Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα, ειμαι στην αναζητηση ενος 5.1 ηχοσυστηματος για το σαλονι μου για να συνδεθει με laptop που βρισκετε μονιμα εκει και στην τηλεοραση για ταινιες. 

τωρα, εχω μια ηχομπαρα, συγγεκριμενα αυτη. Γενικα, σαν ενταση ηχου ειμαι ικανοποιημενος, δεν θα με ενδιεφερε κατι πιο δυνατο, αλλωστε μενω σε πολυκατοικια και οι τοιχοι ειναι φτιαγμενοι απο χαρτι χωρις ηχομονωση. φανταστειτε την ηχομπαρα σαν ενταση δεν την εχω βαλει σχεδον ποτε πανω απο το 50%-55%. το σαλονι ειναι περιπου στα 25 τετραγωνικα.

οπως ανεφερα, η ενταση του ηχου με καλυπτει, απλως επειδη θελω να αλλαξω το ηχοσυστημα που εχω στο γραφειο για τον η/υ που ακουω κατα καιρους μονο μουσικη (σχεδον ποτε δεν θα δω ταινια εκει), σκεφτομουν να μεταφερω την ηχομπαρα εκει, και να βαλω ενα 5.1 στο σαλονι για καλυτερο αποτελεσμα ηχου. το σαλονι ειναι τετραγωνο, οποτε φανταζομαι οτι το 5.1 ειναι καλυτερη επιλογη. 

απο χρηματα τα 150 ειναι οριακα, εκτος και αν κατι ειναι τραγικα καλυτερο πχ στα 200. εχω δει αυτο  . αξιζει? επισης, κατι τετοιο θα ηταν σε μεγαλο βαθμο καλυτερο? εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο σε αυτες τιμες? 

θα ηθελα να εχει bluetooth να συνδεω καμια φορα κανα κινητο. δεν με ενδιαφερει να περνει καρτα sd, να εχει ραδιοφωνο αφου θα ειναι συνδεδεμενο με η/υ και tv. 

edit: ειδα και αυτα. τα οποια ξεφευγουν αρκετα σε τιμη, αλλα μου αρεσε ο σχεδιασμος τους παρα πολυ. βεβαια, δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο μιας και δεν ειμαι σιγουρος αν θα χρειστω στα 600w που λενε. 

Επεξ/σία από emperor4her
Δημοσ.

Γιατι δεν θα κανω δουλεια με τα sony? για να παρω οπως λες ενισχυτη και ηχεια παω στα 500 ευρω.. δεν παιζει να δωσω τετοιο ποσο στη δεδομενη στιγμη.. 

μηπως δεν εχω καταλαβει εγω σωστα? θα συνδεσω το laptop με την tv με hdmi. επειτα με arc θα συνδεσω το sony με την tv (οπως εχω κανει και τωρα με την ηχομπαρα). το χανω καπου?

Δημοσ.

600W έχει το Sony; Που τα βρήκε; 😂

Απαιτήσεις ισχύος 220 V – 240 V AC, 50/60 Hz Κατανάλωση ισχύος Τα μοντέλα για τις χώρες/περιοχές της Ευρώπης On: 85 W Κατάσταση αναμονής: 2,0 W ή λιγότερα

Η κατανάλωση είναι αυτή. Για ισχύ υπολογίστε τα μισά και είμαι και γαλαντόμος... .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε

600W έχει το Sony; Που τα βρήκε; 😂

Απαιτήσεις ισχύος 220 V – 240 V AC, 50/60 Hz Κατανάλωση ισχύος Τα μοντέλα για τις χώρες/περιοχές της Ευρώπης On: 85 W Κατάσταση αναμονής: 2,0 W ή λιγότερα

Η κατανάλωση είναι αυτή. Για ισχύ υπολογίστε τα μισά και είμαι και γαλαντόμος... .

σε ολες τις σελιδες με τα τεχνικα χαρακτηριστικα λενε 600.. 

π.χ. εδω η στο amazon για βοηθα, γιατι δεν σκαμπαζω απ αυτα! επισης, κουτι αν κοιταξεις στο 0.55 λεπτο το ιδιο λεει. 

Επεξ/σία από emperor4her
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, emperor4her είπε

σε ολες τις σελιδες με τα τεχνικα χαρακτηριστικα λενε 600.. 

π.χ. εδω η στο amazon για βοηθα, γιατι δεν σκαμπαζω απ αυτα! επισης, κουτι αν κοιταξεις στο 0.55 λεπτο το ιδιο λεει. 

E, άμα το λέει το Amazon, ένα ακόμα e-shopάδικο και το έχουν μπογιατίσει έξω από το κουτί, εμάς δε μας πέφτει λόγος... 😂

Φιλαράκι εγώ να βοηθήσω αλλά όσο και να ζμπρώξω, ακόμα και 3-4 βραβεία Νόμπελ Φυσικής να βάλω (μη σου πω 5, κάντα 6... ) με 85W κατανάλωση, να παραχθεί ισχύς 600W στο γνωστό σύμπαν δεν γίνεται... 😁

Για να καταλαβαινόμαστε. Μια κανονική ανακοινώσιμη ισχύς, δηλαδή σοβαρή που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, θα πρέπει να αφορά παραμόρφωση στο 0.1%, σε όλο το φάσμα συχνοτήτων (20Hz-20KHz) σε αντίσταση 8Ω κατά προτίμηση, για να καταλάβουμε τι ψάρια πιάνει το μηχανάκι.
Τα 600W δεν ξέρω πως τα μετράνε, σίγουρα κάτι κοντά σε βραχυκύκλωμα στιγμιαίο θα εννοούν.

Για να καταλαβαινόμαστε ακόμα καλύτερα, το χρέπι που λέει 600W (κάντα και 1.2 κιλοβάτ, τσάμπα είναι) μόλις που επαρκεί για να γεμίσει ένα μικρό σαλονάκι σε όχι και τίποτε εκκωφαντικές στάθμες.
Δες κάτι δυνατότερο. Έναν ενισχυτή AV και ένα σετ ηχείων 5.1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν καταλαβαινω, η εσυ τα λες υπερβολικα, η νομιζεις οτι θελω να κανω παρτυ με δαυτα 😂😂. μια ηχομπαρα εχω τωρα, την sj 4 και ειμαι καλυμενος απο ενταση.. δηλαδη μου λες οτι ή πρεπει να δωσω 500ευρω ή να μην παρω τιποτα? 

για να καταλαβω, η ηχομπαρα που εχω τωρα, ειναι πιο δυνατη? πιο χαμηλη? στα ιδια? 

Επεξ/σία από emperor4her
Δημοσ.

Αν εσύ αυτό το πράγμα το θεωρείς home theater αγόρασε το,  και ναι εγώ προτιμώ να μην αγοράσω τίποτα πάρα να πετάξω τα λεφτά μου σε κάτι άχρηστο,  θα μαζευα ένα ποσό και θα πήγαινα σε ενισχυτή - ηχεία.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, emperor4her είπε

Δεν καταλαβαινω, η εσυ τα λες υπερβολικα, η νομιζεις οτι θελω να κανω παρτυ με δαυτα 😂😂. μια ηχομπαρα εχω τωρα, την sj 4 και ειμαι καλυμενος απο ενταση.. δηλαδη μου λες οτι ή πρεπει να δωσω 500ευρω ή να μην παρω τιποτα? 

για να καταλαβω, η ηχομπαρα που εχω τωρα, ειναι πιο δυνατη? πιο χαμηλη? στα ιδια? 

Σου εξηγώ ότι είναι ανεπαρκές για τη δουλειά που τοο θές το χρέπι της Sony.

Εννοείται ότι δεν κάνεις όχι πάρτυ με αυτό, αλλά θα ακούς ψυθιριστά. Εκ των χαρακτηρηστικών του (των πραγματικών όχι των μαρκετινίστικων) αυτό είναι λίγο καλύτερο από το να έχεις τα ηχεία της TV.

Τις στάθμες δεν τις θέλουμε για να κάνουμε party, εξ' άλλου για κάτι τέτοιο θέλεις επαγγελματικό εξοπλισμό. Τις στάθμες τις θέλουμε στιγμιαία όταν θα χρειαστεί να βγει το κινηματογραφικό εφφέ.

Μην μπλέκεις με πλαστικούρες. Είναι απείρως καλύτερο να δεις έναν ενισχυτή AV και να τον συνοδέψεις έστω με ηχεία δορυφόρων και sub σε σετ 5.1. Ναι, θα σου πάει κανα 500ρικο η δουλειά αλλά θα έχεις κινηματογραφικό ήχο και όχι ήχο από.... τρανζιστοράκι όπως η Sony που κοιτάς, ή η LG που έχεις.

Επεξ/σία από T. Jefferson
Δημοσ.

Μαλιστα.. Τι προτεινετε δηλαδη? Εντωμεταξύ εχω ενυσχυτη denon.. Αλλα δεν ειναι home cinema φαση.. Ειναι παλιος.. Ειναι το μοντέλο dra 455.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στην θέση σου και εφόσον έχεις έναν ενισχυτή

θα έψαχνα στα χρήματα που διαθέτω ένα καλό ζευγάρι ηχεία, μεταχειρισμένα ιδανικά για να πάρω κάτι καλύτερο

θα έχεις κλάσης καλύτερο ήχο από οποιαδήποτε ηχομπαρα / πολυκαναλα συστήματα φτηνά της πλάκας

ο χωρος θα γεμισει ανετα

θα εχεις καθαρο ηχο

μαζεμενα οχι καλωδιομανι

και εχεις μια βαση ωστε αν θες μετα

περνεις πολυκαναλο ενισχυτη + πισω ηχεια + κεντρικο + sub

αλλιως φουντο ολα και ενα καλο σετ 2.1 ή ενα καλο ζευγαρι ενεργα ηχεια

Επεξ/σία από xrhstosiak
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, xrhstosiak είπε

στην θέση σου και εφόσον έχεις έναν ενισχυτή

θα έψαχνα στα χρήματα που διαθέτω ένα καλό ζευγάρι ηχεία, μεταχειρισμένα ιδανικά για να πάρω κάτι καλύτερο

θα έχεις κλάσης καλύτερο ήχο από οποιαδήποτε ηχομπαρα / πολυκαναλα συστήματα φτηνά της πλάκας

ο χωρος θα γεμισει ανετα

θα εχεις καθαρο ηχο

μαζεμενα οχι καλωδιομανι

και εχεις μια βαση ωστε αν θες μετα

περνεις πολυκαναλο ενισχυτη + πισω ηχεια + κεντρικο + sub

αλλιως φουντο ολα και ενα καλο σετ 2.1 ή ενα καλο ζευγαρι ενεργα ηχεια

o ενισχυτης που εχω ομως δεν προσφερει surround. αν δε κανω λαθος ειναι απλα ενας ενισχυτης που απλα παιρνει 4 ηχεια πανω. Επισης δεν χρειαζετε να παρω ηχεια, εχω ηχεια για αυτον.. κατι τεραστια, που τα χρησιμοποιουσα και για τραπεζακια διπλα απο τον καναπε 😂😂

Παντως, μου κανει τρομερη εντυπωση.. 250ευρω συστηματα και ειναι για πεταμα? εδω καποτε θυμαμαι πριν χρονια ειχα παρει ενα 5.1 creative νομιζω περι τα 50.000 δρχ και θυμαμαι επαιζε μια χαρα...  νιωθω, σαν να προσπαθειτε να με πεισετε να παρω ferarri ενω ξεκινησα να ψαχνω starlet 😂😂

περα απ την πλακα τωρα, δεν μπορω να δωσω αυτη τη στιγμη σε καμια περιπτωση 500ευροπουλα. οποτε οι λυσεις που εχω με Budget 200? εκτος απο του περιμενε να μαζεψεις, γιατι δεν ειναι θεμα μαζευω απλα δεν θελω να διαθεσω παραπανω χρηματα σε ηχο αυτη τη στιγμη.

246-DRA455_back.jpg

Επεξ/σία από emperor4her
Δημοσ.

Τίποτε. Άσε την ηχομπάρα εκεί που είναι, και πάρε ένα ζευγαράκι παθητικά monitor (για nearfield ακρόαση) και βάλτα επάνω στον denon που έχεις.

75 το τεμάχιο, με εξιμισάρι γούφερ και monitor τύπος ηχείων με bonus τον συγχωρετικό χαρακτήρα και για ψιλο mid-field ακρόαση, σε περίπτωση που κάνεις κέφι να πειραματιστείς να τα βάλεις αριστερά και δεξιά της TV και να ακούς από μακρύτερα.

https://www.nakas.gr/prd/tannoy-reveal-601p-studio-monitor-temaxio

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια τελευταια ερωτηση παιδια, εχω ενα ηχοσυστημα στο εξωχικο μου που καθεται αχρησιμοποίητο. Ειναι το sony rx99, το οποιο εχει 2 μεγαλα ηχεια και 2 δορυφορους νομιζω. 

Αν εκανα την αρχη και αγοραζα εναν ενισχυτή, 5.1 θα μπορουσα να συνδεσω αυτα σε 1η φαση? Και στο μελλον να επαιρνα αλλα ηχεια?

IMG_20190420_114616.jpg

IMG_20190420_114637.jpg

Επισης, αν τελικα αποφασιζα να δωσω τα εξτρα χρηματα, και να παω σε ενισχυτη και ηχεια ξεχωριστα, τι να κοιταξω? 

πχ αυτον με τι ηχεια τα συνδιαζω? δηλαδη στο budget του 500αρικου, τι κοιταζω?

εχω διαβασει, οτι για μουσικη δεν κανει το 5.1, ισχυει κατι τετοιο? δηλαδη αν εφτιαχνα ενα συστημα με τον ενυσχυτη που εβαλα, και συνεδεεα και cd player επανω κλπ θα εχω ποιοτητα ηχου?

Επεξ/σία από emperor4her

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...