένα προσωπικά είναι ότι το παίρνουμε σαν δεδομενο ότι κάποιος έχει λαπτοπ, και με ένα 300αρι παίρνει ένα egpu και πετάει ότι κάρτα θέλει και παίζει και κανένα περιστατικό παιχνιδι. Προφανώς και το target group δεν ειναι κάποιος που κοιτάει τιμή / απόδοση , αλλά αυτός που έχει ήδη και καλό λαπτοπ, και εξωτερικό οθόνη και περιφερειακά...

Αν έχεις laptop με Thunderbolt και δε σε πειράζει να δώσεις άλλα 750€ (το eGPU 400€ και πχ μια 2060), αλλά και δε σου κάνει κόπο να κουβαλάς αυτό το κουτί σε μέγεθος mini tower και με αυξημένο βάρος (τροφοδοτικό 700€ και gpu), αν, τέλος, δε σε χαλάει καθόλου να κουβαλάς και να έχεις ένα εξτρά καλώδιο τροφοδοσίας, τότε ναι. Είναι μια πολύ καλή, αν εξαιρέσεις τα λαμπάκια, επιλογή...😄 

10 ώρες πριν, Sir_Teraflop είπε

Φίλε το πακέτο και πάλι τεράστιο θα είναι και το χειρότερο θα είναι περιορισμένο σε θέμα αναβάθμισης. Αυτή η λύση είναι χειρότερη ακόμη και από λάπτοπ. Είπαμε. Ένα sff κουτάκι με δυνατότητα να πάρει μεγάλη κάρτα και τελείωσες αν έχεις τρέλα με το χώρο. Και όπως είπε φίλος ποιο πάνω σε χρειάζεται να κοστίζει 400 το egpu. Κάλιστα και με 50 ευρώ περίπου κάνεις τη δουλειά σου αν ντε και καλά θες νιυκ η λάπτοπ. 

Το παρόν αντικείμενο του θέματος είναι για πολύ περιορισμένο κοινό. Μην μπεις σε αυτό αν θεωρείσαι σοβαρός άνθρωπος. 

10 ώρες πριν, johncorfas είπε

Εννοείται ότι γίνεται δεκτή. Στην πραγματικότητα δεν έγινε τίποτα.😊

Αυτή τη στιγμή σου γράφω από laptop με 2500U και Vega 8. Με dual channel DDR4 2400MHz (το γράφω γιατί παίζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο στις ενσωματωμένες το dual και η συχνότητα) και παίζει μέχρι Witcher 3 (720p σε LOW), αλλά πολύ καλά FPS για ενσωματωμένη. Εννοείται ότι έχω πάθει πλάκα με τις ενσωματωμένες και φυσικά μιλάμε για τεράστια πρόοδο. Κάνουν για light gaming άνετα.

Έχω και ένα intel 6200U με 520, αλλά εκεί μιλάμε -40% έως 50% και δεν είναι IRIS.

Τώρα για το κουτί της Razer, δε θεωρώ ότι έχει νόημα. Αν είναι να κουβαλάς laptop, αυτό και μία βάση για το καλοκαίρι (για να μην "ανάβει" το laptop), ή αυτό ένα NUC, οθόνη και πληκτρολόγιο, τότε καλύτερα πάρε ένα μικρό κουτί (πχ mini tower) βάλε και μια καλή κάρτα (πχ 590 ή για πιο καλές επιδόσεις 1660ti) και είσαι εντάξει. Πιστεύω ότι, τελικά, αυτή είναι και η πιο "φορητή" λύση για gamer. Βαρύ gaming και φορητότητα δεν τα πάνε καλά...

Τώρα, για light gaming, μπορείς να πας σε NUC, σε κάποιο laptop σαν το δικό μου ή και καλύτερο (πχ με μία 1050) και είσαι μια χαρά. Αν παίζεις και σε 1366X768 θα σου κρατήσει για αρκετά χρόνια.

Σκέψου ότι η Vega 8, που έχει ο 2500U είναι περίπου ίδια απόδοση με την iris Pro P580, που είναι, νομίζω, η δυνατότερη που υπάρχει σε Intel (72 πυρήνες έναντι 48 της 655), για να έχεις ένα μέτρο.

https://dev1.notebook-check.com/index.php?id=844

https://www.notebookcheck.net/Intel-Iris-Plus-Graphics-655-GPU-Benchmarks-and-Specs.316632.0.html

https://www.notebookcheck.net/Intel-Iris-Pro-Graphics-P580.158272.0.html

Εξαιρετικες τοποθετησεις και απο εσενα και απο τον  @Sir_Teraflop

Aπλα με τη δικη μου θεωρηση το κουτακι της razer αποτελει εξαιρετικη επιλογη για καποιον που εχει ενα φορητο λαπτοπ για τη δουλεια του και θελει πού και πού να παιζει κανα καλο game στο σπιτι του, εχοντας στο γραφειο του δωματιου του σπιτιου του αραγμενα το eGPU, ενα καλο μονιτορ και  ενα σετακι keyboard/mouse.

Μόλις τώρα, tommy^ είπε

Εξαιρετικες τοποθετησεις και απο εσενα και απο τον  @Sir_Teraflop

Aπλα με τη δικη μου θεωρηση το κουτακι της razer αποτελει εξαιρετικη επιλογη για καποιον που εχει ενα φορητο λαπτοπ για τη δουλεια του και θελει πού και πού να παιζει κανα καλο game στο σπιτι του, εχοντας στο γραφειο του δωματιου του σπιτιου του αραγμενα το eGPU, ενα καλο μονιτορ και  ενα σετακι keyboard/mouse.

Ευχαριστώ φίλε μου.

Τα χρήματα είναι δικά σου και τα κάνεις ό,τι θέλεις. Τη γνώμη μου θα γράψω. Θα έδινες 400€ + 350€ (για GPU) + 200€ (monitior) = 950€, χωρίς πληκτρολόγιο και ποντίκι, για να κάθονται στο σπίτι, μήπως θελήσεις να παίξεις κανένα παιχνίδι; Βάλε ότι θες και laptop με θύρα Thunderbold, που κάνουν πάνω από 1000€. 

Αν είναι να σε περιμένουν κάπου και να μην μετακινούνται, τότε γιατί να μην πάρεις desktop; Πάρε mini tower, αν δε θέλεις να σου πιάνει χώρο και είναι το ίδιο με το eGPU. Μη ξεχνάς ότι έχει και τροφοδοτικό και αν βάλεις και την κάρτα, τότε ζυγίζει. 

• Like 1

41 λεπτά πριν, johncorfas είπε

. Αν είναι να σε περιμένουν κάπου και να μην μετακινούνται, τότε γιατί να μην πάρεις desktop; Πάρε mini tower, αν δε θέλεις να σου πιάνει χώρο και είναι το ίδιο με το eGPU. Μη ξεχνάς ότι έχει και τροφοδοτικό και αν βάλεις και την κάρτα, τότε ζυγίζει. 

Ή πάρε μία κονσόλα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...